Bloggen een droombaan?

Als je mij een klein beetje kent, dan weet je hoeveel mijn blog voor mij betekent. Denk je aan Lisanne, dan denk je aan mijn blog (nu moet ik een beetje denken aan wat Hester afgelopen week schreef, erg mooi stuk, trouwens). Op dit moment ben ik absoluut niet in staat om voor een werkgever te werken, en toch kan ik, zelfs nu tijdens mijn behandelingen, blijven werken. Hoe mooi is dat?

voor-altijd-bloggen

Bloggen als hobby

Hoe ik ooit begonnen ben met bloggen? Ik was achttien jaar oud en leefde al vijf jaar lang met een beperking, maar doordat ik voordat ik ziek werd altijd heel ondernemend was en veel sportte, hield ik geen hobby’s over. Allemaal te actief en te intensief om nog te kunnen blijven doen.

En ja, toen was ik Lisanne Hobbyloos. Niet dat dat perse erg is, maar ik verveelde me nogal op de momenten dat ik niets aan school deed. Ik las veel blogs en las veel tijdschriften en dat was best leuk, maar ik wilde graag iets doen met een diepere betekenis. Nouja, dat klinkt wel heel spiritueel, zo was het helemaal niet, maar ik was op zoek naar iets waarin ik mezelf kon ontwikkelen en waarmee ik weer een beetje creatief bezig kon zijn. Ik wilde iets maken, zoiets.

Dus, klik, klik, klik (het is echt zo simpel, een blog maken!), en LisanneLeeft was geboren. Wat ik ermee ging doen, waarover ik ging bloggen, ik had nog geen flauw idee. Maar ‘gewoon beginnen’ leek me een puik plan.

En ja, ik had er alvast even goed over nagedacht, ik hoopte namelijk dat dit de perfecte hobby zou zijn. Te doen vanuit bed, want:

‘Het maakt niet uit hoe ziek ik ben, ik kan altijd nog bloggen’

Dat dacht ik dan he, haha, dat heb ik ook nog heel lang gedacht. Nu is de laatste maanden prima naar voren gekomen dat ik best te ziek kan zijn om te kunnen bloggen. Maar over het algemeen lukt het me nog om te bloggen terwijl ik behoorlijk ziek ben. Typen is voor mij meestal een relatief kleine inspanning en als mijn hoofd een beetje meewerkt dan rollen daar zo een boel blogposts uit.

En weet je wat het leuke is? Dat jíj het ook leuk vindt! Althans, je leest mijn blog, dus ik denk dat je het best leuk vindt, toch?

Ik vind het heel fijn om te merken dat wat ik schrijf en maak wordt ervaren als plezierig om te lezen. Ik krijg vaak berichtjes van mensen die blij zijn geworden door mijn blog of zelfs nog serieuzere berichtjes, zoals mensen die geïnspireerd zijn geraakt of moed krijgen om door te gaan. Dat vind ik heel mooi en daar word ik weer blij van.

Op dit moment heb ik heel erg veel hulp nodig uit mijn omgeving om de dagen door te kunnen komen, maar toch kan ik dit nog wel (voor het grootste deel) zelf doen. Ik kan misschien op het moment niet zo heel veel doen (zie mijn dagindeling) en ik doe alles op een slakkentempo, maar ik kan wel mensen blij maken. Dat is toch geweldig?

Plezier en een ‘droombaan’

Ik hoor regelmatig bloggers die fulltime bloggen zeggen dat bloggen een ‘droombaan’ is. Voor mij is dat het niet perse, maar bloggen is zeker een heel bijzondere ‘baan’, aangezien je extreem weinig hoeft te doen. De meeste bloggers doen alsnog wel veel, maar in principe kun je met héél weinig inspanning bloggen. En dat is wat ik doe! En dat is perfect voor mij.

Er bestaat geen baan in loondienst die zo simpel is als het bloggen. Voor mij dan he, iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en die van mij passen toevallig op dit moment bij het bloggen. Als ze voor mij een baan zouden moeten vinden, dan zou dat onmogelijk zijn op dit moment. Terwijl ik wel kan bloggen. Dat is toch mooi?

Bloggen is voor mij niet perse een baan, maar gewoon iets wat ik heel erg graag doe, ook als ik er geen geld voor zou krijgen zou ik het doen! Maar toevallig is het ook nog mijn bedrijf (daarin ben ik iets minder goed dan het bloggen zelf op het moment, haha).

