Smart Connect systeem van Action, werkt het?

Afgelopen week stond ik in Action en kwam ik een groot schap vol heel veel verschillende smart lampen, een sensor, geluid, smart stopcontact systeem en afstandbediening tegen. Er hoort een app bij en eigenlijk kun je hiermee op een super goedkope manier je huis smart maken. Wat eerst alleen kon met luxe systemen van bijvoorbeeld Philips Hue, kan nu ook met LSC Smart Connect, het merk dat Action verkoopt. Wij kochten het en laten je weten of het werkt en of het bevalt!

Action LSC Smart connect systeem – je huis smart maken met weinig geld

Action die komt met een LSC Smart Connect systeem, een Smart lampensysteem, maar ook inbraaksysteem en systeem voor… wat je ook maar wil maken? Wij kochten eerst alleen een lampen twee sensors voor op de deur. We downloadden de app die erbij hoort en wilden eerst kijken of het wel zou werken.

En dat deed het! Het werkt perfect. Elke keer dat de deur open gaat, krijgen we een berichtje. Ook het licht van de lamp is goed in te stellen. Tijd om meer te kopen!

Een dag later wilden we meer gaan kopen en was het schap al voor een groot deel leeg. Begrijpelijk! Gelukkig hadden we al een mooie grote LED lamp met een gloeilamp look, die vind ik zo leuk. Ik zal je laten zien wat we hebben gekocht en wat het is.

LCS Smart LED retro lampen

Wat je allemaal in het schap vindt: Verschillende lampen die lijken op ouderwetse gloeilampen, dat zijn mijn favorieten uit de collectie. Waarom?Dit heb ik nog niet bij andere smart systemen gezien. Zo heeft mijn vriend Allard lampen van Philips (ik probeerde zelf Hue Go uit), LIFX, IKEA Tradfri systeem en KlikAanKlikUit allemaal geprobeerd, maar die lampen zijn allemaal minder mooi. Deze zijn mooier én een stuk voordeliger. De mooie retro lampen van Action vind je in de gele verpakkingen.

LCS Smart LED lampen

Naast de bijzondere lampen vind je ook de simpelere lampjes die je overal in kan draaien, deze zitten in de groene verpakkingen. Daarvan is er ook een LED strip, dit kan ook super leuk zijn als decoratie in je huis

LCS doe-het-zelf inbraaksysteem & meer aanvullingen

Daarnaast is er nog een blauwe lijn, deze zie je in het schap niet op de foto, deze lagen onderaan. Hiermee kun je een compleet alarmsysteem samenstellen. Door middel van de app is dit erg simpel. Je kan bijvoorbeeld instellen dat je een berichtje krijgt wanneer je deur opent, zoals wij dat hebben. Dit gaat door middel van een magneetsysteem. Verder zit er een bewegingssensor in het assortiment, een stopcontact die je je kan gebruiken in combinatie met de afstandsbediening die ook in het assortiment zit. Daarnaast is er nog een item dat geluid geeft wanneer er ingebroken wordt. Ook dit kun je instellen in de app.

De app is te downloaden door een QR code op de verpakking. Voor Android en iOS beschikbaar.

Wat wij kochten van de smart lijn van Action:

Smart filament LED

We kochten een wat groter lampje van LSC Smart Connect bij Action. Deze staat heel mooi boven de eettafel.

Ik denk dat je deze wel vaker in de winkel hebt gezien, tegenwoordig zijn deze heel hip. Maar deze retro lampen in smart versie zijn volgens mij dus best uniek. Zeker onder de €10!

Zo ziet de lamp eruit wanneer deze uitstaat.

Andere Smart producten Action LSC Smart connection

 • Smart remote. Met deze afstandsbediening kun je je lampen makkelijk bedienen. En ook:
 • De Smart power plug kun je hiermee bedienen. De Smart Power Plug (en de lampen) zijn ook met de app te bedienen, hiervoor heb je niet perse de remote nodig.
 • Smart Siren. Je kan inschakelen dat wanneer er iets gebeurt met de sensoren bijvoorbeeld, dat deze af gaat.
 • Smart Movement Sensor is een bewegingssensor, je zou kunnen instellen dat wanneer er beweging plaatsvindt bij deze sensor, dat de Smart Siren afgaat. Hiervoor geldt overigens hetzelfde: je hebt de Smart Siren niet nodig om gebruik te kunnen maken van de Movement Sensor, je kan deze ook volledig via je telefoon bedienen en regelen.
 • Smart Door Sensor: eigenlijk lijkt dit heel erg op de bewegingssensor, maar deze bevestig je op je deur. Ook deze is te bedienen met de app, maar ook te combineren me de Smart Siren van LSC.

Dit is hoe de Smart Door Sensor van Action er in Actie uitziet. Het zijn twee losse elementen, zoals je wel kan zitten. Het ene deel (boven) hebben wij via de bovenkant bevestigd en zit dus aan de deurpost vast. Dit is iets anders dan eigenlijk hoort, maar dit werkt beter bij onze deur dus dit hebben we aangepast. Het onderste deel blijft aan de deur zitten. Als je de deur opent gaan de twee stukken uit elkaar en wordt er een melding naar de telefoon gestuurd, wanneer je dit instelt.

LSC Smart Connect App

Als je het mij vraagt is de LSC Smart Connect app gebruiksvriendelijk, maar simpel. Dat vind ik persoonlijk fijn, als er te veel snufjes aan zitten, dan raak je alleen maar verward. De icoontjes zijn simpel gehouden en een commando instellen is ook niet moeilijk.

Hierboven zie je links bij het mijn familie scherm dat de tuindeur, voordeur en “SMART FILAMENT” (de lamp, deze kan ook nog een andere naam krijgen) in de app staan. De rest staat er nog niet in, maar kan er nog bij.

Privacy in een smart home

Op het scherm ernaast zie je wat de sensor van de deur aangeeft, hier kun je een hele geschiedenis zien van wanneer de deur open is geweest. Dit is behoorlijk gedetailleerd. Wees er dus bewust van dat wanneer je dit in je huis plaatst, dat je wel iets van privacy inlevert als je niet alleen woont. En wie weet kun je gehackt worden, maar dat geldt voor alles op je telefoon.

Commando instellen

Als je vervolgens naar ‘Smart’ gaat, dan kun je commando’s instellen. Bij ons is dat wanneer de deur open gaat, dat het licht (bij de eettafel die ik eerder liet zien) aan gaat. Dit zou je met een licht ook met een alarm kunnen doen, wanneer je een paar dagen weg bent bijvoorbeeld. Je zou het zelfs zo kunnen instellen voor ’s nachts, of wanneer je naar je werk bent.

Eigenlijk heb je met de app bijna oneindig veel mogelijkheden, en nog is het relatief simpel. Je maakt het zo moeilijk als je zelf wil! Dat is altijd fijn wanneer je met een smart systeem werkt! Dit Smart systeem is alleen erg goedkoop.

Zijn de Action Smart lampen compatible met Philips Hue, LIVX of IKEA?

Deze vraag kreeg ik al een paar keer. In principe is het antwoord nee. Maar:

Door middel Domoticz verbindt mijn vriend alles aan elkaar door middel van een Raspberry Pi (hier te koop, hier of hier – je hebt minimaal 2GB nodig), maar dit is natuurlijk niet nodig als je lampen van één systeem gebruikt. Mocht je nu iemand in de buurt hebben die handig is met programmeren, dan kun je je duurdere systeem waarschijnlijk gewoon koppelen met deze goedkope van Action.

Mocht je nu toch liever een van deze systemen willen gebruiken, je vindt ze hier:

Misschien heb je wel gemerkt: mijn ding is het niet echt, maar als het er eenmaal is, dan zijn sommige dingen wel erg handig. Dat je een smart home kunt maken voor zo’n lage prijs, is wel erg leuk! Volgens mij waren alle producten tussen de €8 en €10, behalve de ledstrip, deze was rond de €18. Op dit moment vind je een aantal producten nog tussen de nieuwe producten op de Action website. Aanvulling nodig? Op Bol.com hebben ze deze ook.

Ik ben eigenlijk wel enthousiast! Leuk om uit te proberen. Heb jij al smart snufjes in jouw huis? En ga je het systeem van Action gebruiken?

DELEN:

183 reacties

 1. Jenny 9 september 2019 / 08:49

  Dus je kunt ook bijvoorbeeld vanaf je vakantie adres een lamp in je huis aanzetten?

  • Lisanne 9 september 2019 / 11:44

   Je kunt het in elk geval inplannen. Of dát ook op afstand kan weet ik niet 100% zeker, zal het vanmiddag eens vragen. Goede vraag!

    • Daan 15 november 2019 / 14:03

     Geen VPN nodig, wel een internet verbinding.

  • Lisanne 9 september 2019 / 12:21

   We hebben het geprobeerd, het werkt op afstand!

