AH Puur & Eerlijk Knäckebröd

Onder het afvallen ben ik begonnen met het eten van knäckebröd. Geen idee waarom, want in het knäckebröd wat ik eerst at (van Bolletje) zaten bijna net zo veel calorieen als in een gewoon bruin broodje (Bolletje knäckebröd 60 kcal en een bruin broodje 75 kcal). Ik vond het ook wel lekker, maar in eerste instantie werd het gekocht omdat het “gezond” zou zijn.

Een aantal maanden geleden ben ik voor het eerst bij een homeopaat geweest, hij vertelde ons dat het verstandig is om meer biologische producten te kopen omdat je als je gewoon groente en fruit in de winkel koopt, je nooit genoeg vitamines en andere voedingsstoffen kunt binnen krijgen. Daar zijn we nu langzaamaan een beetje op aan het letten.

Toen zag ik in de winkel deze knäckebröd staan, in deze zitten maar 47 kcal per stuk, in die van Bolletje zitten 60 kcal per stuk, dat maakt echt het verschil. In prijs scheelt het ook niet veel. Ik heb geen idee of deze knäckebröd ook daadwerkelijk gezonder is omdat hij biologisch is, maar hij is in elk geval geproduceerd, geteeld of ingekocht met extra zorg voor mens, dier, natuur of milieu (dit staat op het doosje).

In plaats van een bruine boterham ‘s ochtends eet ik nu liever een volkoren knäckebröd, minder kcal dan een bruine boterham, en knäckebröd van bolletje, en lekkerder. Vooral met een plakje kaas errug lekker!

6 reacties

 1. Lalalove-u (nog steeds Maxime :)) 16 september 2010 / 18:34

  Het is inderdaad wel lekker maar ik heb wel vaak het gevoel dat brood meer vult. Kan dat?

 2. Lalalove-u 16 september 2010 / 18:38

  Hoe moet ik bij mijn reactie een foto plaatsen?

  • lisanneleeft 16 september 2010 / 19:19

   Ehhh volgens mij kan dat niet!
   Ik heb geen idee of het kan dat brood meer vult, ik weet alleen dat er in brood vooral meer vocht zit… dus misschien meer drinken?

 3. kim 18 september 2010 / 12:43

  Die heb ik ook altijd. Waarom ga je afvallen, je hebt toch precies goede taille etc. ?

  • lisanneleeft 18 september 2010 / 12:45

   Ik ben al 9 kilo afgevallen 😀
   Maar nu let ik nog wel een beetje op wat ik eet 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.