Het punt van deze blogpost? Ik ben heel blij dat ik kan bloggen en dus dat ik kan ‘werken’ terwijl ik me best ziek voel en ik dat niet had verwacht. En dat dit toevallig ook een moment is dat bloggen groot is en blogs veel worden gelezen, en ook al is dat niet voor altijd, dit is een perfecte timing. Hopelijk blijft het nog even zo goed gaan! Dankjewel voor het lezen van mijn blog, jij maakt mij blij!

DELEN:

54 reacties

 1. Marion 2 november 2014 / 07:13

  Echt heel fijn voor je! Ik snap echt hoe dat voelt. Ik kan op het moment ook niet werken. Gelukkig betaald mijn werkgever me door, maar ik ben ook zo blij dat het bloggen er is. Toen ik vorig jaar nog geen blog had, maar ook zo ziek was en dus niet kon werken voelde ik me heel erg nutteloos. Het bloggen neemt dat weg en dat is echt heel erg fijn.

 2. Kelly Caresse 2 november 2014 / 07:20

  Wat beschrijf je dit mooi Lisanne! Fijn dat je zoveel plezier en geluk haalt uit het bloggen! Ik lees je blog al een aantal jaren met veel plezier. Ik ben zo’n fulltime blogger die het bloggen als haar droombaan beschouwt, ik vind het namelijk geweldig leuk. Maar niet alleen het schrijven zelf, juist de interactie met bezoekers, alles wat er zakelijk bij komt kijken, op pad voor persevents en dat soort dingen, het totaalplaatje 🙂 ik blijf je blog met veel plezier volgen!

 3. Diana 2 november 2014 / 07:46

  Leuk om te lezen, hoeveel plezier het bloggen je brengt! Ik ben nu een paar maanden bezig en ik vind het erg leuk om bezig te zijn met schrijven, social media en het inspiratie opdoen voor nieuwe onderwerpen. Ik was altijd rusteloos, omdat ik niets voor mijzelf had, niets om handen had. En nu met mijn site heb ik zoveel meer rust en ik haal er zoveel voldoening uit.

 4. Tineke 2 november 2014 / 08:09

  Mooi geschreven, ik ben niet ziek maar er staan veel herkenbare dingen in.
  Liefs

 5. Yvonne 2 november 2014 / 08:21

  Herken veel in wat je schrijft. Ik zit nu ook aan bed gekluisterd en kan (nog) niet studeren. Het bloggen geeft invulling aan mijn dag en een stuk voldoening. Fijn te lezen dat jij dit ook zo ervaart!

 6. Joyce 2 november 2014 / 08:34

  Wat goed dat je dit deelt! Ik vind bloggen ook ontzettend tof en ik zou er ook wel mijn baan van willen maken, maar dat zeker niet alleen, afwisseling is ook ontzettend fijn!

 7. Vanessa 2 november 2014 / 08:48

  Leuk om te lezen! Ik blog al van in het begin met veel liefde en plezier. Ben nu een half jaar ziek en ik ben heel blij dat ik mijn blog heb. Zo ben ik toch veel bezig met iets waar ik van hou en dat maakt mij gelukkig. Mocht ik ooit van bloggen mijn (deeltijdse) baan kunnen maken, dan zou ik niet twijfelen. Er is niets liever wat ik doe!

 8. Anita 2 november 2014 / 08:52

  Mooi om te lezen dat bloggen je zoveel voldoening geeft, het is dan ook ontzettend leuk om te doen!

 9. Hester 2 november 2014 / 08:58

  Hé, thanks voor je vermelding! 🙂 ik denk zeker dat bloggen echt een uitkomst is voor sommige mensen, omdat je met weinig inspanning toch nog een ‘stem’ hebt in de wereld en kan laten horen dat je meer bent dan alleen maar ‘dat zieke meisje’. Al weet ik niet of ik zo goed zou kunnen bloggen als ik heel ziek was hoor, daar heb ik wel respect voor! Ik moet zelfs nu wel even nadenken en soms moeite doen bij de artikelen die ik schrijf. Maar goed hè, dat zijn over het algemeen dan ook niet zomaar artikelen 😛

 10. Mariëlle 2 november 2014 / 09:00

  Ik denk dat bloggen voor iedereen die blogt veel plezier oplevert, ik vind het zelf ook geweldig om te doen. En ik zie bloggen op dit moment wel een beetje als een droombaan, maar of dat ooit zal lukken is natuurlijk de vraag. Wel heel fijn dat je dit gewoon lekker kan blijven doen!

