Bloggers; doe mee met de lichtpuntjesmaand!

September is lichtpuntjesmaand op Lisanneleeft.nl. Zoals ik al vertelde wil ik graag lichtpuntjes van lezers gaan plaatsen, daarover komt nog een blogpost. Maar als je een eigen blog hebt kun je meedoen op je eigen blog! Ik kwam op het idee doordat Emma uit zichzelf al een blogpost maakte met haar lichtpuntjes.

lichtpuntjesmaandblogmee

Natuurlijk kun je helemaal zelf een invulling geven aan de manier waarop je meedoet. Wat je bijvoorbeeld zou kunnen doen:

 • Net zoals ik: elke dag bloggen over een lichtpuntje
 • Of je maakt een keer, of met regelmaat (elke week?) een lijst met de lichtpuntjes van de afgelopen week.
 • Wat ook kan: als je wekelijks een fotodagboek of iets in die richting post, daarbij een lijst maken met lichtpuntjes van de afgelopen week.
 • Natuurlijk kun je ook zelf een andere invulling bedenken!

Dus… als je een blog hebt; ik zou het onwijs leuk vinden als je meedoet! Als je iets geplaatst hebt kun je hieronder je linkje plaatsen, misschien maak ik er nog wel een aparte blogpost over met de leukste lichtpuntjes op andere blogs. En als je zelf geen blog hebt: nodig jouw favoriete bloggers uit om mee te doen, want lichtpuntjes lezen van anderen is gewoon leuk, toch? Doe jij mee?

En oja: ook zonder blog kun je meedoen, denk aan Facebook, Instagram en Twitter (gebruik de hashtag #lichtpuntje, dan kan iedereen die wil lezen/zien het ook makkelijk vinden!)

DELEN:

33 reacties

 1. Cindy 7 september 2013 / 17:51

  Ik maak met enige regelmaat een “things that make me happy” lijstje. En met vrijdag de 13e in het zicht heb ik ook al een idee voor een blogpost. Mijn blogbeschrijving is ook: “Somedays you just have to create your own sunshine”, mijn blog is voor mij mijn happy-momentje. Ik ben dan ook nog maar net een maand bezig ongeveer.. Maar ik hoop dat ik andere bloggers/lezers een glimlach op hun gezicht geef, als zij mijn blog lezen. Maar zoals ik al zei: ik ben nog maar net een maandje bezig, moet het nog goed onder de knie krijgen 😉

  Voor mijzelf schrijf ik ook bijna elke dag een dankbaarheidslijstje. Als ik daar niet aan toe kom, dan denk ik, voordat ik ga slapen, aan drie fijne momenten van die dag, zodat ik met een goed gevoel mijn dag afsluit.

  Mooi initiatief! En jij veel sterkte met je behandeling “en het zijn maar bijwerkingen” en met de omschakeling naar op jezelf wonen!

 2. martina 7 september 2013 / 18:20

  leuk, ik ga er denk ik ook zeker wat mee doen! Vind het goed om hierbij stil te staan!

 3. Linda 7 september 2013 / 19:17

  Ik maak sowieso wel eens een ‘dankbaarheidslijstje’ op mijn blog, maar dit is wel heel erg leuk! Ik ga zeker meedoen ja, ik denk dat het dan een item wordt van één keer in de week bijvoorbeeld. Ik ben net terug van vakantie en ben bezig met een dag-voor-dag-verslag van wat ik allemaal gedaan heb. Maar ik ga dit gewoon ertussendoor plannen 🙂 En natuurlijk even deze blog delen op Facebook!

 4. Elsa 7 september 2013 / 19:58

  Wat leuk! Ik ga eens even denken of ik dit een leuk vat kan gieten. Of misschien wel elke week een lijstje met lichtpuntjes. I’ll keep you updated.. 🙂

 5. Manon 7 september 2013 / 20:02

  Ik ga ook even kijken of ik hier iets mee kan

 6. Tineke 7 september 2013 / 23:35

  Mooi initiatief! Ik ga hier zeker wat mee doen meid!
  Liefs

 7. Resy 8 september 2013 / 07:49

  Erg leuk! Ik weet dat Rosie (www.lifebyrosie.nl) een tijdje terug een gratitude diary had gemaakt. Dit was iets wat mij aan het denken zette waardoor ik er ook een ben gaan maken en ik wil nu aan het eind van elke maand een paar dingen hieruit op mijn blog zetten. Het is iets waardoor je toch wat meer gaat genieten van de momenten

 8. Suzanne 8 september 2013 / 13:05

  Wat een super leuk idee, ik ga vanmiddag denk ik een leuk artikeltje schrijven over mijn lichtpuntjes van het moment, want die zijn er veel! hihi

 9. Hester 8 september 2013 / 13:19

  Ik ga er eens over nadenken! Een dankbaarheidslijstje is lang geleden!

 10. Marleen 8 september 2013 / 13:30

  Mooie actie, mensen zouden inderdaad positiever naar de kleine dingen van het leven moeten kijken 🙂

 11. Marjolein 8 september 2013 / 16:23

  Leuk initiatief 😀 we mogen wel wat blijer zijn met de kleine dingetjes in het leven! Ik heb afgelopen vrijdag nog een ‘happy list’ geplaatst, want dat vind ik altijd zo leuk om te doen! Ik ga niet elke dag erover bloggen, maar ga deze maand er wel wat meer bij stil staan denk ik & ik schrijf soms dingen op!

 12. Marieke 8 september 2013 / 16:36

  Ik ga zeker een keer in de week een lichtpuntjeslijstje maken, ik zal de link delen zodra de post klaar is 🙂 Ik vind het echt een heel erg leuk idee!
  x Marieke

 13. Nicole 8 september 2013 / 17:17

  Leuk Lisanne! Ik weet nog niet of ik er aan mee gaan doen op m’n blog, maar door jouw lichtpuntjesweek heb ik wel weer m’n “Count Your Blessings” boekje tevoorschijn gehaald, eigenlijk hetzelfde idee: je schrijft alle kleine en grote blessings op in je boekje.

 14. Giulia 8 september 2013 / 21:57

  Wat een leuk idee, ik ga er zeker aan meedoen! Binnenkort een post maken over lichtpuntjes in mijn leven en misschien iets over hoe je er meer mee kunt doen, ook om er zelf wat meer bij stil te staan! Zal hieronder de link posten als het online staat!

 15. Romy 21 september 2013 / 17:05

  Ik doe ook mee hoor! Mijn artikel gaat over de lichtpuntjes van herfst. Niet gedacht dat ik zoveel lichtpuntjes uit die koude herfst kon halen, haha.

 16. xx_Patries_xx 22 september 2013 / 19:08

  klinkt goed, misshcien maak ik de maand oktober wel mijn lichtpuntjes maand!

 17. julian 22 april 2021 / 12:49

  leuk idee! ik ga ook maar beginnen met een lijstje maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.