Bekentenissen van een blogger

Bloggers, dat zijn toch die perfecte mensen met een perfect leven? Nouja… nu weten jullie natuurlijk bij mij dat dat echt niet zo is, maar ik vond het toch wel grappig om mijn blogger ‘bekentenissen’ op een rijtje te zetten!

confessions-of-a-blogger

– Ik werk toch al een tijdje met spiegelreflex camera’s, maar ik weet nog steeds niet exact hoe alles werkt. Errug handig!

– Zijn mijn nagels te zien op een foto of in een video? Dan ga ik ze speciaal daarvoor lakken.

– Het eerste wat ik ‘s ochtends doe? De reacties lezen op de blogpost die ‘s ochtends online is gekomen!

– Ik koop soms troepjes ‘voor mijn blog’. Maar wel alleen als het leuk is hoor.

– Soms ook dingen waarbij ik me achteraf afvraag wat ik ermee moet. Want ehh, wat moet ik met deze mini winkelwagen? En waar laat ik het?!

– En als ik dan iets koop dan kies ik het exemplaar uit het schap dat er nog het mooiste uitziet, voor de foto. En bij de kassa kreukelen ze het dan altijd en dan kijk ik soms een beetje boos.

– Altijd mijn mobiel bij me hebben om de nieuwste reacties (en mails, en tweets, Instagrams, en Facebooks) te kunnen zien. Social media verslaafd, een beetje?

– Meestal heb ik niet zo veel moeite met negatieve of kritische reacties, maar soms heb ik een bui waarin ik ze vervloek. En dan denk ik er later aan terug en dan vraag ik me af waar ik nu precies zo boos op was…

– Honderd selfies maken omdat ik er nog geen heb die week en er áltijd een selfie moet in het midden van de collage voor mijn diary. Is iemand dit al opgevallen bij mijn diary’s?

– Ik bak vrij weinig van HTML en andere codetaal snap ik al helemaal niet. Ik ben dus heel blij dat er mensen bestaan die het wel snappen en me daarmee helpen! (Anouk)

– Overal foto’s van moeten maken. ‘Neeee, nog niet beginnen met eten, ik moet nog een foto maken!’

– Eigenlijk ben ik non stop bezig met mijn blog: constant bezig met ideeën en inspiratie! Maak niet uit waar ik ben.

– Ik word helemaal gek van de hoeveelheid mail die ik krijg, het is te veel. Het is part of the job, maar toch. Ik ben niet zo goed met mail.

– En als de zon schijnt ben ik blij, want ik word niet alleen blij van de zon, maar ik weet ook dat ik dan foto’s en video’s met natuurlijk licht kan maken.

– De blogposts waarvan ik denk: Muah, zal ik die nu wel online zetten? Is dat wel goed genoeg? Scoren altijd het beste. Al-tijd. Hoe kan dat?!

– Ik weet trouwens super goed hoe ik een ‘ideale blogger’ zou kunnen zijn met een ‘perfecte blog’, maar toch voldoe ik daar absoluut niet aan. Heb je dat al weleens gemerkt bij mijn blogtips: ik houd me zelf echt niet aan al mijn tips, haha! Hoeft ook helemaal niet, bloggen moet ook leuk zijn.

Heb jij nog bekentenissen van jezelf als blogger (herkenbaar?). En als bloglezer?

DELEN:

67 reacties

 1. Marion 15 januari 2015 / 06:43

  Ik hoef hier echt helemaal niets aan toe te voegen! 😀

 2. Kelly Caresse 15 januari 2015 / 06:55

  Wat een super leuk artikel, haha eigenlijk herken ik me in alle punten! Shoppen voor je blog, niet alles van de spiegelreflex camera weten, social media verslaafd, jup thats me haha

 3. Darina 15 januari 2015 / 06:57

  Leuke post! Ik ben een beginnende blogger en ik wil eigenlijk al álles weten én kunnen maar dat kan natuurlijk niet. En ik kijk nog teveel naar het aantal bezoekers…ik moet gewoon lekker doorbloggen haha…het komt vanzelf wel goed (en elke dag leer je weer een beetje meer :))

 4. Ilse 15 januari 2015 / 07:32

  Leuke bekentenissen. Om sommige moest ik echt een beetje lachen. 🙂

 5. Celeste 15 januari 2015 / 07:39

  Ondanks dat ik pas sinds kort blog herken ik bijna alles haha! Erg leuk om te lezen dat het bij een andere blogger precies zo gaat haha! 😉

 6. Dina 15 januari 2015 / 07:39

  Wat leuk om te lezen dit, ik herken veel punten. Vooral dat je eigenlijk CONTINU bezig bent met je blog, ideetjes, inspiratie en dat je een dure camera hebt waar je soms de ballen van snapt. Hihi.