 11. Nienke 2 november 2014 / 09:08

  Mij lijkt bloggen wel een droombaan hoor! Maar voor nu is het gewoon een droom hobby. Die begon omdat ik opzoek was naar meer creativiteit in mijn leven. Ik vind het echt heel leuk om jouw ideeën/inzichten over bloggen te lezen, een soort van ervaringsdeskundige-tips ofzo 🙂 Daarbij ben ik super blij dat bloggen zoveel kan betekenen voor mensen die ziek zijn.

 12. Thefoodiary 2 november 2014 / 09:27

  Heel mooi geschreven! Ik denk dat vooral jij, met je beperking, kan zeggen dat het op dit moment jouw droombaan is. Want zoals je zelf al zegt, iets anders gaat niet echt. Ik schrok in eerste instantie van je blog over je dagindeling. Ik wist wel dat je blog heel veel voor je betekende maar dat het eigenlijk je houvast was, dat wist ik niet. Ik blijf gewoon lekker je blog lezen en laat me vooral inspireren door de positiviteit 😀

 13. angelique 2 november 2014 / 09:31

  Heel mooi omschreven! Heel veel respect voor jou situatie en hoe jij er zo ongelooflijk goed mee om gaat.

 14. Lauriëtte 2 november 2014 / 09:33

  En door jouw blogs word ik ook weer blij! Denk dat bloggen naast een hobby ook vaak wel een uitlaatklep is, je kan toch even je ei kwijt! 🙂

 15. Natasja 2 november 2014 / 09:35

  Mooi beschreven! Ik volg je al een poosje en ik vind het heel erg mooi om elke keer te zien dat je zoveel uit het bloggen kunt halen en eigenlijk dat je ons heel veel kunt geven! Want dat is het, inspiratie. Ik blijf je in ieder geval volgen en wens je nog veel plezier met het bloggen. 🙂

 16. Michelle 2 november 2014 / 09:39

  Bloggen is awesome, om een heleboel redenen. Het enige wat het misschien lastig kan maken is dat het niet 9-5 is, bloggen gaat 24/7 door. Natuurlijk kun je de computer even uitzetten, maar dan gaat het in gedachten toch door! Ik heb dat nu vooral met studeren, dat lijkt er een beetje op. Het is niet dat je om 17u naar huis gaat en niet meer aan je werk hoeft te denken totdat het weer ochtend is. Ook dat is natuurlijk niet bij iedere baan zo, maar het kán wel. Dat idee zorgt er voor dat mijn respect voor bloggers zeker weten groot is! Grote bloggers vinden soms dat ze niet mogen dat ze hard moeten werken. Nou, poeh, van mij mag dat dus wel, zeker het mentale deel!

 17. Vera 2 november 2014 / 09:50

  Leuk artikel om te lezen! Zelf blog ik nu op 2 blogs omdat ik geen werk kan vinden (qua tijd dan, ik verdien er niks mee), en dat is erg leuk om te doen,

 18. Heleen 2 november 2014 / 09:51

  Geniet lekker van je bloggen, ik doe het zeker!

 19. Annemijn 2 november 2014 / 09:53

  Wat een mooi stuk Lisanne! Ik ben zelf ook erg blij om het bloggen te hebben ontdekt. Oké, mijn blog bestaat nog maar 2 weken. Maar ik merk nu al dat je dit echt kan doen wanneer je maar wil! Fijn om je eigen baas te zijn!

 20. Manon 2 november 2014 / 09:55

  Ik snap het helemaal. Helaas verdien ik (nog) niets aan mijn blog, maar wat ik er voordelig aan vind is dat ik het op ieder tijdstip kan doen dat ik maar wil. Ik kan er ‘s morgens vroeg voor gaan zitten, midden in de nacht. Ik kan vooruit werken. Ik kan er tijd in steken als het voor mij gaat en niet zoals met werk op verplichte tijden. Daarnaast kost het lichamelijk vrij weinig inspanning. Ik blog nu een maand en het is zeker mijn nieuwe hobby!

 21. Daantje 2 november 2014 / 10:22

  Echt super dat je op deze manier geld kunt verdienen en tegelijkertijd een hobby hebt. Ik denk dat veel mensen ervan dromen om van hun hobby hun werk te maken. Dus super dat het jou is gelukt!

 22. Petra 2 november 2014 / 10:30

  Bloggen heeft gewoon iets magisch. Voor mij is het een hobby en uitlaatklep. Ik doe het naast mijn werk en het mama zijn. Bloggen is me-time. Soms lastig om te pakken en soms niet. Ik lees je blog met veel plezier.

