Blog inspiratie

Een probleem waar de gemiddelde blogger regelmatig tegenaan loopt: een gebrek aan inspiratie. Uiteraard heb ik daar nooit last van en daarom kan ik jullie als de beste vertellen hoe jij aan inspiratie komt voor nieuwe stukken op jouw blog.


Via weheartit.com

Out of the box
De beste tip van allemaal, doe eens iets compleet anders. Anders dan je zelf altijd doet, maar ook anders wat andere bloggers doen. Misschien is er wel iets waarvan je nooit dacht dat dat op jouw blog past, terwijl het er eigenlijk misschien wel past. Bijvoorbeeld dit stuk op mijn blog, had je ook niet verwacht toch?

Dat wat je eigenlijk niet durft te plaatsen
Wist je dit de meest succesvolle blogposts meestal worden? De stukken waarvan je twijfelde of je ze wel online moest zetten. Zo deelde ik ooit mijn grootste angst met mijn lezers, dit is vrijwel het best gelezen stuk op mijn blog. Denk je dat ik niet even 10 keer heb nagedacht of ik dit wel online moest zetten? Maar omdat ik meerdere bloggers heb horen zeggen dat de twijfelstukken eigenlijk de beste stukken waren heb ik dit gewoon gedaan. En met succes.

Ga op zoek naar een mooie quote
Zoek een quote die goed bij jouw blog past. Wedden dat je daar een geweldig stuk omheen kunt schrijven, waarna je je lezers ook nog om de mening kunt vragen over de quote. Gegarandeerd succes!

Een mooi liedje of flimpje
Is er een mooi youtube filmpje dat van toepassing is op jouw blog en waar jij nog een mooi verhaal omheen kunt vertellen? Dit komt eigenlijk op het zelfde neer als de quote, vertel er iets moois bij en het kan zomaar weleens heel goed zijn.

Lijstjes werken altijd
Ik weet dat deze een klein beetje afgezaagd is, maar lijstjes werken altijd. Oke, bijna altijd. Op een of andere manier vinden mensen het gewoon leuk om lijstjes te lezen. En er valt altijd wel een lijstje te maken, wat voor blog je dan ook hebt. Favorieten of tips bijvoorbeeld kunnen altijd.

Stel een doel voor je blog
Vraag je eens af, wat wil je nu precies bereiken met het bloggen? Waar sta je nu en waar wil je heen? Wat moet je nog doen om te komen waar je wil zijn? Ga een beetje brainstormen en schrijf hierbij wat steekwoorden op. Als de inspiratie voor nieuwe stukken nu niet komt, dan weet ik het niet meer.

En als laatst, de dingen die je beter niet kunt doen…
Uit pure wanhoop een tag plaatsen die je eigenlijk helemaal niet leuk vind is een heel goed voorbeeld van iets wat je beter niet kunt doen. Daarnaast is dingen te letterlijk nadoen van een andere blog ook not done. Exuses met waarom je niks hebt geschreven hoef ik ook niet perse te lezen, behalve als het interessant is. Een stukje met alleen sorry ik had geen tijd, tsja, dat is niet echt boeiend.

Zelf ben ik een voorstander van elke dag een blog online laten komen. Het hoeft niet allemaal perfect te zijn, want of iets succes gaat hebben weet je pas nadat je het online hebt staan. Probeer steeds weer iets nieuws uit en probeer jezelf elke dag te prikkelen om weer iets te schrijven. Doe gewoon eens iets geks, anders of iets heel eerlijks, dat lezen we graag.

10 reacties

 1. Iris 17 maart 2011 / 15:20

  Heel mooi geschreven. Deze log geeft me weer inspiratie. Inspiratie die je uit de kleinste dagelijkse dingetjes uit kan halen.
  Heel erg bedankt;).

 2. daphne 8 juli 2013 / 20:53

  goed geschreven!
  -xx-
  daphneroos.blogspot.com

 3. Noeline 2 augustus 2014 / 11:07

  bedankt!
  dit heeft me echt geholpen!
  ik heb nog niet zo lang een blog dus soms heb ik een tekort aan inspiratie! 🙁

 4. Shirls 18 oktober 2014 / 00:19

  Thanks Lisanne! Je hebt ons enorm geholpen met al je tips. ♡

 5. Emily 17 november 2014 / 09:38

  Het is alweer een oud artikel, maar fijn dat je dit geschreven hebt zeg!

 6. Sanne 18 november 2015 / 09:52

  Leuk artikel! Ik heb geleerd dat openhartigheid/kwetsbaarheid tonen heel veel lezers trekt, omdat ze zich veel meer kunnen identificeren met jou en je verhaal. Dat was ook de grootste succesfactor van mijn bijna pijnlijk openhartige boek Blonde Boeddha 🙂 Succes met je mooie blog! Groetjes, Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.