 7. Jana 15 januari 2015 / 07:48

  Grappig dat je zo een lijstje hebt gemaakt 😀 Maar het klopt ook wel allemaal, zeker social media verslaafd, haha!

 8. Tineke 15 januari 2015 / 07:59

  Haha, wat leuk geschreven. Eigenlijk is alles wel herkenbaar!
  Liefs

 9. Lauriëtte 15 januari 2015 / 08:04

  Heel erg herkenbaar allemaal! Ik verbaas me er ook vaak over bij bepaalde artikelen waar ik zelf over twijfel hoeveel die dan gelezen worden! 🙂

 10. Nanouk 15 januari 2015 / 08:04

  Jaaaa die ene dat de blogs waar je niet zo tevreden over bent juist erg goed worden gelezen, is heel herkenbaar!

 11. Nicky 15 januari 2015 / 08:05

  Dat van die selfies had ik nog niet door, hehe! Sommige dingen herken ik echt wel!

 12. Elize 15 januari 2015 / 08:15

  Haha leuk!! Ik herken het meeste echt heel erg. Vooral ook het social media verslaafd zijn (oeps) en overal foto’s van maken.

 13. Laura 15 januari 2015 / 08:23

  Die laatste: hoe herkenbaar! Ik had het er gisteren nog over met een vriendin die een blog las op Blogaholic. “Doe jij dat ook?” Nee. Je kunt simpelweg (als je geen 8 uur per dag er aan te besteden hebt) niet als tips doorvoeren en sommige passen ook niet bij je. Als je dan maar een goed gevoel hebt bij de gulden middenweg…

 14. Kim | Kimsbloglife 15 januari 2015 / 08:25

  Haha, leuk om te lezen en heel herkenbaar! Wat is dat winkelwagentje leuk trouwens, haha! Ik beken dat ik mijn wekker ‘s ochtends wat vroeger zet om nog voor mijn stage wat blogs te kunnen lezen, haha!

 15. Annemijn 15 januari 2015 / 08:42

  Heel herkenbaar! En eigenlijk waren die selfies in het midden van de collage nog niet opgevallen. Oepsss

 16. Rosa 15 januari 2015 / 09:30

  Heel herkenbaar, vooral het punt over de foto’s. Ik heb eigenlijk heel vaak dat ik ergens over wil bloggen en een foto nodig heb, maar deze niet durf te maken waar anderen bij zijn omdat ik me dan zo opgelaten voel. Dus dan doe ik het uiteindelijk niet en ben ik weer chagrijnig omdat ik mijn blog over dat onderwerp niet kan afmaken. Moet ik me maar eens overheen gaan zetten!

 17. Shaz 15 januari 2015 / 09:39

  Sommige punten zijn inderdaad herkenbaar, erg grappig!

 18. Tessa 15 januari 2015 / 09:47

  Wat leuk om te lezen en erg herkenbaar :). Ik ben sinds ik blog ook in toenemende mate social media verslaafd, ik zeg maar altijd dat het onderdeel van ‘the job’ is. En overal foto’s van nemen: ik ben er erg slecht in, ik moet mezelf er echt telkens aan herinneren, maar ik probeer het wel te doen. Soms voel ik me ook heel stom als ik weer eens ergens aan het lunchen ben en ik uitgebreid foto’s aan het maken ben van het eten. Ik voel de ogen van de andere gasten in mijn rug priemen en voel me dan lichtelijk belachelijk.. Ik ben altijd blij als ik dan dit soort verhalen van andere bloggers lees, voel ik me niet alleen in mijn rariteiten :D.

 19. Noortje 15 januari 2015 / 09:52

  Leuk! Zitten een paar herkenbare dingen tussen (ookal ben ik helemaal niet zo’n fanatieke blogger).
  Bekijk het maar zo: Perfect zijn is ook maar saai 🙂

 20. Anne 15 januari 2015 / 10:01

  Leuk om te lezen. En sterkte met je winkelwagentje;) Misschien kan je er washi-tape, cadeaulint oid erin bewaren? Heb je ook weer een reden om dat erbij te kopen…

 21. Frauke 15 januari 2015 / 10:12

  Waaauw haha ik herken echt héél veel! Super herkenbaar. En dat winkelkarretje vond ik echt zo gaaf! Ik zou het gebruiken om spulletjes in op te bergen, desnoods in een ander kleurtje spuiten (verven) :D! X

