Bloggers be like… TAG!

Bij Anouk kwam ik de Bloggers be like tag tegen. Dit is een tag waarbij je vijftien vragen beantwoordt over bloggen. Leuke vragen! Ik vulde ze in…

bloggers-be-like

1. Hoe lang blog je al?

Sinds augustus 2010, zo’n 5,5 jaar dus! Lang he? Maar ik ben blij dat ik destijds gewoon begonnen ben!

2. Wat vind je het allerleukst en het allerstomst aan bloggen?

Het allerleukst vind ik de interactie die je als blogger hebt met lezers. Soms is dat weleens lastig als het grote hoeveelheden zijn, maar over het algemeen valt dat mee en kan ik genieten van elke comment op de content waarop ik zo mijn best heb gedaan. Een soort bevestiging dat ik iets leuks heb gemaakt met als bonus dat er soms een gesprek op gang komt, dat vind ik heel mooi!

Het stomst vind ik dat je als blogger onder een vergrootglas ligt en je mega goed in de gaten gehouden wordt. Logisch, en deels natuurlijk ook je eigen schuld als je veel deelt, maar soms gewoon mega vervelend.

3. Wat zijn jouw beste kwaliteiten als blogger en aan welke punten wil je nog sleutelen?

Leuke vraag! Ik denk dat ik wel goed ben in het ‘gewoon doen’, dus gewoon beginnen en gewoon proberen, en dan zien waar je uit komt. Volgens mij draait het hele bloggen daar wel een beetje om, stiekem doen we eigenlijk allemaal maar wat en soms kom je dan iets tegen dat werkt en dat mensen leuk vinden. En dan kun je daar mee verder gaan en weer nieuwe dingen bedenken!

Ik zou wel beter willen worden in fotografie. Het is niet dat ik daar heel slecht in ben, maar het lijkt me leuk om daar nog beter in te worden. Daar zal ik ook gewoon tijd voor moeten maken!

eerste-layout

Mijn eerste layout!

4. Wie zijn jouw favoriete bloggers uit binnen- en buitenland?

Ik volg vooral Nederlandstalige blogs, maar ik moet zeggen dat dat de laatste tijd wel vrij minimaal is. Vaak gewoon wat ik tegenkom op Twitter of Facebook. Maar ik heb ook een lijstje met favorieten, die vind je hier!

Ik heb wel drie blogs waar ik altijd blijf terugkomen:

 • Stories of a coeliac. Omdat ik glutenvrij eet en zij daar alles over kan vertellen. Als ik tips nodig heb of een foutje heb gemaakt, dan zoek ik Elize op!
 • A cup of Life. Creatief + blijheid = de blog van Shifra. en Shifra is ook gewoon heel leuk.
 • Ik ben Iris niet. Ik ben verliefd op de humor en de schrijfstijl van Iris. Het maakt weinig uit waarover ze schrijft, het is altijd goed. Vind ik dan he.

5. Welke drie artikelen op je blog, zijn het meest gelezen of gedeeld op social media?

Ik heb er niet perse drie die het meest gelezen of gedeeld zijn, maar ik merk wel dat extreem persoonlijke dingen veel gelezen worden. Vooral mijn liefdesleven en ook mijn gezondheid zijn populaire onderwerpen, haha.

gel-bloggen

Flickr / Images_of_Money

6. Welke misvatting over bloggen hoor je het meest, of welk onderdeel van bloggen heb je zelf onderschat?

Vaak denken mensen dat bloggen makkelijk geld verdienen is. Of het tegenovergestelde: heel verbaasde reacties over hoe je dan geld kan verdienen met bloggen.

Wat ik zelf heb onderschat? Eigenlijk niets, ik ging er met een heel open blik in en wist eigenlijk helemaal niet zo goed wat ik moest verwachten. Dat je moet schrijven als een malle voordat je eerste lezers komen was wel een tegenvaller, maarja… dat is natuurlijk ook logisch.

7. Aan welke bloggersclichés maak jij je schuldig?

Ik maak het liefst overal foto’s van. En ik eet sushi.

