Allerlei- lijstjes

Niet alleen boodschappenlijstjes zijn practisch, er zijn nog zo veel andere lijstjes. Ik ga het proberen: Meedoen aan de lijstjesgekte. Ik ga lijstjes maken tot ik een ons weeg, kijken of het werkt om mijn hoofd op te ruimen.


Via weheartit

Misschien werkt het als een soort opruiming, maar dan in mijn hoofd. Overal een lijstje van maken! En daarom ga ik nu een lijstje maken met watvoor lijstjes ik zou kunnen maken.

 • To do lijstjes – van elke dag, week, maand en jaar een lijstje met de belangrijkste dingen die ik moet doen.
 • Lijstjes met doelen – wat zijn mijn doelen? Goed om over na te denken en me aan vast te houden.
 • Motivatielijstjes – bij elk van deze doelen opsommen waarom ik het wil.
 • Verlanglijstjes – wat wil ik graag hebben? En welk van deze dingen ga ik kopen?
 • Boodschappenlijstjes – lijkt me vrij duidelijk, een lijstje met dingen die ik moet kopen
 • Er zijn nog zo veel meer soorten lijstjes! Nog tips?

En zo zijn er vast nog meer dingen waarvan ik een lijstje kan maken. Ik denk dat ik maar een boekje ofzo moet kopen, speciaal voor mijn lijstjes. Zodat ik die in mijn tas kan doen en elk moment van de dag mijn hoofd kan opruimen.

Ik weet dat er mensen zijn die als een malle de hele dag lijstjes aan het maken zijn, dus het moet ergens goed voor zijn. Ik geloof dat er zelfs complete boeken zijn, waar je alle soorten en maten lijstjes in kunt maken. Dus mijn idee, wat ik overgens op de wc kreeg, is helemaal zo slecht nog niet.

Mijn hoofd opruimen door middel van lijstjes dus. Wat denken jullie, een geweldig idee? Of lig je op de grond van het lachen omdat je het zo belachelijk vindt?

20 reacties

 1. Danique 2 januari 2011 / 09:30

  Ik vind lijstjes maken heerlijk. Ik doe het niet heel veel en ook niet voor alles maar vooral voor mijn studie etc. Ik heb een dagagenda gekocht en dan kan ik elke dag neerzetten wat ik die dag wil gaan doen.

 2. Kimberley 2 januari 2011 / 09:46

  Ik maak nooit lijstjes. Daar word ik alleen nog maar chaotischer van.

 3. Lydia 2 januari 2011 / 09:58

  Ik ben ook een lijstjes-maker. 😀 Ik schrijf éen à twee keer in de week een boodschappenlijstje, maar alleen als ik echt veel dingen te doen heb maak ik een to do-list. Heerlijk, het ruimt echt je hoofd op en het voelt goed om dingen af te kunnen strepen! 🙂

  De tip van Danique vind ik ook handig, ik vind het wel jammer van mezelf dat ik geen dagagenda heb gekocht aan het begin van het schooljaar.

 4. Saskia 2 januari 2011 / 10:26

  Lijstjes maken is altijd fijn! Ik doe het dagelijks..

 5. Laura 2 januari 2011 / 10:57

  Ik wil even zeggen dat je er sowieso één nieuwe vaste bezoeker bij hebt voor het nieuwe jaar! Ik probeer zelf wat positiever te worden en wat mij helpt, is om op internet naar positieve dingen te kijken. Zo krijg ik elke dag een positieve mail van the brave girls club (ik weet niet of je dat kent, maar van die mails krijg je echt een glimlach op je gezicht, er staan zoveel complimenten en leuke dingen in!) en the daily love (met quotes) en ik kijk ook veel op http://www.sochicken.nl
  Dit is overigens niet bedoeld als reclame dat ik wil dat zij meer followers krijgen ofzo, maar misschien dat je er zelf persoonlijk wat aan hebt, ik in ieder geval wel :).
  Ik blijf je blog in ieder geval volgen, ik vind het echt leuk!

  • Lisanneleeft 2 januari 2011 / 12:48

   Leuk dat je mijn blog volgt 😀
   Ik zie het niet als reclame hoor, ik kende sochicken al 😀 Ik ga eens even die andere twee dingen checken, dankje 😀

 6. Alyssa 2 januari 2011 / 11:45

  Lijstjes maken is een favoriete bezigheid van mij haha. Dus ik vind het wel een geweldig idee! 😉

 7. Angela 2 januari 2011 / 12:51

  Ook ik maak graag lijstjes. In 2011 is mijn plan om veel vaker to do lijstjes te maken. Het ruimt je hoofd op en ik merk dat ik veel productiever ben!
  Ik heb inderdaad een dagagenda waar ik vaste afspraken in zet, maar ook een notitieboekje waarin ik to do lijstjes schrijf!

 8. Ashley 2 januari 2011 / 13:44

  Ik heb een aantal posts op je blog gelezen, en ik moet zeggen. Ik heb niet veel blogs gelezen die zo anders zijn dan de rest. Op een of andere manier is jou manier van schrijven een inspiratie voor mij, en ik ga dit ook verder proberen toe te passen in mijn blog.

