Blogpraat

Gister had ik het álweer over blogpraat. Maar wat is blogpraat nu eigenlijk? Blog jij ook? Dan is #blogpraat zeker voor jou ook heel interessant. Op elke maandag van 20:00 tot 21:00 komt een heel stel bloggers bij elkaar op Twitter om met elkaar te praten over, inderdaad, bloggen!

Ongeveer een half jaar geleden, toen ik nog maar net begonnen was met bloggen, kreeg ik een tip van iemand. Ik heb geen flauw idee meer van wie, maar ik ben diegene dankbaar. Sindsdien heb ik bijna elke maandagavond achter mijn computertje gezeten om met mensen te praten die het zelfde leuk vinden als ik, bloggen!

Elke week praten we over een ander onderwerp en steeds weer komen we tot interessante inzichten. Het is ook leuk om te zien hoe een ander erover denkt, opeens kun je dingen van meerdere kanten bekijken.

En het allerleukste (voor mij) aan blogpraat is, dat ik daarna vol met inspiratie zit en ik een heleboel stukjes kan gaan typen voor mijn blog. Daarnaast kom ik steeds weer terecht op blogs van inspirerende (vaak wel een wat oude) mensen.

Elja (@Elja1op1 op Twitter) begon ooit met blogpraat, de eerste paar keren praatte ze gezellig tegen zichzelf maar er gingen steeds meer mensen mee doen. Afgelopen maandag was de blogpraat onwijs snel en waren er heel erg veel mensen. Blogpraat is echt een succes geworden!

Elke maandagavond, elke week een ander onderwerp, 20:00 tot 21:00 met de hashtag #blogpraat en sinds kort heeft blogpraat ook een website.

6 reacties

 1. Benthe 6 april 2011 / 17:19

  Oh dat wist ik niet, leuk! Volgende week is een kijkje geven!

 2. Debby 6 april 2011 / 17:48

  Laat ik dan net dansles hebben, jammer! Wel een leuk initiatief 😀

 3. Lien 6 april 2011 / 17:54

  Dit kende ik nog niet, ondanks het feit dat ik toch dagelijks twitter. 🙂 Als ik eraan denk ga ik maandag eens kijken. Maar… Als er dan steeds meer mensen aan mee gaan doen, wordt het toch al snel chaotisch? Lijkt me heel leuk om met een beperkte groep te doen, maar met 100en mensen? 🙂

 4. kim 7 april 2011 / 07:02

  Had al weleens wat over blogpraat op je blog gelezen maar snapte het niet echt. Nu wel, lijkt me leuk!

 5. Iris Anastasia 7 april 2011 / 12:34

  Wat leuk! Wist niet van het bestaan af, maar ik ben ook niet zo’n actieve twitteraar. Ik zal eens gaan kijken!

 6. Sharp Ben 11 april 2011 / 13:04

  Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen. Jouw stukje over #blogpraat is bij uitstek geschikt om deel te nemen aan mijn blogkermis (een soort online magazine voor en door bloggers rond een bepaald thema) met de titel: “succesvol bloggen: meer dan nu en dan artikels posten”. Aan de blogpost hoeft niets te worden veranderd. Deelnemen is zo gebeurd.
  Wat heb jij erbij te winnen? Extra promotie voor je blog!
  Je bent tot niks verplicht en misschien lijkt het je wel wat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.