Alle tips voor bloggers

Inmiddels heb ik een compleet boekwerk geschreven aan blogtips; al een lange tijd geef ik elke week tips voor bloggers. Nu zijn ze nog gewoon te lezen, maar waarschijnlijk ga ik ze binnenkort samenvoegen en er een e-book van maken! Dus… geniet ervan nu het nog kan. Dit zijn mijn tips om een succesvol blog te maken! Je kan op de titel klikken om naar het desbetreffende hoofdstuk/artikel te gaan.

tips-voor-bloggers

Alle tips voor bloggers op een rij:

Succes en veel leesplezier!

Op zoek naar een uniek idee

Voordat je begint, ga dan eerst op zoek naar een uniek idee. Je wil niet zomaar beginnen, er keihard voor werken, maar geen resultaat zien omdat je te laat hebt gekeken naar wat je eigenlijk van plan was. Dus, een uniek idee!

Starten met bloggen

En vervolgens: beginnen. Gewoon doen! In een paar klikken heb jij je eigen blog gemaakt en kan het beginnen. Doe dat ook gewoon, begin! Het hoeft niet meteen perfect te zijn, bloggen leer je door het te doen.

Goede content schrijven

Het belangrijkste voor een goede blog: goede content. Je blog valt of staat met wat je erop zet, logisch toch? Ik geef tips over hoe je dat het beste kan doen!

Meer bezoekers op je blog

Nu ben je hard aan de slag met je blog, dan is het natuurlijk heel erg leuk als het ook gelezen wordt. Hoe zorg je ervoor dat je meer bezoekers krijgt op je blog? Ik geef je tips.

Volhouden

Een succesvol blog is niet in een dag gebouwd, ook niet in een week en ook niet in een maand. Een beetje geduld is dus vereist. En doorzettingsvermogen, niet opgeven!

Vormgeving en gebruiksvriendelijkheid

Niets is zo zonde als een blog vol geweldige content die totaal niet te besturen valt. Een kleine moeite, groot resultaat!

Zo vind je bloginspiratie

Wanneer je eenmaal even bezig bent kan het zijn dat je soms wat minder inspiratie hebt. Geen probleem, er zijn heel veel manieren om vanzelf weer inspiratie te krijgen. Laat je inspireren door deze tips!

Transparantie, authenticiteit en eerlijkheid

Ik had deze ook als hoofdstuk 1 kunnen zetten. Dit is een must-read, echt waar, dit is zó belangrijk als blogger!

Geld verdienen met bloggen

Misschien is dit waarom je begonnen bent, of misschien is het een prettige bijkomstigheid. Met bloggen valt geld te verdienen! In dit artikel laat ik je zien hoe je dit kan doen.

SEOvriendelijk bloggen

Gevonden worden in Google, hoe gaat dat? Eigenlijk is het heel erg simpel!

#blogpraat, sidebar en meer reacties krijgen

Praten met andere bloggers over bloggen is inspirerend en leerzaam. Uit je sidebar kan je veel meer halen dan je nu doet. En reacties krijgen? Daarvoor heb ik ook nog een aantal tips.

Inspirerende blogvoorbeelden van 2013

In het jaar 2013 zijn er een aantal bloggers geweest die je als grote voorbeelden kunt zien. Van deze vrouwen valt iets te leren!

Blogdoelen stellen

Doelen stellen voor je blog. Een manier om jezelf te motiveren en om jezelf gewoon een leuke uitdaging te geven.

Betere foto’s maken

Het oog wil ook wat! Vooral wanneer foto’s een onderdeel zijn van je blog is het prettig als je zelf een beetje goede foto’s kan maken. Eigenlijk is dat heel makkelijk, doe gewoon een paar simpele aanpassingen en je bent al een heel stuk verder!

Contact en samenwerken met bedrijven

Wanneer je blog groter is ga je binnen bepaalde niches te maken krijgen met mensen die iets van je willen. Hoe ga je daarmee om?

Omgaan met negatieve reacties

Je blog wordt groter, en mensen gaan zich vrij voelen om negatieve reacties achter te laten. hoe ga je daar correct mee om? Op deze manier maak je je lezer niet kwader, en nog veel belangrijker; wordt het voor jezelf ook niet iets ontzettend vervelends.

Bloggen wanneer je weinig tijd/energie hebt

Geen tijd? Weinig energie? Maar je wil toch bloggen? Dan zijn deze tips precies wat jij nodig hebt!

De magie van elke dag bloggen

Natuurlijk is met bijvoorbeeld wekelijks bloggen ook niets mis, maar dagelijks bloggen heeft iets magisch. Ontdek de magie van elke dag bloggen.

Werken met statistieken

Hoe meet je hoeveel bezoekers je hebt en hoe kun je deze resultaten het beste bekijken? Ik geef je een kleine basic rondleiding door mijn veelgebruikte functies in Google Analytics!

Privacy, hoeveel deel je?

Als blogger is het super als je veel van jezelf laat zien, het is goed om te zien dat je een mens bent. Maar hoe ver ga je? Hoeveel rekening houd je met je eigen privacy?

Gratis foto’s voor op je blog, waar vind je die?

Wist je dat je niet zomaar alle afbeeldingen van het internet mag gebruiken? Omdat dat een duur grapje kan worden geef ik je tips van hoe je op een legale manier aan mooie foto’s kan komen voor je blogs!

Tips om beter te schrijven

Een blog vol met fouten die niet lekker geschreven zijn, wordt waarschijnlijk ook niet of nauwelijks te lezen. Om succesvol te bloggen is het goed om aan je schrijfvaardigheden te werken. In dit artikel vind je een aantal praktische tisps!

Reclameregels voor bloggers

Als blogger kan het soms nogal overweldigend zijn wanneer er bedrijven zijn die je blog zien als een interessant platform om reclame op te maken. Wat zijn de regels waaraan je je moet houden als je dit gaat doen?