Blogtips #12: Inspirerende blogvoorbeelden van 2013!

 Na het schrijven van al die blogtips denk je vast dat ik al lang alles al weet en kan van bloggen. Dat heb je mis! Er zijn zo ontzettend veel dingen te leren over bloggen, je bent nooit uitgeleerd! Persoonlijk vind ik het erg mooi om te kijken naar hoe andere bloggers het aanpakken, van veel bloggers kan ik nog veel leren! In dit artikel zet ik de bloggers op een rij waarvan we allemaal nog wel iets moois kunnen leren. Dit zijn ze:

blogvoorbeelden-van-2013

ikbenirisniet

Iris van ikbenirisniet om haar humor en persoonlijkheid

Echt waar, ik ben groot fan van Iris en haar blog. Ze blogt over vrij veel verschillende dingen, maar het maakt voor mij niet uit waarover ze schrijft, het gaat om de manier waarop. Als je Iris haar blog leest weet je wat ik bedoel: Iris is altijd eerlijk, lekker zichzelf, en heeft humor. Of je houdt van die humor is de vraag, ik vind het in elk geval geweldig.

eljadaae

Elja van Eljadaae om haar openheid

Ik heb het al eens eerder gezegd, maar voor mij is Elja echt een soort blogvoorbeeld geworden. Ze blogt elke dag en dat maakt dat haar stukken soms ook ontzettend persoonlijk zijn. In haar blog geeft ze je een kijkje in haar leven, maar wel met een toefje marketing. En dat vind ik juist heel erg leuk! Als ze iets stom vindt dan laat ze het weten, als het niet goed gaat – of juist wel natuurlijk ook. Gewoon haar open blik op de wereld. Vind ik mooi!

teskuh

Teske van Teskuh omdat ze bewees dat je nooit te groot bent om te groeien

Voornamelijk jongere lezers zullen Teske maar al te goed kennen. Teske is ontzettend bekend via haar blog en via YouTube, haar blog is van de blogs uit dit rijtje absoluut de blog die het meest bezocht wordt. Maar Teske heeft afgelopen jaar laten zien dat je nooit te goed of te groot bent om te groeien, om te leren. Neem bijvoorbeeld haar foto’s van een jaar geleden en nu: een wereld van verschil. In positieve zin! Voor de rest heb je haar blog het afgelopen jaar gewoon zo hard vooruit zien gaan in kwaliteit, heel mooi om te zien.

laviesagista

Sanne van Laviesagista, omdat haar verse blog er nu al onwijs professioneel uitziet

Laviesagista is een blog die nog helemaal niet lang online is, maar daar zie je helemaal niets van! Prachtige foto’s, leuke video’s, fijne (beauty)onderwerpen, goed geschreven. Veel bloggers zullen pas na jarenlang bloggen zo ver zijn, maar Sanne bewijst dat je ook een geweldige start kan maken, als je dat graag zou willen. Dus… voornemens om je blog beter te maken? Go for it!

lifesplash

Jiami van Lifesplash omdat ze laat zien dat alles mogelijk is

Ook deze jongedame (14 jaar oud) is er eentje die mij ontzettend inspireert. Elke keer dat ik op haar blog kom verbaast het me weer hoe veel moois er uit een persoon kan komen. Perfecte foto’s, geweldige layout, goede content, onwijs mooie video’s, met daarachter gewoon een heel leuk en mooi mens. Ze won dit jaar de Gouden Apenstaart, die ze wat mij betreft dan ook meer dan verdiend heeft (lees hier haar artikel erover).

naoki

Sophie van Naoki omdat bij haar eerlijkheid boven alles gaat

Naoki is een blog over natuurlijk, eerlijk en dierproefvrij leven. Sophie vindt het belangrijk dat de consumenten weten wat ze kopen, en dat bedrijven hen niet voor de gek houden op dit gebied. Je merkt echt aan Sophie dat zij dit zo ontzettend belangrijk vindt, het gaat boven alles. Bedrijven hebben gedreigd haar aan te klagen doordat ze zo eerlijk was over wat ze wist over bepaalde merken, maar Sophie gaat stug door. Alles voor haar lezers. Deze vastberadenheid en eerlijkheid boven alles is een enorm voorbeeld! Echt heel erg mooi.