  • M. 27 september 2019 / 15:57

   Werkt op afstand ook via 4G

   • Raymond 30 september 2019 / 18:28

    Werkt het ook allemaal via 4g voor als je namelijk niet thuis bent of alleen de alarm systemen via 4g of alles het hele lsc assortiment

  • Marco 20 oktober 2019 / 19:54

   Ja dat kan. LSC connect werkt via www. Dus is zeker benaderbaar vanaf elke plek waar je 4G hebt.

  • Peter 11 november 2019 / 19:41

   Nee alleen via je eigen wifi netwerk

 2. Rob 10 september 2019 / 10:47

  Hoi Lisanne, mooi dat je zo enthousiast blogt! Ook over dit systeem. Ik mis echter een belangrijk punt in je verhaal, iets wat in eerste instantie ook niet heel erg naar voren komt in de productbeschrijving, maar je met wat research wel had kunnen vinden en erg belangrijk is (althans in mijn ogen).

  De LSC Smart producten zijn gebaseerd op een Clouddienst. Dat wil zeggen dat de producten 24 uur per dag met internet verbonden zijn. De fabrikant van deze producten is het Chinese Tuya. De producten van Tuya communiceren allemaal met de door hen gehoste cloud.

  Simpel gezegd werkt het zo. Je zet op je telefoon je verlichting aan. De telefoon zend een wifi commando naar de cloud (dus via internet). via de cloud komt er een signaal terug naar je lamp en hij gaat aan.

  Dit heeft twee gevolgen:
  1. Als de clouddienst of je internet uitvalt werkt het allemaal niet meer.
  2. Je stuurt privacy gevoelige info over internet naar een Chinees bedrijf (die over het algemeen niet zoveel met privacy op hebben). Nu maakt het misschien niet uit dat iets/ iemand ergens ter wereld weet dat je een lamp aan doet. Maar dat er gezien wordt dat je deur openen of dicht is is misschien minder wenselijk. Daarnaast kun je er met een (on)gerust hart ook wel vanuit gaan dat er op je telefoon meegekeken wordt.

  Bovenstaande is allemaal niet nieuw. In het nieuws zijn ook al veel berichten verschenen over andere slimme oplossingen van bijvoorbeeld google (Google assistant) en Amazon (alexa). Deze producten zijn spraakbestuurde assistenten. Ze bleken stiekem een groot deel van de dag mee te luisteren. Ook sommige producten Apple doen dit.

  Mijn advies; als je met home automation wil bezig houden verdiep je er dan even goed in. De producten van tuya/action producten zijn financieel voordelig, maar je betaald uiteindelijk met persoonlijke data. Aan jou de overweging of je dat een probleem vind.

  • Lisanne 11 september 2019 / 19:37

   Bedankt voor je waardevolle aanvulling, Rob! Zeker goed om bij stil te staan, hier had ik inderdaad nog niet aan gedacht.

  • Henk 14 september 2019 / 23:57

   Hoe koppel ik nu een deursensor aan een lamp , het wil me maar niet lukken

   • Esther 17 september 2019 / 07:57

    Je voegt de deur sensor en de lamp toe. Dan ga je onderin na smart en dan naar automatisch. Je geeft het een naam, bv deur open licht aan, je voegt eerst de sensor toe op open en dan de lamp op aan, opslaan en het werkt.

  • Stefan 15 september 2019 / 22:31

   Kun je met meerdere telefoons 1 lamp bedienen ? Of kun je per lamp slechts 1 aanmelding per telefoon doen?

   • Lisanne 16 september 2019 / 14:44

    Ja, dat kan! Heb ik ook met mijn vriend

     • ed 18 oktober 2019 / 22:16

      Ik neem aan door in de tuya app naar ‘share’ te gaan

    • Fred 2 oktober 2019 / 17:33

     Hoi, ik wil de plafondlamp aan laten gaan middels de sensor. Bij het toevoegen bij “smart” komt alles in beeld, behalve de sensor. Hoe kan dat? Ik heb de sensor reeds toegevoegd. Kun je ook een tijd instellen hoe lang de lamp blijft branden? Dank je wel.

     • Durk 20 oktober 2019 / 20:15

      Beste Fred, ik zit met dezelfde vraag. De lamp gaat wel aan, zij het met enige vertraging, maar ik kan er niet achterkomen om in te stellen hoe lang ie moet blijven branden. De lamp blijft alsmaar branden. Wie weet hier antwoord op?

     • L ex 27 oktober 2019 / 13:01

      Zelfde probleem hier
      Op te lossen met IFTTTT of Homey (300€)
      Had gehoopt alles te regelen met 1 app om dit bij vrienden te plaatsen

     • Rene 31 oktober 2019 / 21:33

      Deur dicht actie
      Vetraging 4 minuten, dan blijft het licht 4 minuten branden nadat de deur dicht is

     • Henk 13 november 2019 / 22:28

      Hallo Fred,

      Ik neem aan dat je met sensor de deursensor bedoeld.Ik heb niet de plafondlamp Mar heb wel de smart power plug.Uiteraard eerst alles contact laten maken met je router.Dan ga je naar smart en die zet je op automatisch.
      Dan druk je rechtsboven op + en vervolgens druk je bij het eerste vakje rechtsboven op +.
      Ga je naartoe moeten naar apparaat bv smart deur/raam sensor en druk je op deur slot.Hier zie je open staan en daar druk je op.
      Nu is je eerste veld ingevuld.
      Nu ga je naar veld 2(volgende acties uitvoeren) door daar op het + teken te drukken.
      Ook hier kies je uit apparaat degene die jij wilt,ik had smart schakelaar (want die is bij mij zichtbaar).
      Ik ga er vanuit dat bij jou de plafondlamp staat.
      Nu klik je daar op en druk je op schakelaar 1 en dan op aan en deze ga je bevestigen.
      Nu druk je op aftellen 1 en dan zie je een tijdslijn staan van 0 tot 86400 seconden.
      Ik heb hem dmv telkens het + teken in te drukken op 60 seconden gesteld.
      Nu druk je weer op bevestigen .
      Dan gauw validatie periode en kun je aangeven vanaf welke tijdstippen jij wilt dat de lamp gaat branden voor bv maximaal 60 seconden(in mijn geval).
      Het lijkt moeilijker als dat het is.ben er ook na een middagje klojen er achter gekomen.
      Succes er mee

  • Vince 1 oktober 2019 / 01:35

   Google en Apple luisteren (.of luisterden) mee met telefoongesprekken om op deze manier gepersonaliseerde reclame te versturen. Dus privacy heeft niet meer dezelfde betekenis als vroeger

  • Sieben 11 oktober 2019 / 14:13

   We krijgen onze lampen e27 niet toegevoegd in de lsc smart app .

   • Henk 6 november 2019 / 18:53

    Ik heb hetzelfde probleem gehad met de lampen, wilden ook niet verbinden…heb me wezenloos gezocht.
    Uiteindelijk blijkt het bij mij aan de wi-fi sterkte te liggen, ondanks dat mijn telefoon aangaf dat die verbinding had met mijn wi-fi netwerk..
    Probeer de lamp en je telefoon eens dichtbij de router te verbinden, dus met brandende/ knipperende lamp en je smartphone gewoon fysiek naast de router gaan zitten en de stappen vanuit de app opvolgen.
    Dikke kans dat de lamp dan wel wordt verbonden, waarna er ook een update kan volgen voor de lamp.
    Wanneer je nu de lamp op de plek neerzet of hangt blijft die waarschijnlijk gewoon in het netwerk staan.

    • Alex 8 november 2019 / 08:09

     Lukt mij ook niet helaas. Knippert, maar bij 6% stopt het al.

     • Ciska 1 december 2019 / 21:38

      Hoi, Bij mij werkt het ook niet. Alle instellingen van wifi staan goed, maar blijf een foutmelding krijgen. Heb ook de E27 Filament Led, en krijg die dus niet geconnect met de wifi. Ik heb het maar opgegeven na 2 dagen

  • Jeroen 23 oktober 2019 / 13:52

   Goedemorgen.
   Al dit meekijken doet Amerika ook.
   Alles wordt bewaard door Google.
   Dus als je daar bang voor bent.
   Neem een echte telefoon en niet één Smart uitvoering.

  • Rosendaal Sebastiaan 16 november 2019 / 10:35

   Ik vind dat Rob hier een heeeeeel groot punt maakt. Iemand zij ooit al.. er zit niet voor niets geen “S” in IOT (internet of things) Wat veel mensen vergeten is dat al deze data naar servers buiten je bereik en zelfs buiten Europa met de strenge data protectie regels. Op zich is dit geen probleem maar net als met andere gebruikersdata moet dit wel veilig zijn en blijven. Tuya is een hele grote op dit gebied maar is in basis een facilitator voor kleinere bedrijfjes die smart producten maken. Zij mogen de servers en app van tuya gebruiken binnen een deal. Mocht je dit interessant vinden Google eens wat rond over tuya.

   Zelf heb ik als hub ooit gekozen voor Home Assistant. Een open source hub die juist gericht is op het centraal koppelen van velen verschillende systemen. En al draait op een goedkope raspberry pi. Dit heeft als voordeel dat jou data in jou handen blijft! Uiteraard afhankelijk van hoe en wat je aan koppelt.

