Appartement Es Ravells d'Or rondleiding & review

Het heeft iets magisch, de eerste keer je vakantieappartement of je hotelkamer binnenkomen. Lekker nieuwsgierig op onderzoek uitgaan, op een of andere manier is dat altijd heel leuk. Ik maakte bij dit eerste moment vast de foto’s om aan jullie te laten zien (zonder troep). En na 10 dagen in dit appartement in Cala d’Or op Mallorca vertoeven heb ik natuurlijk ook een mening over het appartement.

Goed, hierboven zie je een van onze uitzichten, maar eerst ga ik jullie een rondleiding geven door het appartement. Door middel van foto’s. Komt-ie!

Als je het appartement binnenkomt zie je meteen links een deur naar de slaapkamer. Wanneer je deze binnengaat is dit wat je ziet. Een mooi groot bed en rechts (niet te zien op de foto) een mooie grote kledingkast.

Het keukentje zie je wanneer je terug gaat en rechtdoor loopt. Het is vrij minimalistisch, maar je bent op vakantie, dus de kans dat je elke avond lekker uit eten gaat is groot. Mogelijkheden om te koken zijn er wel, maar wel beperkt. Natuurlijk is er ook een goed functionerende koelkast aanwezig.

Ook de badkamer was klein maar fijn.

Dan loop je de ‘gang’ met de keuken uit en zie je dit. Een grote ruimte met twee banken. De tv kun je huren, maar kom op, je bent op vakantie! Misschien prettig voor als je ziek bent of zoiets, maar ik ga er eigenlijk vanuit dat je het niet nodig hebt.

Deze foto is gemaakt terwijl ik tussen de banken en de tafel sta, zoals je in de rechter onderhoek misschien wel kunt zien. Een heel basic tafeltje met 4 stoeltjes. Prima!

En ja… toen we naar buiten keken kregen we allebei een glimlach van oor tot oor. Zo groooot!!! Hier hebben we ook uitgebreid gebruik van gemaakt, heerlijk zo’n groot privé terras. Enige minpunt was dat hier geen bedjes op stonden, dus we moesten op de grond liggen, dat is best hard.

Maar goed… Klagen konden we niet, want lang niet alle andere appartementen hadden een groot terras.

Dit is het zwembad, deze konden we zien vanaf ons terras. Het zwembad was niet zo heel groot, maar het was er ook helemaal niet druk, eerder rustig! Ik vraag me af hoe dat kan, want het was best een groot appartementen complex.

Hier zie je hoe de andere appartementen eruit zien. Die hebben allemaal een veel kleiner terras (op een aantal na).

Het appartement dat wij hadden bij Es Ravells d’Or was er een voor twee personen. Ze hebben ook studio’s, maar met oog op mijn gezondheid en rust hebben we gekozen voor een compleet appartement. Zelf denk ik dat ze zo’n appartement misschien ook wel verhuren aan 4 personen (er kunnen dan ook 2 mensen op de banken slapen). Dit was wel een bijzonder luxe appartement voor met z’n twee!

Goed, mijn mening wil ik graag geven door de, in mijn ogen, positieve punten en negatieve punten op een rijtje te zetten.

Voordelen:

 • Dat enorme terras (die je helaas niet overal hebt, maar wij lekker wel!)
 • Overdag lekker rustig
 • Ruim appartement
 • Goede ligging, vlakbij het centrum, alles in Cala d’Or is vanaf hier op loopafstand
 • Aardig personeel
 • Internet bij de receptie
 • Het is rustig bij het zwembad
 • Veel eetgelegenheden en supermarkten in de buurt
 • Dicht bij openbaar vervoer (bijvoorbeeld naar Palma)

Nadelen:

