Aquarelpotloden van Action – werken ze?

De aquarelpotloden van Action… toen ik ze voor het eerst zag liet ik ze liggen. Dat kon niet goed zijn, toch? De keer erna zag ik ze nog eens. En de keer erop dacht ik: weet je wat? Het is juist leuk om het te vergelijken!

Van dichtbij… Het ziet er… goedkoop uit. Haha! Maar dat waren ze ook en we weten allemaal dat dat niet alles hoeft te zeggen, dus we kijken gewoon wat er gebeurt!

Watercolour Pencils, staat er op de verpakking. Een merknaam kan ik niet echt vinden, dat stond vast op de achterkant.

Hoe het eruit ziet als ik het open. Wel nog met een zacht laagje plastic erop zodat de potloden niet in het blikje zouden beschadigen.

Dus… ik ging aan de slag! Wie weet is dit wel het perfecte doosje om mee te beginnen, om te kijken of het iets voor je is!

Aquarelpotloden van Action – werken ze?

Ik maakte een kaartje na, of nouja, ik liet me inspireren. Dat leek me een eerlijke vergelijking. Ik denk dat het wel duidelijk is, nietwaar?

 • Links maakte ik met de Action aqarelpotloden, rechts met een Talens blikje met 12 vaste kleurtjes, voor mensen die nog bezig zijn met leren, dus niet perse professioneel. (prijs ligt rond de 16 euro. Het setje van Action is 1 a 2 euro. Aardig verschil!)
 • Je ziet een heel duidelijk kleurverschil, veel minder pigment in het Action kaartje.
 • Maar bij het werken met de potloden van Action merkte is ook dat ze heel hard zijn. Ik heb ook potloden van Faber Castell (dat is helemaal een luxe merk, haha), deze zijn heerlijk zacht. In vergelijking daarmee zijn die van Action heel erg hard, zo hard zelfs dat je het aquarelpapier zou kunnen beschadigen. Zonde!
 • Op die manier is het dus ook erg lastig om kleur op te bouwen, mocht je dat willen proberen.

Kortom, ik ben niet echt positief! Voor 16 euro heb je een blikje van Talens (of voor een paar euro extra een van de van Gogh lijn van Talens, nog fijner), met 12 kleurtjes. Daarvoor zou ik dan eerder kiezen. Deze potloden zijn geen fijne potloden en liggen dus ook klaar om weg te geven, helaas. Jammer, het was zo leuk geweest! Heb jij weleens gehad dat creatieveproducten van de Action heel erg slecht waren, of juist verrassend goed?

DELEN:

12 reacties

 1. Sofie 24 maart 2017 / 20:04

  Ik heb weleens gehad dat dingen niet goed plakten – siertape of lijm bijvoorbeeld.
  Je ziet duidelijk het verschil tussen de kaartjes zeg… rechts is veeeeel mooier en ziet er professioneler uit.

 2. Eline 24 maart 2017 / 20:16

  Grappig om te zien dat meningen zo kunnen verschillen! Ik ben namelijk super blij met de aquarelpotloden van de Action. Wat ik zelf altijd doe; de kwast nat maken, daarna met het potlood over de kwast wrijven tot er genoeg kleur aan zit en dan schilderen. Wanneer de verf droog is kun je door op dezelfde manier te werken kleur opbouwen en mengen!

  • Lisanne 24 maart 2017 / 20:21

   Kijk, dat is een goede tip! Mooie toevoeging aan de review 🙂

  • E.C 12 november 2017 / 16:06

   heb ze ook, maar ik heb ook zena color en faber castel en windsor en newton verf . je ziet toch wel verschil , ook in prijs er zit weinig pigment in die potloden van de action verf . heb ook pastel krijt van action maar die zijn prima .

 3. Marije 24 maart 2017 / 20:26

  Ik vond ze helaas ook een beetje tegenvallen. Maar ja, voor dat geld kon ik ze niet laten liggen

 4. Darina 24 maart 2017 / 20:42

  Wat een verschil, maar met de tip van Eline zou ik ze wel willen proberen, ook omdat ik een echte beginneling ben 🙂

 5. Romy 24 maart 2017 / 20:45

  Toen ik je titel las, dacht ik “Hé, aquarelpotloden bij Action? Die moet ik hebben!” Ben blij dat ik je eerlijke review heb gelezen, want ze klinken inderdaad niet echt als een goede aankoop. Dan ga ik toch liever voor een wat duurder doosje inderdaad 🙂

 6. Mirjam 27 maart 2017 / 07:49

  Ik heb inderdaad ook een paar keer op het punt gestaan om deze potloden bij de Action te kopen, maar omdat ik ooit een grote doos met potloden had van de Action die ook niet zoveel voorstelden, heb ik het niet gedaan. En omdat ik al meer dan genoeg potloden heb 😉
  Maar bedankt voor deze review, nog weer een reden om ze niet te kopen!
  Groetjes,
  Mirjam

 7. Jeff 7 juli 2017 / 22:06

  Als je altijd maar 2 euro uitgeeft aan goedkope aquarel potloden en je gaat veel goedkope merken proberen heb je na een paar keer een duur merk

  • Lisanne 7 juli 2017 / 23:15

   Er staat in het bericht dat ik zelf met Faber Castell werk als het om aquarelpotloden gaat 🙂

 8. Kim 17 maart 2018 / 14:54

  Je kunt het ook anders bekijken.. voor 2 euro is de kwaliteit nog best oke . Het zou maar erg zijn dat een doosje van 16 euro niet beter zou zijn..
  Voor beginners en kids is dit zeker een must!
  Om te leren en nadien duurdere aan te schaffen

 9. Mieke 5 oktober 2020 / 12:45

  Ik gebruik de potloden van de action om te schetsen voordat ik het verf. Lost mooi op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.