   Tuya apparaten worden in de home automation community ook veel geflasht met andere software zodat deze niet meer met China communiceren maar met jou server. Maar dat is een heel ander hoofdstuk..

  • Remco 20 november 2019 / 18:52

   Wellicht scheelt het al iets wanneer je speciaal voor de verlichting een apart email account aanmaakt. Wordt er nog steeds info verzonden, maar dan van een account dat alleen voor de verlichting gebruikt wordt.

  • Hans 23 november 2019 / 01:25

   In een normale situatie heb je helemaal gelijk.
   Maar ik heb VPN en daardoor wisselt je IP adres door alle landen van de wereld.
   Zodoende weet dus niemand wie of waar je bent, en waar dus de lampen zijn aangesloten.
   VPN is tegenwoordig spotgoedkoop ( ik betaalde 44 euro voor 2 jaar) en daardoor heb ik toch iets meer privé op internet.

 3. San 10 september 2019 / 16:34

  Zijn deze smartlampen ook dimbaar in de app en is de kleur warmwit?

  • Lisanne 11 september 2019 / 19:38

   Je kan de warmte van de lamp instellen en dimmen! Ja dus 🙂

  • Iris 19 september 2019 / 17:56

   De app is inderdaad heel handig! Echter we hebben later de afstandsbediening gekocht voor de 2 lampen die we eerder hadden aangeachaft maar deze krijgen we niet geïnstalleerd. We hebben het met 2 verschillende telefoons geprobeerd. Als de lamp is toegevoegd aan de app en je de afstandsbediening verbinding wil laten maken met de lamp begint de lamp niet te knipperen zoals wel beschreven staat in de gebruiksaanwijzing. Iemand misschien tips?

   • Gwen 20 september 2019 / 19:01

    Dat had ik eerst ook. De schakelaar van de lamp uit en aan zetten (stroom eraf dus) loste het probleem bij ons op. Dus lampen aan, lichtschakelaar uit en weer aan, en dan de ‘on’ knop ingedrukt houden totdat de lampen gaan knipperen, dit kan even duren.

    • Henri 23 september 2019 / 22:08

     Hoelang is even duren?

     • Yvonne 2 oktober 2019 / 21:59

      Goedeavond
      Kan ik ook instellen dat de lamp na bijv. 3 min. Weer uit gaat?
      Zodra de bewegingsmelder een beweging ziet gaat de lamp aan, maar kan nergens vinden dat hij dan ook weer uit kan via de app

     • michael 26 november 2019 / 20:08

      Kan ik mijn bestaande wandschakelaars voor aan en uit nog wel gebruiken met de lampen lf gooit hij als ik de schakelaar op uit zet de hele lamp op reset of bewaart hij de laatste setting? maw als ik em instel op rood 50 procent dim en ik doe de schakelaar uit en na 3 uur weer aan .schakeltie dan in op rood 50 procent dim of op.iets anders of moet die weer pairen?

      alvast bedankt,!

    • Anita 3 december 2019 / 17:46

     He, dank je wel. Vanmiddag het systeem gekocht en na het instellen van de app lukte het koppelen aan de afstandsbediening ook niet zoals beschreven staat. Even de stroom er af en weer aan en het was zo gepiept!

   • Ik 2 oktober 2019 / 11:40

    Is het al gelukt? Anders moet je eerst zorgen dat de software geüpdatet wordt, toen lukte het bij mij wel om te koppelen op de manier zoals beschreven.

    • Ik 2 oktober 2019 / 12:04

     Om een update te forceren kun je de lamp eerst uit de app verwijderen en weer toevoegen (ik gebruik overigens de Smart Life app, niet die van LSC).

     • Fred 4 oktober 2019 / 16:56

      Wat een bagger systeem! Veel geld uitgeven voor niets!! Probeer al een poosje de plafondlamp via de bewegingsensor of deursensor aan de laten gaan. Dat gaat dus niet omdat deze 2 sensoren niet in de lijst van te koppelen apparaten staan. Waardeloos!! Ik heb ze diverse keren verwijderd en opnieuw aangemeld, niets! Heb de LSC app geprobeerd, smart home app, Google home… Niets!! Nadda!! Noppes!! Helaas ook nergens iets te vinden voor hulp. 😣 Bezint eer gij begint…

     • Alex 8 november 2019 / 19:13

      Lukt mij ook niet helaas. Knippert, maar bij 6% stopt het al.

  • Remco 28 september 2019 / 15:16

   Kan ik mijn vriendin ook toevoegen zodat zij ook de lampen aan en uit kan doen via haar telefoon en niet alleen via mijn telefoon.

   Gr Remco

   • Erik 10 november 2019 / 21:42

    ja, wij hebben iedereen in huis gekoppeld. ik vrouw en drie kinderen via telefoon. Ze moeten wel een “eigen account aanmaken in de app” en dan krijgen ze en toegangscode tot jouw “family” of groep.
    We hebben nu bewegingsdetectoren en deurcontacten en een aantal lampen. De kinderen zijn erg bedreven in het aanmaken van groepen. “romantisch licht”en “avondje bios” zijn populair inmiddels.

    Maar gekocht voor de alarm functie. Werkt heel simpel. Voor het huis binnen gaan druk je op de app op alarm uit, en je kan overal in. Ga je als laatste weg dan druk je het alarm aan, kan ook via 4g. ’s nachts staan beneden de deuren en de schuur aan tussen 000 en 600. Was even wennen maar voor nog geen 100 euro hebben we een heleboel lol en een alarm dat werkt. En met oneindige instellingen mogelijkheden.

    Ik zou alleen nog een cameraatje willen erbij, maar dat komt misschien nog.

    Goede wifi is wel en vereiste. (wij hebben een apple router)

 4. Bart 10 september 2019 / 20:34

  Is dit systeem ook te combineren met google home?

   • Jeroen 8 november 2019 / 10:55

    hoe doe je dat precies?

  • Maarten 12 september 2019 / 00:32

   Hoi. Vandaag een aantal producten gekocht bij de action. Inmiddels is mijn hele huis ( alle lampen deuren en ramen) voorzien van slimme besturing. Deze van de action zijn kwalitatief niets minder dan een hue of welk ander duur merk ook. Aansluiten en draaien zeg maar. Middels Google home alles ingepland, inclusief de Action Sirene. Wat een top ding!!! Mijn tip, kopen die spullen!!!!

   • Stefan 12 september 2019 / 16:33

    Maarten weet jij hoe ik de sorene kan combineren met de bewegingsmelder en duermelder via de app? Bvd

    • ron 14 september 2019 / 17:56

     door in de app smart te kiezen en daarna automatisch. Vervolgens kies je de beweginsmelder, stelt de voorwaarden in. Daarna voeg je de sirene toe en vult ook hier de voorwaarden in. Opslaan et voila.

     • Erik 20 november 2019 / 20:38

      Hallo! Heb een vraag over de sirene welke gekoppeld zit aan een bewegingsmelder.
      Kan ik zelf instellen wanneer de sirene moet stoppen met “loeien”?
      Zo ja, wat is dan de minimale tijd wat je in kunt stellen??

   • Fred 4 oktober 2019 / 16:58

    Hoi! Hoe heb jij de sensoren op de lampen gekoppeld?

    Mvg. Fred

  • Peter 14 september 2019 / 21:56

   Werkt ook goed met google home. LSC smart kon ik niet vinden in Google Home maar wel HUYA. HUYA is het “moeder” bedrijf van de Action lampen en HUYA wordt door Google Assistent/ Home wel herkend.

   • Sil 21 september 2019 / 20:51

    Hoi probeer de deur sensor te koppelen aan sirene en lamp krijg vervolgens dat de automatisering buiten gebruik is iemand hetzelfde probleem?

   • Sander 4 oktober 2019 / 00:50

    Eh, je bedoelt waarschijnlijk ‘TUYA’? Dat staat ook op het logo op de verpakking

 5. Rob van Smarthomeweb 11 september 2019 / 14:18

  Leuk stuk Lissane! Heb het zelf onlangs ook getest! Wel een kleine opmerking bij de bewering van de ‘ouderwetse lijkende’ smart lampen. Deze zijn er ook gewoon van Philips Hue en Innr! 🙂 Keep up the #smart work!
  Rob van Smarthomeweb blogde laatst over… Nieuw: slimme luchtreiniger Samsung Cube

 6. Miranda 11 september 2019 / 16:23

  Ik heb op een lichtschakelaar 2 lampen zitten. Maar dat werkt echt niet.

  • Rene 29 september 2019 / 19:56

   Ik vindt dit allemaal super. Maar hoe gevoelig is de electronica met stroom dips bij bijvoorbeeld onweer.

 7. Koen 11 september 2019 / 16:50

  Even een technischer vraagje, misschien voor je vriend.
  Bestaat er een plugin om deze sensors en lampen te bedienen vanuit Domoticz?
  Waar is die te vinden?

