Warmtepleisters – mijn ervaring

Laatst had ik zo’n last van m’n rug en m’n nek, dat ik m’n moeder liet masseren. En toen bedacht ik me dat ik nog Action warmtepleisters had liggen! Dit was natuurlijk het moment om deze uit te testen!

Action warmtepleisters

De Action warmtepleisters

Eerst even wat meer info over de Action warmtepleisters. Deze zijn bedoeld voor langdurige intensieve verzorging van vermoeide, gevoelige en stijve spieren. Het werkt door de cayennepeper de doorbloeding stimuleert. Daardoor zorgt dit voor een warm gevoel en verlichting van de pijn. Te koop voor 0,99 euro bij de Action in het formaat 18×12 cm.

Normaal masseerde mijn moeder me  bijna dagelijks, maar sinds de APS therapie heeft ze dat eigenlijk nauwelijks meer gedaan. Nu was ik wat ziekjes en verkouden, en dat voelde ik erg in mijn lichaam. Een mooi moment om de warmtepleisters uit te proberen en mijn mening met jullie te delen! Eens zien of het helpt tegen de pijn…

Nu moet ik eerst even zeggen dat ik heel slecht tegen hitte kan. Bijvoorbeeld onder de douche. Sommige mensen nemen een hete douche tegen de pijn, maar dat is er voor mij niet bij. Te heet water voelt voor mij echt heel onprettig. Dus, hopelijk zijn de Action warmtepleisters niet te heet voor mij!

Mijn eerste ervaring met de action warmtepleisters. De pleister heb ik door midden geknipt en op mijn ruggengraat aangebracht. Ik heb mijn gedachten, op chronologische volgorde, voor jullie op een rijtje gezet. Ik vond het wel leuk om het eens zo te doen!

Mijn ervaring:

  • Eerste reactie: Wat zit dit vervelend, het trekt wat aan de haartjes op m’n rug en het is moeilijk omkleden (ja dat heb ik even geprobeerd).
  • Wanneer gaat dit eigenlijk werken, ik voel nog niets!
  • Even op Twitter gevraagd, na 10 minuutjes dus.
  • Wat als er straks niemand thuis is en die pleister moet van m’n rug?
  • Het wordt al warm… lekker!
  • Na 10 minuutjes wordt het heet, inderdaad. Maar niet vervelend! Het voelt nu wel fijn! Benieuwd hoe dat straks is!
  • Nu, inmiddels 15 minuten bezig voelt het nog steeds wel fijn warm aan. Wel heter dan net, een gek gevoel! Maar niet onprettig.
  • Nu, weer 5 minuten later voelt het nog heter. Maar ik weet niet of het perse heet is, want het voelt niet als een onprettig hete douche. Het voelt misschien wat prikkelig (en warm), maar ik vind het niet perse vervelend.
  • Ruim een half uur na het opplakken voel ik het nog steeds warmer en warmer worden… Maar hij zit er nog op! Het voelt wel lekker ontspannen, ik word er slaperig van, haha!
  • De pleister wordt steeds warmer en warmer…
  • Twee uur na het opplakken: AU, haal het eraf!

Oke, ik heb het er dus twee uur op laten zitten in totaal. Je kan veel over de pleisters zeggen, maar het doet zeker niet niets! Je voelt er ongetwijfeld iets van. Of dat prettig of onprettig is zal per persoon verschillen.

Bij mij begon het uiteindelijk te irriteren. M’n rug/nek voelde alsof hij helemaal heet en opgezet was. Het gevoel was niet heel vervelend, maar vervelend genoeg om het niet langer dan twee uur vol te houden. Nadat ik hem eraf haalde voelde m’n nek nog wel lekker warm en ontspannen. Hierna ging ik slapen en de volgende dag voelde ik geen verschil met voordat ik de pleister gebruikt had.

Uiteindelijk heeft het wel even geholpen, maar ik denk niet dat ik de Action warmtepleisters vaker ga gebruiken. Ik gebruik toch liever de verdovende werking van kou, in plaats van warmte. (De Ice Power die ik al eens genoemd heb hier, bijvoorbeeld!) Maar goed hé, niemand is hetzelfde, ik ken ook mensen die dit wel heel fijn vinden! Heb jij al eens een warmtepleister geprobeerd, wat vond je ervan? (Geen idee of ze ze nog verkopen, maar je zou op de website van de Action kunnen kijken)

Oja, misschien dat ik er eens eentje opplak als het buiten ijskoud is, lekker warm! 😉 

27-11-2012 Udate: Inmiddels staan er meer blogs online over mijn ervaringen met warmtepleisters! Lees ook deze artikelen:

18 reacties

  1. ioon 18 november 2011 / 09:30

    Hm misschien iets voor koude voeten in bed? 😉
    Maar nee, het klinkt niet als iets voor mij. Als ik last heb van mijn spieren dan smeer ik er Midalgan op. Wordt ook een beetje te heet, maar dat trekt dan gelukkig weer snel weg naar ‘lekker warm’. (Werkt wel minder lang dan deze pleisters denk ik…)

    • Tim 19 november 2011 / 18:41

      Jammer dat Midalgan niet bij iedereen werkt :/
      Zelf vond ik de plijsters wel fijn (al werden ze soms wat heet inderdaad) eindelijk iets dat wel hielp, al is zo’n pleister helaas niet zo praktisch als Ice Power of Midalgan oid..

