Afscheid nemen

Ergens een goede punt achter zetten is nooit m’n sterkste kant geweest. Het liefste houd ik alles lekker zoals het is, dat geeft wat zekerheid. En daar houden we tegenwoordig van, zekerheid. Maar he, ik ben geslaagd voor de Havo, nu móet ik wel afscheid nemen van de school waarop ik 7 jaar rondhuppelde.


Via weheartit.com

Stiekem vind ik het helemaal niet leuk dat ik weg “moet” van school. Vooral omdat ik geen nieuwe school heb waar ik weer een aantal jaar kan rondhuppelen. Ik vind het niet leuk omdat ik op vrij extreme wijze niet van nieuwe dingen houd. M’n hoofd zegt dat ik alles hetzelfde wil houden, dat ik op zeker wil spelen, dat ik geen nieuwe dingen wil proberen en dat het allemaal wel goed is zoals het is.

Had je niet verwacht van mij, of wel? Tegelijkertijd weet ik ook wel dondersgoed dat hoe mijn hoofd denkt, dat dat niet goed voor me is. Dat is voor geen mens goed. Zeven jaar op dezelfde school is meer dan genoeg. Stilstand is achteruitgang.

Maar een stemmetje in m’n hoofd zegt ook dat dat niet goed voor me is. Risico’s nemen, nieuwe dingen proberen, angsten overwinnen, dat is goed voor me. En dat is voor mij een stuk moeilijker dan ik het doe overkomen.

Dat ik het moeilijk vind om afscheid te nemen van iets ouds, en nieuwe dingen te gaan doen, dat wil niet zeggen dat ik het niet ga doen. Ik ga het juist wel doen. Als ik al die eigenschappen niet in me heb zitten, dan moet ik daar iets aan doen. Dan moet ik mezelf maar pushen om dingen te doen die ik eigenlijk niet “durf”. Gewoon, omdat ik geloof dat ik daar gelukkiger van zal worden.

6 reacties

 1. Samira 28 juni 2011 / 22:10

  Wauw na 7 jaar! Je hebt waarschijnlijk veel meegemaakt!

 2. Roxanne 29 juni 2011 / 08:28

  Ik heb daar ook altijd last van..
  Bijvoorbeeld, ik heb echt zooo genoeg van mijn werk. Maar de collega’s zijn heel gezellig en de sfeer is ook leuk, alleen het werk en het loon is dramatisch.. Maar voor de zekerheid blijf ik toch maar, want anders moet ik wéér nieuwe vrienden maken en dat heb ik twee jaar geleden ook al gedaan. Als ik over een jaar slaag en naar de universiteit ga, kan ik opnieuw beginnen! Zo denk ik! =D

 3. Iris Anastasia 29 juni 2011 / 09:14

  Knap van je (: Het klinkt wel ontzettend herkenbaar. Ook ik heb de neiging geen veranderingen te willen en alles op zeker te spelen. Ik kan dan ook erg van slag zijn als ik dingen achter mij moet laten.

  Heel veel succes es kracht gewenst!

 4. Aaf 29 juni 2011 / 10:17

  Erg herkenbaar..
  Nieuwe dingen lijken toch vaak ‘eng’ omdat je er weinig van weet of je weet niet wat je er van moet verwachten.
  Maar soms moet je gewoon de stap zetten om verder te komen;)

  succes!!!
  liefs

 5. Janne 29 juni 2011 / 10:25

  ik heb daar ook erg last van. Het is echt vervelend vind ik..

 6. Renske 29 juni 2011 / 13:16

  Juist omdat je 7 jaar op dezelfde school hebt gezeten, is het misschien wel lastig om aan iets nieuws te beginnen. Je hebt dan zo je routines en gewenning. Maar volgens mij heb je al een heleboel nieuwe mooi dingen in de planning staan, dus dat komt wel goed. Enjoy the journey:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.