 8. Cobie Jonkman 11 september 2019 / 18:03

  Wij hebben ook twee lampen gekocht voornamelijk om vanuit het buitenland de lampen aan en uit te kunnen zetten, hopelijk werkt dit goed, we gaan het zien. Volgens mij kan dit overal vandaan als je maar WiFi hebt, klopt dat ??

   • Cobie Jonkman 12 september 2019 / 17:27

    Dankjewel, heb er nog één bijgekocht 😊

 9. Peter Lugtenburg 12 september 2019 / 16:11

  Ik heb een lamp gekocht E27 kleur bij de Action
  Connection via de app op mijn telefoon en het werkt prima.
  3 lampen gekocht E14 voor een tafellamp waar 3 lampen in kunnen.
  Dit geprobeerd via de app een nieuw apparaat toe te voegen maar dit lukt van geen kant.
  Kan je geen drie lampen tegelijk installeren moet dit lamp voor lamp of moet ik
  een afstandsbediening kopen.
  Ben benieuwd naar een oplossing

  • Allard 12 september 2019 / 23:32

   Hoi Peter,

   Ik zou inderdaad eens proberen om ze lamp voor lamp toe te voegen.
   Via de app kan je kiezen voor een scene, en zo kan je dus met 1 knop de drie lampen tegelijk aan/uit zetten.
   Zo kan je dan ook met een afstandbediening deze 3 lampen tegelijk koppelen onder 1 knop; maar dat is optioneel.

   • Berry Demoed 20 september 2019 / 15:43

    Je kan met 1knop bv Huiskamer Algemeen 3 lampen aan en uit doen.
    Alleen blijven alle 3 de lampen in het startscherm staan, dat is niet echt overzichtelijk.
    Is dit niet te veranderen
    Ps Heb ze nu 2 dagen werk super

   • Lisette 29 september 2019 / 13:32

    Ik heb ook drie lampen 1 voor 1 en daarna gekoppeld als keukentafel nou gaan ze heel lang en snel knipperen . Zou dat kunnen liggen aan mijn dimmer die er nig steeds opzit ?
    Zou ik er een gewone schakelaar op moeten zetten. Ik hoor graag if iemand dat weet

    • Jacob 18 oktober 2019 / 10:22

     Je moet inderdaad een gewone schakelaar gebruiken, een dimmer zal niet correct werken

 10. Stefan 12 september 2019 / 16:23

  Weet iemand hoe ik de deursensor en bewegingsmelder kan verbinden met de sirene via de app? Bvd

  • Antoinet 14 oktober 2019 / 18:12

   Wij krijgen het ook niet voor elkaar

 11. Tim 13 september 2019 / 08:01

  Ook een aantal lampen gekocht en ingestel middels de app.

  Eén lamp blijft rood knipperen. Na een reset krijg ik hem wel weer aa gemeld, maar blijft hij vragen om firmware update welke niet voltooid. Iemand een idee?

  Tevens vraag ik me af hoe ik zit in Google home krijg. Ik zie lsc niet staan in het lijstje van toe te voegen apparaten

  • Allard 13 september 2019 / 14:35

   Hi Tim,

   Doe je dit met een Android of een iPhone ? Mocht je een Android hebben, zou ik voorstellen om eens iemand met een Apple te vragen om te kijken of het daarmee wel werkt. (alleen om te weten of het dan werkt)

   Voor Google home zag ik Maarten hierboven reageren dat het zou moeten werken, misschien kan je hem een berichtje sturen?

  • Peter 14 september 2019 / 22:01

   Gebruik de HUYA app. Die komt wel voor in HOME/Assistent en is hetzelde als die van LSC smart. Huya is de fabrikant van de actionlampen

  • remy 20 september 2019 / 22:03

   je moet in Google Home voor “Smart Life” kiezen uit de enorme lijst van compatibele leveranciers.

 12. Tonia 13 september 2019 / 17:30

  Hoi, ik ben nu 3 avonden en een ochtend bezig geweest om de lamp aan te krijgen echter het is nog steeds niet gelukt. Wat doe ik verkeerd. In de winkel zeiden ze dat ij aan een huisgenoot moest vragen hoe het moet, nou mijn honden en katten weten er helemaal niets van. Verder is er niemand die mij hiermee kan helpen

  • Wendy 22 september 2019 / 17:59

   Hoi, misschien heeft iemand er iets aan…wij hadden in eerste instantie ook problemen totdat we volgend deden…(hiervoor moet je wel een beetje thuis zijn in de wifi instellingen van je telefoon of tablet)
   In eerste instantie gaat de lamp heel snel knipperen en moet je dit ook bevestigen in de LSC app. Het installeren lukt maar niet en lukte maar niet en toen ontdekten we dat, na je de lamp hebt gekozen die je toe wil voegen en je moet bevestigen dat de lamp snel knippert.. er rechts bovenin ook een tab “AP Modus” is. Als je daar op klikt vraagt de app je te bevestigen dat de lamp langzaam knippert. Maar ja..die knipperde snel dus moet je eerst even een keer of 3 snel achter elkaar de lampschakelaar aan en uit doen. Als de lamp langzaam knippert en je dat hebt bevestigd, geef je het wifi wachtwoord van je thuisinternet in. DAN ga je naar de wifi-instellingen op je tablet (te vinden onder het instellingswieletje van je tablet) en zie je een wifi-connectie met de naam SMART … (en dan een nummer). Dit is de lamp waar je mee wil verbinden. Verbind hier ook mee. Ga terug naar de LSC app en geef hier aan dat je wil “connecten” met de lamp. Eureka…de lamp komt nu wél in je netwerk. Bij mij springt vervolgens de tablet of telefoon hierna weer gewoon over op mijn thuisinternet. Als dit bij jou niet lukt dan moet je daar zelf weer even mee proberen te verbinden. Mijn ervaring is dat ik de lampen stuk voor stuk moet installeren. Anders lukt het niet.

  • Desmond 8 oktober 2019 / 21:56

   Lamp in de fitting draaien, applicatie openen rechtsbovenin op + drukken en je lamp sorteren. Nu gaat de lamp snel knipperen in de applicatie dit bevestigen dat hij knippert. Na ongeveer seconde of 7 houd hij op met knipperen en gaat hij in procenten verder met de lamp te installeren. Daarvoor moet je ook je netwerk en wachtwoord invoeren. Product mag wel een wat uitgebreide gebruiksaanwijzing geven vind ik zelf. Nou succes hoop dat het lukt

 13. Hettie 13 september 2019 / 17:42

  Ik krijg de lampen niet verbonden met de afstandsbediening. Iemand meer die er problemen mee heeft? Of iemand die een oplossing heeft?

  • frans 17 september 2019 / 10:19

   ik ook niet doe iets verkeerd maar weet niet wat help????????

   • Iris 20 september 2019 / 10:05

    Hier hetzelfde probleem! Afstandsbediening geruild maar lukt niet. Iemand tips???

    • frans 27 september 2019 / 13:54

     ook afstands bediening geruild doet het nog niet ???????

  • Ray 21 september 2019 / 14:04

   Ik krijg de afstandbediening ook niet aan het werk, op de beschreven manier. Iemand nog tips?

   • frans 27 september 2019 / 13:52

    weet jij al hoe het moet met die afstandsbediening

 14. Anouk 13 september 2019 / 18:29

  Hoi,
  Het lukt mij maar niet te connecten met de app en de lamp die ik heb gekocht.
  ik krijg steeds de melding: ‘kon het apparaat niet toevoegen, probeer het later opnieuw’…….

  Enige tips?

  • B 20 september 2019 / 15:47

   Lampen een keer resetten 3 x aan en uit doen dan gaan ze weer snel knipperen en kun je ze weer toevoegen

 15. patricia 13 september 2019 / 21:35

  ook ik heb alles gehaald en aangesloten zelfs met google hime mini… enige wat ik niet voor mekaar krijg is de deur sensor werkt wel maar duurt 10 seconden eer lamp aangaat is niet handig op toilet erg jammer… doe ik misschien iets verkeerd? of is bewegingssensor handiger op toiket… zoja hoe lang blijft licht dan branden
  groetjes
  patrici

  • Esther 17 september 2019 / 07:52

   Je kan de duur zelf instellen hoe lang de lamp blijft branden.

   • Liza 29 oktober 2019 / 14:38

    Waar kan dat? Ik krijg hem alleen aan bij beweging en nog niet uit na een x aantal minuten.

 16. Bote Koen 13 september 2019 / 21:57

  Zijn de Action Smart lampen compatible met Philips Hue, LIVX of IKEA?

  Deze vraag kreeg ik al een paar keer. In principe is het antwoord nee.

  — Dit klopt niet helemaal.

  Je kunt bijvoorbeeld Philips Hue aansluiten op google home, en de LSC lampen ook. Zodoende kun je ze tegelijkertijd bedienen in 1 app. Als je dit wilt tewerkstellen moet je de lampen verbinden met de app TuyaSmart en daarna kun je deze met Google Home koppelen.

 17. Mabel 14 september 2019 / 12:35

  Gewoon even een vraagje. Kan ik meerdere lampen op ëën bewegingsmelder aansluiten? M.a.w. Dat ze allemaal tegelijk aangaan?

