Ben jij van waarde?

Laatst was ik wat aan het surfen op het net, en kwam ik dit filmpje tegen. Hierin wordt een vrouw met fibromyalgie geinterviewd en zij zegt dat ze zich niet nuttig voelt. Dat ze geen bijdrage levert aan de maatschappij. Dat raakte me wel.

Je snapt vast dat ik dat ook weleens zo voel, mensen moeten altijd maar voor mij zorgen. Natuurlijk kan ik ook andersom wel eens iemand anders ergens mee helpen, maar ik kan ze nooit net zo veel teruggeven.

En toen kwam ik het bovenstaande filmpje tegen. Ja, iedereen is op zijn eigen manier van waarde, op welke manier dat ook is!

15 reacties

 1. Daniëlle 24 januari 2012 / 13:29

  Ik ben er echt van overtuigd dat iedereen goed genoeg. Iedereen betekend wat voor de mensheid. Elk mens is uniek en daarom is de wereld zo leuk!

 2. Karin 24 januari 2012 / 13:31

  Wat een geweldig filmpje Lisanne. Bedankt dat je me het liet zien! Ik zal de boodschap onthouden voor als ik me weer eens een keer nutteloos voel.

 3. My thoughts words and life 24 januari 2012 / 13:46

  Wat herken ik mij hier enorm in. Pfff, en die gevoelens kan ik me nog herinneren als de dag van gisteren! Gelukkig heb ik er nog nauwelijks last van.

  Het is zo, iedereen heeft wel iets waar hij/zij goed in is. Iedereen is het ook gewoon waard. Iedereen.

 4. Anne 24 januari 2012 / 14:09

  Iedereen is van waarde en hoewel ik hier heilig van overtuigd ben, heb ik regelmatig dezelfde twijfels. Ik ken je alleen via je blog maar ik vind je erg waardevol vanwege je positiviteit 🙂 (en er zijn vast nog veel meer kwaliteiten die jou van waarde maken)

 5. Ise 24 januari 2012 / 15:08

  Dit herken ik ook. Nu voel ik me gelukkig niet meer zo, maar vroeger had ik dat vaak bij mijn ‘vriendinnen’. Inmiddels zijn ze geen vriendinnen meer ja, nu heb ik hele leuke en echte vriendinnen, waar ik me veel beter bij voel!

  Mensen die je niet waarderen moet je gewoon laten gaan, en je eigenwaarde behouden. Dat had ik veel eerder moeten doen!

 6. Lydia 24 januari 2012 / 16:04

  Aww, arm potje! Ik begrijp zijn laatste reactie wel, ‘oh’. Soms lijkt het alsof iedereen jouw waarde kan zien behalve jijzelf! En dat is knap, eh, waardeloos.

 7. Stéphanie 24 januari 2012 / 19:53

  Ieder mens is op zijn eigen manier van waarde. Niemand is zinloos.

 8. Dina 24 januari 2012 / 21:59

  Belangrijk zijn, is niet zo nodig. Nodig zijn, is zo belangrijk.

 9. Lilly 25 januari 2012 / 16:21

  Ik vind ook dat iedereen zijn waarde heeft. Ik bedoel; jij bent een leuke meid, schrijft geweldige blog, bent een levensgenieter, werkt en doet ervaring op hoe zwaar het ook is! Jij bent zeker van waarde. Ik ben ook heel ‘anders’ en ben ‘moeilijklerend’ ik weet hoe het voelt als je je minder dan de ander voelt, maar eigenlijk is dat nergens voor nodig! =)

 10. Vivian 26 januari 2012 / 13:55

  Geweldig filmpje… Heel bijzonder ook, de boodschap die erin schuilt. En het is absoluut waar: ieder mens is op zijn eigen persoonlijke manier uniek en waardevol voor anderen – en dat geldt ook juist het meeste voor degenen die dit niet beseffen!

 11. Danielle Noord (facebook) / @danielle_1974 (twitter) 27 januari 2012 / 10:48

  Wat een MOOI filmpje! Heel erg mooi gemaakt en de boodschap is helemaal mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.