Als je ook blogt: wie is jouw ultieme blogvoorbeeld (een link plaatsen mag!) en vooral: waarom? En de bloglezers: van welke blogger vind jij dat we allemaal nog veel kunnen leren en waarom?

Lees ook de vorige blogs uit de serie met blogtips:

70 reacties

 1. Susanne 29 december 2013 / 09:37

  Wat lief dat je deze bloggers even in het zonnetje zet! Een paar kende ik nog niet dus daar ga ik even een kijkje nemen 😉
  Susanne blogde laatst over… The Food(d)airy | week 52

 2. Jolanda 29 december 2013 / 10:08

  Leuke lijst! 🙂
  De link van ‘Ik ben Iris Niet’ verwijst niet naar haar site, maar naar lissanneleeft.nl 😉

 3. Hester 29 december 2013 / 10:13

  Leuk lijstje met blogs die ik even ga bekijken. Zelf vind ik Iris, Sophie en Teske heel inspirerend.
  Hester blogde laatst over… The Christmas Tag

  • Judith 29 december 2013 / 10:46

   Ik volg Teske, Jiami en Iris ook & je hebt inderdaad gelijk over waarom ze inspirerend zijn! De andere kende ik nog niet, maar daar ben ik nu wel erg benieuwd naar geworden. 😀
   Judith blogde laatst over… Goede voornemens/doelen voor 2014

 4. Linda 29 december 2013 / 11:30

  Leuk om te lezen én om nog wat nieuwe bloggers te ontdekken! Ik volg Iris’ blog al een hele tijd (daar is het eigenlijk mee begonnen bij mij, via een studiegenootje die haar blog volgde) en word altijd erg blij van haar 🙂
  Linda blogde laatst over… Fijn.

 5. Resy 29 december 2013 / 12:26

  Leuk artikel! Teske volg ik echt al lange tijd. De rest kende ik nog niet, maar ga ik gelijk even een bezoekje brengen
  Resy blogde laatst over… Het cadeautjes artikel

 6. Carlijn 29 december 2013 / 13:29

  De link naar Ikbenirisniet doet het niet. Je hebt me nieuwsgierig gemaakt! Niet dat ik te beroerd ben om het in te typen, maar aanpassen is beter neem ik aan 🙂
  Carlijn blogde laatst over… Kerstcadeau’s

 7. Natasja 29 december 2013 / 14:15

  Iris is een held! En Elja is een blog boegbeeld, ook dankzij #blogpraat natuurlijk.
  Natasja blogde laatst over… 2013 in travels

 8. WeHeartFit 29 december 2013 / 14:16

  Ik ken alle blogs behalve die van Laviesagista. De blog van Iris is inderdaad leuk vanwege haar ongezouten schrijfstijl, Teskuh is gewoon een topmeid en Jiami heeft echt de mooiste foto’s en een fijne layout! Helemaal met je eens. Verder vind ik jouw blog ook een goed voorbeeld want ik heb de groeispurt meegemaakt en dat is helemaal terecht!
  WeHeartFit blogde laatst over… De ups en downs van mijn 2013

 9. Explorista 29 december 2013 / 14:17

  Ik lees zelf heel graag de blog van Iris, en kom ook af en toe op de blog van Jiami. Zo indrukwekkend dat zo’n jong meisje (ik volg haar geloof ik sinds haar twaalfde ofzo?) zo’n mooie website kan opzetten. Ik vind zelf Cynthia van Misslipgloss.nl nog steeds de meest inspirerende, gewoon om hoe zij zichzelf neerzet als persoon én merk, en er zo professioneel mee omgaat. Eerlijk is eerlijk, dat vond ik niet altijd, maar ik vind haar het laatste jaar zo ontzettend gegroeid 🙂 Veel waardering!
  Explorista blogde laatst over… Fijne Kerst + mijn favoriete reisblogs

 10. Emilia 29 december 2013 / 14:20

  Wat een mooi artikel Lisanne, je beschrijft alle blogs en de meiden erachter echt perfect. Ik ken alleen Elja’s blog nog niet (shame on me, ik ga meteen kijken!), verder ben ik het helemaal eens met alles wat je schrijft!
  Emilia blogde laatst over… LOOKING BACK / 2013 in outfits