 18. Ben 14 september 2019 / 13:06

  Weet je hoe De bewegingsmelder werkt qua reset tijd, lijkt nu wel 2 tot 5 min te duren tot ie weer werkt.

  • ajr 22 oktober 2019 / 14:43

   De bewegingsmelder heeft na een detectie wat tijd nodig om zich weer in te stellen op het IR patroon in de kamer. Daarom kan het inderdaad wel een minuut of iets meer duren voor hij weer reageert. dist is normaal.

 19. Lekkerwonen@gemail.com 15 september 2019 / 00:35

  Ik had 2 kooldraadlampen en 2 spots alles goed werkend . Daarna kocht ik er nog een paar lampen bij maar wist niet hoe die toe te voegen, nu schijn ik een nieuw profiel te hebben aangemaakt en werken de lampen die toegevoegd moesten worden goed maar de oude krijg ik niet meer aangemeld omdat ze daarvoor moeten knipperen en dat doen ze niet meer, weet iemand hoe ik dit moet oplossen ????

  • Flod 17 september 2019 / 11:26

   Lamp 3 keer los en vast draaien met de spanning er op. Dus aan-uit aan-uit aan-uit en daarna gaat hij knipperen.

 20. p seth 15 september 2019 / 09:54

  hoe lang duurt het dat de lamp aangaat via een deursensor

  verder heb ik alles en ben reuze enthousiast

  groetjes
  patricia

 21. Richard 15 september 2019 / 11:48

  Ik heb onlangs ook de lampen gekocht en dit geïnstalleerd en de lampen onder de overkapping in de tuin geplaatst.
  Nu zijn ze vaak offline dus kan ze niet verbinden.
  Hoe kan ik dit verbeteren

 22. veter 15 september 2019 / 19:29

  Ik zou graag weten hoe je de sirene met de deursensoren koppeld. Als ik de sirene aan zet dan blijft hij geluid geven. Ook merk ik dat de bewegingsmelder niet aan googlehome kan worden gekoppeld,tenminste Ook weet ik niet hoe ik de deurdensoren,die wel in google home app staan werkend/functionerend rijg via googlehome

 23. Dennis F. 15 september 2019 / 22:39

  Voor mensen die problemen hebben met meerdere lampen in 1 armatuur.
  Het is heel simpel als je bioj 0 begint…

  Een lamp kan per stuk aangemeld worden maar op 1 schakelaar meerdere lampen loopt spaak in principe daarmee lol.
  Draai 1 smart lamp vast en laat de rest nog uit of los. (of eigenlijk: zonder spanning.)
  Meld de smart lamp aan.

  Daarna draai je deze aangemelde lamp even uit of los zodat deze geen contact maakt maar laat de schakelaar aanstaan. De lamp onthoud het adres.
  Doe de volgende lamp erin en herhaal de stap om een lamp aan te melden. (of resetten.)
  Is dit gelukt ga naar lamp 3 maar draai de eerste 2 los of even eruit weer. enz. enz. voor alle lampen.

  Moet je een lamp resetten dan doe je dat even handmatig. (zoals met de schakelaar)
  Dus stukje uit en indraaien zodat er spanning op kan komen.

  Hiermee lukt het wel in een armatuurmet meerdere lichtpunten 🙂
  Succes!

  Echt een super systeem en zeer voordelig bij Action.., alles vervangen hier met nu al 10 lampen (geen kleur) en 2 wcd’s.

  Grt, Dennis

  • Stefan 16 september 2019 / 14:49

   Ik zou graag willen weten hoe je 1 lamp op meerdere telefoons kunt bedienen?

   • Lisanne 16 september 2019 / 14:57

    Allebei op hetzelfde account inloggen, dan lukt het! 🙂

    • Ronald 16 september 2019 / 15:22

     Hoi lisanne
     Had een vraag ik las bij jou dat de deur sensor de verlichting ook aan doet alleen nu is bij mij het geval dat het niet werkt
     Hoe zit dat moet ik het koppelen of gaat dat vanzelf?

   • Kim 16 september 2019 / 23:12

    Je kan een mail adres toevoegen dan geef je deze persoon toestemming om dezelfde instellingen over te nemen je hebt dan een eigen account met dezelfde lamp instellingen

   • remy 20 september 2019 / 22:06

    gewoon ieder voor zich een eigen account. en dan kan 1 persoon de lamp delen naar de ander. dat kan via familie

 24. Martien 16 september 2019 / 12:14

  Iemand die een oplossing heeft voor mijn 5 lampen die ik kocht voor een hangluster …..ze blijven knipperen…..de app verwijderen en alles opnieuw installeren?

 25. Ronald 16 september 2019 / 13:32

  Ik heb de deur senor alleen het licht gaat niet aan dat vind ik vreemd
  Weet niet hoe ik dat op moet lossen

 26. Freddie 16 september 2019 / 15:10

  Afgelopen week kwam ik erachter dat Action dit systeem nu verkoopt. Inmiddels heb ik 2 led lampen en 4 stopcontacten in huis en alles moeiteloos aangesloten 🙂 1 lamp wilde in het begin niet geïnstalleerd worden, hij knipperde langzaam ipv snel, de app kwam met een optie voor andere methode (AP mode heete dat geloof ik), hierna ging het installeren prima verder. Alles werkt moeiteloos en met de donkere dagen op komst ideaal om buitenhuis alles aan te zetten, er kan van alles ingesteld worden, ook timers. De tuinlampen in de achtertuin zitten er ook op 🙂
  Alleen jammer dat mijn Senseo niet met een mechanisch knopje werkt anders had ik s’ochtends de koffie vanuit bed kunnen klaarzetten 🙂 Misschien mijn oude filterkoffie apparaat maar weer eens uit de kast trekken 🙂

 27. Ronald 16 september 2019 / 15:23

  Hoi lisanne
  Had een vraag ik las bij jou dat de deur sensor de verlichting ook aan doet alleen nu is bij mij het geval dat het niet werkt
  Hoe zit dat moet ik het koppelen of gaat dat vanzelf?

  • Lisanne 16 september 2019 / 17:08

   Dit moet je inderdaad zelf in de app aan elkaar koppelen!

 28. Peter 16 september 2019 / 17:25

  Ik heb alleen de lamp gekocht, werkt de lamp dan of heb je nog een ander apparaat nodig?

  • Flod 23 september 2019 / 13:56

   De losse lamp werkt, mits je wifi in de buurt hebt.

 29. Anja 16 september 2019 / 22:53

  Ik heb lampen en de smartplug gekocht maar ik krijg het niet voor elkaar om te connecten, krijg steeds de melding kan het apparaat niet toevoegen probeer het later opnieuw! wie weet de oplossing?

 30. Andre 18 september 2019 / 21:02

  Kan je deze lampen ook langzaam laten aan en uitgaan? Is dat mogelijk of niet? Dus bijv binnen een kwartier van 0 (uit) langzaam feller laten worden tot een maximum.. en vice versa…

 31. john 19 september 2019 / 00:22

  hoi
  wij hebben ook van die lampen.
  maar wij hebben in de kamer een lamp waar meerdere lampen in moeten.
  maar wij krijgen die niet aan de praat omdat hij zegt device ofline of hij herkent 3 van de 5 lampen niet.
  iemand enig idee hoe op te lossen ?
  is zeer ergelijk allemaal

 32. Wimmy 19 september 2019 / 16:31

  Ik heb ook alleen een lamp.
  Met de app, die je voor Android of Apple kunt downloaden, kun je hem bedienen.

  De app heet: LSC Smart Connect

  Je kunt hen ook via de Google assistant of Alexa van Amazon bedienen met je stem.

 33. Carola 19 september 2019 / 23:38

  Hoi ik heb de lsc smart stekker gekocht ik volg precies de aanwijzingen maar hij connect niet met de Wi-Fi wie weet wat ik verkeerd doe?

 34. ron 21 september 2019 / 03:29

  Ik krijg de lampen niet ingesteld op Google home!! Wat doe ik dan verkeerd? Google zegt dat hij de lampen niet vind in mijn netwerk. BVD

  • Menno 31 oktober 2019 / 08:23

   Eerst instaleren via de smart life app. Daarna in google toevoegen…..

 35. charlotte 21 september 2019 / 07:33

  vraag, wat als er meerdere lampen in de hanglamp zitten, moet ik ze dan 1 voor 1 aandoen, of kan je bv 4 lampen bundelen tot 1. Mijn hanglamp heeft 4 lichtbronnen. het voordeel als het niet te koppelen is, dat je de hoeveelheid licht kunt aanpassen, maar dan ziet het eruit alsof de andere kapot zijn. In Bundel zetten van 4 lijkt mij in eerste instantie handiger zodat je niet elk lampje apart hoeft te doen. Iemand hier ervaring mee?????

  • Flod 23 september 2019 / 13:54

   Dan moet je er een groep van maken en daarin de lampen selecteren.

