Anders of normaal?

Jezelf onderscheiden van de rest, dat is wat je moet doen. Zelf denk ik dat je hier verder mee komt dan wanneer je lekker meehuppelt met de rest. Veel mensen zijn het met mij eens, dat weet ik. Maar anders zijn is nog wel een kunst, want de mens is nu eenmaal een kuddedier.


Via weheartit.com

Wat is jouw idee van het perfecte leven? een saaie 9  tot 5 baan, trouwen en 2 kinderen, ben je dan tevreden? In dit geval kun je dit stuk overslaan. Mijn idee van het perfecte leven is anders. Ik wil ergens goed in zijn, mezelf onderscheiden van de rest, laten zien wie ik ben en iedereen meegeven waar ik voor sta.

Maar ondertussen zijn we mensen. De mens is een kuddedier. We willen allemaal ergens bij horen en zo normaal mogelijk zijn. Ergens bij willen horen.

Is het juist dat menselijke wat je wil doorbreken? Ben je dan beter dan iedereen en ben je dan anders? Of kunnen deze twee dingen ook samen gaan?

6 reacties

 1. Fleur 20 februari 2011 / 08:33

  Het perfecte leven?
  In mijn ogen is dat een veilige haven hebben. Een thuis, vrienden, een houvast. Maar dat is het fundament. Het gebouw is dat wat je kunt en wie je bent.

 2. ioon 20 februari 2011 / 09:08

  Ik ben een ritme mens, ik hou van structuur en regelmaat. Dus ja, ik denk dat ik me prettig zou voelen in een 9 tot 5 baan. Hoewel ik dat 10 jaar geleden totaal anders geantwoord had. 🙂

  Maar ik moet ook wel afwisseling hebben. Dus de hele dag data invoeren zou niks voor mij zijn maar met cliënten werken wel, dat is nooit hetzelfde. En uiteraard wil ik wel datgene doen waar ik goed in ben,

  Uiteindelijk moet iedereen dat doen wat prettig voelt. Want je omdat je ‘anders moet zijn’ niet willen conformeren is eigenlijk ook je conformeren tot een bepaalde groep. 😉

 3. Lieke 20 februari 2011 / 09:43

  Dat is lastig, als je een 9 tot 5 baan hebt hoeft het niet te zijn dat je een saai leven hebt denk ik…

 4. Rianne 20 februari 2011 / 10:14

  1. Kleding uitkiezen die je zelf leuk vind
  2. Je zelf zijn tegen anderen (niet extreem stoer)

  Als je gewoon je zelf bent, en je onderscheid van anderen, dan heb je meer moed dan het hele zooitje bij elkaar!

 5. Eva 20 februari 2011 / 17:57

  Het rare is dat die 9 tot 5 baan me wel erg aanspreekt, echter is de branche waarin ik die baan dan wil wel weer iets anders dan normaal en iets waar ik erg gelukkig van zal worden. En qua 9 tot 5 zoek ik het dan meer in de zekerheid dat ik daar werk dan de werkuren, want ik ben niet vies van nachten doorwerken, want bij mijn droombaan zijn ook vele late avonden inbegrepen. Dus ik denk dat dat ik droom van die baan mij al wat anders maakt.. Ofzo, snap je?

  Ik wil trouwens wel echt doorbreken in dat wat ik geweldig vind om te doen en wat ik erg goed kan. Dat betekent ook dat ik zeker weet dat ik beter ben dan anderen in mijn werk, dat is waarom het mijn sterke punt is. En je kunt dat best vinden zonder arrogant te zijn.. Ofzo.

  Jeetje, lange reactie en misschien teveel woorden om nog onduidelijk te maken dat ik eigenlijk vind dat anders goed is.

 6. Rudi 21 februari 2011 / 14:28

  Ieder mens is toch uniek? Je ben dus al anders. Op zoek gaan naar het gene wat jou typeert, wat voor jou belangrijk is in het leven en dat benadrukken. Accepteer wie je bent, maar vergeet niet anderen te accepteren. Bijna al onze keuzes gaan op basis van ervaringen uit het verleden en op basis mensen uit onze omgeving. Is het echt zo erg om een kuddedier te zijn? Dit hoeft niet persee iets te zijn wat de weg blokkeerd op zoek naar geluk, dromen en eurforie. Erg cliche ,maar durf gewoon je hart te volgen en laat mensen merken dat je bestaat.

  Een perfect leven bestaat volgens mij niet, simpelweg al omdat je niet alles in de hand hebt. Bij mij is bewustwording de basis van het streven naar een perfecte balans (leven). Van daaruit bouw ik alles uit.
  Dat iemand survivaltochten begeleidt in de himalya, op een spiritueel centrum werkt of een kantoorbaan heeft van 9 tot 5 zegt weinig over het geluksgevoel. Je baan is zo saai zoals je het zelf ervaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.