Blogtips #15: Contact en samenwerken met bedrijven

Wanneer je blog eenmaal wat groter is geworden, en jouw niche hier geschikt voor is, zul je benaderd gaan worden door bedrijven; webshops, PR bureaus. Er komen allemaal mensen met complimentjes die je blog geweldig vinden, maar ook iets van jou willen. Hoe ga je daarmee om? Hoe zit het zaken doen in de bloggerswereld in elkaar?

zaken-doen-met-bloggen

Flickr / thinkpanama

Wees bewust van hun doel

Waarom komen er mensen van bedrijven naar jou toe met allemaal uitnodigingen en vragen? Dat is heel simpel; ze willen iets van jou. Ze willen dat je over hun product schrijft, naar hun website linkt, of dat je iets goeds schrijft over het merk.

Het zijn mensen die jou positief willen laten schrijven over hun product. Wanneer je spullen ontvangt, wanneer je shoptegoed aangeboden krijgt, wanneer je uitgenodigd wordt voor een event, PR mensen aardig tegen je doen, het draait om een ding. Natuurlijk doen mensen ook ‘gewoon’ van zichzelf aardig, maar dat is niet de reden waarom ze contact met je zoeken.

Het is hun taak om te zorgen dat de media (ja, daar hoor jij ook bij als je een blog hebt!) positieve aandacht besteedt aan hetgeen dat zij vertegenwoordigen. Uiteraard uiteindelijk allemaal om te zorgen dat er meer verkocht wordt.

Gaat het om het plaatsen van specifieke links dan gaat het waarschijnlijk ook om de linkbuilding van een bepaalde website. Dan is het voor de opdrachtgever vaak niet belangrijk wát er precies geplaatst wordt, als de links maar in de tekst verwerkt worden.

Je blog is meer waard dan je denkt

Vooral als je mijn andere blogtips hebt gevolgd en een specifiek niche hebt is je blog veel meer waard dan je denkt. Wanneer je bijvoorbeeld nadenkt over prijzen van advertorials, schat je blog hoger in! Mij is duidelijk geworden dat veel bloggers veel te laag inzetten (jep, ook ik ben schuldig).

Ik heb hierover veel rondgevraagd en erover nagedacht, wat vergeleken, en ik vind het onwijs lastig om een prijs te bepalen voor mijn advertorials, moet ik eerlijk bekennen. Mijn tip is dan ook: vraag eens rond bij soortgelijke bloggers (zelfde onderwerp of misschien ongeveer dezelfde bezoekersaantallen), doe research, en denk er goed over na. En natuurlijk ook belangrijk: hoeveel vind jij zelf dat een plek op jouw website waard is?

Nog een tip: doe niet aan onderhandelen. Bekijk deze video en je snapt waarom:

Je hebt goed nagedacht over je prijs, en je blog is meer waard dan jij denkt. Laat je niet ompraten, maar vertrouw op jezelf. Sommige adverteerders proberen je altijd in een hoekje te duwen en je minderwaardig te laten voelen. Feit is: jij bent niet minderwaardig en je blog ook niet.

Denk aan je eerlijkheid en de toegevoegde waarde

Het is natuurlijk ontzettend gaaf als je blog interrestant wordt voor adverteerders en PR bureaus! Logisch dat je je gevleid voelt en dat je trots bent dat je dat voor elkaar hebt met je blog. Maar blijf bij jezelf.

De spullen die je krijgt zijn geen cadeautjes en ze sturen ze niet omdat ze je zo aardig vinden. Je bent ze niets verschuldigd en je hoeft dus ook niet positiever te doen dan je bent, althans, als je eerlijk en authentiek wil blijven.

Daarnaast wil ik je graag aanraden om ook aan je blog te blijven denken. Stel je voor: je krijgt iets ontzettend duurs en iets wat je echt heel leuk vindt aangeboden gekregen en je moet dan wel verplicht een artikel schrijven hierover. Een probleem: het past niet bij je blog. Wat doe je?

