Boekreview: Bloggen als een pro

Bloggen als een pro, dat is de titel van het boek dat Elja Daae schreef. En vandaag geef ik jullie mijn mening over dit boek over bloggen! Volgens Elja kan iedereen succesvol bloggen en in dit boek vertelt ze hoe. Is dit wat ik ervan hoopte; een boek vol blog-inspiratie en motivatie? Of misschien toch niet?

bloggen als een pro

(die ‘in 60 minuten’ gingen bij mij niet op, ik ben een erg trage lezer, haha! Maar ja, ik had er gewoon langer leesplezier van, ook niet verkeerd dacht ik zo)

Elja Daae schreef Bloggen als een pro

Eerst even over Elja. Al eerder noemde ik haar in dit artikel een powervrouw. Op de achterkant van haar boek wordt ze een blogexpert genoemd, en ik denk dat ze zichzelf zeker zo mag noemen. Zoals al genoemd wordt is zij de oprichtster (en de grote baas, haha) van de twitterchat #blogpraat. Je merkt het vaak niet tijdens het blogpraten, maar Elja is een held in het houden van een open blik en is een goede luisteraar. Ze spreekt haar mening niet te hard uit, maar ‘luistert’ juist ontzettend goed naar wat anderen te vertellen hebben. Eigenlijk heel logisch dus, dat Elja nu dit boek heeft geschreven!

Goed, tot zo ver Elja, nu natuurlijk daar waar jullie benieuwd naar zijn: het boek!

Wat vond ik van het boek Bloggen als een pro?

Er zijn al veel woorden geschreven op het net (en in boeken) over tips om het beste te bloggen. Een geweldige technische kant van je website, een geweldige SEO, goede inhoud, een mooi afgebakend niche en de meest prachtige copywriting. Toch zijn er veel blogs die zonder al die hipste snufjes en beste kwaliteit toch succesvol zijn. En dat is waar dit boek over gaat, het gaat nog een stapje verder!

Volgens Elja zijn de drie belangrijkste dingen authenticiteit, focus en toewijding. Op die manier is het boek dan ook ingedeeld. Het staat vol inspiratie, mooie tips, leuke weetjes en een heleboel voorbeelden. De open blik die Elja altijd van zichzelf al heeft, heeft ze in dit boek ook mooi doorgevoerd. Geen ‘je moet zo’ of ‘als je dit niet doet dan…’, maar meer een inspiratie om het misschien anders aan te pakken (of juist niet). En sowieso: een inspiratie om überhaupt te gaan bloggen!

Een erg leuk aspect vind ik dat er heel veel voorbeelden gegeven worden van bloggers. Dit geeft het boek iets extra’s en laat zien dat wat er in het boek staat, ook echt bestaat. Ik ben dan ook ontzettend trots dat ik met mijn blog onderdeel uitmaak van de voorbeelden in dit boek! (zelfs al is Lisanneleeft geen beautyblog terwijl dat er wel staat, haha). Ontzettend tof!

Goed, ik vind het een fijn boekje. Misschien niet als je op zoek bent naar ‘de basics van het bloggen’ en meer richting de trucjes. Wel is het een mooie inspiratie en laat het je de gedachte achter het bloggen zien. De succesverhalen en voorbeelden zijn heerlijk om te lezen. Veel herkende ik wel doordat ik al 2,5 jaar regelmatig meedoe met de twitterchat #blogpraat en daar al onwijs veel blog-info en inspiratie voorbij is gekomen (en dus ook van Elja’s kant en dingen die Elja ook heeft opgevangen en meegenomen in haar boek). Maar het blijft een fijn boekje vol inspiratie en motivatie!

Bloggen als een pro is oa te koop bij Managementboek.nl, Bol.com of gewoon in de boekenhandel. Het boekje kost € 12,50. Ik ben enthousiast! En… is het iets voor jou? Ga je het kopen?

49 reacties

 1. Monique 31 maart 2013 / 07:09

  Het lijkt me wel interessant maar ik moet er nog even over nadenken of ik het ga kopen!

