BEST OF 2013; Persoonlijke hoogtepunten

Misschien is dit wel het moeilijkste artikel uit de serie. Maar tegelijkertijd ook de meest belangrijke. Doordat mijn geheugen het het afgelopen jaar wat heeft laten afweten ben ik ontzettend veel vergeten. Maar échte hoogtepunten vergeet ik natuurlijk niet zomaar! En die zijn juist zo belangrijk om nog even bij stil te staan. Ik heb er even goed over na moeten denken, maar hier zijn ze dan, mijn hoogtepunten van 2013. En ja, dat zijn er genoeg!

persoonlijke-hoogtepunten-van-2013

Tim en ik zijn gaan samenwonen

Op 13 juli 2013, op mijn verjaardag, kregen we de sleutel van ons eigen huis. Ons eigen huis! Voor het eerst op mezelf wonen, weg bij mijn ouders. Voor mij was dat wel een grote stap, omdat mijn ouders natuurlijk altijd de mensen waren die voor mij zorgden. Nu doe ik het allemaal samen met Tim. Mijn ouders helpen ook wel heel veel hoor, maar het is toch anders dan wanneer je met ze samen woont.

En verder is het hebben van een eigen huis (appartement, maar huis klinkt leuker) gewoon heel erg fijn. Mijn gezondheid is wel achteruit gegaan, maar ik merk dat ik hier echt kan genieten van de rust en van mijn eigen plekje. Dat Tim door de weeks moet werken is dan juist wel fijn, dan heb ik ‘overdag’ gewoon voor mezelf.

Dit is echt het ultieme hoogtepunt, als je het mij vraagt! Ik krijg vaak de vraag ‘of het wel lukt’ op mezelf wonen, trouwens. Om daar even antwoord op te geven: ja, het lukt wel, maar dus met heel veel hulp. En natuurlijk is het wennen, bij mijn ouders had ik echt ultieme luxe! En een eigen huis is ook een vorm van luxe voor mij, maar dan wel eentje zonder vloerverwarming, XXL badkamer en roomservice (lol, meer emergency service). Haha, zo klinkt het net of het bij papa en mama net een hotel was, nietwaar? Maar goed, je begrijpt wel wat ik bedoel; ons huis is heerlijk, maar gewoon anders. Andere voordelen, andere nadelen. En voor mij zijn het meer voordelen dan nadelen, gelukkig!

Ik ging op vakantie

Keer twee, wederom echt een luxe! Ik merk dat ik het pas echt kan terughalen nu ik de foto’s weer bekeken heb. Moet ik echt vaker doen, zonde om zulke leuke herinneringen te vergeten! Het is wel echt een voordeel dat we tegenwoordig overal foto’s van maken, haha.

Een keertje met mijn ouders naar Gran Canaria in de winter. Meer foto’s vind je in de diary! Super fijn om gewoon in de winter even de warmte op te zoeken.

Daarna samen met Tim in de zomer naar Kreta. Lees de diary hier! Gewoon lekker in de zon zitten en relaxen, even helemaal niks. En frozen yoghurt eten en bubble tea drinken. Maar vooral: oneindig veel watermeloen!

Leerde boekhouden

Als je me al iets langer volgt, dan weet je dat ik dit jaar ben begonnen met een opleiding MBA journaalposten. Boekhouden dus! Nu is het tot nu toe niet gelukt om de opleiding af te maken door mijn gezondheid, maar ik heb wel een deel gedaan. En dat deel staat gelijk aan een ander (lager) diploma boekhouden. En het feit dat ik op mijn werk gewoon begrijp wat er gebeurt en dat ik mee kan denken en de basics ken geeft me gewoon een goed gevoel. Op dit moment kan ik natuurlijk niet veel werken, maar als ik me ooit beter ga voelen kan ik zeker weten iets met deze kennis!

Online contacten

Verder leerde ik (online) nog een boel mensen kennen. Bijvoorbeeld een groepje met meiden die allemaal een soortgelijke aandoening hebben als ik. Het is fijn om gewoon met elkaar te kletsen en dingen kwijt te kunnen waar iemand die niet iets soortgelijks heeft eigenlijk niet zo veel op te zeggen heeft. En ook een voordel geweest dit jaar; merken dat je niet de enige bent waarbij het soms gewoon even slecht gaat. Klinkt misschien gek, want we gunnen elkaar echt het allerbeste, maar het is weer die soortgelijke situatie waar je dan in zit. En het gevoel dat je niet de enige bent.