 1. Je ziet het als een betaling in natura in plaats van geld voor een advertorial
 2. Simpel: je zegt nee, want het past niet bij je blog

De eerste optie kan ik nog begrijpen indien hetgeen wat je ontvangt van voldoende waarde is en het ook tot op zekere hoogte bij je blog past. De tweede is hetgeen wat ik je zou aanraden, hoe zuur dat ook klinkt en hoe moeilijk dat ook is. Kijk vooral naar de toegevoegde waarde die het heeft voor jouw blog. In optie 1 gaat het door voor advertorial (dat moet het er nog wel bij passen) in optie 2 past het er gewoon niet goed genoeg bij en is het geen toevoeging aan je blog. En dat is dan heel erg jammer.

Maar uiteraard blijft dit je eigen keuze, het is jouw blog, dit is slechts een tip die ik je wil meegeven.

Laat je niet voor de gek houden

Een aantal dingen waarvan je moet weten:

 • Een gastblog is niet meer wat het ooit was. Als een webshop een gastblog bij jou wil plaatsen, dan zetten ze hier links in, dus dan is het niets anders dan een verkapte advertorial. Deze links op jouw blog zijn geld waard, hoe klein je blog ook is.
 • Het valt misschien niet op, maar sommige bedrijven gaan steeds meer slinkse maniertjes bedenken om de dingen naar hun hand te zetten. Het is bijvoorbeeld vanaf 1 januari dit jaar verplicht om bij betaalde blogposts of gekregen spullen erbij te zetten dat dit het geval is. Sommige bedrijven doen alsof ze van niets weten, andere bedenken allerlei rare dingen dat je strafbaar zou zijn als je voor advertorials betaald krijgt en dat je dan nooit meer gevonden kan worden in Google. Wees hiervan bewust en ga niet in zee met mensen die je dingen willen laten doen die tegen je principes (of tegen de reclamecode) ingaan.
 • Word lid van een Facebook groep met bloggers, hierbij kun je vragen stellen op dit gebied. Samen staan we sterk! Deze groep of deze zijn sowieso heel goed, de collega bloggers in deze groepen zijn erg behulpzaam! Hier kun je al je vragen kwijt.
 • Probeer je zo min mogelijk te laten beïnvloeden. Na een onwijs leuk event of wanneer je een enorme doos vol met spullen hebt gekregen ben je al gauw geneigd veel positiever te praten over producten of een merk. Dat is een feit. Blijf vooral eerlijk en laat ook weten dat je bij een event bent geweest of de producten hebt gehad (dat laatste is zoals eerder genoemd ook gewoon verplicht).
 • Je mag je best een beetje gedragen als een zakenvrouw, je blog is immers (ook al ben je misschien niet ingeschreven bij de KvK) jouw ‘bedrijf’ als je samenwerkt met andere bedrijven. Een klein beetje scherp (en zakelijk!) zijn mag best, vooral als je te maken hebt met mensen die je proberen te intimideren door wat brutaal te zijn.
 • Veel bloggers schrijven bedrijven, webshops en PR bureaus aan met de vraag of ze willen samenwerken. Ik zelf doe dit niet, tenzij er iets is waarover ik echt heel erg graag wil schrijven. Contact zoeken voor een samenwerking is top, maar doe het niet om de ‘gratis spullen’, dat doet af aan de kwaliteit van je blog.

Ik snap dat veel bloggers hier nog niet mee te maken hebben, maar ik zie ook vaak bloggers die hier net mee te maken krijgen en totaal niet weten hoe het allemaal in elkaar zit. Het ligt natuurlijk ook een beetje aan jouw normen en waarden op wat voor manier je hiermee omgaat, maar in mijn ogen zijn eerlijkheid en kwaliteit op je blog het meest belangrijk. En natuurlijk het plezier dat je eraan beleeft!

Soms lijkt de wereld van het bloggen allemaal leuk en gezellig, maar feit is dat er geld in zit (en ja, als er geld in het spel is…). En het is helemaal niet erg om daaraan mee te doen, maar wees je bewust van wat je doet. En kom een beetje voor jezelf op, zoals ik al zei: je bent meer waard dan je denkt, onderschat jezelf en je blog niet! Heb jij nog tips op dit gebied?

