Aquarelverf – Het materiaal waarmee ik begon en mijn eerste creatie!

Een aantal weken geleden kreeg een een superduper geweldig cadeau van iemand: een setje waarmee ik aan de slag kon met aquarelverf. Hij doet dat zelf ook graag, dus hij wist precies wat ik nodig had om te beginnen. Super leuk! Ik laat je zien wat ik kreeg én hoe ik mijn eerste creatie maakte. Ik denk dat ik alvast kan zeggen dat dit mijn nieuwe hobby is!

werken-met-aquarelverf

Zo’n onaangeraakt doosje is altijd zo fotogeniek.

aquarelverf-waarmee-ik-begon

De set die ik cadeau kreeg. Gewoon echt alles wat ik nodig heb om te beginnen: een fijn kwastje, een fineliner die watervast is, een prachtig doosje van Talens met aquarelverf en een doosje met kaartjes van 230 gram papier. Niet super dik dus, maar dik genoeg om een begin mee te maken!

doosje-met-kaartjes

Dat doosje is moooooi…

kaartjes-voor-aquarel

Het zijn ook echt kaartjes, als je eenmaal iets moois hebt gemaakt kun je ze zo versturen!

beginnersbenodigdheden-aquarelverf

De fineliner en het kwastje. Gekocht in Groningen, zoals je ziet, haha. Ik vind het jammer dat ze hier in Den Helder niet echt winkels hebben waar ze dit soort spullen verkopen.

aquarelverf

En mijn doosje. hier ben ik zooooo blij mee!

aquarelset-talens

Nog helemaal netjes en ongebruikt. Dat is hij inmiddels al niet meer, haha. Ik heb al drie kaartjes gemaakt. Maar ik ga je het eerste kaartje dat ik maakte aan je laten zien! Ik maakte de foto’s met mijn iPhone zonder het plan om ze online te zetten, maar het hele proces is toch wel erg leuk om te zien.

aquareldiyeerste

Ik wilde graag deze quote op mijn kaartje hebben. Gewoon omdat dat mijn favoriete tekst is!

diy-aquarel1

Met fineliner heb ik de letters overgetrokken. En nog even Roals Dahl de credits gegeven van zijn tekst, haha.

En wat wolkjes en bloemen getekend.

aquareldiy2

En dan nu de verf! Eerst de bloemen inkleuren. Zo leuk om te doen!

aquarel-diy3

En dan de uitdaging: de wolkjes! Hierin wilde ik een mooi kleuroverloop hebben. Ik heb hierbij een kleur gebruikt en deze dus steeds met iets meer of minder water gemengd om de kleur dekkend of juist minder dekkend te maken.

aquareldiy4

En helemaal achterin gebruikte ik een donkerdere blauwe kleur.

aquareldiylaatste

En de letters vulde ik in met een mengsel van blauw en zwart, dit wordt dan een beetje grijzig blauw. Ik vind het leuk gelukt!

De komende tijd zal ik ongetwijfeld nog wel meer van mijn creaties met je delen! Heb jij weleens gewerkt met aquarelverf? En wat maakte je dan zoal?

DELEN:

26 reacties

 1. Darina 16 november 2016 / 06:40

  Wat een prachtige set en wat een mooi kaartje is het geworden! Ik maakte vroeger schilderijtjes met acrylverf, heerlijk om te doen!
  Darina blogde laatst over… Autumn in Amsterdam

 2. Nederbuur 16 november 2016 / 06:57

  Leuk! Die postkaartjes zijn echt een goed idee. Heb je ook ervaring met aquarelpotloden?

 3. Tiffany 16 november 2016 / 10:01

  Wauw wat ontzettend mooi! Wat een leuk cadeau. Ik vind het leuk om te zien dat er weer zo veel leuke artikelen online komen! Gaat het weer een klein beetje beter met je? Hopelijk wel :). Jammer dat jullie geen kunstenaars benodigdheden winkel hebben hier in Tilburg hebben we die gelukkig wel.
  Tiffany blogde laatst over… Sinterklaas recept: chocolade pepernoten maken

  • Lisanne 16 november 2016 / 12:05

   Jaaa, ik had een griepje dus ik kon een tijdje echt helemaal niets. En nu knap ik weer wat op 😀 (maar dat mag ik eigenlijk niet zeggen want elke keer dat ik dat zeg word ik weer ziek, hehehe).

  • Lisanne 16 november 2016 / 12:04

   Ja, echt! Haha, ik was zelf ook verrast door het resultaat, echt heel leuk dat het meteen zo goed lukte 😀

 4. Linda 16 november 2016 / 12:46

  Heel erg leuk! Wat een mooi kaartje heb je gemaakt 🙂 Er ligt hier ook wel een set waterverf, maar mijn man is er meer mee bezig dan ik. Het ligt mij denk ik niet zo, ik maak er snel een zooitje van haha!
  Linda blogde laatst over… Tijd voor een persoonlijke update!

 5. Marion 16 november 2016 / 15:24

  Wauw super leuk! Super mooi setje ook, wil zelf ook nog een keer mooi doosje aanschaffen. Vind het kaartje ook echt prachtig, en dat voor een eerste keer echt super goed gedaan!!
  Marion blogde laatst over… DIY Action cadeaudoosje

 6. Josephine 16 november 2016 / 20:52

  Wat leuk gedaan! Ik vind het echt knap dat je dat zomaar doet. Ik heb zelf wel pogingen gedaan met acrylverf én aquarelverf, maar ik moet helaas concluderen dat ik geen talent heb…?
  Josephine blogde laatst over… Sinterklaas is best een beetje steampunk

 7. Eliushi 16 november 2016 / 22:43

  Super goed gelukt Lisanne. Erg leuk.

 8. Gerdine 17 november 2016 / 09:45

  Ik ben helemaal weg van het doosje met kaartjes!! Te gek!!!
  Ik heb ook zo’n heerlijk doosje aquarelverf, maar gebruik hem op het moment te weinig…
  Maar nu ik jouw leuke creatie zie, denk ik dat ik het toch maar weer eens moet gaan doen, het is zo heerlijk ontspannend!
  En fijn om weer een paar leuke blogberichten van jou voorbij te zien komen, fijn dat het je weer is gelukt!
  Liefs!

 9. EliseDingen 17 november 2016 / 11:12

  Wauw, wat is dat een mooi kaartje geworden! Waterverf doet meestal niet wat ik wil, dus ik ben er niet zo goed in, haha. Maar ik heb ook een setje van heel goedkoop verf en veel te brede kwastjes dus dat werkt ook niet zo precies 😛
  EliseDingen blogde laatst over… Vloggen

 10. Natasja 20 november 2016 / 21:39

  Wow wat is het kaartje mooi geworden! Heel professioneel ziet het eruit.
  Zelf schilder ik meer met acrylverf en ook ecoline is erg leuk om mee te werken.
  Verder ben ik op dol op tekenen met een witte stift op zwart papier. Het contrast is dan heel hoog met vaak heel mooie resultaten.

  Ben benieuwd naar je verdere creaties!

 11. Daniëlle 20 november 2016 / 22:08

  Ooh wauw, dat doosje met die kaartjes! Echt geweldig. Mooi kaartje heb je gemaakt trouwens, heel leuk! ?

 12. Marije 21 november 2016 / 21:53

  Mooi gemaakt zeg!

 13. Anneleen 26 november 2016 / 18:08

  Wat een mooi kaartje! Heel leuk gemaakt! Fijne manier om creatief bezig te zijn ! 🙂
  Anneleen blogde laatst over… Terug in de tijd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.