Dit zijn de beste oordopjes (om mee te slapen) die ik ooit gebruikte

Ik ben een oordopjesslaper. Ik houd van goede oordopjes in hebben tijdens het slapen. Van elk klein geluidje word ik wakker en goed zittende oordopjes zijn voor mij echt hemels om mee te slapen. En ik heb mijn oordopjes op maat inmiddels drie jaar, tijd om het erover te hebben. Want even serieus: waarom weten mensen hier niet van?!

Dit zijn de winnaars. Het zijn oordopjes op maat van het merk Alpine. Mijn oordopjes zijn al drie jaar oud, zoals ik al vertelde, inmiddels is er een nieuwere versie. Gelukkig hebben we deze ook in huis, mijn vriend heeft namelijk ook oordopjes op maat. Hij gebruikt ze ook vaak, het is heerlijk om even ongestoord mee te kunnen uitrusten!

Dit zijn mijn oordopjes, ze zijn dus op maat gemaakt. Ik schreef al eerder een blogpost over deze oordoppen op maat. Je ziet een groot verschil in hoe ze er toen uitzagen (nieuw en helder glimmend) en nu (dof en een beetje vergeeld). Maar ze zitten gelukkig nog steeds superfijn, dus daar ben ik heel blij mee.

Het schijnt zo te zijn dat je oren doorgroeien (heel gek, toch?), waardoor je eens in de zoveel jaar nieuwe oordoppen nodig zou hebben. Nu, na drie jaar gebruiken, heb ik daar nog niets van gemerkt. Ik merk wel dat ze niet meer heel nieuw zijn, maar dat is niet erg. Als er eentje kapot zou gaan zou ik zeker weten nieuwe kopen! Ondanks dat ik deze destijds cadeau kreeg vind ik het het geld zeker waard. Ik heb een veel betere nachtrust door deze oordoppen.

Dit is hoe de nieuwere versie eruit ziet, dit zijn ook slaapdopjes. Als je op de Alpine website kijkt naar slaapdopjes op maat zien ze er nu wéér anders uit. Zoals je ziet zitten hier knopjes waarmee je ze makkelijk in en uit kunt doen. Ik merk dat deze nog iets zachter materiaal hebben dan de oordopjes van drie jaar geleden. Deze oordoppen zijn van mijn vriend en zijn nog geen jaar oud, hij kocht ze zelf na mijn enthousiasme over de dopjes. Net als mijn broertje, hij heeft ze ook en kan niet meer zonder!

De prijs die ik nu op de website zie is €119. Je vindt hier de verschillende aanmeetpunten.

Het lijkt wel een verkooppraatje, maar het is puur enthousiasme. Ik wilde dit gewoon heel graag delen aangezien ik zo veel uren op een dag deze oordopjes in heb.

Ik heb slaapdopjes, maar er zijn ook dopjes voor andere doeleinden. Zoals voor feestjes met harde muziek, motorrijden, vliegen en nog wat andere doeleinden. In deze soorten zit een filtertje, dit zit bij de slaapdopjes niet in het oordopje omdat je daar het liefst ál het geluid dempt.

Kan ik mijn oordopjes niet vinden en kan ik echt niet anders? Dan gebruik ik deze oordopjes, van Ohropax, dit zijn wasbolletjes die je in je oor kunt doen. Deze zijn voor een paar euro te koop bij de drogist (of Bol).

Deze worden zachter bij warmte en vormen hier naar je oor. Doordat ze vervormen zijn ze ook iets zachter dan mijn dopjes op maat. Als ik écht heel veel last had van mijn oren, toen ik nog ziek was (nu heb ik dat niet meer), dan gebruikte ik deze in plaats van mijn oordopjes op maat. Maar dat kwam misschien een paar keer per maand voor. Nu gelukkig helemaal niet meer.

Een nadeel van de wasbolletjes is dat je steeds nieuwe moet kopen en, ook niet onbelangrijk: ze houden naar mijn mening minder geluid tegen. Ik vind het absoluut een goed alternatief als er niets anders is, maar ik ben dus echt fan van de dopjes op maat.

Gebruik jij weleens oordopjes?

DELEN:

6 reacties

 1. Naomi 16 februari 2020 / 11:15

  Ik durf het niet goed. Ben bang dat ik dan ook geluiden mis die ik wel moet horen. Maar bijvoorbeeld nu met de storm om het huis zou ik het wel echt een uitkomst vinden

 2. Neeltje 21 april 2020 / 15:01

  Jazeker, om beter te slapen en binnenkort ga ik oordopjes laten aanmeten zodat ik rustiger in de tuin kan zitten. Ik denk dat ik (over)gevoelig ben voor hoge harde tonen dus oordopjes moeten me zeker gaan helpen.
  Die van Ohropax vind ik ook best fijn, als voelen ze een beetje raar aan. Maar ze doen meer voor je dan Herriestoppers (ondanks de naam).

 3. Henk fransen 25 november 2021 / 23:07

  Het is alleen maar reclame. Alpine is echt niet zalig makend. Iedere gehoorbescherming specialist heeft zachtere en betere echte slaapdoppen op maat.

  • Lisanne 26 november 2021 / 21:21

   Heb je nog aanraders voor merken die we zouden moeten proberen?

   Ik heb nog nooit andere oordoppen op maat geprobeerd namelijk, dus ik kan niet zeggen welke het beste zijn. Ik weet alleen dat deze heel goed zijn (ik gebruik ze nog steeds), ik krijg hier helaas niets voor betaald dus het is geen reclame, haha.

 4. Liselotte 17 december 2022 / 18:01

  Hai Lisanne, ben blij met je post! Mag ik jou vragen, sluiten de op maat gemaakte oordopjes die je gebruikt echt helemaal goed af, net zoals je met ohropax kan bereiken? Ik gebruik nu namelijk ohropax maar zou graag naar iets anders overstappen. Jaren geleden heb ik ook op maat gemaakte oordopjes gehad, maar die sloten niet goed af, maar kan me best voorstellen dat ze nu betere maken… Dank je 🌼

  • Michael 18 januari 2023 / 23:02

   Dit geldt voor mij precies hetzelfde. De doppen op maat (volgens mij van Schoonenberg) laten veel meer geluid door dan de Ohropax Classic.

   Ben benieuwd naar andere ervaringen, omdat ik wel graag doppen op maat heb die minstens net zo goed afsluiten als de Ohropax.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.