Lees ook de vorige blogs uit de serie met blogtips:

75 reacties

 1. Rosebird 19 januari 2014 / 07:42

  Wat een ontzettend goed artikel zeg. Ik weet niet hoeveel bloggers hier (al) mee te maken hebben, maar op deze manier laat je sowieso zien hoe het in z’n werk gaat en dat vind ik al heel interessant! Goed ook dat je benadrukt dat je meer waard bent, dan dat je denkt 🙂

 2. Kimberly 19 januari 2014 / 07:59

  Dit artikel is weer ontzettend goed en leerzaam! Eilaas zijn gastartikelen inderdaad niet meer wat het geweest is, dat vind ik best jammer eigenlijk. Ik heb trouwens ook heel veel geleerd van het filmpje. Hij vertelt het op een hele goede manier en dat je echt denkt van tja.. Waarom deed ik dat ooit eigenlijk! Door zijn, en nu door jou, tips ga ik waardevoller denken over mijn blog en dat is eigenlijk wel zeer belangrijk. Dat is net zoiets als met zelfvertrouwen ongeveer, je moet ook echt in jezelf geloven, anders zien andere het niet zo snel en boren ze daar zo doorheen.

 3. Kelly Caresse 19 januari 2014 / 08:10

  Wat een goede tips Lisanne. Ik heb hier echt wat aan, ik ben ook guilty en mag m’n blog ook wel hoger waarderen voor bedrijven en wat zakelijker worden. Sommige bedrijven denken echt voor een dubbeltje op de eerste rang te kunnen zitten en dat is jammer. De reclame code vind ik erg belangrijk daarom gebruik ik voortaan een ‘sponsored post’ logo bij advertorials en samenwerkingen hier transparant en eerlijk over te zijn tegenover mijn bezoekers. Ik ben wel benieuwd hoe je een tarief goed kunt opstellen voor een advertorial op basis van het bereik van je blog? Ik kan hier wel tips in gebruiken, ik heb ook veel aan de bloggers groepen op facebook

 4. MySimplySpecial 19 januari 2014 / 08:17

  Wat een goede post weer! Heel goed om eens bij stil te staan en beter over na te denken. Ik ben zelf nog niet zo lang bezig met bloggen dus dan heb je een hoop te leren. Vooral het bepalen van tarieven is lastig.

 5. Marloes 19 januari 2014 / 08:22

  Een mooi geschreven Blog, vind het filmpje van die man geniaal. Heb wel al meer van hem gehoord. Heeft een goede visie! Mensen denken juist dat je met onderhandelen goed zit, maar inderdaad zelf denk je als je TV koopt en je krijgt korting het kan dus goedkoper en dan verdienen ze nog genoeg, misschien kan het zelfs nog stapje lager.

 6. natanja 19 januari 2014 / 08:45

  super tips van je lisanne en trouw aan jezelf en je blog is belangrijk ik heb veel geleerd de afgelopen weken ik gaan eens kijken welke ik kan gebruiken

 7. Beautydagboek 19 januari 2014 / 08:56

  Een heel leerzaam artikel! Als je net begint met bloggen, weet je soms niet wat je overkomt met al die mailtjes en bedrijven die met je willen samenwerken. Door ervaring leert men, maar wat had ik graag jouw tips gelezen in het begin :). Geeft toch houvast.

 8. Nicole 19 januari 2014 / 09:28

  Wat een geweldig goed artikelen.. Je schrijft over dingen waar ik zelf nog niet over nagedacht had..

 9. Susanne 19 januari 2014 / 09:31

  Weer super goede tips! Jammer genoeg kan ik dit nog niet in de praktijk brengen (hopelijk ooooit wel) maar toch heb ik er weer wat van geleerd.

 10. Manon 19 januari 2014 / 09:37

  Wat een goed en fijn artikel! Als beginnend blogger kom je nog wel eens dingen tegen… (puntje 2!). Fijn om er tips over te lezen!

 11. Tessa 19 januari 2014 / 09:42

  Wat een geweldig goed artikel!
  Ik ben weer een stukje wijzer…. De facebook groep beauty with brains heeft mij heel erg geholpen 🙂
  Liefs,

 12. Bibian 19 januari 2014 / 09:54

  Fijne tips, hier hebben we zeker wat aan! Liefs

 13. Maaike 19 januari 2014 / 10:02

  Ik heb er nog niet mee te maken, maar ik vind het wel een erg fijn artikel!

 14. Anouk 19 januari 2014 / 10:04

  Ik ben echt heel blij met je tips. Mijn blog is geloof ik nog niet zo ver dat ik er geld mee kan verdienen of dat bedrijven mij benaderen maar ik hoop stiekem dat dit nog wel gebeurt.

