Action mok versieren DIY kitje – Werkt het?

Onlangs was ik in de Action en daar stond een onwijs leuk doosje in de schappen, namelijk eentje met een mok erin met spulletjes om hem te beschilderen! Het leek me onwijs leuk om te kijken of het goed werkt, of de verf erop blijft zitten en nouja… hoe het gaat. Uiteraard heb ik dat voor jullie gefilmd!

action-mok-beker-set-versieren-kit

Bekijk de video hier op YouTube als hij niet te zien is.

Nog even over de sharpie mokken die niet werken: het werkt wel, alleen als je ze in de vaatwasser doet of gaat afwassen, dan gaat je kunstwerkje er zo weer af. Dat is natuurlijk zonde! Ik zag het in deze video, mocht je benieuwd zijn, de sharpies op basis van olie werken dus wel!

mok-versieren-action-doosje

In het Action kitje zit een mooie grote witte mok, verf, een kwastje en een handleiding. Precies goed!

Over het kwastje: het is geen perfect kwastje, dus als je echt gedetaileerde dingen wil maken kun je altijd nog een setje met meer (betere) kwastjes kopen bij Action, die zijn er hartstikke betaalbaar! Maar voor wat ik heb gemaakt is het kwastje dat erbij zat in principe prima. Ik heb ook andere kwastjes gebruikt in verband met het steeds schoonmaken. Maar het zou prima met alleen het kwastje kunnen dat erbij zit!

craft-sensations-mok-beschilderen-diy-action

Als je er ook mee aan de slag gaat met dit Action kitje: ik denk dat je ook iets heel gaafs kan maken als je gaat werken met washitape of desnoods plakband. Zo kun je super strakke lijnen zetten waardoor je weer een heel strak design op je mok kan zetten!

Zoals ik al in de video vertelde ben ik mega enthousiast over dit setje! Onwijs leuk om even lekker creatief bezig te zijn. En dat het resultaat ook nog een leuk is, dat is heel erg mooi meegenomen! Ga jij het kitje ook kopen?

38 reacties

 1. Marion 10 oktober 2014 / 06:26

  Tof! Dit is echt heel erg leuk! En hij is nog vet mooi geworden ook met die bloempjes! Denk dat ik ze ga halen voor de kerst en dan met mijn nichtje kerstmokken ga maken! Jaaa! Bedankt voor de tip!

 2. Linda 10 oktober 2014 / 06:29

  Dit is leuk om cadeau te geven, zeg! Een ‘zomaar’-cadeautje!

 3. Yvonne 10 oktober 2014 / 06:34

  Lief om te zien. Fijn dat de mok daarna ook afwasbaar is!

 4. Celeste 10 oktober 2014 / 06:53

  Echt een heel tof idee! Helaas ben ik niet zo geweldig in verven, haha. Maar hij is afwasbaar dat scheelt weer! 😉

 5. Chantal 10 oktober 2014 / 07:07

  Wat een leuk idee! Zo krijg je wel een heel persoonlijke mok!

 6. Desmain 10 oktober 2014 / 07:10

  Super leuk idee! Ook gaaf om als cadeau te doen ofzo!

 7. Kelly Caresse 10 oktober 2014 / 07:19

  Wat een super grappig en vrolijk idee, heel leuk om cadeau te doen en het kost inderdaad heel weinig voor zoiets leuks, ik ben vanmiddag toevallig ik de action, jeej

 8. Manon 10 oktober 2014 / 07:34

  Als ik nou eens een klein beetje schildertalent had was dit natuurlijk helemaal super haha! Wel leuk dat je zoiets probeert en filmt

 9. Frederique 10 oktober 2014 / 07:42

  Het plaatje op het doosje gaat me dus never nooit niet lukken he 😛

 10. Beautydagboek 10 oktober 2014 / 08:02

  Leuke tip! Ik denk dat mijn dochtertje dit erg leuk zou vinden om te doen. Ik ga er naar kijken vanmiddag.

 11. Elize 10 oktober 2014 / 08:14

  Wij hadden vroeger een kennis die mokken versierde, dus zo kregen wij toen we klein waren zelf gemaakte harry potter mokken en diddl mokken haha! Dit deed me daar gelijk aan denken!
  Het lijkt mij best moeilijk dit netjes te doen, maar het lijkt me wel leuk!

