Being ill doesn't mean you can't look beautiful

Being ill doesn’t mean you can’t look beautiful. Dat is de tekst die boven de beautyblog van Helen, beautyill.nl, staat. En zo is het maar net! Zelf heb ik natuurlijk altijd pijn en ben ik altijd moe, maar hé, dat hoeft niemand te merken! Ik ben nu inmiddels 6 jaar ziek en ik ben bijna een expert in het zorgen dat ik er zo gezond mogelijk uitzie.

Maar eerst even over wie de aanleiding was van dit blogje. Helen dus! Zij begon minder dan een jaar geleden een beautyblog, beautyill. En inderdaad, zij heeft ook fibromyalgie. En nu, in minder dan een jaar tijd, heeft ze een ontzettend leuke beautyblog.

Goed, nu mijn tips! Natuurlijk heb ik niet de energie om altijd alles uit te voeren, maar sommige dingen zijn echt een hele kleine moeite.

 • Veel mensen met fibromyalgie zien vaak bleek, zo ook ik. Het perfecte medicijn daartegen is blush! Zorgt ervoor dat je er lekker gezond uit ziet. Verder kun je ook nog bronzer gebruiken. Dit kan als je bijvoorbeeld al erg rode wangen van jezelf hebt, of gewoon bij de blush.
 • Concealer. Rode plekjes, dikke blauwe, paarse wallen. Gewoon weg werken met concealer!
 • Een beetje mascara en eyeliner staat wel zo verzorgd en legt de nadruk op je ogen, en niet op je wallen. Want dat willen we natuurlijk niet!
 • Zelfbruiner. Een aardig klusje waar je natuurlijk niet altijd tijd en energie voor zult hebben, maar met wat zelfbruiner, ookal is het maar een klein beetje, zie je er al gauw healthy uit. Behalve als je te veel gebruikt, dan ga je op een worteltje lijken.
 • Ga voor leuk en makkelijk, niet voor alleen makkelijk. Ik weet hoe vervelend het is als kleding niet fijn zit en je daardoor meer pijn krijgt. Maar dagen lang in je meest comfy kloffie rondlopen maakt niet echt een “gezonde” indruk.
 • Verder zie je er natuurlijk gezond uit als je jezelf gewoon goed verzorgt.
 • Geen energie om onder de douche te stappen en je haren te wassen? Droogshampoo kan je een handje helpen! Werkt natuurlijk niet zo goed als je haren gewoon onder de douche wassen, maar het ziet er toch net even verzorgder uit.
 • Een lach op je gezicht doet wonderen!

Even om te illustreren wat ik bedoel twee foto’s.

Zonder make up, op dat moment zag ik er niet slecht uit, maar echt kerngezond zou ik het ook niet noemen. (Hihi,  knap van mij he, dat ik dat durf te laten zien)

En met make up. Wel een andere kleur haar toen nog, maar het gaat om het idee.

Dat waren mijn tips! Je hoeft natuurlijk niet altijd te verbergen dat je je niet zo goed voelt, maar ik vind het zelf altijd fijn als ik er gewoon gezond uit zie. Ik haat het dan ook altijd als mensen tegen me zeggen dat ik er moe uit zie, haha. Wat zijn jouw beauty geheimen op dit gebied?
DELEN:

8 reacties

 1. Lydia 28 november 2011 / 09:18

  Ik ben in eerste instantie make-up gaan gebruiken om mijn slechte huid te verdoezelen. Ik droeg een foundation die ruim een tint te donker was, en zelfs toen zeiden mensen tegen me: “Je ziet er wel een stuk gezonder uit.” Dat is het punt geweest waarop ik ben overgestapt op een volledige laag make-up (deze keer wel met de juiste kleur foundation, haha). Ik gebruik foundation, wenkbrauwpotlood, oogschaduw, oogpotlood, mascara en blush.