 23. Dagmar 2 november 2014 / 10:32

  Wauw ontzettend mooi om te lezen en jij wordt blij van je blog, maar wij als lezers minstens zo! Zo fijn dat je toen die stap hebt gezet om het te doen, je inspireert en motiveert ondanks het feit dat je je niet altijd goed voelt. Zelfs als het minder met je gaat, maak je nog onwijs veel mensen gelukkig en blij met je artikelen <3

 24. Evelien 2 november 2014 / 10:47

  Wat fijn hoe je dit beschrijft. Het is een win win situatie. Jij geniet van het schrijven en alles er omheen en wij genieten van het lezen en eventueel het reageren. Ik hoop dat je nog lang doorgaat, zodat ik je mooie artikelen nog lang kan blijven lezen.

 25. Anneleen 2 november 2014 / 12:34

  Wat heb je dit mooi neergeschreven Lisanne! Ik lees je blog altijd met heel veel plezier! X

 26. Manon 2 november 2014 / 12:56

  Mooi geschreven en ik ben het zeker met je eens 🙂

 27. Miranda 2 november 2014 / 13:01

  Mooi artikel! Heel herkenbaar. Ik zit ‘fulltime ziek thuis’ sinds begin dit jaar en ben toen ook mijn blog begonnen. Ik wilde het al veel langer, maar toen kreeg ik er echt tijd voor.
  Ik verdien er (nog) geen geld mee, maar het geeft me zoveel meer dan dat.
  Vooral de nuttige tijdbesteding ben ik heel blij mee. Het geeft echt een nuttige invulling aan m’n dag!

 28. Meandra 2 november 2014 / 13:23

  Mooi geschreven stuk! Een van de redenen waarom ik je blog al een hele tijd met veel plezier lees 🙂

 29. Esther 2 november 2014 / 15:52

  Heel leuk om te lezen! Wat knap dat je ondanks dat je ziek bent, toch iets hebt gevonden waar je echt plezier aan kan beleven (:

 30. Mandy 2 november 2014 / 16:00

  Mooi om te lezen. Ik ben precies om dezelfde reden begonnen met bloggen. Toch leuk dat je zo andere hobbys ontdekt! En ja je blog is leuk!!!

 31. Marloes/GLAMOURMOES 2 november 2014 / 16:08

  Zo fijn dat je ondanks je ziekte hobby hebt gevonden waar je heel blij van wordt en waar je ook nog voor betaald krijgt. Je bent een inspiratie voor veel mensen hoor!

 32. San 2 november 2014 / 17:26

  Fijn dat je zo positief kan zijn! Bloggen is inderdaad heel erg leuk, al kost het soms wel veel meer tijd dan ik van tevoren denk!

 33. Iris 2 november 2014 / 18:42

  Voor mij is bloggen puur een hobby, maar mocht het ooit werk worden, dan klopt het helemaal.

 34. Liliane 2 november 2014 / 18:52

  Wat een lief stukje!
  En wat fijn om een hobby te hebben gevonden in bloggen en dat je er zoveel uithaalt 🙂 Bloggen is awesome.

 35. Laleh 2 november 2014 / 18:58

  Super fijn dat je dit kunt.
  Het is belangrijk om dingen te kunnen doen die je leuk
  vindt, zelfs al kun je alleen dingen thuis doen.
  Ik kan momenteel helaas niet zo vaak bloggen als ik zou willen.

  Ik zag trouwens op de website van Action bij 100 nieuwste artikelen het volwassenen
  kleurboek staan, dus ik denk niet dat hij uit het assortiment gaat.

  • Lisanneleeft 2 november 2014 / 19:50

   Ik zag ze ook staan, dus denk (en hoop) dat de geruchten niet kloppen, hihi!

 36. Veronique 2 november 2014 / 20:39

  Bijzonder om te lezen! Ik houd wel van dit soort posts, moet je zeker vaker doen (als je weer iets kwijt wilt). Bloggen is zeker leuk, maar ik doe het ook niet als ‘baan’ en dat ga ik ook niet doen – ik vind het leuk als hobby, voor mijn plezier, en dat wil ik graag zo houden (hoewel wat gratis spulletjes geen kwaad kan ;-)!)
  Vind het mooi wat bloggen voor jou betekent en dat je ondanks je ziekte toch zo enthousiast ben over deze hobby; moet je ook zeker blijven doen dan!!