 2. Kelly Caresse 31 maart 2013 / 07:39

  Ik ben wel heel nieuwsgierig geworden naar dit boekje, ik blog nog niet zo lang dus zou soms wel wat tips en handvaten kunnen gebruiken 🙂

 3. Stephanie 31 maart 2013 / 08:04

  Nu ben ik toch wel erg nieuwsgierig geworden naar het boek. Misschien ga ik het toch maar wel kopen:)

 4. Tamarah 31 maart 2013 / 08:05

  Lijkt me opzich wel een handig boek om eens gelezen te hebben. Maar wel een beetje jammer dat er juist in zo’n boekje jou site als beautyblog wordt genoemd, vind ik echt slordig.

 5. MySuperSweetLife 31 maart 2013 / 08:27

  Lijkt me een interessant boekje, deze ga ik in de toekomst denk ik zeker nog eens aanschaffen! Dank je voor deze tips en een fijne weekend!
  Liefs

 6. Jennifer 31 maart 2013 / 09:49

  Superleuk dat je genoemd wordt in dat boek! Misschien dat ik ‘m ook wil hebben, nog even over nadenken, wil nog zoveel boeken!!

 7. Hester 31 maart 2013 / 09:59

  Misschien zet ik deze wel op mijn verjaardagslijstje (hij is toch gewoon heel lang te koop?), lijkt me interessant en leuk om te lezen omdat het over je eigen hobby gaat!

 8. Anna 31 maart 2013 / 10:52

  Klinkt heel interessant, en echt mega cool dat jij er zelf in staat!

 9. Aurelie 31 maart 2013 / 10:57

  Ziet er een interessant boek uit. En zo lief dat ze jou vernoemd heeft in haar boek!

 10. Emilia 31 maart 2013 / 10:58

  Lijkt me interessant! Ik vind het altijd leuk om te lezen hoe mensen over bloggen denken, zegmaar. En wauw, wat tof dat je erin wordt genoemd (zelfs al ben je dan geen beautyblog hihi.)!

 11. Lisanne 31 maart 2013 / 11:11

  Wat een leuk boekje, ik ben nu wel heel erg nieuwsgierig geworden!

 12. Ilse 31 maart 2013 / 12:37

  Oooh, wordt je blog echt vermeld in het boek? Super! Proficiat!
  Ik ben ook een trage lezer, heb een beperkt concentratievermogen en lees ook al gemakkelijker fictie dan non-fictie, dus ik denk niet dat ik het boek zal kopen, maar het lijkt me wel erg interessant. Een boek geschreven door een vrouw die weet waarover ze het heeft.

 13. Lotte 31 maart 2013 / 12:48

  Lijkt me een leuk boek, ik ga zeker even kijken!

 14. Rosalie 31 maart 2013 / 13:42

  Ja ik ga hem zeker kopen, ik denk dat ik het maar via Bol.com bestel.

 15. LounaBeauty 31 maart 2013 / 14:35

  Wat tof dat je in het boekje staat zeg! 🙂 Klinkt als een interessant boekje waar je toch je ding kan uithalen. Nice!

 16. Melle 31 maart 2013 / 15:02

  Ik keek al uit naar deze review. Nu weet ik het zeker. Ik ga het boek voor mijn verjaardag vragen! 🙂

 17. Deborah 31 maart 2013 / 17:16

  Toffe review. Misschien dat ik het boek ook eens ga lezen 🙂

 18. Anouk 31 maart 2013 / 18:07

  Ik vind het boek ook graag, maar ik heb eerst nog een hele stapel te gaan. Leuke review!

 19. Elja 31 maart 2013 / 19:14

  Ha, wat gaaf om te lezen! En dikke, dikke excuses natuurlijk voor dat ‘beautyblog’. Heel stom eigenlijk…gewoon niet goed genoeg nagedacht. Zoals je meteen merkt ben ik totaal niet thuis in de wereld van beauty of fashion of trends of wat dan ook in dat verband (gebruik niet eens make up…de enige vrouw op de wereld die dat niet doet denk ik??). Stom, stom, stom.

