Blogtips #16: Omgaan met negatieve reacties

De laatste tijd is het me pas opgevallen hoe lastig het is voor veel bloggers om om te gaan met negatieve reacties. Er is niemand op de wereld die alles naar iedereen zijn zin kan doen, dus uiteindelijk – als je blog maar groot genoeg is, komen die negatieve reacties vanzelf. Hoe ga je daarmee om? Hoe deal je er zelf mee en hoe reageer je erop? Ik heb tips!

bad-vibes

bron

Je kan het nooit iedereen naar de zin maken

Ik zei het al; geen mens is perfect. In elk geval; je kan het nooit iedereen naar de zin maken, waardoor bij een bepaald bereik je gewoon negatieve reacties op je blog (en misschien ook daarbuiten) gaat krijgen.

Wanneer je dus gemene reacties krijgt hoef je dat echt niet meteen te projecteren op jezelf! Het is niet jouw schuld dat niet ieder mens hetzelfde is en je het niet iedereen naar de zin kan maken. Jij kan niet meer dan je best doen, een negatieve reactie is dus ook niet perse jouw schuld.

Ligt het aan jou?

Iets bij iemand laten wat niet van jou is

Wanneer iemand een reactie plaatst die jij ervaart als negatief kunnen er een aantal dingen aan de hand zijn:

 • Diegene heeft een slechte dag of zit niet lekker in zijn/haar vel, met het resultaat dat hier gemene reacties uitrollen. Dat is niet goed te praten, maar alsjeblieft: realiseer dat het niet aan jou ligt!
 • Iemand bedoelt het niet verkeerd, maar het komt er niet helemaal goed uit of jij ervaart dat zo. Probeer altijd uit te gaan van goede bedoelingen, hoe moeilijk dat ook kan zijn als je eenmaal zo’n reactie op je beeldscherm hebt.
 • Het is misschien slechts bedoeld als opbouwende kritiek, zie niet alles als een aanval, maar zoals ik bij het vorige punt al zei: ga uit van goede bedoelingen!

Reageer positief en behandel een lezer als een klant

Gemene reactie komt binnen. Wat gebeurt er?

 • Jij leest hem
 • Wordt emotioneel

Wat je nu niet moet doen: meteen fel terug reageren en emotioneel iets op social media plaatsen
Wat je beter wel kan doen: diep ademhalen, het lijstje met dingen die er aan de hand kunnen zijn doornemen. Kan het echt niet door de beugel? Blokkeer het IP adres. Anders: reageer niet, of als er een vraag is, reageer dan vriendelijk.

Als je het echt niet voor jezelf kan houden, praat er dan even offline over met iemand die helemaal niets te maken heeft met je blog. Vaak ziet diegene het in een heel ander perspectief dan jij en kan je geruststellen.

Op deze manier ga je geen gekke dingen doen, hoef je geen scene te schoppen op Twitter, Instagram, Facebook, noem maar op (als je dat wel doet dan weet je zeker dat daar ook weer commentaar op komt, hallo negatieve vibes!). Op deze manier kun je het loslaten en langs je heen laten glijden.

Je verwacht het misschien niet, maar ook ik krijg met regelmaat vervelende reacties. In het begin reageerde ik emotioneel, en zette ik iets negatiefs op bijvoorbeeld Twitter. Nu zul je nauwelijks meer aan me merken wanneer ik een gemene reactie heb gekregen, doordat deze manier van omgaan met nare reacties gewoon heel goed werkt voor mij.

Geef het geen aandacht

Geef het geen aandacht. Niet op Twitter of andere social media, niet op je blog, maar ook niet in je hoofd. Gewoon niet! Handel het af en sluit het af. En ga er dus ook niet naar op zoek buiten je blog! Probeer er niet over in te zitten en denk aan wat Lisa in de video hierboven zegt.

Wanneer je op deze manier te werk gaat geef je de negatieve reacties het minste plaats om jou te beïnvloeden. Je blogt omdat je dat leuk vindt, laat dat niet verpesten door andere mensen, maar geniet van de leuke dingen aan het bloggen!

Kijk naar het positieve

Het is echt zo: een negatieve reactie blijft beter hangen dan honderd positieve. Maar toch: kijk naar de verhoudingen! Meestal is het zo dat je veel positieve reacties krijgt, en juist heel weinig negatieve!

