Alpine oordopjes op maat, hoe bevalt dat?

Sinds een aantal maanden biedt Alpine een service aan huis aan, je kan oordopjes op maat laten aanmeten terwijl je gewoon lekker thuis blijft. Voor mij is dat ideaal en ik vond het dus ook heel erg tof dat ik dit mocht testen! In deze blogpost laat ik weten hoe dat in zijn werk gaat en hoe de oordoppen bevallen!

Ik wilde graag oordopjes om te slapen. Je kunt op de website van Alpine zien wat voor keuze ze hebben! De linker heb ik al eens van ze gekregen, nu mocht ik de rechter testen inclusief de service van het aanmeten aan huis.

Oordopjes op maat thuis laten aanmeten

Eigenlijk was ik erg verrast over het aanmeten van de oordopjes. De man, waarvan ik helaas de naam niet meer weet, was echt heel erg begripvol. Het was duidelijk te merken dat hij dit werk al even doet, doordat hij rekening houdt met het feit dat de meeste mensen die oordopjes op maat willen, slecht prikkels verdragen. Verder was de uitleg heel erg duidelijk, het aanmeten niet pijnlijk en was het eigenlijk een heel prettige ervaring. Daar heeft de meneer bij het aanmeten echt aan bijgedragen, erg fijn!

Hoe dat aanmeten precies ging

Je oren moeten in elk geval ‘schoon’ zijn. Met grote proppen oorsmeer lukt het niet om oordopjes goed op maat te maken. Dus als je regelmatig je oren uit laat spuiten bij de huisarts moet je dat eerst laten doen. Maar gelukkig is dat bij mij nooit nodig, dus konden we meteen aan de slag!

Er werd een mini watje/sponsje ingebracht waaraan een touwtje vastzit. Dit watje zorgt ervoor dat er later niets tegen het trommelvlies aankomt en het aanmeten niet pijnlijk is. Daarnaast is het touwtje natuurlijk bedoeld zodat het er naderhand makkelijk weer uitgehaald kan worden.

Vervolgens werd er een soort rubberachtige substantie in mijn oor gespoten. Dit is eerst vloeibaar, maar na een tijdje wordt het hard en zet het een klein beetje uit. Dit kan een beetje gevoelig zijn, maar echt pijnlijk zou ik het niet noemen. Het uitzetten zorgt ervoor dat de substantie echt overal komt en er een goede afdruk kan worden gemaakt van de binnenkant van je oor.

En dat ziet er dan ongeveer zo uit! Dit kon er heel gemakkelijk uitgehaald worden…

En dit is wat er uit je oor komt! Uiteraard zijn het er twee, aangezien beide oren verschillend zijn. Dit is wat wordt opgestuurd en aan de hand van deze afdrukken kunnen ze bij Alpine oordopjes op maat maken.

De oordoppen

En een paar weken later kwam er een pakketje. Mijn oordopjes! Ik was zó nieuwsgierig. Ik ben erg kritisch wat betreft oordopjes, ik heb namelijk erg gevoelige oren, ze zijn al pijnlijk zonder aanrakingen. Tegelijkertijd verdraag ik geluid ook erg slecht, vooral bij het slapen. Een oordopje moet wel echt heel goed zijn wil het helemaal perfect zijn!

Bij het openen van het doosje is dit wat je ziet…

oordopjes Alpine

In het doosje zitten de mallen voor de dopjes. Als je later nog een ander soort oordopje wil laten maken, kun je dezelfde mallen laten gebruiken en hoeft het niet opnieuw opgemeten te worden. Daarnaast is het erg prettig voor als je er eentje verliest. Gelukkig zijn deze dopjes op maat, dus verliezen doe je ze niet zomaar, en ik berg ze na gebruik elke keer weer op in het etuitje dat erbij zit. Erg fijn dat dat erbij zit!

Verder zie je de oordopjes, deze zijn blauw. Ik zag op de site dat er ook doorzichtige zijn, dat is handig als je ze bijvoorbeeld naar buiten draagt, dus wanneer ze een andere functie hebben dan ermee slapen. Zo vallen ze nog minder op! Voor slapen is blauw wel fijn, zo heb je minder kans dat je ze kwijtraakt tussen je witte lakens als je er even eentje hebt neergelegd, haha.

Verder zit er een gebruiksaanwijzing bij. Deze heb ik goed gelezen, maar eigenlijk spreekt alles voor zich, het is echt heel makkelijk!

Alpine oordopjes close up

Mijn oordopjes op maat voor de nacht. Ik ben fan!

Wax oordopjes of Alpine oordopjes op maat om te slapen?

Wel moet ik eerlijk zeggen: ik gebruik ze niet elke nacht. Soms gebruik ik wax oordopjes, aangezien deze iets harder zijn dan wax.. Nadeel is dan wel dat er veel meer geluid doorheen komt. Soms wissel ik halverwege de nacht toch weer om, haha. Deze dopjes op maat zijn echt geweldig tegen geluid, ik slaap overal doorheen. Daarnaast kan het enkel pijnlijk zijn wanneer ik echt veel last heb en op mijn zij slaap, als ik op mijn rug slaap voel ik ze nauwelijks zitten. Daarbij is het ook niet zo’n gedoe als wax oordopjes, daar krijg je zulke vieze handen van en dat moet je zelf vormen. Dit is zó veel makkelijker!