 37. Nancy Verschoren 2 november 2014 / 23:16

  Mooi, oprecht… vanuit het hart geschreven, een opsteker voor wie het even moeilijk heeft…
  Het is telkens weer fijn om je blogpost te lezen, er zit keer op keer een boodschap in, het geeft mensen moed en kracht.
  Dank je wel lieve Lisanne om je kleine en grote momenten met ons te delen…
  Je bent een kanjer, jij bent bijzonder!
  Dikke knuffel, liefs Nancy

 38. Eva | Realitijd 3 november 2014 / 07:38

  Voor mij is bloggen sowieso een hobby. Dat moet niet perse meer worsen want dan worden de verwachtingen groter en zo ook de druk. Ik hou het dicht bij mezelf! Ik zie soms wel bloggers de verkeerde kant op trekken door van hobby naar beroep te gaan en dat wil ik echt niet!

 39. Eilish 3 november 2014 / 14:57

  Wat heb je dit mooi beschreven! Erg mooi om te zien hoe erg je gegroeid bent, maar toch zo dicht bij jezelf blijft! Bedankt voor het tekenboek trouwens, altijd leuk zo`n onverwachts cadeautje na een zwaar tentamen! YAY!

 40. Marloes 3 november 2014 / 18:53

  Prachtig hoe je dit artikel geschreven hebt. Mooi om te lezen! En super dat het bloggen voor jou zo fijn werkt! Ik lees je blog met heel veel plezier.

 41. Angela | Great Body & Skin 4 november 2014 / 07:55

  Fijn Lisanne! Ik er geen bedrijf dat Joy eventueel op therapeutische basis aan kan nemen? Of van huis uit op freelancebasis werken, zodat je je eigen tijd kunt indelen?

  • Lisanneleeft 4 november 2014 / 14:43

   Dat is op dit moment echt onmogelijk, aangezien ik soms niet kan praten (zo lullig als ze me bellen :p), of mailen (zo lullig als ze me mailen :P) en ik me niet aan afspraken kan houden ivm het feit dat ik nooit weet hoe ik me de komende uren/dagen/weken zal gaan voelen. Toen ik me nog een stuk beter voelde heb ik wel freelance werk gedaan!

   Op dit moment is mijn blog gelukkig een stuk meer rendabel dan wanneer ik freelance werk zou gaan doen. Dus het is eigenlijk juist goed zo 🙂

 42. Eline 4 november 2014 / 09:45

  Ik ben blij dat je kan werken terwijl je ziek bent. Dat is zo goed voor je gevoel van nuttig zijn en iets betekenen!

 43. Wendy 4 november 2014 / 23:33

  Mooi verhaal! Goed om te horen dat je dit toch kan blijven doen. Ik lees je blog altijd met veel plezier,je schrijft zo leuk 🙂

  Ik heb een hele gave giveaway samen met Citymall Almere online staan. Je maak kans om gezellig samen een dagje te gaan shoppen en uiteraard niet met lege handen. Je ontvangt €150,-, en een heerlijke lunch. Zou het leuk vinden als je meedoet 🙂

  XxX
  http://www.wendyvansoest.com

 44. Chinouk 7 november 2014 / 17:30

  Wat fijn dat je zo geniet van het bloggen en dat het je ‘werk’, is. Dat het je een doel geeft.

 45. Kimziej.nl 8 november 2014 / 09:37

  Wat goed dat je op deze manier toch werk hebt! Grappig ook dat je noemt dat er eigenlijk niet zoveel tijd in gaat zitten als het een echte baan zou zijn. Sommige fulltime bloggers denken daar geloof ik heel anders over. 😉

 46. Susanne - Stijlvol Styling Woonblog 8 november 2014 / 10:06

  Heel erg mooi verwoord! Zo fijn dat je ondanks dat je ziek bent van je hobby en werk tegelijkertijd kunt blijven genieten. Ook een mooie afleiding lijkt mij.

  Bloggen is voor mij ook de ideale baan als ‘work at home mom’. Mijn blog is inmiddels een belangrijk onderdeel van mijn eigen onderneming. Wat ik zo mooi aan een baan als bloggen vind,
  ik ben er voor mij dochtertje (14m oud) en ik werk gewoon letterlijk aan de keukentafel.
  De ideale combinatie vind ik!
  Ik moet wel zeggen dat ik soms wel meer dan 40 uur per week met mijn blog bezig ben hoor.
  Dat ik zoveel tijd kwijt ben zit hem vooral in het uitzoeken van nieuwe woontrends en woonnieuws, contacten leggen en onderhouden, alles juist verwoorden en de opmaak van artikelen. Ook doe ik zelf de styling+fotografie en soms zoek ik ook mooie inspirerende beelden van derden bij onderwerpen. Daar gaat gewoon heel veel tijd in zitten. Maar ik denk dat dit ook per type blog (niche) weer heel verschillende is. Maar goed, ik geniet ervan en er is niets mooiers dan van je hobby je werk mogen maken toch!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.