Als ik de baas zou zijn…

Als ik de baas zou zijn van het journaal! Grapje. Als ik de baas zou zijn van de schoolkrant. Ik heb jullie nu al oneindig veel verteld over de schoolkrant, hoe geweldig en leuk deze wel niet is. Maar het liefst zou ik de schoolkrant in mijn eentje maken, hoewel dat natuurlijk niet kan. Maar als ik de baas zou zijn…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yrNcGYuUqrU[/youtube]

Als ik de baas zou zijn, wat zou er dan anders zijn? Dan heette de schoolkrant niet Old School, maar Eigenzinnig of Eigenwijs. Gewoon omdat ik dat een leuke naam vind. En omdat ik vind dat een schoolkrant gewoon lekker eigenwijs hoort te zijn, vind ik. Lekker anders dan de standaard gedachtengang.

Als ik de baas zou zijn… Dan zou ik het liefste alles zelf schrijven. Kom op, je eigen tijdschrift, helemaal zelf gemaakt, gedrukt op papier, wie wil dat nu niet? Ik wil het in elk geval wel. Jammer maar helaas, ook dit ligt niet binnen de mogelijkheden. Maar ik zou de geweldige schrijvers die de redactie nu rijk is ook nog wel iets laten schrijven hoor.

En uiteraard zou ik ook nog iets aan de vormgeving doen, het mag wat mij betreft allemaal wat vrolijker, flitsender en energieker. Ik zou afkijken bij “echte” tijdschriften en onze schoolkrant een eigen indentiteit geven. Zodat niemand kan (en wil!) vergeten, hoe de schoolkrant van onze school is. En ook belangrijk: Wat de boodschap achter de schoolkrant is.

Maargoed, wie ben ik? Ik ben een van de 15 redactieleden van de schookrant van het Lyceum Aan Zee, Old School. Een van de redactieleden met een leeftijd die ietsje(?) hoger ligt dan het gemiddelde van de redactie. En vergeleken bij het gemiddelde van de hele school ben ik bijna een oma. Maargoed, zoals hij nu is is hij ook leuk hoor, maar hij kan beter. Er is ook een online versie, die ik (waarschijnlijk op 10 maart) aan jullie kan showen, dus verheug je hier maar vast op!

PS: Mensen die mij mijn eigen tijdschrift willen geven kunnen mij mailen 😉

4 reacties

  1. Lieke 5 maart 2011 / 08:39

    Ik ben erg benieuwd als de online versie er is!

  2. Peet 5 maart 2011 / 15:42

    Als jij de baas zou zijn van de schoolkrant, zou je dan ook schoolkrant schrijven ipv schookrant (wat er nu in je blogje staat)? 😉

  3. karin r. 5 maart 2011 / 18:06

    je zou het best kunnen maken hoor. toch? blogs en online is vrijheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.