 15. martina 19 januari 2014 / 10:06

  onwijs interessant! In het begin vond ik het allemaal erg lastig en liet ik me inderdaad leiden door bedrijven terwijl dat helemaal niet handig is.

  Ik zou nog graag blogtips willen zien over de regels als het gaat om bloggen wat mag wel wat mag niet, in hoeverre mag je geld bijverdienen bijv.

 16. Kim 19 januari 2014 / 10:08

  Echt heel handige tips, hier heb ik zeker iets aan!

 17. Miranda 19 januari 2014 / 10:11

  Wat een fijn en handig artikel, moet zeggen dat ik al uit je artikelen met blogtips veel informatie heb opgeslagen. Kan je niet een boekje uitbrengen met deze artikelen? Ik zie een toekomst haha.

 18. Jolanda 19 januari 2014 / 10:40

  Jos Burgers, geniale kerel! 🙂 Ik had dit filmpje idd al gezien. Hij geeft goede inzichten waarbij je denkt: oh ja inderdaad!
  Ook weer een fijn artikel Lisanne! Tnx! 🙂

 19. Tineke 19 januari 2014 / 10:41

  Weer een heel sterk en leerzaam artikel! Goed geschreven, hier heb ik echt wat aan.
  Liefs

 20. Jessie 19 januari 2014 / 10:52

  Informatief artikel! Ik denk dat integriteit het belangrijkste is in deze kwestie. Je moet als blogger een bepaalde authenticiteit hebben en zoals je zei kan je dat het beste behouden door enkel dingen te doen die passen bij je blog en daar hoort nee durven zeggen bij.

 21. Kjoetness 19 januari 2014 / 10:55

  Dat filmpje is geniaal!! Ik heb zelf al mailtjes gekregen voor samenwerkingen in ruil voor een aalmoes voor spullen die totaal niet bij mijn blog passen en mijn blog is best klein dus ik vond dat gek!
  Sommige bedrijven zijn ook echt hardnekkig.
  Ik schrijf geen advertorials, mijn blog is een hobby en ik zie echt niet in waarom ik dat zou doen!
  Natuurlijk weet ik ook niet hoe alles gaat evolueren maar zo sta ik er op dit moment tegenover.
  Ik zie dan andere blogs wel dat schrijven en dat vind ik soms wel een beetje jammer omdat het afdoet aan de kwaliteit en ik weet wat ze er maar voor krijgen. (Denk ik haha)
  Bedankt voor deze post! Heel leerzaam.

 22. Rosa 19 januari 2014 / 11:04

  Fijn artikel, enkele maanden geleden heb ik het hele internet afgezocht naar zoiets toen ik voor de eerste keer een aanbod kreeg voor een ad. Eerlijkheid boven alles is een goed motto als je blogt 🙂

 23. Sylvia 19 januari 2014 / 11:26

  Fijn artikel. Als ik het zo lees ben ik geloof ik wel op de goede weg 😉 Gelukkig passen de meeste bedrijven die me mailen wel bij m’n blog, dus ik heb nog maar weinig hoeven afwijzen. En zodra ik een raar onderbuikgevoel krijg bij een mailtje, is de samenwerking gelijk afgelopen. Het is mijn blog en het moet wel leuk blijven, al die extraatjes zijn gewoon mooi meegenomen.

 24. Kirsty 19 januari 2014 / 11:39

  Wat een leerzaam artikel zeg! Ik krijg wel eens verzoeken tot samenwerkingen, maar ik wijs ze wel heel vaak af eigenlijk omdat ik geen samenwerkingen doe om maar samenwerkingen te hebben; ze moeten wel bij mijn blog passen. Ik zou het trouwens echt heel fijn vinden als er een soort tarievenlijst zou komen qua hoeveel bloggers kunnen vragen voor een advertorial, ik heb het idee dat ik te weinig vraag, omdat ik geen idee heb wat normaal is.

 25. alexa 19 januari 2014 / 11:55

  Ontzettend handig artikel, mocht het natuurlijk ook zover komen! Ik ga ook even je andere blogtips bekijken, er zaten wel wat handige bij!