 11. Lidewij 29 december 2013 / 14:20

  Wat is het een leuk artikel geworden! Ik vind Naoki echt fantastisch en heb door haar veel inspiratie en inzicht gekregen wat betreft natuurlijke merken, en hoe sommige merken gewoon stug door blijven liegen over dierproeven..een echte eye-opener! Ik vind het vooral heel sterk van haar dat ze altijd voet bij stuk heeft gehouden; daarmee heeft ze voor mij niet alleen bewezen dat de waarheid altijd wint, maar ook dat je als één klein persoon toch een wereld van verschil kan maken in de grote boze bedrijvenwereld.
  Veel andere blogs kende ik nog niet, dus daar ga ik zeker even een kijkje nemen!
  Lidewij blogde laatst over… Opgemaakt December

 12. Romee 29 december 2013 / 14:26

  Jiami en Iris zijn inderdaad écht heel leuk!
  Romee blogde laatst over… Vrede

 13. Kelly Caresse 29 december 2013 / 15:13

  Wat leuk om te zien en zo ook nieuwe blogs te ontdekken. Ik ben het helemaal met je keuze eens, zo zijn naoki, ikbenirisniet, teskuh en Jiami van Lifesplash ook echte voorbeelden voor mij. maar lieve Lisanne, jij bent voor mij een echt voorbeeld! Jouw enthousiasme, professionaliteit en kwaliteit zijn heel inspirerend!
  Kelly Caresse blogde laatst over… Persoonlijk jaaroverzicht 2013 Kelly Caresse. Een bewogen jaar

 14. Charlotte 29 december 2013 / 15:27

  Mooi lijstje! Die nieuwe blog ga ik zeker volgen. Ik vind lifesplash ook echt geweldig. Maar lieve Lisanne, je vergeet een hele belangrijke blog! Jou blog ^^ als er een blog is die mensen inspireert, moed en positieve kracht geeft ben jij dat wel! I love your blog! <3

 15. Sarah 29 december 2013 / 15:49

  Wat ontzettend leuk dat je deze tips met ons deelt. De blogs klinken stuk voor stuk inspirerend. Ik lees eigenlijk alleen nog Teskuh en Lifesplash dus ik ga zeker de tijd nemen om de andere blogs te bekijken.

 16. eline 29 december 2013 / 16:19

  Ik vind Jiami echt zoooooooo cool. Als je toevallig dit artikel leest en toevallig ook mijn reactie : hoi.
  Ik vind teske echt een heel mooi meisje en ze straalt echt uit dat ze bloggen leuk vindt, als je begrijpt wat ik bedoel.
  eline blogde laatst over… Mijn voornemens voor 2014

 17. Wieneke 29 december 2013 / 16:25

  leuke tips! ik hou hier altijd zo van, van een hoop blogs die ik volg via Bloglovin springen er altijd wel een paar uit die ik altijd bezoek. Degenen aan wie ik het meest trouw ben zijn: beautylab, kittehscupcakes, styleguide, fashionisaparty en creators of desire. ik scroll graag door outfits van anderen. verder lees ik ook graag bij lnnk.nl deels omdat ik haar al best lang ken, maar haar blog is lekker rustig met leuke DIY’s en interieur ideetjes :).
  Wieneke blogde laatst over… Passing Time | Guido Spek & Pip Pellens

 18. Sharon 29 december 2013 / 16:58

  Leuk artikel 🙂
  Je tips zijn echt heel handig voor een beginnende blogger! Wel vraag ik me nog af waar je foto’s van bijvoorbeeld films en series vandaan kan halen. Heb je hiervoor misschien een paar tips?

 19. Britt 29 december 2013 / 17:02

  Zeker mee eens, ik volg Iris, Teske en Jiami ook al een tijdje en ze hebben echt superleuke blogs inderdaad!
  Britt blogde laatst over… christmas ’13

 20. Isabel 29 december 2013 / 17:25

  Er zitten echt veel tussen die ik nog niet kende, maar ook een paar die ik wel kende. Ik ga er meteen een paar checken, vooral de laatste klinkt heel interessant.
  Isabel blogde laatst over… H&M sale favorieten