Dus… dat was het! Maar de bovenste staat absoluut op nummer 1. Elke keer wanneer ik door ons huis loop ben ik weer even trots. Het is hier gewoon heel erg fijn! Dit zijn mijn persoonlijke hoogtepunten dus… Ik had 2013 heel anders voor ogen (dit waren mijn doelen voor 2013), maar soms lopen dingen gewoon anders dan gepland. En daar is helemaal niets mis mee! Hoe was jouw 2013, wat waren jouw persoonlijke hoogtepunten?

DELEN:

36 reacties

 1. Kelly Caresse 26 december 2013 / 08:33

  Wat mooi om jouw hoogtepunten te lezen! Je mag daar zeker heel erg trots op zijn! Samenwonen is een grote mijlpaal in je leven 🙂 ik wist niet dat een een studie boekhouden doet, wat knap! Lijkt me heel ingewikkeld met al die getalletjes enzo

 2. Susanne 26 december 2013 / 09:15

  Leuk om te lezen! Fijn dat het samenwonen zo goed bevalt en ook nog goed gaat ondanks je beperkingen. Vind ik echt knap hoor! En journaalposten….toen ik het las dacht ik echt van ‘huh is dat een opleiding?!’. Debiteren, crediteren, aan….., boekingsdocument etcetc. Ik heb het in mijn opleiding gehad (en ben dus nu ook gestopt haha) en ik vond het écht vreselijk. Ieder dn ding gelukkig!. Ik hoop dat je in 2014 deze opleiding volledig kan afronden.
  Mijn persoonlijke hoogtepunten waren mn havo diploma halen met een cijferlijst waar ik alleen maar van had kunnen dromen en op kamers gaan, nooit gedacht dat mij dat zou lukken! (al ben ik nu weer tijdelijk thuis, maar ga snel weer weg hihi)

  • Lisanneleeft 26 december 2013 / 16:07

   Ja, het is onderdeel van een opleiding! (MBA bestaat uit vier delen, maar journaalposten is degene die wij op kantoor het beste kunnen gebruiken dus daar begon ik mee!)
   Dat is immers waar je mee bezig bent op een financiële administratie, hihi.
   Denk dat het zo droog uit een boek toch een stuk saaier is dan wanneer je iets leert uit een boek en het vervolgens meteen in de praktijk kan zien hoe het bij ons in de stichting gaat.

   Mooie hoogtepunten! Zo’n cijferlijst is wel echt iets waar je altijd nog met trots aan terug kan denken 😀

 3. Anne Solveig 26 december 2013 / 09:28

  Wat een mooie hoogtepunten, wat fijn dat je het zo leuk hebt met Tim!

 4. Marloes 26 december 2013 / 09:38

  Wat een fijne hoogtepunten. Leuk om terug te lezen!

 5. Joyce 26 december 2013 / 09:53

  Leuk om te lezen! Samenwonen is echt heel fijn, lekker je eigen regels en je eigen beslissingen nemen

 6. MySimplySpecial 26 december 2013 / 10:03

  Wat ern fijne dingen allemaal! Verhuizen, een kitten in huis nemen en een mooie reis door Amerika zijn mijn hoogtepunten.

 7. Dagmar 26 december 2013 / 10:06

  Wat een prachtige hoogtepunten en mooi dat je dit allemaal hebt bereikt het afgelopen jaar! Ik gun je dat 2014 vol zit met kansen waar jij voldoening uit kunt halen en plezier aan beleeft. Super mooi artikel!

 8. Ashleey 26 december 2013 / 10:12

  Wat een prachtig lijstje en daar mag je ook trots op zijn Lisanne! <3

 9. Manon 26 december 2013 / 10:15

  Mooie hoogtepunten !! Als je het zo bekijkt dan is het thuis inderdaad een hotel haha

 10. Linda 26 december 2013 / 10:22

  Mooie hoogtepunten en goed om daar bij stil te staan!
  Zo fijn om samen te wonen inderdaad, ik woon nu iets langer dan een jaar samen en ik geniet er nog iedere dag van! Heerlijk om het zo fijn te hebben en zo dichtbij iemand te zijn waar je zoveel van houdt! Ik wist trouwens niet dat je een studie boekhouden doet, knap! Ik zou het niet kunnen, maar ik ben dan ook erg slecht met getallen, haha!

  Mijn persoonlijke hoogtepunt van 2013 – tenminste, degene die met stip op één staat – is het behalen van mijn bachelordiploma Geschiedenis! Ondanks ups en downs is het gelukt in 3 jaar en daar ben ik nog steeds best wel trots op!