 26. Lotje 19 januari 2014 / 12:53

  Fijnee tips! Ben het helemaal met je eens x

 27. Charlotte 19 januari 2014 / 13:07

  Hele mooie en duidelijke tips! Het is echt zo, als je met bedrijven contact hebt moet je zakelijk en eerlijk zijn. Vorige keer werd ik benaderd door een auto banden webshop en hier heb ik nee tegen gezegd omdat het niet bij mijn blog past.

 28. Tiffany 19 januari 2014 / 13:12

  Ik hou echt van jouw artikels over het bloggen. Deze zijn echt erg leerrijk. Zelf heb ik hier nog niet mee te maken gehad, maar het is echt enorm leerrijk voor de toekomst. Veel van deze dingen wist ik helemaal niet, heel lief dat je deze onderwerpen aankaart voor de minder ervaren bloggers onder ons 🙂

 29. Bianca 19 januari 2014 / 13:32

  Leuk artikel, je moet het allemaal maar weten zoals het aangeven dat het gaat om een samenwerking/advertorial.

 30. Sharon 19 januari 2014 / 13:36

  Bedankt voor de handige tips! Deze komen naar de toekomst toe zeker van pas! 🙂

 31. Melissa 19 januari 2014 / 13:48

  Ik heb er nog niet echt mee te maken gehad, natuurlijk denk je er wel eens over na. Daarom is het heel fijn om zo eens over dit onderwerp te lezen. Het is inderdaad iets om goed over na te denken, het is niet allemaal cadeaus of geld verdienen. Ik heb me ook meteen maar geabonneerd op het account van het youtube filmpje. Erg handig!
  X

 32. Anneloes 19 januari 2014 / 13:51

  Supergoed artikel! Vooral je filmpje over het onderhandelen vond ik geweldig. Ik hoop dat veel (kleine) bloggers dit te lezen krijgen en zich realiseren dat ze geen gratis gastartikelen moeten aannemen.

 33. Explorista 19 januari 2014 / 13:51

  Goed artikel! Ik vind het soms jammer om te zien hoe makkelijk andere bloggers omgaan met dit soort dingen. Ik wijs meer dingen af dan dat ik accepteer, en mijn blog is niet eens heel groot. Het moet bij mijn niche en doelgroep passen, en bovendien moet het voordeel opleveren voor mijn lezer (ik die een product ontvang en dat review vind ik niet echt voordeel voor mijn lezer..). Ik wil gewoon het beste voor mijn lezer, en hoewel het soms zuur is om te zien dat anderen wel alle gratis goodies accepteren, weet ik dat dit uiteindelijk de beste lange termijnstrategie is 🙂

  Een goede stelregel is ook om jezelf de vraag te stellen; zou ik dit product uit mezelf kopen? Bij mij is het antwoord meestal nee..

 34. Mamoesjka 19 januari 2014 / 14:06

  Wat een goede tips! Ik ben nog niet zolang bezig met bloggen en denk al hellemaal niet aan reclames op mijn blog maar wie weet.. ooit! Zou stiekem wel leuk zijn.
  Bedankt voor dit informatieve artikel!

 35. Sanne 19 januari 2014 / 14:09

  Wat een goed, duidelijk en positief stimulerend artikel! Ik denk ook wel dat je gelijk hebt als je zegt dat eerlijkheid en kwaliteit erg belangrijk zijn. En vooral dicht bij jezelf blijven.

 36. Lenneke 19 januari 2014 / 14:11

  Ah, leerzaam, thanks! Heb me ook even aangemeld bij de Facebookgroep 🙂

 37. Limoentje 19 januari 2014 / 14:20

  Wat een nuttig artikel zeg.
  Ik merk dat ik het lastig vind een prijs te bepalen voor artikelen die ik schrijf. Inmiddels word ik wat vaker benaderd en geven mensen zelf een suggestie en daar kan ik vaak wel tevreden mee zijn. Alhoewel ik me nu serieus wel afvraag hoeveel mijn blog waar zou zijn.

  Ik ga het filmpje later bekijken, ben benieuwd!