Meer opties Alpine oordoppen op maat

Verder werd mij verteld dat er meer opties zijn voor oordopjes. Deze dopjes voor slapen kun je bijvoorbeeld overdag niet in, dan krijg je helemaal niets meer mee, zo goed werken ze tegen het geluid. Ik gebruik nu regelmatig een noise cancelling hoofdtelefoon voor overdag, maar deze is nogal zichtbaar als je bijvoorbeeld buiten bent. Bovendien is dat een grotere investering en moet je goed oppassen dat het niet nat wordt. Er zijn ook oordopjes van Alpine met bepaalde filters die een soortgelijk effect hebben. Je hoort alles in je omgeving, maar gewoon iets minder hard. Ideaal als je minder prikkels verdraagt.

Verder zijn er nog een heleboel opties, ik las dat de filters zelfs te verwisselen zijn. Dus dan hoef je als je verandert van voorkeur geen heel nieuw oordopje te hebben, maar heb je enkel een nieuw filter nodig.

De service aan huis, waarvoor ik het in eerste instantie ging testen, was geweldig. Had niet beter gekund! Het was zo gedaan en het kostte maar weinig van mijn energie doordat deze man zo goed begreep wat het is om last te hebben van prikkels. En gewoon heel kundig. Erg fijne service dus, ik zou het aanraden! Je kunt zelf een afspraak maken wanneer het goed uitkomt, dat is ook top. Ik ben helemaal tevreden! De service had niet beter gekund en de op maat gemaakte oordopjes zijn ook boven verwachting fijn en worden vrijwel dagelijks gebruikt. Kijk zeker even op de website van Alpine, ze verkopen veel meer gehoorbescherming en je vindt er meer informatie. Gebruik jij weleens oordopjes? En waar gebruik je ze dan voor?

Deze blog bevat een product dat opgestuurd is door een merk/bedrijf.
DELEN:

26 reacties

 1. Dieuwke 8 april 2017 / 21:26

  Ik heb sinds het najaar van 2016 op maat gemaakte oordopjes voor overdag en het is echt ideaal. Ik gebruik ze veel en ze zijn echt heel goed.

 2. Darina 8 april 2017 / 21:28

  Wat fijn dat de dopjes op maat gemaakt kunnen worden! Ik gebruik weleens de Alpine sleep soft oordopjes en ben er ook heel tevreden over!

 3. Nicole @ Talk with children 8 april 2017 / 22:34

  Dit kende ik helemaal niet! Ik gebruik zelf tijdens het slapen oordopjes van de Kruidvat. Die zijn lekker goedkoop en dat is wel zo handig aangezien ik ze vaak in mijn slaap kwijt raak en dus weer nieuwe kan kopen. :p

  • Lisanne 9 april 2017 / 22:06

   Deze raak je (gelukkig!) niet kwijt, omdat ze op maat zijn, ook een groooooot voordeel. Met andere dopjes ben ik weleens midden in de nacht op zoek gegaan. Alle lichten aan, onder het bed kijken, tussen de kussens, etc. Verschrikkelijk, hahaha.

 4. Sjoukje - meergeldminderstress 9 april 2017 / 07:21

  Mijn dochtertje heeft oordopjes op maat voor het zwemmen omdat ze buisjes heeft. Dat gaat op dezelfde manier, behalve dan dat het spul dat ze in jouw oren spoten ook gelijk de oordopjes zijn ? Kinderoortjes groeien nog natuurlijk, na een half jaar zijn ze al te klein. Een malletje heeft dan geen zin.

  Ik vind dit voor jou wel echt een supervinding. Echt een bedrijf dat goed na heeft gedacht over wat de klant echt nodig heeft als ze zo’n product nodig hebben.

 5. Patricia 9 april 2017 / 07:32

  Variant voor festivals is ook ideaal. Wel van muziek genieten, maar geen last meer van piep achteraf.

 6. Charelle 9 april 2017 / 09:05

  Ooh wow ik denk er al een hele tijd aan om oordopjes op maat te laten maken, maar ik wist niet of ze geluiddempender zouden zijn dan gewone. Maar wel dus! Denk dat ik dit wel ga doen! 😀

  • Lisanne 9 april 2017 / 22:05

   Ja, ik denk dat je minder hoort doordat ze echt je hele gehoorgang goed afsluiten!

 7. Josephine 9 april 2017 / 11:29

  Handig om te weten! Ik heb op maat gemaakte oordoppen van een ander merk, maar ben niet meer zo tevreden. En als de mensen van Alpine ook nog eens aan huis kunnen komen…. Bedankt voor de tip!

 8. Zomaar iemand 9 april 2017 / 11:54

  Hoi! Welk geluid heb je s nachts last van? Bij mij is alles doodstil, gelukkig, want ik zou anders niet kunnen (door)slapen. Door heel veel plassen kan ik dat trouwens sowieso niet, maar dan zou dat geluid er nog bij komen. Woon jij ergens waar toch nog geluid is s nachts? Of hoor je in de stilte toch nog geluid?
  Groetjes!