  2. josien 18 november 2011 / 12:10

    heb je wel eens aan een TENS gedacht? Dit werkt bij mij wel goed.

    ik kan inderdaad ook niet tegen warmte, maar heb daar eigenlijk nog nooit eerder iemand iets over horen zeggen/schrijven. ben “blij” dat jij het hier nu ook opschrijft.

  3. Ise 19 november 2011 / 22:58

    Ik heb er nu eentje op! Ik weet niet precies hoelang maar jezus, wat wordt het heet! En dat terwijl warmte bij mij eigenlijk altijd heel goed helpt..

  4. vlinder 21 februari 2012 / 19:39

    Ik vind deze pleisters fantastisch en dit al helemaal om de prijs. Alleen jammer dat ze niet in meer winkels te koop zijn. ACTION heeft de pleisters lang niet altijd.

  5. inge 18 april 2012 / 13:05

    je kunt ook bij Etos warmtepleisters kopen, zijn wel duurder en per 2 verpakt, maar deze pleisters kun je 8-12 uur laten zitten, mijn man draagt een hemd onder de pleister, omdat het als een soort gordel om je lichaam kunt bevestigen. Het prettige is dat ze een groot oppervlakte bestrijken.

    gr. inge

  6. Marco 6 juli 2012 / 22:12

    Ik heb zowel in de winter als in de zomer vaak last van koude tenen. Ik gebruik daarom met regelmaat Teen Warmers. Dat zijn zelfklevende pleisters die ik onder mijn sok kan plakken. Werkt perfekt. Heb zojuist een nieuwe site gevonden PLEISTERHUIS die goedkope prijzen van Teen Warmers aanbiedt, maar ook Warmtepleisters voor € 1,- heeft.

  7. Ralf 22 december 2012 / 17:18

    Tsja, het is preken voor eigen parochie, maar kijk eens op mijn webshop. Ik verkoop warmtepleisters zonder irriterende stoffen en TENS apparatuur voor pijnbestrijding.

    met vriendelijke groet,

    Ralf van Kempen

  8. Richard de Jonge 4 januari 2014 / 00:05

    Ik heb sinds gisteren pijn in mijn rug en heb er een warmte pleister op gedaan.
    vanochtend heb ik de pleister verwijderd en blijk dus niet tegen de pleister te kunnen.
    Ik heb nu een groot rood vlak op mijn toch al zo pijnlijke onderrug.
    Dus voor mij geen warmtepleister meer.
    Wel jammer want ik merkte wel dat de pleister verlichting gaf.

    Vriendelijke groeten,
    Richard de Jonge

    • Wijbers-Filet 10 oktober 2018 / 23:09

      Warmte pleister moet je ook niet er mee slapen. Dus als je naar bed gaat moet je zeker er af halen!!.

  9. mvandm 15 januari 2015 / 10:33

    ik plak de pleister niet op mijn lichaam maar omgekeerd, dus in de kleding. Dan is het met gemak 12 uur te verdragen en blijft ook zo lang warm. Daarna geen pijnlijke toestanden!

  10. Judith 15 maart 2016 / 21:11

    Ik gebruik de warmtepleisters van de Action zo af en toe voor mijn schouders. Ik train 4x in de week(wedstrijdzwemmen) heb dan soms wel last van pijnlijke schouders. Ik vind de pleisters ideaal. Ik knip ze altijd door 2 (of kleiner als het een deel van de schouder is), plak ze ‘s avonds op en haal ze de volgende dag er af. De pijn is dan een stuk minder! Ja ze worden vrij heet, maar dan is het ook het toppunt. Later trekt dat hele hete wel weg en voel je de warmte nog wel.

  11. Suze 15 mei 2016 / 01:14

    Ik heb ook de pleisters van de action maar dan wel diegene die je op je kleding plakt die gaan heledag en avond mee genoeg warmte
    Niet dus diegene die je op je huid plakt die irriteert erg vind ik

  12. Jan Del 26 oktober 2016 / 20:55

    Maar ze zijn niet meer te koop bij Action, waar kan ik nu terecht voor deze pleisters.

    • Astrid 31 december 2016 / 13:15

      De action heeft de pleisters weer

  13. Roxy 17 april 2017 / 02:01

    Ik ben een reuma patiënt en gebruik ze voor mn rug en benen ik gebruik die van de action en ik vind ze ideaal t langste wat ik ze op heb gehad is 4,5 uur en het deed geen pijn en het werd niet te heet ik ben nu bijna op het punt dak er mee kan slapen. Er word gezecht dat je ze maar twee uur op mag hebben maar je kan ze op hebben hoelang je zelf aan kan en wanneer het uitgewerkt is. Je kan er mee doen wat je wilt zolang je goed oplet!

  14. Sofie 22 september 2017 / 12:01

    Er staat duidelijk op de verpakking dat je de pleisters niet rechtstreeks op de huid mag aanbrengen. ik heb ze deze week ook voor de eerste keer gebruikt, en de warmte helpt echt tegen de pijn. Maar je moet ze op een kledingstuk plakken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.