Ben jij klaar voor succes?

Een vraag die ik mezelf  een week geleden stelde: Ben ik klaar voor succes? Ik schreef namelijk een stukje voor Girlscene.nl over mijn leven met fibromyalgie. De kans is groot dat mijn blog hierin ook genoemd wordt. Maar ben ik hier wel klaar voor?


Foto door Thomas Bresson / Flickr

Op dit moment heb ik toetsweek. Dit betekent dat ik weinig tijd heb om te bloggen. Maar als ik weinig tijd heb, waarom werk ik dan eerder niet gewoon vooruit? Ik moet altijd klaar zijn voor meer lezers op mijn blog.  Succes kan komen op de momenten dat je het niet verwacht, erop voorbereid zijn is belangrijk.

Wanneer ik toetsweek heb horen er ook gewoon stukjes op mijn blog te verschijnen. Ik wil dat mensen mijn blog lezen en blijven lezen. Wanneer ik in mijn toetsweek mijn blog op een lager pitje zet, wat ben ik dan voor blogger? Ik snap wel van sommige bloggers dat ze dit wel doen, hun blog op een lager pitje zetten. Maar ik ben Lisanne en ik wil dat mijn blog het waard is om elke dag te komen kijken.

Hiervoor ging het dan wel over mijn blog, maar als ik een compleet andere kans krijg, dan is het ook goed dat ik deze kan pakken. Natuurlijk heb ik niet altijd de tijd en de energie, niemand heeft een oneindige hoeveelheid hiervan. Maar er zijn altijd wel manieren om dingen mogelijk te maken. Harder werken?

Wat jij ook onder succes verstaat, wees erop voorbereid. Je weet nooit wanneer de storm van succes jou uitkiest. Ik ben voorbereid op heel veel leuke en grote dingen die allemaal gaan komen voor mij en mijn blog (of niet, haha). Ben jij al voorbereid op je succes?

8 reacties

 1. Allungaa 23 januari 2011 / 07:53

  Poeh, wel een stuk om over na te denken. Maar nee, ik ga me niet voorbereiden op succes. Bijvoorbeeld met mijn plannen voor een fotostudio, ik wacht liever af wat als het brengt. Daarbij kom ik in de leukste situaties als ik me niet voorbereid, en komt het meer als ‘verrassing’ wanneer ik me op succes voorbereid en het niet krijg ben ik alleen maar teleurgesteld in mezelf. En dat vind ik jammer. Ik laat me gewoon liever overrompellen, want zo kom ik ook in de meest leuke situaties terecht. Maar ik denk dat dat wel heel persoonlijk is. Hoe je ergens mee om gaat en om wilt gaan 🙂

  Goed stuk weer!

 2. Lieke 23 januari 2011 / 09:02

  Ik vind wel dat je door moet blijven gaan enzo, maar sommige dingen moeten je ook komen aanwaaien zeg maar.
  Ik vind het een goed voornemen van jezelf om wel door blijven te schrijven, is ook leuker voor ons haha ;p
  Maar overwerk je zelf niet! Dat is alleen maar benadelend voor je succes.

 3. Sharr2403 23 januari 2011 / 16:02

  Voorbereid zijn op succes…wauw daar had ik inderdaad nog nooit echt over nagedacht… Wijze les!

 4. Renate 23 januari 2011 / 19:54

  Jeetje, eigenlijk denk ik helemaal niet zo serieus over het bloggen. Dus ik kan je niet van advies voorzien 😉 Stukjes van tevoren schrijven werkt vaak wel, of in ieder geval al onderwerpen bedenken. Maar studie gaat voor natuurlijk (zegt Oma Renate, haha). Ben benieuwd naar je stuk op girlscene!

 5. Gunter Noa 23 januari 2011 / 21:29

  voorbereid op succes ?
  meer werken in een toestweek om stukjes te schrijven ?
  het lijkt op streven
  leef met de dag
  leef met het moment
  sta open
  met frisse blik
  zonder oordeel
  heb compassie
  neem de tijd
  heb vertrouwen
  accepteer
  de 7 peilers van Mindfulness kunnen je helpen het leven je een stukje makkelijker te doen maken
  succes gewenst Lisanne

 6. Anouk 24 januari 2011 / 19:27

  Dat is wel een mooie manier om in het leven te staan, zo kan je veel bereiken! Pas alleen op dat je jezelf niet overwerkt, je moet jezelf natuurlijk ook niet vergeten 😉

  • Lisanneleeft 24 januari 2011 / 19:44

   M’n lijf begint met gillen als ik te ver ga, haha. Dus daar let ik wel op. Maarja meer energie krijgen kan ook aan gewerkt worden 🙂 Overal kan aan gewerkt worden 😀

 7. Olga 29 januari 2011 / 00:28

  Maar niks moet 🙂 en hoe leuk sommige blogs ook zijn, als de schrijver er van eventjes tijdelijk iets anders moet doen, dan is dat helemaal niet erg. 🙂 Als je toch al ‘fans’ hebt, dan keren ze toch wel terug op je site, ook als je even niet post. xx.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.