 21. Karlijn 29 december 2013 / 17:44

  Wat heb je een mooie blogs uitgekozen. Je beschrijft ze ook fijn en lief. Iris volg ik al héél lang en haar blog is steeds groter geworden, terwijl zij zo lekker zichzelf ik gebleven. Dat vind ik ook zo fijn aan alle blog die je noemt, de meiden erachter zijn niet naast hun schoenen gaan lopen, maar lekker zichzelf gebleven. Net als jij, jouw volg ik nu ook al een hele tijd en ik weet wel zeker dat jij voor heel veel mensen een inspiratiebron bent (in ieder geval voor mij)!
  Karlijn blogde laatst over… Wat ik las in 2013

 22. Sophie 29 december 2013 / 19:49

  Dankjewel Lisanne, lief dat je mij en mijn blog noemt! Ik wens je alvast een hele fijne oudejaarsavond toe en een heel mooi nieuw jaar 🙂 xo

 23. Daphne 29 december 2013 / 20:21

  Leuk artikel! Aantal van deze blogs ken ik nog niet, dus die ga ik lekker even opzoeken!

 24. Anouk 29 december 2013 / 21:28

  Ik ga zeker een kijkje nemen bij deze voorbeelden. Vooral omdat ik zelf net begonnen ben, moet ik nog veel leren!
  Anouk blogde laatst over… 27 december

 25. Tiffany 29 december 2013 / 22:28

  Deze bloggers ken ik nog niet zo goed, ik denk dat ik weer een tijdje zoet ben met het ontdekken van hun blogs nu! Misschien best voor morgen houden, het wordt al laat 😀

  Blogs die mij inspireerden: Beautygloss.nl en jij, lisanneleeft.nl

  Door jullie blogs ben ik ook beginnen bloggen, durfde ik eindelijk de stap zetten. Beiden zijn jullie erg positief, en benaderen jullie alles zo positief mogelijk. Ik kreeg echt de motivatie om er zelf aan te beginnen.
  Doe zo verder, ik volg je blog op de voet en blijf steeds nieuwsgierig naar meer 🙂
  Tiffany blogde laatst over… Quote Of The Week

 26. Lifesplash 29 december 2013 / 22:37

  Dankjewel lieve Lisanne. Ik vind het geweldig om te lezen dat je zo over mij denkt. Wat ben je toch een lief mens! Ik wil je ook bedanken en vertellen dat ik jou ook enorm respecteer. Hoe jij de uitdaging tegen je beperking aan gaat is een bijzonder gevecht, maar vind het knap dat je blijft vechten. Al helemaal omdat je beperking natuurlijk ‘onzichtbaar’ is.
  Lifesplash blogde laatst over… Washi tape nagels DIY

 27. Hester 31 december 2013 / 10:36

  De kwaliteit van Sannes blog verbaasde mij inderdaad ook toen ik hem afgelopen week voor het eerst zag! Teske is inderdaad enorm gegroeid en Sophie klinkt ook als een doorzetter, tof.
  Hester blogde laatst over… Mijn 2013 – recap

 28. Rosebird 1 januari 2014 / 22:41

  Hee Lisanne,

  Zelf mag je ook wel bij de inspirerende blogs staan! Dankzij jouw tips heb je me namelijk het laatste zetje gegeven om te beginnen met bloggen!
  Ik lees altijd met veel plezier jouw artikelen en vind ze altijd heel inspirerend, dat blijkt ook wel, anders was ik zelf ook niet een blog begonnen! Ik hoop dat er ik net zoveel plezier in ga vinden, als jij dat doet!
  Ga vooral zo door met jouw blog!

  Lieve groetjes!
  Rosebird blogde laatst over… Nieuw jaar, nieuwe start!

 29. Fleur 18 januari 2014 / 23:48

  Leuk om te lezen! En sommige die volgde ik ook al 🙂

 30. Lieve 13 mei 2014 / 21:01

  Mijn blogvoorbeeld is Aline van PaperBoats (http://www.paperboats.nl/). Prachtige foto’s, mooie verhalen, goede humor en leuke onderwerpen. Als er iets nieuws van Aline in mijn Bloglovin’ leeslijst staat ben ik blij!

  x Lieve

 31. Emma 16 juni 2014 / 20:55

  Jiami, queen<3 Zij is mijn ultieme voorbeeld, we hebben veel overeenkomsten en omdat ze al zo ver is op zo'n jonge leeftijd inspireert ze me.
  Verder mag jij er ook bij staan bij mij, met je geweldige blogtips! Thankss
  XX Emma
  Emma blogde laatst over… Wishlist

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.