 38. Angelica 19 januari 2014 / 14:26

  Echt super handige tips! Keer op keer lees ik met plezier je blogposts! (Ook al reageer ik nooit)

 39. Angela 19 januari 2014 / 14:45

  Bedankt voor deze tips. Echt heel handig om te lezen. Eens in de zoveel tijd wordt ik voor mijn blog ook benaderd voor een samenwerking en ik weet precies wat je bedoelt als je het hebt over de brutaliteit van sommige. Vooral voor beginnende bloggers kan het best lastig zijn waar je precies staat. De bedrijven waar ik mee in zee ben gegaan ben ik gelukkig heel tevreden over. Goed om jouw tips in ieder geval te lezen en er nog eens goed over na te denken.

  • Geertje 19 januari 2014 / 15:24

   Keer op keer hele fijn blogtips!!! Echt fijn dat je dit deelt, want ik denk dat veel mensen (waaronder ik) hier echt iets aan hebben.

 40. Isabel 19 januari 2014 / 15:51

  Heel handig, ik vind dit altijd nog moeilijk!

 41. Isabel Cristina 19 januari 2014 / 16:20

  Leuke en handige tips, ook al heb ik er zelf (nog) niet mee te maken, ik ga ze onthouden! 🙂

 42. Wieneke 19 januari 2014 / 17:38

  Goede tips! Ik heb ook superveel aan die facebookgroepen. Ik lees nu vooral mee, maar het is wel duidelijk dat niks raar is om te vragen. Super 🙂

 43. WeHeartFit 19 januari 2014 / 19:14

  Goed onderwerp voor deze reeks! Ik heb tot nu toe alleen nog maar verzoeken gehad van dingen die echt bij mijn blog passen, maar het is inderdaad verleidelijk om iets sneller te accepteren omdat het zo “leuk” lijkt terwijl het misschien zal afdoen aan de kwaliteit van je blog. Ik ben alvast op mijn hoede!

 44. Sara 19 januari 2014 / 19:50

  Leuk om te lezen! Ook al heb ik (nog) geen blog!

 45. Annebelle 19 januari 2014 / 19:51

  Ik vond dat filmpje erbij echt vet interessant, heb het helemaal uitgekeken en snap er nu echt meer over 🙂

 46. Maai 19 januari 2014 / 20:59

  Leuk artikel Lisanne, ik blijf het moeilijk vinden. Bedrijven zijn enorm brutaal en ik ben veel te bescheiden. Dus dit was zeer welkom om te lezen. Ik ga eens nadenken over wat ik daar nou eigenlijk mee wil. Liefs

 47. Merel 19 januari 2014 / 21:51

  Ik krijg hier inderdaad net mee te maken en vind echt dat sommige bedrijven proberen je uit te buiten! Gelukkig zitten er ook leuke samenwerkingen tussen. Als je op je eigen voorwaarden samenwerkt, kan er wel ontzettend veel leuks uitkomen. Ik sta er echt van versteld hoeveel je als blogger voor een bedrijf kunt betekenen. Fijn artikel!

 48. Mariska 19 januari 2014 / 22:39

  Vind dat je het goed hebt verwoordt zo in dit artikel. Helemaal waar en zeker wat betreft het vermelden van advertorial.

 49. Nathalie 20 januari 2014 / 08:32

  Go, go, go! Je hebt het heel helder, eerlijk en handig uiteen gezet. Samen staan we zeker sterk 😉

 50. Sanne Marlijn 21 januari 2014 / 08:41

  Heel erg duidelijk en helder verteld weer, dit was precies wat ik nodig heb. Ik denk dat ik al je stukjes maar ga bundelen en bewaren als naslagwerk, zo handig dit!!

 51. Anouk 21 januari 2014 / 12:59

  Handige tips, die komen zeker en vast van pas!

 52. Miranda 23 januari 2014 / 08:49

  Wat een goede tips weer! Als nieuwe blogger heb ik echt ontzettend veel aan deze serie. Bomvol met de juiste tips, die ik ook al veel gebruikt heb! Dankjewel! Groetjes, Miranda

 53. Marian 27 januari 2014 / 21:09

  Mooi artikel, Lisanne! Mijn complimenten.

  Warme groet, Marian

 54. Fashion meets Beauty 1 februari 2014 / 19:15

  Wat een uitgebreide en handige artikelen schrijf jij over bloggen zeg! Meestal zijn artikelen die ik voor beginnende bloggers lees vrij summier maar hier staan echt hele interessante en bruikbare tips in! Thanks for sharing!!