 22. Lifesabout 15 januari 2015 / 10:15

  Haha geweldig en herkenbaar! Mijn eten wordt wel eens koud omdat de foto niet lukt voor het recept. Of voordat we iets gaan doen, moet het eerst op de foto. Mijn man accepteert het maar allemaal haha. Tijdens het maken van foto’ s probeer ik zo stil mogelijk te blijven staan, door o,a mijn adem in te houden. Ik loop soms nog net niet blauw aan…;)

 23. lonneke 15 januari 2015 / 10:18

  Haha wauw, ik herken een heleboel!
  Nagels zien er altijd zo uit hoor, uhu niet dus haha!
  Liefs

 24. Eline 15 januari 2015 / 10:20

  Haha herkenbaar, ik denk ook wel eens dingen als; ik heb zin in tomatensoep. Ja maar daar heb je al een recept voor online staan, maar maar kippensoep, heb je meteen weer content.

  Te belachelijk voor woorden eigenlijk 😀

 25. Eline 15 januari 2015 / 11:07

  Echt zo’n leuke post en echt heel herkenbaar!

 26. Naomi 15 januari 2015 / 11:12

  Grappig dat je je eigen blogtips niet gebruikt haha!

  x

 27. zomersproetje 15 januari 2015 / 11:25

  Hihi geweldig! En erg herkenbaar. Nu je het zegt van die selfies… nu valt het mij inderdaad ook op. Soms leg ik mijn telefoon expres even in de la ofzo, zodat ik er even niet op kijk haha. Ben altijd ook zoooo nieuwsgierig en baal als ik soms niet meteen kan reageren op een blog of een reactie. Maar dat nagels lakken speciaal voor de foto dat doe ik dan weer niet ;-).

 28. Linda 15 januari 2015 / 11:40

  Haha ja herkenbaar! ‘s Ochtends eerst reacties checken en kijken of de nieuwe blogpost online staat (of die dan online zetten) en dan de rest haha. Oh, en de artikelen waar ik het meeste over twijfel worden inderdaad vaak het beste ontvangen, gek is dat hè!

 29. Rianne 15 januari 2015 / 11:53

  Aardig herkenbaar, ik ben net begonnen met mijn blog en ik merk dat ik vaak kijk hoeveel mensen mijn post al hebben gelezen. Het is inderdaad verslavend!

 30. Akosua 15 januari 2015 / 11:53

  Heel erg herkenbaar allemaal. Vooral de blogposts die je zo uit je mouw schudt en relatief weinig werk inzit zijn het populairst. Heel frustrerend, maar zo is het soms.

 31. Joost 15 januari 2015 / 12:06

  Haha, ja dat van die foto’s maken ken ik wel! Als ik over straat loop, moeten we om de haverklap stoppen omdat ik wat leuks zie haha. En het ergste is dat ik idd ook nog helemaal niet door heb hoe mijn spiegel reflex werkt, haha.

 32. Saar 15 januari 2015 / 12:18

  Oh, ja, dat gedeelte van de foto’s en social media herken ik! En mijn man snapt het niet! Ik zou zelfs een cursus fotografie doen om te leren hoe ik leuke foto’s kan maken voor mijn blog 😀

 33. Kirsty 15 januari 2015 / 13:16

  Haha herkenbaar! Ik kies ook altijd de mooiste verpakking van een product in de winkel en zorg er altijd voor dat ik óf mijn nagels netjes gelakt heb voor een video óf dat de nagellak er netjes af is gehaald haha.

 34. Patricia Schmitz-Heres 15 januari 2015 / 14:34

  Heel herkenbaar! Ook ik ben overal en altijd met mijn blog bezig en sla continue ideetjes op voor blogposts 😀

 35. Marieke 15 januari 2015 / 14:38

  haha, dit is echt heel herkenbaar en weer heerlijk geschreven!

 36. Lies 15 januari 2015 / 15:17

  Heel erg leuk artikel! Zitten ook zeker hele herkenbare dingen tussen haha.

 37. Verie 15 januari 2015 / 16:06

  HiHi,..leuk om dit te lezen. Ik herken veel punten bij mezelf en mijn weblog. Gelukkig, want zit er soms wel eens over in..hihi! Geniet van de kleine dingen, als je dat doet komt dat ook over op je weblog. Ga zo door!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

 38. kimske 15 januari 2015 / 16:14

  heeeeel herkenbaar. In geval van gerechten: ik maak een bord extra op. kan ik ‘s avonds op mijn gemak kieken.

 39. Veerlez 15 januari 2015 / 17:12

  ha heel herkenbaar, vooral het overal een foto van maken 🙂 everytime!

 40. Iris 15 januari 2015 / 17:30

  Een foto van jezelf maken is vooral onhandig als je geen statief hebt.