  • Lisanneleeft 26 december 2013 / 15:59

   Hihi, grappig dat je dat zegt over het boekhouden. Ik ben zelf namelijk echt een ramp met geschiedenis, dat is dus echt weer totaal niet mijn ding.
   Leuk: zo hebben we allemaal iets wat we leuk vinden en waar we goed in zijn! En jouw hoogtepunt is er natuurlijk wel eentje om super trots op te zijn zeg 🙂

 11. Anneke 26 december 2013 / 10:55

  Mooie hoogtepunten! ^^ Vooral het samenwonen lijkt me heerlijk.

 12. Manon 26 december 2013 / 11:23

  Leuk om de hoogtepunten van jouw jaar te lezen 🙂 Ik ben 2 jaar geleden gaan samenwonen en dat was echt zo geweldig! Ik ben dit jaar ook naar Kreta geweest op vakantie, heerlijke plek!

 13. Tiffany 26 december 2013 / 11:45

  Zeer mooie hoogtepunten waar je erg trots op mag zijn! Mijn hoogtepunt was afstuderen voor de derde keer. Was ik best wel trots op toen. 🙂 Ook dingen van me leren afzetten zijn een hoogtepunt voor me geworden, want hier was ik helemaal niet goed in. Ik denk dat ik er ondertussen een tikkeltje beter in geworden ben!

  Oh, staat je ‘ask me anything’-video al online, of nog niet? Dat ik ‘m niet gemist heb, hihi 🙂

  • Lisanneleeft 26 december 2013 / 16:03

   Mooie hoogtepunten! 🙂

   Nee nog niet! Ik heb hem wel gefilmd maar ik moet hem nog even goed editten 🙂

 14. Hester 26 december 2013 / 12:09

  Mijn eigen huisje was mijn hoogtepunt van 2012 rn daar was ik ook echt heel blij mee en ik geniet er nog elke dag van dus ik kan me voorstellen dat jij daar ook heel blij van bent geworden. 2013 was voor mijn gevoel niet helemaal mijn jaar maar ik ben beginnen met mijn blog en met hardlopen dus ik heb wel veel om dankbaar voor te zijn.

 15. Lisa 26 december 2013 / 13:22

  Ontzettend mooi Lisanne!
  En leuk om te lezen!

  Ik heb meer dieptepunten gekend dan hoogtepunten. Maar heb sommige van deze dieptepunten om kunnen draaien naar hoogtepunten! En daar ben ik ontzettend trots op…

  • Lisanneleeft 26 december 2013 / 16:02

   Dat is ook iets moois om trots op te zijn! Dat je dat hebt kunnen doen is natuurlijk ook al een hoogtepuntje op zich 🙂

 16. Explorista 26 december 2013 / 13:25

  Heb altijd zo’n zin om jou een dikke knuffel te geven. Fijn dat he zulke fijne momenten hebt meegemaakt! En leuk he? Mijn vakanties en reisjes komen ook altijd pas weer helemaal terug bij de foto’s 🙂

  • Lisanneleeft 26 december 2013 / 16:01

   Ahh, dat vind ik lief!
   En ja, dat foto’s van reizen terugkijken moet ik echt vaker doen. Misschien toch maar foto’s uitprinten en aan de muur hangen. Zijn zulke mooie herinneringen!

 17. Linda 26 december 2013 / 13:33

  Hele mooie hoogtepunten! Een eigen huisje hebben is echt een droom van mij! Ik heb nu een mini appartementje in de boerderij van mijn ouders met de voorzieningen van mijn ouders. Een soort van semi op mijzelf wonen en dat is lichamelijk gezien, best goed te doen 🙂
  Ik wens jou een heel mooi, liefdevol nieuw jaar toe met hopelijk een vooruitgang met je gezondheid!

 18. Ise 26 december 2013 / 13:53

  Mooie hoogtepunten! Zo zie je maar dat een jaar heel anders kan lopen als je had gehoopt, maar toch nog veel goede dingen kan brengen 🙂

 19. Geanne 26 december 2013 / 14:24

  Mooi geschreven meid! Ik wens je al het goede voor 2014!

 20. Zo simpel is dan geluk 26 december 2013 / 14:32

  Mooi om jouw hoogtepunten te lezen. Fijn dat je zo geniet van het samenwonen. Ik hoop dat je in het nieuwe jaar je studie weer kan oppakken.

 21. Biancaa 26 december 2013 / 15:02

  Mooie hoogtepunten! Fijn dat je ook contact hebt met ‘lotgenoten’, ik zoek nog steeds naar lotgenoten, helaas zijn er weinig mensen met de zelfde aandoening als mij. Ik heb eigenlijk niet echt hoogtepunten, niet dat ik zo weet. De enige die ik kan bedenken en wat natuurlijk wel een hoogtepunt is, is mijn vakantie in Februari naar Aruba.