  • Lisanne 9 april 2017 / 22:04

   Ik woon in een stad, daar heb je altijd wel geluid. Daarbij slaap ik natuurlijk niet alleen ‘s nachts (helaas), maar ook ‘s ochtends en gewoon overdag weleens. Dan zijn oordopjes hier wel echt een must-have. Bij mijn vriend (hopelijk kan ik daar ooit weer heen haha) in het centrum van Groningen is het al helemaal nodig, hij slaapt zelf door de herrie heen maar ik slaap niet zo vast!

   • Zomaar iemand 9 april 2017 / 22:40

    Dank je wel voor het antwoord! Fijn in die gevallen dat dit er is!

    • Gijs Vos 20 juni 2023 / 11:06

     Heeft iemand toevallig Alpine op maat gemaakte oordopjes tegen windgeruis (op de fiets)?

 9. Jessica J. 10 april 2017 / 14:03

  Ik heb dringend oordopjes op maat nodig; niet om te slapen, maar voor op optredens. Ik heb nu al last van oorsuizingen, hoewel ik al jarenlang gehoorbescherming draag. Goed dat de mensen van Alpine aan huis komen.

 10. Simone 10 april 2017 / 21:48

  Wat fijn dat ze aan huis kunnen komen! Ik heb ook al een tijd oordoppen op maat voor het slapen. Mijn gehoorgangen zijn namelijk te klein voor de reguliere oordoppen. Die van mij komen dan wel ergens anders vandaan. Ik ben er in elk geval ook heel erg blij mee!

 11. Nadine 10 april 2017 / 22:06

  Ik zit er al aan tijd aan te denken om oordoppen op maat te maken zodat alle geluiden niet zo binnen komen. Die ik nu gebruik vind ik niet fijn meer, er komt nog veel geluid door en ze zitten niet lekker. Top dat ze ook een aan huis service hebben!

 12. Ilona 11 april 2017 / 08:52

  Interessant artikel, fijn dat ze zo goed bevallen. Ik heb al jaren op me gemaakte muziek oordoppen van noizezz. (tegen harde muziek) En heb ze vaak in tegen herrie over dag. Heel blij mee. Vorig jaar bij hans anders slaap oordoppen op maat laten maken omdat dat de goedkoopste oplossing was. Helaas deden die pijn en heb ik ze weer terug moeten brengen. Ik slaap ook altijd met dopjes voor t geluid omdat ik er slecht tegen kan. Helaas slaap ik ook altijd op me buik of zij.

 13. Willem Meester 11 april 2017 / 10:49

  Vet goed! Ik ben al een tijdje opzoek naar een alternatief. Die wax oordopjes laten voor mij nog teveel geluid door. Tnx!

 14. Dineke Wiersema 11 april 2017 / 22:06

  Ik ben recent geopereerd in het ziekenhuis en was zo blij dat ik oordopjes had (helaas niet op maat gemaakt) maar wel top om in het ziekenhuis door alle geluid heen te kunnen slapen.

  • Lisanne 13 april 2017 / 19:28

   Ja, dat kan ik me heel goed voorstellen! In het ziekenhuis heb je die écht nodig als je geluid niet zo goed verdraagt (en niet overal doorheen slaapt haha)

 15. Mariëlle | Me-licious 18 april 2017 / 14:19

  Vind de Alpine oordoppen echt ideaal! Ze passen precies in je oren en zitten erg comfortabel. Je kunt zit in doen naar een event waar het luidruchtig is, een concert of er lekker mee slapen. Ook in het vliegtuig zijn ze handig met het hoogte verschil gaan je oren altijd dichtzitten! Daar had ik met deze geen last meer van…

 16. Lauren 3 juni 2018 / 13:16

  Ik ben al een tijd op zoek naar goede oordoppen om mee te slapen, en had al fijne dingen over Alpine gehoord! Ik ga eens kijken naar deze, het feit dat ze het aan huis aanmeten is voor mij echt ideaal. Bedankt voor de goede blog post!

 17. Maikel van den Ende 11 mei 2021 / 21:42

  Beste Lisanne,

  Ik ben echt een zijslaper. Raad je dan ook nog dit product aan? Ik ben namelijk bang dat het zeer gaat doen. Dat zou zonde zijn aangezien ze best prijzig zijn

  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet,

  Maikel

  • Lisanne 12 mei 2021 / 15:18

   Ik ben ook een zijslaper en heb helemaal geen last van de oordopjes. Ik zou ze dus zeker aanraden!

   • Lisel 7 september 2022 / 10:19

    Hi, Ben jij na al die jaren nog tevreden? En filtert het ook goed verkeersgeluiden? Zijn net verhuisd en tussen 6-7 uur is er best veel geluid van auto’s etc.
    Dank!

    • Lisanne 7 september 2022 / 20:09

     Ja, ik ben nog steeds heel tevreden. Ik draag ze elke nacht, ik kan bijna niet meer slapen zonder, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.