Action headphones met active noise cancelling – mijn review

Al meer dan acht jaar ben ik dol op mijn noise cancelling hoofdtelefoon, ik heb er eentje van Bose. Deze werkt zo fijn, dat ik nooit eentje met nieuwere technologie heb aangeschaft. Dat is er inmiddels wel, er zijn geweldige noise cancelling hoofdtelefoons op de markt, steeds een stukje stiller en comfortabeler. Maar hoe is deze van €15 die ik bij Action kocht?

Hoe werkt een noise cancelling hoofdtelefoon?

Ik zal je in het kort uitleggen hoe zo’n hoofdtelefoon werkt. Het is namelijk niet zoals gehoorbescherming die bouwvakkers bijvoorbeeld gebruiken en heel strak op je hoofd zitten. Misschien weet je dat geluid bestaat uit golven. Een noise canceller registreert deze golven en zorgt ervoor dat deze zo goed mogelijk geblokkeerd worden door precies het tegenovergestelde uit te zenden. En zo hoor je dus: niks.

Hoor je echt niks?

Maar dat is dus niet helemaal waar, dat je niks hoort. Oudere noisecancellers en dit exemplaar van Action geven wel een ruis. Een monotoon geluid dat constant aanwezig is. Daar moet je wel rekening mee houden.

Wil je dit helemaal minimaliseren? Koop dan bijvoorbeeld deze van Sony. Je hoort vrijwel geen ruis meer, dat is echt een grote vooruitgang. Maar dat kost iets meer dan €15, de vraag is natuurlijk: doet de koptelefoon met noise cancelling van de Action ook iets?

Noise canceller bij overprikkeling

Zelf gebruik ik mijn noisecanceller tegen overprikkeling. Ik kan niet tegen veel geluid en met zo’n hoofdtelefoon kun je op veel meer plekken komen waar ik me normaal niet prettig zou voelen (De Ikea, of de ultieme test: het vliegtuig).

Uiteraard kun je een noise canceller ook gebruiken als je je wil concentreren op een drukke plek waar veel geluid om je heen is. Puur zodat de geluiden minder hard binnen komen.

Noise cancelling koptelefoon van Action – werkt hij?

En daar is de hoofdtelefoon van Action erg fijn voor. Je kan met deze noise cancelling hoofdtelefoon een beetje proeven aan de wereld van noisecancellers.

Is het de beste die ik ooit heb geprobeerd? Zeker niet. Maar dat kan ook niet.

Wat hij wel doet? Het geluid om je heen komt minder hard aan. Is hij beter dan mijn 8 jaar oude hoofdtelefoon? Nee. Maar dat had ik ook niet verwacht (die was destijds €300+). Maar hij doet zéker wel iets. De ruis die ik eerder noemde is erg aanwezig, maar deze ben ik wel gewend.

De pasvorm is perfect voor als je een wat groter hoofd hebt. Ik heb een wat kleiner hoofd en bij mij zit hij niet helemaal mooi strak om mijn hoofd heen, hierdoor heb je natuurlijk nog minder profijt van het blokkeren van het geluid.

Hoe is het geluid?

Het geluid is redelijk goed, voor een hoofdtelefoon van €15. Deze hoofdtelefoon koop je niet voor het geluid, maar voor mij is de kwaliteit van het geluid geen afknapper. Het is best oké!

Ik denk dat dit fijn is om te proberen voordat je een duurder en luxer exemplaar koopt. Om even te proeven aan de noise cancelling hoofdtelefoons. Als je de noise cancelling wel fijn vindt, maar daar geen topper voor nodig hebt omdat je omgevingsgeluid wel goed kan verdragen kan dit misschien een prettige hoofdtelefoon zijn voor elke dag.

De nieuwste noise cancelling hoofdtelefoons blokkeren geluid zó goed dat je vaak geen gesprek meer kan voeren met de hoofdtelefoon op. Dat is bij deze niet het geval, je hoort alles wel, maar gewoon iets minder hard. Dat heeft voor- en nadelen. Aan jou om te kiezen wat je graag wil!

DELEN:

2 reacties

  1. Siska 5 april 2024 / 21:25

    Dankzij je review er meteen 1 gekocht en zeer tevreden over. De prijs is inmiddels echter 20 euro.

    • Lisanne 7 april 2024 / 17:01

      Ik zag het, ik had hem net in de weekactie te pakken blijkbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.