 22. Tess Evea 26 december 2013 / 15:08

  Wat een tof artikel, gaaf gedaan! Ik vind het wel heel knap van je hoe je alles aanpakt.

 23. WeHeartFit 26 december 2013 / 16:20

  Mooie hoogtepunten, ik snap dat het samenwonen op 1 staat. Mijn hoogtepunt van dit jaar is dat ik mijn huis verkocht en een nieuw mooi huis ervoor terugkreeg. Verder heb ik eigenlijk niet echt een hoogtepunt, ook veel dieptepunten haha maar goed daar kijken we niet meer naar terug. Ohja, ik heb nog wel een hoogtepunt, dat die stomme rolstoel eindelijk de deur uitkon!

 24. Rosalie 26 december 2013 / 16:44

  Dit jaar is weer zo snel gegaan en dan besef je ook weer wat er allemaal is gebeurd in dat jaar.

 25. xx_Patries_xx 26 december 2013 / 22:23

  leuk overzicht zo zeg, ja dat opjezelf gaan is het fijnste wat eris 😀 ik kan me die tijd nog goed herrinneren

 26. cheyenne 27 december 2013 / 07:15

  leuk om te lezen! samenwonen lijkt me ook een heel erg tof hoogtepunt, fijn dat je er zo van kunt genieten! niets gaat boven je eigen plekje.
  xo, cheyenne

 27. Lenneke 27 december 2013 / 15:30

  Ik moet ook weer eens in mijn geheugen gaan graven en gaan bedenken wat mijn hoogtepunten waren dit jaar! Het fijne van een blog is dat je dit heel gemakkelijk over een jaar weer kan opzoeken en kan teruglezen hoe het destijds met je ging… erg leuk!

 28. Suzanne 28 december 2013 / 00:00

  Mooie hoogtepunten. Ik ben blij met jou als vriendinnetje! <3

 29. Joanne 28 december 2013 / 16:24

  Wat een mooie hoogtepunten. 🙂

  Mijn hoogtepunt was niet alleen het hoogtepunt van 2013 maar tot nu toe ook wel het beste moment van mijn hele leven. Ik kreeg in april, na 10 jaar lang ziek zijn zonder dat de oorzaak duidelijk was, ein-de-lijk te horen wat me mankeerde (Lyme, heb het al eens eerder ergens in de comments gezet geloof ik). Na 10 jaar lang altijd ziek zijn zonder te weten waarom (ja zogenaamd CVS/ME maar dan weet je nog geen oorzaak) en talloze keren te horen dat er niks gevonden was en dat ik misschien maar eens naar een psycholoog moest gaan, kreeg ik eindelijk zwart op wit bevestiging dat ik wel degelijk lichamelijk ziek ben en werd het duidelijk waar het door kwam.
  Wat normaal een slecht nieuws gesprek hoort te zijn (mevrouw, u heeft lyme, bartonella, 20 andere sterke afwijkingen, het gaat heel lang duren om dat te behandelen en u gaat eerst nóg zieker worden) was voor mij echt het beste gesprek van mijn leven. Alle slechte bloeduitslagen klonken mij echt als muziek in de oren. Eindelijk eens niet ‘we kunnen niets vinden’. Neeeee, een hele waslijst aan afwijkingen. Woohoo! (Ik vind het overigens echt ernstig dat het zover moet komen, dat je blij bent met zulke slechte uitslagen, omdat je daarvoor niet serieus genomen bent).
  Het allerbeste was nog wel dat de arts zei dat, hoewel het erg lang ging duren, mijn uiteindelijke prognose goed is en dat ik waarschijnlijk beter kan worden zonder restschade. Niet alleen weet ik eindelijk wat ik heb en kan niemand meer zeggen dat het tussen mijn oren zit, er is ook nog eens wat aan te doen! Dat het jaren gaat duren en dat ik eerst nog zieker ben geworden van de behandeling kan me niet meer schelen, ik heb tenminste echt realistische hoop op beter worden. Voorheen werd het alleen maar slechter en was het uitzichtloos. Nu krijg ik na 10 jaar dusdanig ziek zijn dat ik niet meer normaal kon functioneren, eindelijk eens medicatie. En het slaat duidelijk aan ook. Sowieso kan ik soms nog steeds niet geloven dat ik eindelijk weet wat ik heb. Ik dacht oprecht dat ik het nooit zou weten.
  Momenteel ben ik nog erg ziek en ik heb last van de bijwerkingen van de medicatie maar dat moment waarop ik eindelijk duidelijkheid kreeg over de oorzaak van mijn klachten zal waarschijnlijk altijd het beste moment van mijn leven blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.