Ik maakte een Ali-Express miniatuurhuisje

Als je ze eenmaal hebt gezien en bekeken, dan blijft het je achtervolgen. Volgens mij is dit met alle producten van Ali- Express zo, maar de miniatuurhuisjes en winkeltjes bleven me extreem achtervolgen. En ik vond ze al zo leuk! Dus, ik bestelde een koffiehuisje.

Toen ik ermee bezig was heb ik al het een en ander gedeeld via mijn Instagram. Daar kreeg ik verschillende vragen (en tips!), ik vertel je er graag meer over.

Als je kijkt op Ali-Express staat het echt vol met miniatuurhuisjes. Oneindig veel soorten en maten. Ik ging voor een van de goedkoopste en dus kleinste opties en achteraf ben ik daar wel blij mee. De goedkoopste miniatuurhuisjes zijn ongeveer tussen de €10 en €15, maar je vindt ook grotere miniatuurhuisjes die heel uitgebreid zijn. Dan ben je al gauw tientallen euro’s kwijt. Maar daar ben je ook wel even zoet mee!

Op deze pagina kun je zien wat er allemaal te koop is.

Goed, ik heb dus dit huisje in elkaar gezet. Toen ik het bekeek op Ali-Express leek het goed te doen. Hartstikke leuk! En zo schattig. Maar ik liep tegen een paar dingen aan.

Vooral: het is zó klein.

Wat had ik verwacht van een miniatuurhuisje? Ja, mini. Maar het is echt priegelen. Naar mijn idee te klein, hoewel dat het wel makkelijker opbergen maakt. Maar ik ben misschien ook wat ongeduldig. Ik ben meerdere avonden bezig geweest met dit huisje, maar als ik alles had willen maken was ik er zeker twee keer zo lang mee bezig geweest.

En: wat doe je ermee als het af is? Uitstallen? Ik weet het niet hoor.

Op deze afbeelding kun je in het huisje kijken. Ik heb een minipak melk gemaakt en bagels in een minibakje. Dit zijn de enige échte extreemmini dingen die ik heb gemaakt.

Samen met deze planten. Deze zijn best aardig gelukt, er zat een soort crepepapier bij waarvan deze gemaakt moesten worden (op de achterste na, hiervan zaten de sprietjes erbij).

Ik heb het gevoel dat op foto’s heel slecht over komt hoe groot (klein) het koffietentje is. Dit is een normale kleine pot met lijm, hier kun je dus mee vergelijken.

Dit is overigens de fijnste lijm voor dit soort huisjes: Tacky Glue te koop bij Action! Ik heb ook andere soorten geprobeerd, maar deze werkt echt het fijnste. En hij is lekker betaalbaar, ook mooi meegenomen!

Op deze foto krijg je een impressie van hoe veel ik eigenlijk nog moest doen. Allemaal miniplantjes en miniboekjes uitknippen en in elkaar zetten. Het is mij te klein. Het huisje zelf was nog leuk, maar dit gaat me echt te ver. Zoals ik al zei: mijn ding is het niet. Daarentegen vind ik het wel geweldig als je het wel kan (en doet!).

Als je hem wil bewaren zijn er acryl kappen die je eroverheen kunt zetten. Zo kun je ernaar kijken en komt er geen stof op en stoot je het niet zomaar kapot, perfect! Bij sommige huisjes zit er al zo’n doorzichtige box bij, bij mijne had het apart besteld moeten worden. Maar ik heb mijne niet bewaard.

Laatste poging om te laten zien hoe klein het huisje is. Vergelijk het bijvoorbeeld met mijn handen, het huisje is kleiner dan mijn hand wanneer ik hem gestrekt houd.

Moraal van het verhaal: het is leuk, maar klein. Miniatuur dus. Ik dacht toen ik het kocht dat het makkelijker zou zijn, dit is wel echt een uitdaging. Verder zijn de pakketten wel heel mooi en compleet en als je dit leuk vindt is het echt een fijne bezigheid! Je zou zo een heel dorpje kunnen maken, er is zo veel verkrijgbaar qua pakketten! Zou het wat voor jou zijn?

DELEN:

13 reacties

 1. Tineke 9 oktober 2019 / 19:16

  Het is wel heel erg tof geworden! Ik denk dat zoiets vooral voor de sier en de hobby is.
  Liefs

 2. Naomi 9 oktober 2019 / 21:25

  Dat is wel heel erg mini! Supergaaf geworden. Ik geloof niet dat ik er het geduld voor had gehad.

 3. Darina 10 oktober 2019 / 06:58

  Het is heel mooi geworden! Maar dat gepriegel is niks voor mij haha

 4. Jacqueline 10 oktober 2019 / 07:38

  Kan me helemaal voorstellen dat het gepriegel je op een gegeven moment gaat tegenstaan. Zou ook niks voor mij zijn!

 5. Audrey 10 oktober 2019 / 09:13

  Oef, ik sla inderdaad ook even over. Wat een priegelwerk! En zeker als je niet echt een idee hebt voor wat je met het eindresultaat zou willen.

 6. Simone 10 oktober 2019 / 09:45

  Ziet er tof uit! Al zou het denk ik niet iets voor mij zijn, ondanks dat ik echt van priegelen houd. Ik zou namelijk niet weten wat ik er daarna mee moet. Over het algemeen maak ik graag iets zodat ik er daarna ook wat aan heb.

 7. Mariska 10 oktober 2019 / 10:39

  Ik vind het er ook heel erg leuk uit zien. Het gepriegel zou ik denk ik minder leuk vinden haha, maar het resultaat mag er zijn.

 8. Nikita 10 oktober 2019 / 11:32

  Ik vind dit echt heel schattig! Maar het zou niks voor mij zijn. Laat me in detail een tekening maken, geen probleem. Maar priegelen met een huisje? Nee dankje. Maar knap dat je het hebt gedaan en ik vind dat het resultaat er zeker mag zijn! Zelfs meer dan dat 🙂

 9. Suzanne 10 oktober 2019 / 17:13

  Op youtube heb je een kanaal die heel veel van deze huisjes laat zien,hoe je het in elkaar moet zetten,zondag begin ik met mijn eerste strandhuisje😀

 10. Eefje 10 oktober 2019 / 19:30

  Iedereen schrijft hier: zou niks voor mij zijn. Wel, dit is échte iets voor mij 😂
  Ik ga t proberen!

 11. Lenneke 13 oktober 2019 / 14:09

  Ik krijg al stress als ik aan dit gepriegel denk, hahaha.

 12. Vero 13 oktober 2019 / 21:20

  Wat een heerlijke priegelbezigheid! En ik ben altijd al gek geweest op mini, Madurodam en zo. Maar inderdaad, wat doe je ermee als je klaar bent… Binnen no time heb je je huis ermee vol staan, en dat is ook niet de bedoeling, toch?
  Leuk in ieder geval dat je het hier even laat zien… Ik kende ze nog niet!

 13. Marloes 12 november 2019 / 10:39

  Ik had hier nog nooit van gehoord, haha. Snap wel dat het leuk kan zijn om te doen, maar ik zou hier heel chagrijnig van worden, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.