8. Krijg je hulp, of doe je alles voor je blog helemaal zelf?

Ik krijg hulp. Ik heb hulp bij mijn zakelijke mail, hulp bij de beveiliging van mijn site en hulp bij het uiterlijk van mijn site. En soms ook hulp bij het maken van foto’s, maar dat komt niet zo vaak voor! En ik werk natuurlijk op zakelijk gebied samen met verschillende partijen, wat zij doen zou ik in mijn eentje ook niet zo voor elkaar krijgen allemaal.

In het begin deed ik alles zelf, maar met mijn beperkte hoeveelheid energie was dat op een gegeven moment niet meer te doen. Ik heb regelmatig periodes gehad dat ik een half jaar mijn mail niet opende omdat ik wist dat het zó veel was en dat zó veel mensen iets van me wilden. Dat ik dat maar niet deed, dan zou het een dagtaak worden en zou ik bloggen niet meer leuk vinden. Gelukkig is dat nu allemaal opgelost, haha! Ik heb nog wel wat moeite met mijn persoonlijke mail, maar ik ontvang vooral vragen over dingen die al op de site staan. Daardoor hoef ik niet alles te beantwoorden (als iemand iets écht wil weten lukt googlen of de zoekfunctie gebruiken natuurlijk ook)

9. Wat voor soort blogs lees je graag en hoeveel bloggers volg je?

Ik lees van alles, maar het liefst iets waarvan ik blij word en waardoor ik geïnspireerd raak. Dat kan eigenlijk door allerlei soorten blogs komen. Op Twitter en Instagram volg ik wel veel bloggers, dus niet perse hun blogs, maar wel hen als persoon. Leuk om op de hoogte te blijven!

10. Plan jij je blogberichten van tevoren in, of post je alles ‘live’?

Ik plan ze meestal, maar soms besluit ik spontaan iets live te zetten. Meestal is dat als het die dag niet is gelukt iets in te plannen! Dan komt er toch nog iets online.

gebruiksvrienelijkhei

11. Welke gouden (of technische) tip heeft jou geholpen en zou iedere blogger moeten weten?

Dat je moet proberen de dingen net een beetje anders te doen dan al je ‘concurrenten’, zodat jouw blog uniek blijft. Maar ik heb ook een heleboel blogtips geschreven, daar heb je ongetwijfeld iets aan als je op zoek bent naar tips voor het verbeteren van je blog. Dit zijn de ‘must reads’.

12. Wat is de mooiste ervaring (of samenwerking) die je met je blog hebt gehad?

Eigenlijk heb ik meerdere dingen meegemaakt, genoemd worden op grote sites of in kranten, maar het mooiste was denk ik toch echt het interview door Sanny voor de viva400, omdat Sanny mij als succesvolle vrouw ziet. Dat was voor mij echt een mooie ervaring, dat was een heel leuke en bijzondere dag.

13. Wat is het stomste dat je ooit als blogger hebt gedaan/zijn er dingen waar je achteraf spijt van hebt?

Haha, ik heb zo veel stomme dingen gedaan. Maar alle stomme dingen die ik deed waren onderdeel van het risico’s nemen en uitproberen met het bloggen. Een soort leerweg dus. Ik zou het niet anders gedaan hebben, want zonder durf die ik getoond heb zou mijn blog nu waarschijnlijk mega saai zijn.

14. Hoe ga jij om met jouw privacy? Deel jij veel persoonlijke dingen op je blog of scherm je bewust bepaalde dingen af?

Ik deel veel! En dat voelt goed. Natuurlijk deel ik alleen de dingen waarvan ik denk dat het verstandig is én zet ik niet zo gauw dingen over andere mensen online. Het is mijn plekje op het web waar ik over mezelf kan schrijven, andere mensen hoeven daar niet in meegesleurd te worden.

15. Wat hoop je nog een keer met/via/dankzij je blog te kunnen doen?

Doe mij maar een leuke persreis naar een zonnig oord met een programma dat voor mij vol te houden valt en iemand die met me mee kan om me te helpen. Haha, klinkt als onhaalbaar, nietwaar? Ach, wie weet… ooit!

