Balans vinden (doelen voor augustus)

Aan het begin van elke maand kijk ik terug op de vorige maand en blik ik vooruit door mezelf doelen te stellen. Dat hoeven geen grote dingen te zijn, het kunnen zelfs dingen zijn als ‘uitrusten’ of ‘iets gezelligs doen met Tim’. Dat doe ik iedere maand, maar deze keer even niet. Waarom? Omdat er iets belangrijkers is!

balans-vinden-in-je-leven

Flickr / jamesjordan

Deze maand was onwijs zwaar, maar ook heel erg leuk. Eerst het stukje toen Tim nog geen vakantie had, hij had tentamens wat betekent dat ik meer voor mezelf moet zorgen. Daarna hebben we een week heerlijk rustig aan gedaan, daar hebben we echt van genoten! Dat heeft me goed gedaan.

Maar toen gingen we een paar daagjes weg, echt waar; het was geweldig! Zo fijn om er weer eventjes uit te zijn, andere dingen dan anders te doen, en toch een beetje een vakantiegevoel te hebben. Ondanks dat ik een van de vier dagen op bed heb gelegen was dat stiekem natuurlijk veel te zwaar.

Ik nam extra veel (behoorlijk zware) pijnstillers die heel erg lang in je lichaam blijven zitten. Ideaal voor in zulke situaties, vind ik zelf. Daardoor leek het na afloop wel goed te gaan, maar die ‘kater’ kwam pas een paar dagen later, haha. Natuurlijk was dat wel te verwachten, maar het blijft toch zuur elke keer. Dus, nu ben ik weer helemaal van het padje af. Ik lig wakker tot half acht ‘s ochtends, dat is iets wat ik al lange tijd niet meer heb hoeven meemaken. Geen ramp, maar wel een teken dat het niet zo goed gaat! Ik voel me verder gewoon ziek, koortsig (erger dan normaal) en gewoon wat ‘ziekjes’, meer pijn, en nouja, misschien kun je je er wel een voorstelling bij maken.

En oja, spierpijn, van het vele wandelen. Daar ben ik dan wel weer trots op, haha! Is dat gek?

Balans vinden

Tijd om weer balans te vinden! Dat is dus ook het enige dat ik deze maand ga doen. Weer terug naar het ‘normale’ leven, en dan op een manier dat ik het kan volhouden.

Kijk, ik word nu door mijn lichaam gedwongen om stil te staan en weer terug te komen bij mezelf en te kijken wat ik nu nodig heb om me zo goed mogelijk te voelen. Maar stel dat jij kerngezond bent, dan kun je dit natuurlijk ook doen. Vakantie is een tijd waarin je waarschijnlijk heel veel bezig bent en leuke dingen doet, maar misschien sommige dingen wel een beetje vergeet. Dan is zo’n momentje van balans vinden bij jezelf heel erg fijn. Gewoon even stilstaan, nadenken, en terug naar hoe jij je het aller-lekkerste voelt.

Dat is geen overbodige luxe, zo aan het einde van de vakantie/zomer, toch? Dan kun je weer gewoon verder zoals je je op je best voelt!

Ik ga ermee aan de slag. Mijn doel voor augustus. Doe jij mee?

20 reacties

 1. Loes 5 augustus 2014 / 07:16

  Balans vinden lijkt me een uitstekend doel, zeker na een paar zware weken als je lichaam om rust vraagt.
  Wel een heel moeilijk doel, zo’n doel waar je heel erg bewust mee bezig bent. Stilstaan, nadenken en terug naar hoe jij je het allerlekkerst voelt… ja, klinkt goed, ik doe mee.

 2. Jess 5 augustus 2014 / 07:36

  Ik doe mee tegen wil en dank. Ik moet rustig aandoen vanwege mijn zwangerschap omdat het niet lekker gaat. Mijn lichaam beperkt me en ik heb last van alle bijwerkingen van de medicatie. Ik doe dus met je mee.

 3. Frederique 5 augustus 2014 / 07:37

  Beterschap Lisanne, het is niet leuk om iets leuks meteen te moeten bekopen op zo’n manier.

 4. Manon 5 augustus 2014 / 08:17

  Lijkt me een heel mooi doel voor augustus! Rot dat je meteen zo’n nasleep hebt van een paar leuke dagen 🙁 Sterkte ermee!

 5. Elize 5 augustus 2014 / 08:48

  Wel heerlijk dat je zo hebt kunnen genieten van de dagen weg. Maar jammer dat de prijs daarna hoog is. Hopelijk voel je je snel weer wat beter.

 6. Leonie 5 augustus 2014 / 09:51

  Heel herkenbaar. Ik ben ook bezig om die balans te vinden. Ik heb er alleen meer dan een maand voor nodig.