  Nu pas merk ik eigenlijk hoe weinig inspiratie en dingen van mezelf in m’n blog zitten. Ik post eigenlijk vooral beauty en nailarts, net als al die andere mensen. Waarom zou mijn blog dan zo speciaal zijn, dat veel mensen hem gaan volgen? Daar ga ik nu verandering in brengen! xxx

 9. Desiree 2 januari 2011 / 14:09

  Ik ben ook van de lijstjes. Ik schrijf alles op! Anders vergeet ik het :p
  Enne, wat heb je een leuke blog! Super, ik lees mee 😉

 10. Sabine 2 januari 2011 / 14:18

  Ik zou daar ook meer een gewoonte van moeten maken, MAAR ik ben het aan het leren! 😉 Vooral boodschappenlijstjes en lijstjes met ideeën voor mijn website liggen echt verspreid over m’n bureau.

  Een speciaal boekje ervoor kopen is inderdaad wel handig. Heb je tegenwoordig niet van die speciale ik-maak-alleen-maar-lijstjes-boekjes? 😉

 11. DalaLuz 2 januari 2011 / 15:35

  Ik ben dol op lijstjes. Alleen vergeet ik ze altijd, haha. Zelfs de beste lijst maakt van een chaoot helaas nog geen orderlijk type… Volgens mijn Chinese horoscoop komt het omdat ik enkel tegenovergestelde dierelementen in mijn chart heb, dus dat is een lekkere zoo(i) in mijn hoofd 🙂 En dat terwijl ik dus uit een familie kom waar tegenwoordig zelfs de kruiden in alfabetische orde staan en mijn vader inventarislijstjes op elke door van de voorraadkast heeft geplakt, haha. Ongelogen, heus waar. Maar ik ben helaas te oud om mijn wanorde aan de puberteit te wijten…

  (Mijn moeder deed dat trouwens niet zo extreen georganiseerd hoor, maar ja, die is helaas nu toch te ziek om baas in eigen keuken te kunnen blijven, mijn paps kookt nu elke dag voor haar, zo lief. Schoonmaken deed hij al jaren)

 12. Lieke 2 januari 2011 / 17:38

  Dat herken ik heel erg! Ik maak ook allemaal lijstjes omdat ik anders bang ben dat ik het vergeet & dan ga ik stressen en alles.
  Kan er niet zonder! 🙂

 13. Lisa 2 januari 2011 / 18:02

  Vind lijstjes zelf ook erg handig om te doen, vooral to do-lijstjes, erg handig zo een reminder 🙂

 14. Willemijn 2 januari 2011 / 18:41

  Ik maak ook van alles lijstjes, voornamelijk lijstjes met uitgaven en inkomsten, omdat ik anders meer uitgeef dan ik eigenlijk heb haha. Verder ook veel to-do lists en boodschappenlijstjes, ik kan eigenlijk niet zonder lijstjes. 😛

 15. Lis. 2 januari 2011 / 19:02

  Lijstjes..
  Heerlijk maar tegelijk irritant!

  Ik kan persoonlijk ook echt niet zonder lijstjes. Zelf heb ik inderdaad een hele lijst wat deze vakantie gedaan moet worden. Stuk of 22 dingen…

  Maar het helpt rust in je hoofd te creeeren. Handig is misschien ook om ze op prioriteit te zetten.
  Ik raak anders de kluts een beetje kwijt.

  Heel veel succes gewenst!

 16. Brigitte 2 januari 2011 / 19:33

  I <3 lijstjes!

  Ik ben best een chaotisch persoon en ik word heel snel nerveus. Vooral als ik veel dingen moet doen en door de bomen het bos niet meer zien. Lijstjes helpen dan die nervositeit weg te nemen 🙂

 17. Noah 2 januari 2011 / 21:19

  Oh, geweldig. Ik houd echt van lijstjes. Mijn agenda staat er vol mee en mijn kamer telt zeker tien lijstjes, opgehangen aan de muur. Ze zijn zo handig, overzichtelijk, fijn… Hmm, zucht

  Leuke blog joh!

  X Noah

 18. Emma 3 januari 2011 / 19:19

  Ik ben ook gek op lijstjes!
  Al is het alleen maar om mijn gedachten op papier te zetten en ik er op die manier niet meer over nadenk en over pieker.

  Ik heb allerlei lijstjes! Ik heb een boekje gekocht en daar staan ze in:
  Fijne artiesten,
  Fijne acteurs,
  Films die ik gezien heb,
  Boeken die ik heb gelezen,
  Dingen die ik van me af moet zetten,
  Dingen waar ik me zorgen over maak(te),
  Dingen/gebeurtenissen waar ik me voor schaam (met dan de instelling, ik schrijf het nu op en dan is het klaar!),
  een ‘dingen die fijn zijn’ lijstje (hier staat bijv. op ‘het laatste puzzelstukje leggen’ ‘een pakketje ontvangen met jouw naam er op’ en ‘stiekem trots zijn op jezelf’) maar ook een ‘dingen die niet fijn zijn’lijstje, met daarop bijvoorbeeld ‘willen douchen en merken dat er net iemand anders onderstaat’ 😉
  Lijstje met wat ik heb gewonnen in mijn leven,
  Lijstje met jongens waar ik mee gezoend heb (haha)
  Dat was het zo ongeveer 😉 Misschien heb je er wat aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.