  Mensen vinden mij zwaar opgemaakt, maar mijn tip is om je te focussen op je gezichtshuid. Je kunt oogschaduw en dergelijke makkelijk achterwege laten als je maar de donkere kringen en de grauwe kleur wegwerkt. Dat maakt zo veel verschil!

  De blog van Helen volg ik ook sinds een paar weken. Ik vind het super leuk dat zij iets heeft om gepassioneerd over te zijn, ook al heeft ze zoveel last van haar fibromyalgie dat ze geen baantje of opleiding kan volhouden. Tof!

 2. Anne 28 november 2011 / 10:11

  Je hebt helemaal gelijk! Ik zit nu zelf in een sweatshirt en joggingbroek die ik al te lang achter elkaar aan heb… Meestal kleed ik me pas om wanneer ik ergens heen moet, wat wel praktisch is als je weinig leuke kleding hebt (door mijn moeilijke maten) Met make up ga ik door fases, maar ik gebruik nooit veel. Sinds een aantal weken ga ik niet meer ergens heen zonder blush. Hoewel ik vaak ga wandelen zonder aan mijn uiterlijk te denken, maar ik kom hier in de middle of nowhere ook alleen maar mensen tegen die de hond uitlaten, dus ach.. 😉

 3. Vivian 28 november 2011 / 18:35

  Mooie post! En je hebt ook echt helemaal gelijk. Ik ben zelf ook gehandicapt en dus vaak ziek en moe; ik gebruik eigenlijk nooit make-up maar zorg er wel voor dat ik er altijd netjes uitzie: fris gewassen, haar netjes en geen echt zichtbare sporen van mijn ziekte. Bovendien ga ik altijd in leuke kleding naar school, want ik wil niet elke dag alleen maar een makkelijk zittend trainingspak dragen: ik ben gek op rokjes en laarsjes dus ik draag altijd iets wat ik mooi én comfy vind!

 4. Fleur 28 november 2011 / 19:11

  Wow die laatste foto vind ik supermooi! En dit stukje vind ik ook heel mooi. Goeie tips ookal ben ik zelf niet ziek.
  xxx

 5. Emily 28 november 2011 / 21:05

  Mooie post, ik ben altijd moe en als ik een nacht niet goed heb geslapen zie je dat de volgende dag gelijk en dan ook nog eens twee of zelfs drie dagen lang!
  Ik zie er dan soms erg onverzorgd uit, maar op dat moment boeit het me niet. Totdat ik in de spiegel kijk, dan wordt ik erg onzeker en ben ik niet tevreden. Vaak probeer ik dan maar gewoon grappig of vrolijk te doen maarja, ik heb een hoofd die er altijd uitziet alsof ik chagrijnig ben dus het helpt niet altijd hahaha.
  Maar tegenwoordig probeer ik ook gewoon in de avond alles klaar te leggen, want in de ochtend heb ik daar geen zin/ tijd voor en dat is dus ook een reden waarom ik er zo nu en dan weird uitzie ;p

 6. Ann 30 november 2011 / 12:29

  Opzich goeie tips, maar soms mag je ook gewoon laten zien dat het niet goed gaat! Een ‘Masker’ ophouden dat je gezond, fit en dat het goed met je gaat, is ook erg vermoeiend!
  Zelf doe ik wel altijd een beetje mascara op, ziet er toch flotter uit..
  En nog een tip: Lach! Straal! Dan zie je er meteen 10x ‘beter’ uit 🙂

 7. Olga 9 december 2011 / 17:43

  Als ik binnen zit, mag ik er uitzien zoals ik wil. Dus met een pyjama en gekke sokken, een dik vest aan en mijn haren in een knotje. Als ik naar college moet, dan vind ik het uiterlijk wel belangrijk, ook als ik maar voor 1 dingetje op en neer moet naar Groningen. Anders zie je er toch zo onuitgeslapen uit vind ik zelf. Poeder en foundation zijn mijn grote vrienden. Een iets egalere huid doet meteen al wonderen, zelfs als ik mijn mascara nog niet heb aangebracht 🙂 xx.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.