 36. Danny 21 september 2019 / 15:17

  Hoi ik krijg mijn door sensor niet verbonden met mijn smart siren omdat mijn deur sensor wel in de App staat aan gemeld maar ik krijg hem niet tezien in automatisch om te connecten. Weet iemand hoe ik dat wel voor elkaar krijg 🙏

  • Kris 29 september 2019 / 13:02

   Hoi..sinds gisteren ook een lamp aangeschaft. Werkt loo en de kleur is ook perfect. Maar…..waar vind ik nu een gebruiksaanwijzing hoe je met de mogelijkheden die er allemaal zijn in de app om moet gaan.

   • Mars 24 oktober 2019 / 22:07

    Hallo Lisanne,
    Ik heb 2 hanglampen naast mekaar, in bij beide lampen zitten lsclampen, maar 1 lamp knippert en de ander niet. Hoe kan ik dit oplossen en toevoegen?

 37. Ro 21 september 2019 / 15:34

  Hi Lisanne, wat mij nog niet gelukt is met de app is het automatisch uitschakelen van lampen in een dagelijkse routine. Automatisch aan laten gaan dat lukt wel…maar uit? Is dat jullie wel gelukt?

  • Flod 23 september 2019 / 13:53

   Zie mijn volgende reactie.

 38. RV 22 september 2019 / 21:49

  Hoi,
  Leuke blog! Heel veel duidelijke info.
  Een vraagje, we willen graag lampen (liefst waarvan je kleur klan instellen) aan uit schakelen via de app, dimmen, echter ook via een vast schema laten branden. We gebruiken nu een tijdklok.
  Kan dit enkel en alleen met de lampen? Of dienen we dan de slimme stekker en lampen te kopen, en kunnen die samen in dezelfde app voor dezelfde lamp gebruikt worden?

  Alvast bedankt voor jullie reactie.

  • Flod 23 september 2019 / 13:52

   Je kunt iedere lamp automatisch aan en uit laten schakelen. Ga daarvoor naar routine, onder in het lamp scherm. Dan toevoegen en daar kan je de tijd instellen. eenmalig of de hele week. Kies eerst voor aan en dan uit toevoegen.

 39. gerard 23 september 2019 / 19:08

  wat een superlampen zijn het en dat voor dit geld echt super ,maar ik heb toch een vraagje en wel de routine,s
  ik krijg dat niet voor elkaar ik begrijp de volgorde niet goed .
  is er iemand die mij dit goed kan uitleggen .
  ik weet dat het hierboven ook staat ,maar ik heb echt een stappenplan nodig denk ik .
  alvast bedankt .grt gerard

 40. gerard 23 september 2019 / 19:15

  ik zou graag een stap voor stap uitleg krijgen van die routine,s ik kom er niet uit
  ben er niet zo handig in denk ik al heb ik al wel twee lampen kunnen instaleren op de app
  ik begrijp de volgorde niet hellemaal zou iemand mij dat kunnen uitleggen.
  bij voorbaat mijn hartelijk dank .grt gerard

  • Desmond 8 oktober 2019 / 22:32

   Heel simpel . Ga nr de lamp die je een routine wilt laten uitvoeren.Druk op routine rechtsonderin .Het volgende scherm druk je op toevoegen . Druk op herhalen stel in eenmalig of 1 dag of meerdere dagen in de week door de dagen aan te vinken. Druk op schakelaar aan en druk rechtbovenin op bevestigen. Om de lamp uit te schakelen vul je bij de schakelaar uit en op herhalen wanneer jij dat wilt ook hierna rechtsbovenin op bevestigen drukken en de lamp gaat aan op jouw gewenste tyd en dag en ook weer uit op jouw gewenste tyd en dag

 41. Rob 24 september 2019 / 18:07

  De bewegingssensor heeft een flinke vertraging van een aantal minuten. Niet geschikt voor bijvoorbeeld een kastlicht. De Hue bewegingssensoren (via de bridge) hebben hier geen last van en reageren direct. Laatste firmware update zit op de Action sensor (LSC) zonder gewenst resultaat. Lees online dat veel mensen hier last van hebben. Sommige halen de sensor open en gaan solderen om de vertraging terug te brengen naar een aantal seconden. De opmaak van de ap ziet er verder goed uit en de spullen voelen degelijk aan. Zonde dat de sensor dan zo traag is. Hier gaat alles terug en houden we het toch op Hue. Lisanne bedankt voor de heldere review!

  • Jordy 29 september 2019 / 20:35

   Hey Rob!
   Waar vind je de uitleg hoe je dat moet solderen?
   Is die 2 chips om wisselen of alleen aan het elkaar verbinden?

   Alvast bedankt!

  • Jan 7 oktober 2019 / 18:52

   Hue bewegingssensoren (via de bridge)?? Wat houdt dit in?

   Ik heb nu 2 bewegingssensoren geprobeerd en na 1x houden ze er mee op en reageren ze nergens meer op. Hoe hard ik ook beweeg. Bovendien: als t werkt, hoe krijg je ze zover dat ze direkt reageren en niet na enkele minuten?

 42. frans 27 september 2019 / 13:46

  hallo ik kan de afstandsbediening niet werkend krijgen,
  uit en aan aaan op de afstandsbediening indrukken gaat knipperen maar de lamp en stopcontact niet wat doe ik verkeerd??????????

  • Marten 27 september 2019 / 17:21

   Ik heb het inmiddels werkend gekregen. Mijn systeem bestaat uit 3 lampen en 2 smartplug in dezelfde ruimte (woonkamer). Ik heb het volgende gedaan bij iedere lamp afzonderlijk: schakel fysiek de lamp eerst helemaal uit, schakelaar uit of trek de stekker uit het stopcontact. Daarna de lamp weer fysiek aanschakelen, schakelaar aan of stekker in stopcontact. Druk vervolgens op de ON knop op de afstandsbediening en houdt deze vast. De lamp begint te knipperen en tevens het blauwe lampje boven de ON knop. Laat de ON knop los. Zodra beide knipperende lampjes zijn gestopt is de koppeling gereed. Bij de smart plug: Haal de smartplug uit het stopcontact. Vervolgens plaats deze weer in het stopcontact, druk op de knop op de smartplug waardoor het blauwe lampje gaat branden. Druk vervolgens op de ON knop op de afstandsbediening en houdt deze vast. Het blauwe lampje op de smartplug begint te knipperen en tevens het blauwe lampje boven de ON knop. Laat de ON knop los. Zodra beide knipperende lampjes zijn gestopt is de koppeling gereed. Ik heb al mijn apparaten in 1 scene onder gebracht. Op andere plekken waar ook kan ik op afstand alles in 1 keer aan of uitschakelen. Met de afstandsbediening kan ik nu ook al mijn apparaten aan en uitschakelen. Succes.

   • Layara 1 oktober 2019 / 18:40

    Maarten hoe kan ik mijn smart sensor aan lampen toevoegrn t lukt me niet

 43. Marten 27 september 2019 / 16:13

  Ik heb hetzelfde probleem als Frans. Ook alle bovenstaande tips gedaan, helaas. Hoe nu verder??

 44. Marten 27 september 2019 / 17:03

  Het is me alsnog gelukt. Werkwijze lamp: Schakel de lamp fysiek uit, stekker uit het stopcontact of uitschakelen. Dan vervolgens de on knop op de afstandsbediening vasthouden, de lamp begint te knipperen, laat de on knop los. De lamp stopt na een aantal seconden met knipperen en de on knop stopt ook met knipperen. Werkwijze smart plug: Haal de smartplug uit het stopcontact, stop deze terug en schakel deze aan, het blauwe lampje brandt, vervolgens de on knop op de afstandsbediening vasthouden, het blauwe lampje op de smartplug gaat knipperen en tevens knippert de on knop op de afstandsbediening, laat de on knop los. Het lampje op de smartplug stopt met knipperen en de on knop op de afstandbediening stopt eveneens met knipperen. Schakel nu aan en uit. Let op je moet dit bij iedere lamp en/of smartplug uitvoeren. Ik heb 3 lampen en 2 smartplugs en kan nu alles in 1 keer aan en uit schakelen omdat alle apparaten in 1 scene zijn ondergebracht.

 45. CWH 28 september 2019 / 14:42

  Is het mogelijk om meerdere bewegingssensoren te koppelen aan 1 lamp?