 • Ik begin maar meteen met het ergste: We zaten boven een karaoke bar. Dit was herrie die tot 2 uur ‘s nachts doorging. Ik moet zeggen dat het heel erg goed geïsoleerd was, Tim sliep ook gewoon door de herrie heen. Ik daarentegen niet, maar ik denk dat ons appartement degene was met het meeste geluidsoverlast.
 • De doeken worden maar 3 keer per week vervangen. Dat is erg weinig als je kijkt naar hoe veel je doucht als het zo warm is. Gelukkig kun je bij de receptie wel gewoon elke dag nieuwe doeken halen.
 • We misten een beetje de ligbedjes.
 • Op ons terras zonder schaduw was wel een standaard voor een parasol, maar geen parasol zelf. Wel kregen we bij aankomst van (wat wij denken) de vorige bewoners een parasol.
 • De schoonmaaksters kwamen niet op een vast tijdstip en kwamen ook maar een keer per dag langs. Hierdoor is ons appartement maar twee keer schoongemaakt (we sliepen immers elke avond laat door de karaoke, dus ‘s ochtends konden ze er nooit bij).
 • De airco werkte niet heel goed. Het was een stuk koeler dan buiten, maar echt airco zou ik het niet noemen. Het was nog net uit te houden op deze manier.

Dus… dat was het wel zo ongeveer. Als je alles bij elkaar optelt waren wij erg tevreden, het appartement heeft onze vakantie erg fijn gemaakt! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een kijkje te kunnen nemen in ons appartement van deze vakantie.

10 reacties

 1. lifesplash 6 augustus 2012 / 13:16

  Over de karaokebar tweette je al, dat klinkt echt afschuwelijk! Buiten dan vreselijk grote nadeel ziet het er goed uit en klinkt het ook wel leuk! En wat betreft dat gevoel dat je krijgt als je in je vakantieverblijf komt.. haha leuk hè? :p

 2. LounaBeauty 6 augustus 2012 / 14:00

  Mmm.. Grappig altijd om te lezen. 😉 hihi. Persoonlijk snap ik dat de schoonmaaksters niet continu aanwezig zijn. Meestal werken zij namelijk vroeg tot ‘s middags 11 uur ivm de warmte. Schone handdoeken .. 3 per week .. is echt best normaal voor dit soort landen. Tenslotte hoop ik dat je schoon bent na het douche, vuil kunnen je handdoeken nooit echt zijn. 🙂 Bij ons was het om de dag ofzo. 🙂 Verder ziet je appartement er goed uit. Jammer dat er inderdaad geen ligbedjes op je terras waren, en misschien een parasolletje ? Lijkt me best wel warm? 🙂 hihi

  • Lisanneleeft 6 augustus 2012 / 14:11

   Haha, misschien zijn wij dan gewoon een beetje verwend wat betreft de handdoeken, haha :p

   Ik snap ook dat de schoonmaaksters niet continue aanwezig kunnen zijn, maar voor hen is het misschien wel handig om rekening te houden met de geluidsoverlast en dus gewoon ‘s middags bij ons te komen (want dan waren ze ook nog aan het werk). Maar misschien staan ze er helemaal niet bij stil dat dat ook meespeelt…
   In elk geval als ze al 4 dagen niet geweest zijn zou ik het fijn vinden als ze toch even langs komen (al is het alleen voor nieuwe handdoeken of wcpapier :p)

   Maar al met al ben ik erg tevreden hoor 😀

   • LounaBeauty 6 augustus 2012 / 14:14

    Haha, ik denk het! 😉

    Het is inderdaad wel heel fijn als je wat wc-papier kan krijgen. Anders zijn die handdoeken inderdaad wel snel vuil. hahahhaa!!!

    Geluidsoverlast is inderdaad vervelend hoor. Ik heb zelf wel eens boven een discotheek gezeten haha! In de reisgids stond ‘rustig gelegen’. 🙂

    Gelukkig dat je toch tevreden bent hihi. 😉

 3. Esmay 6 augustus 2012 / 15:31

  Schattig plekje! Wel balen van die karaoke bar enzo 🙁 Maarja, dat weet je van te voren natuurlijk ook niet!

 4. Joyce 6 augustus 2012 / 21:19

  Leuk om een stukje van het appartement te zien. Jullie konden de zitkussens van de bank op het terras leggen en dan je strandhanddoek erop. Misschien niet geheel hygiënisch maar ik weet dat veel mensen dat doen.

  • Lisanneleeft 6 augustus 2012 / 22:05

   Dat was inderdaad een goed idee geweest. Een beetje stom dat we dat niet gedaan hebben!

 5. Ilse 8 augustus 2012 / 23:20

  Mooi terras en appartement, balen van de karaokebar.

 6. Anouk 12 augustus 2012 / 16:27

  Ziet er goed uit, maar karaoke onder je lijkt me inderdaad niet geweldig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.