Als je iets écht wil, dan kan je het – 10 lessen in 10 jaar

Lisanneleeft bestaat 10 jaar, daarom deel ik 10 lessen die ik leerde in de afgelopen 10 jaar. Als je nog niet begonnen bent met iets kan het soms heel ingewikkeld en misschien wel onmogelijk lijken. Maar als je je ergens helemaal in stort, dan zul je jezelf verbazen.

Laten we het even hebben over de ontzettend kortzichtige titel. Je kan niet altijd alles wat je wil, dat is pure onzin. Sommige dingen kunnen niet en daar moeten we het mee doen.

Oké, dat moest er even uit. Wat ik dan wél bedoel? Zal ik uitleggen.

Voordat ik begon had ik nooit verwacht dat ik zó veel zou leren. Als je me tien jaar geleden had verteld dat ik alle vaardigheden zou hebben die ik nu heb, dan had ik je niet geloofd.

Als je ergens aan begint, lijkt het wel alsof je steeds meer dingen ontdekt die je allemaal nog niet kan. Dat is mega intimiderend, vind ik. Dat is een drempel waar je overheen moet, je moet even doorzetten.

Wanneer je eenmaal bezig bent leer je stapje voor stapje steeds iets meer bij. Maar dan moet je wel volhouden! Als je écht graag wil, dan doe je dat. Op sommige momenten (of in sommige gevallen) gaat het makkelijker dan andere momenten, daar ben ik me wel bewust van. Maar ik ben blij dat ik de mogelijkheid had om door te zetten en door te blijven leren.

Ik denk dat je bij elke hobby en elk vak wel een punt hebt waarop je totaal overweldigd raakt door wat er allemaal nog te leren valt. Als je dan tóch doorgaat, ondanks dat er zo veel mogelijkheden zijn, dan pas leer je echt.

En eerlijk: ik ben nog steeds weleens overweldigd als het gaat om de mogelijkheden rondom het bloggen. En dat is helemaal oké. Ik gabgewoon door, op mijn manier en met de dingen die ik al wel heb kunnen leren.

DELEN:

2 reacties

 1. Petra 28 augustus 2020 / 19:47

  Heel herkenbaar wat je schrijft. Je leert het echt door te doen en je komt er vanzelf achter wat er allemaal mogelijk is. Het is inderdaad intimiderend en bij mij kan dat ervoor zorgen dat ik ermee stop. Terwijl ik steeds meer ontdek dat mensen (buiten mijn eigen kring) echt wel geïnteresseerd zijn in mijn blogs! Dus stoppen doe ik niet, maar ik kies er nu bewust voor om me te concentreren op goede blogs schrijven, delen op Instagram en mijn visitekaartje uitdelen. Het moment dat ik verder ga kijken naar wat allemaal nog meer kan, komt bij mij denk ik nog wel.

  Je laatste zin is helemaal waar en blijf dat ook echt doen! Dan blijf je op de manier bloggen waar je zelf 100% achter staat.
  Ook wel iets om vaker tegen mezelf te zeggen…. Bedankt voor het delen van je inzichten!

  Groetjes,
  Petra

 2. Naomi 29 augustus 2020 / 09:25

  Blij dat je de titel relativeert:). Je hebt helemaal gelijk. Ik merk zelf dat ik ook steeds weer iets nieuws wil toevoegen. Een beetje spelen met foto’s, enz. En nee, dat kon ik allemaal niet, maar al doende leert men.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.