Verder wil ik eigenlijk nog zó veel dingen doen. Maar ik denk dat de dingen die voor nu bijvoorbeeld technisch of financieel voor mij als blogger onhaalbaar zijn, in de toekomst makkelijker worden, waardoor je dat als blogger dan toch makkelijker kan doen. Aan de ene kant stoei ik altijd met de techniek, maar tegelijkertijd houd ik van de ontwikkeling en de hoeveelheid mogelijkheden die het ons geeft.

Heb jij ook een blog en wil je de tag overnemen? De vragen vind je hier!

DELEN:

32 reacties

 1. MamaOnderneemt 8 maart 2016 / 06:24

  Wat een leuke tag. Leuk om jouw antwoorden op deze vragen te lezen! Je doet het hartstikke goed, dus ga zo door. Mij spreken de persoonlijke verhalen ook het meeste aan en de video’s vind ik altijd leuk om te kijken. Wat grappig dat je je eerste layout bewaard hebt!

 2. marije 8 maart 2016 / 06:29

  leuk om te lezen! Juist hartstikke goed dat je zoveel persoonlijke dingen deelt. Denk dat je hierdoor een grote inspiratie bent voor mensen die met hetzelfde struggelen als jij en dat je ze hoop geeft dat dingen wel kunnen. Gewoon lekker doorgaan!

 3. Darina 8 maart 2016 / 06:44

  Wat een leuke vragen en antwoorden! Ik volg je blog al heel lang en ik kijk altijd uit naar een nieuw artikel / video!

 4. Josan 8 maart 2016 / 06:44

  Ha leuk, leuk jij hebt hem nu dus ook ingevuld. Grappig die verbazing bij anderen hé over wat bloggen inhoudt 🙂 aan de ene kant vinden ze het raar dat je er iets mee zou kunnen verdienen aan de andere kant hebben ze zoiets van je krijgt alles.

 5. Marlotte 8 maart 2016 / 06:52

  Wat een leuke tag dit! Poeh, wat een tijd zeg. 5,5 jaar, knap!

 6. Dorien 8 maart 2016 / 07:14

  Leuke Tag en wat ben je allang bezig. Ik kom dagelijks terug omdat ik jou als persoon leuk vind. Gek op je knutsel artikelen ben en je DIY’s. Lekker doorgaan zo 🙂

 7. Annemarij 8 maart 2016 / 07:15

  Leuk om te lezen! Zo lees je weer over een hele andere kant van jou en je blog ? Je bent een voorbeeld!

 8. Kirsten 8 maart 2016 / 07:26

  Leuk om te lezen Lisanne! Vooral ook omdat je al zo lang blogt (en ik je al zo lang volg… haha). Mooi om te zien hoe jij je eigen invulling geeft aan het bloggen, hoe eigenlijk iedereen zijn eigen invulling geeft. Dat is wat blogs uniek maken 🙂

 9. Bianca Schrijft 8 maart 2016 / 07:35

  Mooie tag. Wat knap om al 5,5 jaar zo intensief en consequent te bloggen, zeker gezien de situatie waar je in zit. Mijn respect heb je en zal je blijven behouden.

 10. Marieke 8 maart 2016 / 07:48

  Wat leuk dat jij ook de Tag van Maris hebt ingevuld. Grappig om jouw antwoorden op de vragen te lezen.

 11. Margot 8 maart 2016 / 07:57

  Leuk om te lezen en fijn dat je hulp hebt bij je mail!

 12. Charelle 8 maart 2016 / 08:00

  Leuke tag Lisanne! Het interview met Sanny was inderdaad wel erg tof!

 13. Lonneke 8 maart 2016 / 08:17

  Leuke vragen! Ik vind het knap dat je alles zo goed kan combineren en zelf blijft bloggen.. Gelukkig heb je hulp maar het meeste doe je toch zelf ondanks je jezelf vaak niet prettig voelt!