 41. Floor Daasvand 15 januari 2015 / 18:58

  Dit lijstje is zoo herkenbaar haha! Ik wil continu up to date zijn wat sociale media en reacties betreft, maar op de momenten dat ik even wil genieten kan ik wel de schakeling maken om het even een paar uurtjes achter me te laten. Om vervolgens daarna de hele zooi weer in te halen *guilty*

 42. Jorien 15 januari 2015 / 20:02

  Hahaha ik herken me dus in ál deze punten he. Geweldig. Wat een ontzettend leuk artikel.

 43. Vera 15 januari 2015 / 20:40

  Wat een super leuk artikel! 9 van de 10 dingen heb ik dus precies hetzelfde!

 44. Mandy 15 januari 2015 / 21:56

  Wat ben je toch een leukerd! Het is zo herkenbaar vooral het stukje over foto;s van willen maken. Mijn vriend vraagt altijd om toestemming of hij mag beginnen met eten haha.

 45. Maai 16 januari 2015 / 08:29

  Hahaha grappig, ik heb dat ook. De blogs waar ik over twijfel of waarvan ik het gevoel heb dat ik eigenlijk niks te melden hebben worden altijd het beste gelezen. Maf toch? Liefs

 46. Mirjam 16 januari 2015 / 09:40

  Haha sommige dingen zijn best wel herkenbaar! Voor het eten persee een foto moeten maken, en je bord extra mooi maken! Tafel extra mooi dekken voor de foto etc.!

 47. sonja 16 januari 2015 / 13:16

  Je zou het winkelwagentje kunnen gebruiken om fotos te maken bij een artikel over voeding/je eetpatroon en dan bv dus op de achtergrond wat etenwaren neerleggn en het karretje ervoor zetten en zo een foto maken dat maar een van de twee scherp is?
  Of een update over minimalisme waar je je voorheen naar mijn idee meer bezig hield/waar meer stukken over online kwamen.
  Of iets schrijven over offline en online shoppen en hoe je er over denkt/wat je fijner vindt en dan dus eigen foto van t karretje gebruiken.

 48. Lauri 16 januari 2015 / 13:43

  Dat van de selfies had ik laatst in een keer door! Zo herkenbaar dit allemaal hihi. Slecht eigenlijk ;p

 49. Milou 16 januari 2015 / 14:05

  Wauw… heel erg herkenbaar. Behalve dan dat van het selfies maken en eetfoto’s maken. Momenteel eet ik vrij weinig (alleen shakes haha) en van een selfie van mijzelf word ik niet blij. 🙁 Maar vooral die van de zon die in mijn huis valt. Dan ga ik meteen alles bij elkaar schrapen om foto’s te maken, want soms duurt die zonneschijn letterlijk maar een minuut met al die wolken en deze wind! Kritische reacties heb ik nog niet gehad, krijg uberhaupt niet veel reacties. Ben nog een beginner, haha! Zelfde geldt voor emails. Maar herkenbaar is het verder wel!

 50. Deisy 16 januari 2015 / 17:35

  Ontzettend herkenbaar artikel zeg haha! Ik vergeet vaak foto’s te maken trouwens in plaats van dat ik denk: nee nog niet eten! Dat is ook zo stom: iets waar ik echt aan moet werken 😉 En wat betreft de ideale blogger: niets in het leven is ideaal. Zolang jij er maar blij mee bent en van wordt: dat is belangrijk. En als je dat uitstraalt volgt de rest (zoals bij jou) vanzelf 😉

 51. Lenneke 18 januari 2015 / 17:41

  Hahaha, dat van je selfie bij je diary is me dus echt nog nooit opgevallen. Wat grappig.

 52. Zo simpel is dan geluk 18 januari 2015 / 18:44

  Heel erg leuk om te lezen!
  Ik ben sowieso een ‘slechte’ blogger, haha! Bij mij is het trouwens ook wel vaak zo dat stukken waar ik zelf over twijfel, heel erg positief worden ontvangen.

 53. Elaine 18 januari 2015 / 20:42

  Haha leuk om te lezen als net startende blogger. Ik herken zelfs een paar dingen. Zo ging ik laatst lekker uit eten en moest ik per se van iedere gang een foto maken. Dat vond ik altijd erg irritant van anderen!

 54. Miriam 18 januari 2015 / 21:37

  Haha, zó herkenbaar! Vooral die ‘nee, nog niet eten ik moet nog een foto maken’. Mijn vriend wordt er regelmatig gek van ;p

 55. diana 24 januari 2015 / 15:19

  hahaha lijkt wel alsof je mij hebt proberen te beschrijven. is goed gelukt 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.