 12. Alyssa 10 oktober 2014 / 09:38

  Ik kan helaas niet zo mooi verven, maar ik vind het wel heel tof dat je zoiets gewoon bij Action kunt kopen! Inderdaad leuk om cadeau te geven, of om zelf eens iets uit te proberen 😀

 13. Miranda 10 oktober 2014 / 10:08

  Wat leuk! Leuke video, ik hou van dit soort simpele projectjes. Leuk ook om cadeau te geven:)

 14. Ellis 10 oktober 2014 / 10:51

  Ik ben wel weer benieuwd hoe het houdt in de afwas!

 15. Hesteranne 10 oktober 2014 / 11:41

  Het lijkt me vooral leuk om dit aan iemand te geven. Of de bekers te versieren tijdens een feestje ofzo 😀

 16. Angela 10 oktober 2014 / 11:46

  Heel leuk om dit zo te doen! 🙂 Denk dat vooral kinderen het erg leuk vinden 😉

 17. Ilse 10 oktober 2014 / 12:09

  Ziet er grappig uit, ik wist niet dat er zo’n kit was! Maar zou ik dan eerder gaan voor zwarte watervaste stift. =)

 18. Yudeska 10 oktober 2014 / 12:23

  Wat super orgineel dit,je hebt er wel iets leuks van gemaakt.

 19. Simone 10 oktober 2014 / 12:36

  Erg leuk deze video te zien. Ik had vorige week deze set ook gekocht. Ik was ook erg benieuwd.

 20. Miss Happinez 10 oktober 2014 / 12:39

  Wat een leuk setje!! Je kunt er inderdaad echt iets tofs van maken door bijv washi tape.

 21. Ruth 10 oktober 2014 / 15:16

  Heel leuk! De kinderen hebben geregeld een mok voor een jarige opa of oma gemaakt. Maar inderdaad, in de afwasmachine gaat het er toch weer af, hoewel op sommige verpakkingen staat dat het er tegen moet kunnen. Ik wil graag eens een keramiekpen proberen, dat is blijvend als het goed is..

 22. Nicky 10 oktober 2014 / 17:51

  Nee, ik hou liever van een kast vol dezelfde mokken, dan een kast met allemaal verschillende mokken. 😉

  Je kan wel mooi schilderen!

 23. Iris 10 oktober 2014 / 18:05

  Die voorbeelden zijn echt misleidend, maar het is wel goedkoop.

 24. Anneleen 10 oktober 2014 / 22:03

  Heel leuk gedaan! Ziet er super vrolijk uit! Door hier uit te drinken, start je je dag goed 😉

 25. Tamarah 11 oktober 2014 / 21:53

  Ik vind het ontzettend leuk om te zien maar heb onlangs een eigen etagere gemaakt en beschilderd en heb al veel mokken in huis 😛 . Maar het zeker een leuke activiteit om te doen!

 26. Roëlle 15 oktober 2014 / 21:10

  Wat superleuk! Ik ga het zeker even kopen in de winkel binnenkort en dan met mijn zusje doen. Ik ga wel met tekst doen denk ik, want een echte schilderaar ben ik geloof ik niet!

  Ga zo door Lisanne!! Leuke crea-bea-tutotorials!

 27. Rob van Houten 17 juli 2015 / 11:33

  Hoi Lisanne,
  Voor de Nationale Burendag 2015 willen wij met de buurtkinderen mokken beschilderen. Daarvoor heb ik een budget gekregen vanuit het Oranjefonds. Deze mokken komen van de Action tegen een redelijke prijs. Ik heb 80 stuks nodig. Mogelijk heeft mijn plaatselijke Action deze niet meer en zeker niet in deze hoeveelheid. Weet jij andere adressen waar ik deze mokken kan bestellen.

  • Lisanne 17 juli 2015 / 11:48

   Nee, ik heb geen idee! Ik heb mijne ook gewoon bij Action gekocht natuurlijk.
   Als je ze nog kan vinden bij Action (en bijvoorbeeld meerdere filialen af gaat) en er 40 vindt dan zou je er in principe nog een aantal mokken en kwastjes bij kunnen kopen. De verf in een setje is echt wel genoeg voor twee mokken namelijk! 🙂

 28. Nora 10 december 2016 / 03:24

  Hoihoi ik heb niet alle antwoorden gelezen waren er nog al wat maar super dat je dit even hebt laten zien. Mijn zoon kreeg er een en ik liet hem vallen. Mijn idee was echter de verfjes los te knippen en ze in wat vaseline te zetten zodat ze niet omvallen of is dit een heel gek idee? Groetjes en bedankt voor je filmpje..

  • Lisanne 11 december 2016 / 17:22

   Ik denk inderdaad dat de verfjes losknippen een goede tip is! Desnoods gewoon vastplakken op een stukje karton oid 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.