 14. Frauke 8 maart 2016 / 08:54

  Heel leuk om deze tag bij jou te lezen! Interessante vragen en antwoorden. En wie weet krijg je in de toekomst wel de mogelijkheid om op zo’n persreis te gaan, zou vet zijn toch! Dat van dat overal foto’s van maken vind ik als blogger wel héél herkenbaar :D. X

 15. Meike 8 maart 2016 / 09:00

  Ik denk dat jouw kwaliteiten als blogger vooral ook liggen bij het helpen van andere bloggers en de tips die je daarvoor gaf! In ieder geval ken ik jou daarvan en dat heeft me destijds altijd super geholpen! Voor nu vind ik het knap dat je zo over je privéleven kan schrijven en dat deelt om anderen te informeren, dat is ook een hele kwaliteit!:D

 16. Valerie 8 maart 2016 / 09:33

  Leuk om te lezen! Ik volg je al super lang en het leukste aan jouw blog vind ik dat je veel van jezelf laat zien en daarbij ook echt bruikbare en praktische tips geeft.

 17. Bettie 8 maart 2016 / 10:24

  Leuk om jouw invulling van deze tag te lezen. Ik wist niet dat je geïnterviewd werd door Sanny, wat super tof dat je dat mocht doen.

 18. Nesrin 8 maart 2016 / 10:59

  Ha Lisanne, leuk ingevuld! Misschien is het handig om de bedenker van de tag te noemen 😉 het is Maris van Hare Maristeit. Zij houdt een lijstje bij van alle bloggers die deze tag invullen.

  Have a great day!

  • Lisanne 8 maart 2016 / 14:00

   Helemaal vergeten op te zoeken, dat is ook een soort etiquette geworden door de jaren heen. Leuk! En goed natuurlijk, dat de maker de credits krijgt 🙂 Heb het er nu even onder gezet, handig ook voor als je hem zelf ook invult, kun je de vragen zo kopieren 😀

 19. Anouk 8 maart 2016 / 16:57

  Leuk om te lezen Lisanne én leuk dat je hem bij mij weg hebt 🙂 Ik denk dat jouw gouden blogtips nog steeds worden gewaardeerd!

 20. Story addict 8 maart 2016 / 19:04

  Leuk om zo eens een kijkje achter de schermen te krijgen 🙂 Ik vind je blog sowieso superleuk! 😀 En die oude lay-out, grappig om het zo eens te vergelijken (hoeveel je ook vooruit bent gegaan, kei tof!)

 21. Vivian 8 maart 2016 / 19:15

  Ik dacht eerst dat dit een heel standaard tag was, maar nu heb ik ‘m gelezen en vind ik het toch wel erg leuk, dus ik ga m binnenkort ook overnemen denk ik!

 22. De Hoestende Avonturier 8 maart 2016 / 19:20

  Allemaal interessante antwoorden, en het filmpje van Sanny en jou had ik nog niet gezien – dat is heel leuk en mooi! Leuk om je een keer vanuit iemand ander’s camera te zien. x

 23. Karen 8 maart 2016 / 19:46

  Die persreis zie ik ook wel zitten! En ook voor mij een vol te houden programma aub! Dus we kunnen samen gaan! 😉

 24. Irina 8 maart 2016 / 22:10

  Onwijs leuke TAG! Ik neem hem zeker van je over ^^

 25. Zo simpel is dan geluk 9 maart 2016 / 18:49

  Heel erg leuk deze tag, mooie antwoorden. Het filmpje van Sanny zoekt geluk had ik overigens nog niet eerder gezien, die ga ik binnenkort eens bekijken! (Via m’n telefoon vind ik dat nooit zo handig, haha.) 🙂

 26. Mr. Poro 10 maart 2016 / 10:16

  Grappig om te lezen dat je persoonlijke artikelen toch het meest interessant zijn voor mensen! Ik denk dat dit in de jaren is gegroeid? Naarmate je steeds meer vaste bezoekers krijgt.

 27. Elize 13 maart 2016 / 18:40

  Goh wat een leuke tag! Zie ‘m nu pas. En natuurlijk heel fijn om te lezen dat je veel aan m’n blog hebt, vind ik echt super leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.