Betaald worden voor 'jezelf zijn', bestaat dat?

Laatst schreef ik een artikel over het bouwen van je eigen ladder, in plaats van een kant en klare ladder kopen. Maar bestaat dat wel? Dit filmpje kwam ik tegen op Paidtoexist, waar ik weer kwam door Internetmiljonair (wat veel links opeens, haha sorry!). Het filmpje gaat ervan uit dat je als je echt graag wilt en je je hiervoor in wilt zetten, je betaald kunt krijgen en leven op de manier hoe jij dat wilt.

Het gaat dus om het zelf creëren van je eigen droombaan, in plaats van je aan de regels te moeten houden in loondienst.

Meestal zeggen mensen dat je niet moet leven om te werken, maar werken om te leven. Maar als je hiervan uitgaat, dan is leven om te werken helemaal niet meer zo gek, want het is leuk!

Dus, betaald worden door hetgeen te doen wat je zelf graag doet. Ik hoor graag wat jullie ervan vinden! Denk jij dat het bestaat, of is het allemaal maar een sprookje?

10 reacties

 1. Laura 22 augustus 2012 / 07:31

  Ja, je kan zeker betaald worden voor wat je graag doet. Maar wat je ook graag doet, aan alles zitten nadelen en bij elk beroep zul je mindere dingen hebben. Ik vind mijn fotografiebedrijf super. Maar mag ik de klagende klanten (komen gelukkig zelden voor) weglaten, of de administratie? Dat kan simpelweg gewoon niet, dat hoort erbij. Het is niet altijd pret!

  En hoe leuk ik mijn relatie ook vind, ook hem wil ik wel eens achter het behang plakken 😉 Dat hoort bij het leven. Niets kan 100% en altijd super zijn!

  • Lisanneleeft 22 augustus 2012 / 13:26

   Maar wanneer je super veel klanten hebt en veel verdient, dan kun je de administratie (en misschien zelfs de ‘klantenservice’) toch uitbesteden? Ik denk dat dat meer het idee is!

   • Hester 22 augustus 2012 / 20:11

    Oh, zo! Tja, dan kan je misschien wel alleen de dingen doen die je leuk vind. Maar toch denk ik dat het ook goed is voor jezelf om dingen te doen die je minder vind.

   • Hester 22 augustus 2012 / 20:13

    Oh, zo, haha! Dat kan wel ja, maar ik denk dat het ook wel goed voor je is om af en toe dingen te doen je minder vindt. Een hele administratie doen terwijl je het niet leuk vindt en niet goed kan is misschien weer te, al zeker als je daarvoor je droombaan laat liggen, maar toch.

 2. Mariska 22 augustus 2012 / 10:22

  Ik denk zeker dat het kan als je het op een goede manier aanpakt!

 3. Ilse 22 augustus 2012 / 12:32

  Ik denk dat het zeker wel kan, je moet er alleen hard voor werken want niemand betaald je zomaar om even te doen wat je altijd al doet. Maar net als alle fulltime bloggers tegenwoordig, dat begon (vaak) ook als een hobby.

 4. Nikita 22 augustus 2012 / 19:59

  Goh, dat is denk ik niet voor iedereen/alles mogelijk. Sowieso moet hetgeen wat jij wilt doen andere mensen ook willen. Je kan moeilijk je job verlaten om bijvoorbeeld een fulltime blogger te worden als niemand jouw blog graag leest bijvoorbeeld, zo werk je jezelf alleen maar in de problemen.
  Zo ook, ik heb gestudeerd voor Maatschappelijk werk, maar liever zou ik met paarden willen werken. Wegens overaanbod, omdat er te weinig werkzekerheid is en de kans gewoon groot is dat ik niet rondkom ga ik hier niet voor; Dan heb k liever een 9 to 5 job waarbij ik zeker ben dat ik dromen kan verwezenlijken met het geld dat ik daarmee verdien dan continu met paarden bezig zijn, maar geen geld hebben om ze te onderhouden…

 5. Anouk 22 augustus 2012 / 21:43

  Ik denk dat het wel kan, van mijn hobby heb ik immers ook mijn werk gemaakt!

 6. Suzanne 23 augustus 2012 / 13:28

  ik ben helemaal vóór, maar ik denk dat het ook een sprookje kan zijn. als je het als sprookje ziet. je moet hard willen werken, goed zijn in wat je doet en concrete plannen hebben. ik denk niet dat het alleen maar leuk kan zijn, want leuk is het als het ontspannen is, en ik denk dat als je ergens hard voor werkt en voor moet knokken je niet altijd kunt ontspannen. en ik denk dus dat je altijd wel moet knokken, want als je achteruit gaat leunen komt er altijd een punt dat je het niet meer redt.

  een beetje een dubbel standpunt heb ik dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.