  • Jordy 29 september 2019 / 13:35

   Ja! Gebruik Meer autmatisirng maken.
   of ifttt gebruiken

 46. Jordy 29 september 2019 / 13:34

  Ik heb echt me hele huis via dit gedaan. Werkt op zich prima! Alles ook gekoppeld aan IFTTT waardoor alles nu vlekkeloos loopt alles ook op de Google home en op een mystorm wifi button (nood button) Als ik wil dat alles uitgaat via 1 knop of aan of een bepaalde sence start

 47. M. H. 30 september 2019 / 17:46

  Goedemiddag,

  Gisteren heb ik 3 smart ceiling plafonnières geplaatst. Nu loop ik tegen het probleem aan dat de lampen iedere keer gaan knipperen zodra de wandschakelaar wordt gebruik. Zelf kan ik de lampen wel bedienen via de telefoon, maar mijn kinderen gebruiken de gewone wandschakelaars. Ik heb de lampen via mijn telefoon allemaal ingesteld op “nacht”. Maar als de wandschakelaar wordt toegepast, dan is de instelling van de lamp dus ook weer verdwenen. De lamp knippert dan, en de instelling “nacht” is dan niet meer actueel. De instelling van de lampen heb ik gedaan door middel van het tijdelijk aanpassen van de WIFI op mijn mobiel van 5.0 naar 2.4 GHz. Mijn modem (Ziggo) zendt namelijk 2 frequenties uit. Waarom gaan de lampen steeds knipperen, en wat doe ik verkeerd? Vr. groeten M. H.

  • Nicole 10 oktober 2019 / 15:16

   Heeft u inmiddels al een oplossing voor dit probleem gevonden, ik zit namelijk met hetzelfde probleem. Zodra ik de lamp in- of uitschakel met de wandschakelaar, dan gaan de lampen weer knipperen om opnieuw geïnstalleerd te worden.

 48. Tineke 3 oktober 2019 / 00:12

  Moet er ook een geluid uit de bewegingsmelder komen? Hij ziet wel beweging maar hoe kan ik er geluid uit krijgen?

  • Desmond 8 oktober 2019 / 22:07

   Er komt geen geluid uit want het is een bewegingsmelder de sensor registreert alleen bewegingen. Met een sirene erbij gekoppeld gaat er wel een alarm af een soort rookmelder geluid

 49. Dennis 5 oktober 2019 / 11:29

  Ik had al 2 goed werkende lampen en heb er nog 1 gekocht. Echter, die gaat maar niet knipperen en dus kan ik’m niet koppelen. Iemand een tip? De tips van 3x aan/uit en dergelijke heb ik al heel vaak geprobeerd nu, maar geen succes….:-(

 50. John 6 oktober 2019 / 12:13

  Weet iemand ook hoe je weer een lamp kunt verwijderen ????
  Mv john

  • Mark 17 november 2019 / 17:01

   1- Kies in het menu de lamp die je wilt verwijderen.
   als je stap 1 correct heb gedaan heb je nu het paarse scherm voor je.

   2-Druk op het logo rechts boven het scherm.
   (Dit kan het woord “menu” zijn of wat anders)

   3-Ga helemaal naar beneden en kies “verwijder apparaat”

 51. vincent 6 oktober 2019 / 14:44

  wat een handige en goedkope oplossing.
  in combinatie met Alexa of IFTTT kan je eindeloze acties maken.

  Als de zon ondergaat gaat de buiten lamp aan, om 22:30 gaat hij weer uit en dan om 05:00 weer aan tot de zon opkomt.
  Als mijn ring deurbel beweging ziet kan hij de lamp ook aanzetten.
  Verlichting in de woonkamer gaat aan als de zon ondergaat en als ik naar bed ga zeg ik Alexa, goodnight en alles gaat uit (ook tv etc)

  leuk maar vooral erg goedkope manier om je huis “smart” te maken

 52. Liliane 6 oktober 2019 / 21:17

  Ik heb lampen geinstalleerd en 2 bewegingssensoren die de lampen van de gang moeten aandoen. Ik begrijp dat scenariogedoe niet echt, maar uiteindelijk is het wel gelukt. Ik zou graag hebben dat ze na 10 minuten uitspringen, mazr zie daar geen enkele instelling voor… Enkel keuze in uren…

  • L ex 27 oktober 2019 / 12:55

   Zelfde probleem via TuyaSmart of LSC app
   Homey of IFFFT id de oplossing
   De vroegere app v homewizard light kon dit wel
   Hub was toen ook verkrijgbaar in action

 53. Max 7 oktober 2019 / 00:04

  Hallo,

  Even een vraag voor iedereen die LSC heeft. Ik heb nu al anderhalve maand het systeem in mijn kamer maar kan er maar niet achter komen hoe ik kan instellen hoe ik via automatisch er voor kan zorgen dat bij bijvoorbeeld warm en zonnig weer de lampen geel worden en bij koud en regenachtig weer de lampen blauw worden. Ik zoek hier al een tijd naar maar kan het niet vinden. Begin nu te twijfelen of het mogelijk is. Verder werken de producten echt super.

  Ik hoop dat er iemand is die me kan helpen

  Mvg,

  Max

  • Dennis F. 9 oktober 2019 / 01:50

   Volgens mij is dat net teveel gevraagd van dit systeem.
   Je kunt wel iets op tijd programmeren of de lampen handmatig instellen uiteraard.

   • Dennis F 9 oktober 2019 / 02:53

    Max, ik denk dat je IFTTT moet downloaden.
    Met die app gaat dat lukken volgens mij.

    Ik wil zelf ook google home mini al mijn lampen aan laten sturen, vandaar dat ik aan het uitvogelen ben…

    • ed 18 oktober 2019 / 22:28

     Google home kan deze lampen aansturen via de Tuya app. alsje de LSC app gebruikt (die er hetzelfde uitziet) dan kan google dat nog niet.
     Google home verbinden met Tuya, zeg “Hello Google, sync devices’ en hij vindtje apparaten. IFTTT is daarbij niet nodig

  • ed 18 oktober 2019 / 22:25

   dat kun je waarschijnlijk doen met behulp van IFTTT. Het LSC systeem heeft geen temperatuur sensor, dus die data moet je met IFTTT binnenhalen

 54. Shirley 9 oktober 2019 / 18:14

  Hoi wij hebben de lampen ook geïnstalleerd maar er blijft een hoge zoem toon in zitten. Heeft iemand voor ons een suggestie?

  • Nel 19 oktober 2019 / 12:25

   Hoiii, mijn zoon heeft gisteren 3 lsc lampen opgehangen en geinstalleerd in de app, werkt super en is erg mooi maar…we horen een irritante zoem/pieptoon. Weet iemand hier meer over en wat te doen?

  • Dennis 18 november 2019 / 21:52

   Ik heb hetzelfde probleem, is niet te doen die hoge pieptoon!

   Had er twee gekocht, de ene heeft het niet de andere wel. Heb ze ook van fitting verwisseld, maar kwam tot de conclusie dat het echt de lamp is.

   Ik ben nu 4 lampen verder (allemaal geruild) en ik heb nog steeds een lamp met pieptoon. Nu dus 3 van de 4 lampen die het heeft. Morgen maar weer terug…

   Het internet staat er vol mee, zo ook hier: https://www.smarthomemagazine.nl/2019/11/review-lsc-smart-connect-smarthome-producten-van-de-action/

   Alle andere producten van LAC doen het overigens perfect, is alleen met de E27 lamp

 55. Niels 10 oktober 2019 / 23:19

  Werken deze lampen ook als de verlichting is aangesloten op een bestaande dimmer? Wil de lampen graag kunnen dimmen met de afstandsbediening en telefoon.

 56. William 15 oktober 2019 / 13:31

  hallo , hoe weet ik dat mijn router 2.4 is want nu krijg ik steeds de melding 2.4????

 57. Nel 19 oktober 2019 / 12:27

  Mijn zoon heeff gisteren 3 lsc lampen opgehangen en geinstalleerd in de app, alles werkt prima en de lampen zijn erg mooi en dimbaar. Maar…we horen een irritante zoem/pieptoon. Weet iemand hier meer over en wat kunnen we er aan doen?

 58. jeroen 20 oktober 2019 / 12:29

  Leuk speelgoed/verlichting maar met een hele grote maar….l
  In eerste instantie 1 lamp gekocht en toevoegen was simpel, met de oude lsc app, die daarna begon te pushen om te updaten met het geweldige idee om je te VERPLICHTEN je GPS op altijd aan te laten, als je een lamp wilde toevoegen, ook op de achtergrond. Natuurlijk onzin om je gps te moeten delen zodat ze je wifi sneller gevonden zouden hebben… Nou heb ik niet veel te verbergen maar dat een Chinees bedrijf uit Shenzhen in feite continue weet waar je uithangt…Daarbij komt nog eens dat je wifi wachtwoord bij ze bekend is van je thuisnetwerk en in de cloud is opgeslagen.. en dus met een hele simpele hack ze alles op je computer kunnen zien en wat je doet… Ook wordt je verplicht met de nieuwe update voor IOS 13+ je je telefoon nummer te registreren.
  Je krijgt heeeel goedkoop wat lampen maar dat (staatsbedrijf?) is gewoon van iedere burger hier een profiel aan het maken met hele vertrouwde informatie en data te verzamelen.
  Dan lopen ze hier in Nederland en de rest van de wereld moeilijk te doen over dat 5G netwerk van Huawei, dat wetende dat de Chinese overheid het niet zo nauw neemt met mensenrechten en privacy en hun eigen volk continue monitoren moet ik toch wel even achter op mijn hoofd krabben..
  Verder was ik zelf zo naïef om een hele rits lampen en led strips te kopen, deze allemaal toegevoegd zonder een account, ging allemaal smooth maar daarna per abuis app verwijderd en opnieuw gedownload, toen dus verplicht dat account moeten aanmaken en ja hoor, ik kan niks meer toevoegen, alle lampen staan ergens in de “cloud” geregistreerd en kan het niet meer ongedaan maken,
  ga het hele zooitje terug brengen en mijn wachtwoorden maar veranderen… better safe then sorry,

