Ben ik een emo-eter?

Na het afvallen van 9 kilo kun je nog niet uitsluiten dat je een emo- eter bent. Ik ben er namelijk pas achter gekomen dat ik wel degelijk een emo- eter ben, ik eet mijn emoties weg. Maar hoe dan zo opeens?


Foto door Santos op Flickr

Voordat je echt kunt gaan afvallen moet er een knop om gaan. Iets in jouw hoofd moet zeggen: Nu is het genoeg, stoppen met dat ongezonde eten, en opletten op wat je in je mond steekt! En dat kun je dan ook.

Dat leest je ook in mijn afvalverhaal. Mijn knop ging om, ik hoorde van meerdere kanten dat ik te dik was, en ik begon zelf ook te zien. Toen we een weegschaal kochten en ik zag dat ik 10 kilo zwaarder was dan voorheen gingen er alarmbellen rinkelen. Zo ging ik van 70 kilo, terug naar 61. In de zomervakantie was ik weer helemaal op gewicht.

Maar nu het weer donkerder is, het wordt buiten steeds kouder wordt mijn beweging gewoon minder. Door de fibromyalgie en epilepsie stap ik niet meer zomaar overal naartoe op de fiets en ik ga minder makkelijk een rondje lopen, vanwege de kou en de regen.

Daarnaast gaat het ook gewoon met mijzelf ook minder goed. Mijn gezondheid gaat wat achteruit in de winter. En wanneer ik me kapot verveel binnen en mijn humeur is niet op zijn best dan gebeurt er iets. Dan ga ik eten. Eten om vrolijk te worden. Mijn emoties wegeten. En eten uit verveling. Ongezond eten.

Dus ik ben een meisje dat 9 kilo kan afvallen, maar tegelijkertijd ben ik ook een emo-eter. Best apart, dat dat samen kan gaan als je het mij vraagt. Maar wanneer het weer beter is, of als ik me gewoon beter voel, dan weet ik zeker dat het gezonde eten ook makkelijker gaat. Ben jij een emo-eter? En merk je ook dat je ongezonder eet in de herfst en winter?

6 reacties

 1. Lisa 25 november 2010 / 17:29

  Hmmm, ik merk wel dat ik als soms down ben dat dan opeens ga snoepen maar vooral in de winter eet ik meer omdat het dan zo donker en koud is :/ Weet in elk geval wat je meemaakt met dat eten .

 2. Kimberley 25 november 2010 / 17:46

  In de winter heb ik altijd een winterdipje. In de zomer ben ik gewoon super sportief en eet ik gezond.

 3. Petra 25 november 2010 / 17:58

  Ik ben ook een emo-eter, inderdaad. Het ligt bij niet aan het weer (ik vind dat bijna alle weersomstandigheden wel iets leuks hebben) maar aan andere omstandigheden. Stress, problemen, mijn ouders. Toen ik nog in Nederland was at ik superveel (vanwege de problemen tussen mijn ouders en mijn examens) en nu in Amerika verwacht iedereen dat je aankomt, maar ik ben al 5 kilo afgevallen. Gewoon omdat ik hier geen emoties heb (behalve gelukkige enzo) en dan hoef ik dus niet te eten. Zeg maar.

 4. C. 26 november 2010 / 11:20

  Neehoor, het is heel gewoon dat dit samen gaat. Ik denk dat iedereen, of in ieder geval elke vrouw, een emo-eter is. Gelukkig hoef je er niet altijd aan toe te geven. Je bent je gedachten niet, je hebt ze.
  Bij mij lukt het ook! En ik ben ook bijna 9 kilo kwijt, toevallig he 🙂

 5. joyca 3 december 2010 / 13:59

  Wat goed dat je die 9 kilo kwijt bent!
  Ik ben zelf ook dikker geworden nu dat ik dus gewoon niks meer kan doen of nouja niet meer de dingen die je vroeger kon!
  En dan zit je al sneller op je kont of in bed en tja als je dan hetzelfde blijft eten kom je gewoon aan..
  Hoe heb jij het aangepakt? Want ik wil ook afvallen maar weet niet waar ik moet beginnen!

  • Lisanneleeft 3 december 2010 / 14:19

   Puur en alleen door gezonder eten 🙂 Ik ben niet echt meer gaan bewegen (en op dit moment al helemaal niet, haha).

   Er moet echt een knop omgaan van nu is het genoeg en nu wil ik het anders! Als je daar achter staat dan moet er zeker wel wat af gaan 🙂 En elke week een keertje wegen, dan zie je dat er iets vanaf gaat steeds, en dan blijf je gemotiveerd 🙂 En wanneer je kan een stukje lopen of fietsen ofzo, alle kleine beetjes helpen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.