Beginnen bij het begin

Beginnen. Iets nieuws gaan doen. Ik vind het doodeng. De Havo heb ik achter de rug, klasgenoten gaan allemaal iets nieuws doen. En ik? Een thuisstudie. Ehh… ja, daar vermaak ik me niet genoeg mee. Maar aan iets nieuws beginnen? Hmm…


Via weheartit.com

Bijna al m’n vrienden verhuizen, naar plaatsen verdeeld over het hele land. Een enkeling gaat zelfs naar het buitenland. Ik blijf lekker in Den Helder. En die vrienden komen in het begin vast wel terug in de weekenden. Maar je weet hoe dat gaat, uiteindelijk wonen ze gewoon niet meer hier.

En dan zit ik nog gezellig hier. Misschien wel een klein beetje alleen. Alleen, eenzaam. Ken je mijn grootste angst al? Zo niet, dan ken je hem nu.

Het wordt dus tijd voor mij om ook aan iets nieuws te beginnen. Iets nieuws waarmee ik nieuwe mensen ontmoet en iets nieuws waar ik gelukkig van word. Maar ook niet geheel onbelangrijk: iets waarmee ik mijn dromen kan gaan waarmaken. Een baantje? Goed idee. Wat voor baantje? Geen idee. (Of nouja, misschien toch wel.)

5 reacties

 1. Jessica 15 juli 2011 / 22:20

  Ik ken het gevoel. Ik ga studeren in de stad het dichtst bij huis.
  En mijn vriendinnen allemaal in een en dezelfde stad anderhalfuur met de trein hiervandaan…

  Mijn angst is dat onze vriendschap verwatert.

 2. Leonie 15 juli 2011 / 23:25

  Bij mij is het precies andersom! Al mijn vrienden blijven hier en ik ga op kamers.. Heb dezelfde angst als jij!
  Succes met het zoeken van een baantje, je zult denk ik al snel merken dat dit voldoening kan geven! Geef het in ieder geval niet op!!

 3. Renske 16 juli 2011 / 09:15

  Kan me voorstellen dat je wat nuttigs wilt doen met je tijd. Iets dat je horizon verbreedt en je brengt wat je wilt bereiken. Die thuisstudie is een goed begin lijkt me. Waar doe je die ook alweer?
  En een baantje is ook handig, lijkt me. Er is vast iets dat helemaal bij jou past. Misschien is een leuke hobby zoeken ook een idee? Of dingen doen die je normaal niet snel zou durven.
  Ik hoop dat je ons op de hoogte houdt van je zoektocht en wat je hier vindt:) Succes!

 4. Charlotte 2.0 16 juli 2011 / 11:12

  Ik denk altijd wel: als je écht goede vrienden bent onderhoud je contact toch wel en wil je elkaar gewoon blijven zien. Een baantje naast je studie lijkt me ook wel een goed idee! Wie weet leer je daar ook hele leuke mensen kennen 🙂

 5. Emma 16 juli 2011 / 17:59

  Ik herken dit wel, op een compleet andere manier maar toch. Ik ben benieuwd wat je gaat doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.