  Ben wel benieuwd jij/jullie lisanneleeft omschrijven! Voor de volgende druk 🙂

  • Lisanneleeft 31 maart 2013 / 22:49

   Haha geeft niks joh Elja! Geen probleem 🙂 Vind het een enorme eer dat ik überhaupt een plekje heb gekregen in je boek! 😀

   Ik zou mijn blog omschrijven als mind- en lifestyle blog!

 20. Esmée 31 maart 2013 / 20:03

  Oeh ben nu toch wel een beetje benieuwd. Wel tof dat je genoemd word!

 21. Monique 1 april 2013 / 11:58

  Lijkt me een interessant boek, je maakt me nieuwsgierig! Leuk dat je er zelf ook in vermeld word, lijkt me een eer!

 22. Sophie 1 april 2013 / 12:20

  Goede review van jou Lisanne, ik heb het boek gelezen en het is in 1 woord geweldig, het is erg duidelijk geschreven en ontzettend behulpzaam bij het verder professionaliseren van je blog(maakt niet uit waar je over blogt). 100% aanrader!

 23. Keytothefuture 1 april 2013 / 12:40

  Wauw wat leuk dat je blog er in staat.
  Ik ben echt super nieuwsgierig naar dit boekje. Misschien binnenkort maar eens aanschaffen.
  Goed review!

 24. Lianne 1 april 2013 / 12:43

  Oooh, zó tof dat je er in genoemd wordt!
  Lijkt me een heel leuk boekje, ondanks dat ik niet blog 😉

 25. Nicolien 1 april 2013 / 13:03

  Deze staat al een poosje op mijn wishlist, tijd om hem maar eens te gaan bestellen lijkt me!

 26. Joyce 1 april 2013 / 13:05

  het is wel héél tof dat je erin vermeld word, daar mag je trots op zijn 🙂 lijkt me een interessant boek om eens door te lezen!

 27. Petit Trois 1 april 2013 / 21:14

  Ziet eruit als een heel leuk en toch ook wel leerzaam boek, en natuurlijk super vet dat jij er in vermeld word!

 28. Melanie 1 april 2013 / 21:53

  Dit lijkt me wel een interessant boek! Misschien dat ik hem wel wil lezen.

 29. Kim 2 april 2013 / 22:08

  Ik heb dit boekje besteld, hopelijk morgen of donderdag binnen. Ik kan niet wachten ‘m te lezen!

 30. Wendy 5 april 2013 / 09:47

  Dank je voor de tip! Ik ga ‘m ook bestellen, denk ik!

 31. Els van Gennip 5 april 2013 / 09:55

  Interessant boek, wil het zeker eens door bladeren om te kijken of ik er wat aan heb, had al een keer blogging for dummies gekocht maar daar had ik niet echt veel aan. Ik ben benieuwd!

 32. Heleen 6 april 2013 / 13:25

  Ik heb het boekje ook in huis, moet nog beginnen met lezen. Ben benieuwd! 🙂

 33. Karlijn 6 mei 2013 / 17:17

  Hoi Lisanne,
  Wat ik me afvraag, staat erin het boekje ook hoe je je blog lay-out moet maken. Ik ben net begonnen met bloggen en weet heel (echt heel) weinig van hoe alles moet. Ik wil dat graag leren en vroeg me af of dit boekje daarbij helpt. Alvast bedankt! 🙂
  Groetjes Karlijn

 34. Cheryl 4 februari 2014 / 18:40

  Hoi Lisanne!

  Ik ben lekker aan het struinen op je blog en ik vermaak mij prima hier!
  Ik ben zelf columnist voor de schoolkrant en heb nu nog een blog op http://cherylporcelijn.wordpress.com/ Die binnenkort even flink onder handen wordt genomen.

  Toevallig kwam ik deze blog van je tegen over het boek van Elja; bloggen als een pro. Het is een erg leuk boekje inderdaad, simpel en makkelijk binnen een uurtje te lezen 🙂 Staan goeie tips in plus leuke inspiratie en andere blogs.

  Je hebt een hele serie van deze boekjes. Die serie heb ik nu bijna compleet en het zijn echte aanraders als je wat meer maar gemakkelijk wilt lezen.

  Nou ik ga weer lekker verder struinen!

  Groetjes Cheryl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.