  • Mark 17 november 2019 / 17:20

   Hoe je het ook went of keert, ga je online dan is er altijd wel iemand die mee kijkt.
   Het beste wat je dan kunt doen is offline te blijven.
   Of accepteren dat je altijd wel een beetje slachtoffer bent van dit soort praktijken.
   Of Google, the NSA of China je bespioneert het blijft lood om oud ijzer.
   Het beste wat je kunt doen is er “smart” mee om te gaan en het te beperken.
   Je kunt een aparte router nemen of een wifi versterker om een signaal op te zetten.
   Of dat echt helpt weet ik niet maar het kan geen kwaad.
   Het zou ideaal zijn als dit 2e WiFi signaal zijn eigen internet heeft en is gescheiden van je eigen internet.
   Het is inderdaad belachelijk waarom je privé gegevens moet invoeren om de app te kunnen installeren.
   Maar je kunt natuurlijk gewoon valse informatie opgeven en een tijdelijk e-mail adres gebruiken.
   Natuurlijk ben je dan nog niet veilig van allerlei spionage praktijken, maar het is beter dan niets doen.

 59. jeroen 20 oktober 2019 / 12:46

  laatste toevoeging, in feite geef je “letterlijk” de sleutels (wifi wachtwoord) van je hele huisnetwerk (computers, laptops, iPads, mobiele telefoon) en alles wat daar opgebeurd, misschien ben ik wel te paranoia, maar als je een beetje doordenkt en miljoenen Europeanen de deur wagenwijd openzetten want die lampen worden overal verkocht, voor je het weet weten ze alles wat je uitspookt op facebook, wie je vrienden zijn, wat je eet, je bank zaken, wat je zoekt op internet etc etc
  Niet voor niets krijgen politici het advies als ze naar china gaan altijd met een lege laptop zonder gevoelige informatie het land in te reizen https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/kabinet-neem-alleen-lege-laptop-en-telefoon-mee-naar-china-rusland-iran-en-turkije~bdae6b8e/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

 60. Peter 21 oktober 2019 / 08:19

  Een andere manier om deze Action spullen met aparaatjes van andere merken te laten praten is via if this then that, op Ifttt.com. maak daar een account aan en meld je apparaten aan. Op de ifttt site of in de ifttt app kun je dan acties aanmaken: als action deursensor meldt deur open, dan Philips lamp aan. In ifttt app kun je ook gps zones instellen: ben je met je telefoon binnen een bepaald gebied of ga je er juist buiten, dan seintje naar ifttt en kun je iets in of juist uitschakelen.

 61. Jeroen 21 oktober 2019 / 15:03

  Heeft iemand de Smart Remote ooit aan de praat gekregen met de Smart Power Plugs? Ik heb er twee, maar kan die Power Plugs maar niet in de leer-modus krijgen. De beschrijving helpt in ieder geval niet. Overigens werkt het email adres service@lsc-smartconnect.com helemaal niet.
  Kan iemand helpen? Want contact met LSC is althans onmogelijk. Telefoonnummer is gewoon telefoonnummer van Action.

 62. Lotte 23 oktober 2019 / 23:12

  Ik heb een aantal lampen gekocht en vind ze ideaal icm Google Home. Ik overweeg ook het alarmsysteem, maar zou graag willen weten hoe het exact werkt.
  – Kan ik wanneer ik ga slapen een commando geven dat het alarm aan gaat. Dus wanneer de voordeur open gaat de sirene af gaat. Maar dat ik ook een pushmelding op mijn telefoon krijg met geluid.
  – Kan ik het systeem koppelen aan een camera?

 63. Michel 2 november 2019 / 14:40

  Met LSC en meerdere home automaten producenten. Kan de hele wereld weten of jij thuis bent. Of juist niet.

  LSC praat met Chinese servers, daarom werkt het op 4g.

  Beter gebruik je producten die niet met internet communiceren.
  Maar die met je eigen HA device praten.

  Tevens een alarm met wifi sensors is nog dommer. Een wifi jammer kost tegenwoordig 5 euro.

 64. Joost 5 november 2019 / 09:32

  Waarop baseert LSC de zonsondergang/opkomstactie?
  Ik heb nl. een lamp geplaatst en de actie lamp aan bij zonsondergang en uit bij zonsopkomst…

 65. ronald 7 november 2019 / 01:02

  ik heb een paar van die LSC devices gekocht meteen omgeflashed naar Tasmota firmware en op Domoticz aangemeld gewoon op wifi met MQTT , alleen die smart lights gebruiken een andere chipset en werken nog even niet met Tuya convert.
  Domoticz gebruik ik voor huis domotica omdat je dan van alle merken dingen kan aansluiten , snap niet dat LSC zo moeilijk doet over welke firmwware er in zit, is toch goed voor omzet volume? maakt hun het nou op welk IOT platform je dit gaat gebruiken.
  wat wel gelukt is en wat ik bij de action heb gekocht is led rgbww strip van 5 M die doet het en de smart power plug ook van LSC, enige wat niet wilde werken is de motion sensor welke zowieso belachelijk traag reageert en de rgb led lampen dan , maar er komt wel een oplossing voor Tuya convert.

  Dit is wel met de LSC app poepiesimpel aan te melden, ding in aanmeld modus zetten en de rest is peanuts.
  De reden dat ik domoitcz gebruik is dat je van alle merken dingen kunt aanmelden en het is voor mij 1 platform waar alles gewoon op zit , mijn verlichtingg met Zwave of producten van LSC met andere firmware er in en dan met MQTT op domoticz en zwave rookmelders werkt perfect, jammer dat LSC niet toestaat dat je gewoon kan kiezen wat je wilt op hun platform of die van jezelf , men koopt deze producten toch gewoon , er zijn fabrikanten die dit gewoon vrij gaan geven want het is toch niet tegen te houden.

  • Jan 20 november 2019 / 09:55

   Hoe heb jij Tasmota erop gezet? Daar ben ik wel erg benieuwd naar.

 66. Ron 9 november 2019 / 17:46

  Goedenavond

  Ik heb 4 leds inbouw maar ze willen niet conecten met de WiFi netwerk.
  Nou staat er dat ik dicht bij het apparaat en router moet zijn.
  Nou is mijn router beneden en de led lampen boven op de slaapkamer.
  Hoe moet ik dit oplossen???

 67. Peter 12 november 2019 / 15:19

  Boven onze eettafel hangen 2 lampen met filament peer.moet ik deze apart bedienen? Ik krijg ze niet in de app
  De stopcontact is een dimer, ligt het daaraan?

  • Remco 20 november 2019 / 18:47

   Tijdens het installatie proces kun je rechtsboven in de app ook op “anders” klikken. Klik daarna op de onderste optie van verbinden. Na het volgen van de instructie gaat de lamp een wifi signaal uitzenden waar je tijdelijk je telefoon mee kunt verbinden. Volg dan weer de aangegeven stappen in de app. Overigens moet je telefoon wel met hetzelfde wifi punt verbonden zijn als die waarmee je de lampen instelt.
   Dimmer kan wel, maar die moet je dan vol aan laten staan. Sommige dimmers zorgen voor een soort interferentie waardoor je lamp geen stabiel licht geeft. Ik heb meteen de dimmers vervangen voor gewone schakelaars. Dimmen gaat met de app. Kan ook met de afstandsbediening die ook bij de action verkocht wordt. Of met spraak nadat je een koppeling via google home hebt gemaakt

 68. Mark 17 november 2019 / 17:34

  Sluit de lampen eens aan op een plek waar je een goed wifi signaal is en waar geen dimmer tussen zit.
  Installeer de app, activeer de lampen in de app.
  Test of alles goed werkt.

  En plaats ze nu waar je ze wil hebben.
  Is de wifi signaal sterk genoeg zo dat de lampen er zouden moeten werken?
  Je kan dit testen door een andere lamp op dit plek tijdelijk neer te zetten eventueel met een verlengsnoer.
  Hou je het probleem dan is het waarschijnlijk de dimmer!
  Vervang deze voor een schakelaar

 69. Ron 25 november 2019 / 12:17

  Goedemorgen,

  Toch nog maar een keer de vraag stellen en hopen op een antwoord.

  Heb 4 GU10 led lampen van smart Connect gekocht bij de action,maar krijg ze maar niet met de app geconnect.
  De leds zijn boven op de slaapkamer en de router beneden.
  Zou dat het probleem kunnen zijn?
  Ze gaan eerst snel knipperen en als ik ze probeer te connecten gaan ze wel gewoon branden maar zie ze niet in de app.

  Help help

 70. ramon 4 december 2019 / 17:52

  Kan je deze lampen ook via je google mini laten werken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.