 7. Simone 5 augustus 2014 / 10:14

  Balans vinden is erg lastig! Soms denk ik dat ik hem gevonden heb, en dan gaat het toch weer een beetje mis. Het is denk ik blijven zoeken en aanpassen. Hoop dat het snel weer beter met je gaat 🙂

 8. Olga (teamconfetti) 5 augustus 2014 / 10:25

  Balans is iets waar ik altijd behoefte aan heb, maar altijd te weinig heb, haha. En ik weet nu al dat augustus geen balans maand voor me gaat worden, hoe graag ik het ook zou willen. Augustus wordt een maand van uit mijn comfortzone stappen, nieuwe dingen doen en nieuwe verantwoordelijkheden krijgen. Ik ga me er dus een weg doorheen slaan en in september mijn best doen om daar balans in te vinden…

 9. Hester 5 augustus 2014 / 10:28

  Inderdaad lastig! Of nouja, ik heb een gezond lichaam, dus ik mag niet zo heel erg veel klagen. Maar ik gebruik de vakantie er wel voor om geen wekkers te zetten, ook al zou ik het stiekem wel fijn vinden om te weten hoe laat ik wakker ben zodat ik mijn dag daarop kan aanpassen, haha. Toch doe ik het niet en het is zo lekker als je dan een keer écht uitgerust wakker wordt (zoals vandaag)!

 10. Miranda 5 augustus 2014 / 10:51

  Lijkt me een goed doel, de balans weer terug vinden.
  Ik vind het wel stom, dat je iets leuks moet bekopen met hoe je je nu voelt.
  Voor mij heel herkenbaar en hoewel ik er voor mezelf nuchter en rationeel mee om kan gaan, eigenlijk zo als jij het ook beschrijft, vind ik het nu stom en oneerlijk nu ik het zo van jou lees. Zo zwart-op-wit ineens:)

  Sterkte de komende dagen, hopelijk vind je snel je balans!

 11. Amélie 5 augustus 2014 / 13:49

  Denk dat je een heel mooi doel te pakken hebt! En, om antwoord op je vraag te geven: ik doe zeker mee. Ik ben al lange tijd in rust om de balans op te zoeken. Niet altijd leuk. Ik heb inmiddels wél geleerd hier berusting te vinden. Jij ook? Beterschap!

 12. Sanne Marlijn 5 augustus 2014 / 15:37

  Wat vervelend dat je zo moet bijtanken van je zware pijnstillers. Lijkt me erg lastig. Respect voor hoe je het allemaal doet! En een hele goeie om aan het einde van de vakantie weer je eigen balans te vinden, dat moet ik ook nog een beetje leren. Ben vorige week begonnen met yoga, hopelijk helpt dat me erbij:)

 13. Cindy 5 augustus 2014 / 15:37

  Mijn balans is deze maand nú al helemaal verstoord. Meer mijn balans tussen werk en privé, ik mag deze weken ontzettend veel overuren maken, waardoor ik merk dat ik in mijn hoofd overloop met dingen die ik nog moet doen. Om toch tot rust te komen ga ik hardlopen en heb ik a.s. weekend afgeblokt. Om zo even de balans terug te vinden voordat ik op vakantie ga, want anders rust ik niet goed uit op mijn vakantie.
  Jij heel veel succes, zet ‘m op!

 14. Petra 5 augustus 2014 / 21:55

  Ik blijf het soms lastig vinden om een balans te vinden tussen werk, het gezin en prviéleven en het bloggen. Deze perfectionist wil alles goed doen. Nu ik vakantie heb en werk er even niet toe doet kom ik in mijn hoofd al meer tot rust. Deze vakantie ook even geknutseld aan de nieuwe layout voor mijn site dus dat zorgt ook voor minder onrust. Hopelijk kunnen we na de vakantie er weer fris tegen aan en de balans er inhouden.

 15. Conny 5 augustus 2014 / 23:45

  Ik doe mee! Maar dat wordt wel nog even wachten….. Komend weekend met mijn gezin naar A’dam. Nou dat mag ik gaan bekopen. Maar heb er toch zo veel zin in! De meiden zullen het fantastisch vinden! Dan nog een weekje bikkelen en dan….. Allebei naar school! De jongste ook, ze is dan net 4, dus haar verjaardag moet ik er ook nog tussendoor doen ;). Maar dat gaat lukken! Dus over 2 weken ga ik met je meedoen! En nu fingers crossed dat ik met de komende anderhalve week een beetje staande hou.

 16. Kim 6 augustus 2014 / 13:28

  Maar dat is moeilijk! We een goede om het te proberen!
  Jij heel veel succes en sterkte en “gewoon” je tijd nemen!

 17. Anne 10 augustus 2014 / 17:47

  Goed idee, dat op zoek gaan naar de balans. Succes ermee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.