Battle van de perenthee

Hallo, ik ben Lisanne en ben verslaafd aan perenthee. En als ik dat zeg, dan bedoel ik de thee van Pickwick, caramelised pear. Echter kreeg ik laatst de tip dat Albert Heijn ook een thee heeft die erop lijkt en onwijs lekker is, de seizoensthee kaneel en peer. Dat moesten we natuurlijk testen!

Kaneel & Peer van AH of caramelised pear van Pickwick?

De eerste indruk van de thee van Albert Heijn is heel goed, het ruikt lekker naar peer en kaneel! En het ruikt een beetje zoetig, ook wel lekker. Dat heeft de perenthee van Pickwick namelijk ook, een klein beetje zoetigheid erin. De eerste indruk is echt heel veelbelovend.

Echter wordt het zoetje in de thee van de Albert Heijn wel erg overheersend. Hij ruikt eigenlijk een beetje naar snoepjes. Als ik mijn kopje op heb, heb ik helemaal een zoetige smaak in mijn mond.

En natuurlijk is dat helemaal niet erg, sommige mensen houden zelfs van suiker in de thee. Ik ben alleen niet een van die mensen, haha. Ik vind het te veel zoetigheid.

Ingrediënten van de theetjes

Dit zijn de ingrediënten van de Albert Heijn thee. Ergens anders op de verpakking wordt geclaimd dat er minimaal 10% kaneel in zit. Daarmee kunnen we concluderen dat, aangezien maltodextrine (dit is een zoetstof) vóór kaneel in de lijst staat, dat er meer dan 10% maltodextrine in de thee zit. Dat lijkt me best veel!

Uiteraard zijn er mensen die absoluut geen maltodextrine eten omdat het slecht is, ikzelf eet het in andere producten wel gewoon. Maar in mijn thee vind ik het toch een beetje gek, dat drink ik namelijk de hele dag door.

Dan is het wel zo eerlijk om ook naar de perenthee van Pickwick te kijken, toch? Ik zou niet weten wat er precies in de ‘natuurlijke aroma’s’ zit, dus daar komen we niet heel veel verder mee. Maar hij smaakt wel minder zoet.

Die van Albert Heijn is wel een stuk betaalbaarder (ongeveer €1,30 tegenover 2 euro voor de Pickwick) en zeker niet vies (als je een beetje zoet niet erg vindt). Als je van zoet houdt is het zeker een aanrader om deze thee eens te proberen! Als je precies dezelfde smaak hebt als ik (kleine kans), of de Pickwick thee al te zoet vindt, dan kun je deze beter laten liggen.

Mijn favoriet Pickwick caramelised pear is nog niet van zijn troon gestoten!

Wat is jouw favoriete thee?

DELEN:

2 reacties

  1. Irene 26 januari 2023 / 21:41

    Ik drink door jou ook die Pickwick perenthee. Vind ‘m super lekker! Misschien dat ik die van AH ook weleens probeer.

  2. Monique 30 januari 2023 / 13:30

    Net als Irene ben ik ook door jou de Pickwick perenthee gaan drinken, maar mijn favoriet is toch Dutch blend van Pickwick.
    Die thee van de AH zou ik niet gauw proberen, klinkt mij veel te zoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.