 55. Suzanne 9 februari 2014 / 06:12

  Handige tips. Ik vermeld altijd in het artikeltje dat ik het gekregen heb, als dat zo is. Anders lieg ik naar mezelf en mijn lezers.

 56. Sterk artikel en goede tips! Ook eeen erg herkenbaar verhaal!
  Even een voorbeeld: Mijn blog Stijlvol Styling groeit ook erg hard in vaste en unieke bezoekers en ik wordt sinds kort benaderd door bedrijven. Onlangs werd ik benaderd door een bedrijf, zij wouden aan een link ruil doen + ze wouden dat ik een gratis advertorial schreef. Echter de ‘website’ waar mijn bloglink dan op zou komen te staan zag er erg onprofessioneel en ‘nep’ uit en was duidelijk alleen maar gebouwd voor marketing doeleinden om al die bloglinks van andere op kwijt te kunnen. Daarnaast moest je erg goed zoeken op deze website om deze bloglinks te kunnen vinden.

  Hoe leuk ik het ook vind dat iemand met mij wil samenwerken, ik heb toch deze link ruil geweigerd. Ondanks dat is hier uiteindelijk toch een betaalde advertorial uitgerold. Dus het wil niet zeggen als je eenmaal afwijst dat een bedrijf niet meer bij je terug komt en wel naar alle eerlijkheid wil betalen voor een advertorial. Het is goed om te weten hoe waardevol je blog is, en ook een kleine blog met een heel vast aantal terug kerende bezoekers kan heel waardevol zijn! Mijn tip kom voor jezelf op en durf geld te vragen voor advertorials. Betalen in spullen is alleen leuk als je er ook echt wat aan hebt en bijvoorbeeld zoals in mijn geval er een leuke unieke ‘do it yourself’ aan kan koppelen.

  Succes mede-bloggers!

  • Lisanneleeft 17 maart 2014 / 16:08

   Wat goed! Zo zie je maar, zo lang je stevig in je schoenen staat kom je een heel eind!

 57. Kim 18 maart 2014 / 14:36

  Interessant artikel en leuke reeks. Ik ga meer lezen!

 58. Eline 21 oktober 2014 / 13:33

  Supernuttig artikel dit, bedankt voor het schrijven 🙂

 59. Corinne 11 juli 2015 / 16:11

  Hoi Lisanne,

  bedankt voor je leerzame serie! De links naar de Facebookgroepen kloppen niet meer, en ik ben eigenlijk wel benieuwd van welke groepen met bloggers je lid bent. Groetjes!

 60. laurora 13 augustus 2015 / 13:26

  ik kan dat over facebook niet vinden kan je me helpen ?

 61. Tessa Tamara 8 oktober 2015 / 12:18

  Interessant artikel weer! Ik heb wel nog een vraagje.. Als je producten krijgt, bijvoorbeeld om te reviewen, moet je die ook aangeven bij de belastingdienst?

 62. Natascha 15 oktober 2015 / 21:42

  Handig artikel! net als de rest van je blogtips artikelen eigenlijk, ik ben ze allemaal aan het lezen voordat mijn avontuur begint. Je moet wel even de FB linkjes veranderen, ze werken namelijk niet meer 😉

 63. Sharon 6 oktober 2016 / 15:00

  Wat een fijn artikel! Kan het zijn dat de linkjes van de FB groepen niet meer werken. Ik ben wel lid van een aantal maar wel benieuwd naar welke jij linkt.

 64. My Linh 13 december 2016 / 16:08

  Hoi Lisanne, ik wil je bedanken voor dit artikel. Toevallig heeft een bedrijf onlangs contact met mij opgenomen voor een review. In eerste instantie leek het contact fijn te verlopen, maar afgelopen week kreeg ik er geen goed gevoel meer bij, maar ik had het gevoel dat ik het niet meer kon afwijzen. Door dit artikel ga ik het toch doen.

 65. Jonas 24 maart 2020 / 18:44

  Dag Lisanne,

  Door een link op DuckDuckGo kwam ik op deze pagina terecht.

  Ik vind het een heel leerrijke pagina en ik bewonder de authenticiteit en eerlijkheid die je aan de dag legt.

  Het geeft me een goed gevoel!

  Bedankt daarvoor 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.