Verder is er nog iets wat die verhoudingen kan beïnvloeden. Ben je het ergens mee eens? Dan reageer je minder snel omdat je misschien niet meer dan ‘leuk’ of ‘mee eens’ te zeggen hebt. Echter als je het ergens niet mee eens bent dan ben je eerder geneigd te reageren (juist op het internet) omdat je dan wel iets te zeggen hebt; een uitleg waarom je het er niet mee eens bent.

Heb jij nog tips om om te gaan met negatieve reacties als blogger? Wat is jouw mening hierover, hoe kun je het beste reageren op een negatieve reactie volgens jou?

Lees ook de vorige blogs uit de serie met blogtips:

DELEN:

57 reacties

 1. Tineke 26 januari 2014 / 07:28

  Weer een heel goed artikel Lisanne! Je zou al deze artikelen in een boek(je) moeten uitgeven 😉
  Ik heb niet echt tips, tuurlijk raakt een negatieve reactie je altijd. Ik sla de hele leuke, lieve, mooie en bijzondere comments op in een wordbestand. Als ik even niet zoveel motivatie heb of me niet zo happy voel door zo`n negatieve reactie, lees ik al deze leuke en lieve comments weer even, Erover praten met mijn iemand helpt ook altijd!
  Liefs

 2. Hannah 26 januari 2014 / 08:02

  Fijne tips! Ik ga inderdaad ook uit van de goede bedoelingen van mensen. Op internet mis je de non-verbale communicatie dus de kans is online wel echt groter dat het onhandig overkomt terwijl dat niet zo bedoeld is!

 3. Ilse 26 januari 2014 / 08:12

  Ik heb gelukkig nog nooit negatieve reacties gekregen, maar ik heb dan ook (voorlopig nog) maar een klein blogje. Ik denk dat je inderdaad best niet direct reageert, maar eerst eens rustig ademhaalt en als de reactie er echt over is, ze gewoon verwijdert.

 4. Linda 26 januari 2014 / 08:47

  Net als Ilse heb ik niet zo vaak last (nog) van negatieve reacties. Ik krijg wel eens wat kritiek, maar dan op een opbouwende manier dus dat is wel oké. Wel een goed artikel trouwens, ik heb respect voor jouw positiviteit en dat straal je ook zéker uit op anderen!

 5. Hester 26 januari 2014 / 08:49

  Ik heb er gelukkig nog nooit veel last van gehad met slechts enkele negatie reacties. Ik trek het me nog wel aan maar probeer niet direct te reageren en denk dat je het beste allesbinder verhouding met de positieve comments kan zien.

 6. Tiff 26 januari 2014 / 09:06

  Goeie tips! Tot nu heb ik nog geen nare reacties gehad, maar dan ben ik alvast goed voorbereid als het een keer voorkomt haha. Opbouwende krietiek ok, maar ik snap niet zo dat mensen soms moeten troll-en. Als je niets goeds te zeggen hebt, kun je toch beter niks zeggen :/

 7. Rosebird 26 januari 2014 / 09:07

  Weer een goede tip, goed geschreven. Het is inderdaad zo dat iemand reageert als ‘ie het ergens niet mee eens is en doordat je dan interpunctie mist, doordat het geschreven is, kan het negatief overkomen. Ik vind het een hele goede tip om er inderdaad met iemand die er buiten staat over te praten en je vooral niet laten kennen!

 8. Yak Man 26 januari 2014 / 09:10

  Erg fijne advies, ik snap nooit waarommensen het op twitter plaatsen. Ik heb gelukkig maar twee keer een negatief reacties gehad. Het ging het niet eens om mijn blog maar hoe ik eruit zie -.-

 9. Dionne 26 januari 2014 / 09:15

  Handige tips weer! Ook hier krijg je helaas mee te maken als je blogt. Jammer genoeg snap ik de mensen niet die stelselmatig negatief zijn..

 10. Susanne 26 januari 2014 / 09:23

  Ik zie vaak dat bloggers in de verdediging schieten: niet doen! Zo lijkt het alleen maar alsof jij je gelijk wilt halen en geen begrip heb voor de reactie. Afhankelijk van wat voor negatieve reactie het is (gewoon echt haat, of gewoon kritiek), en of het de moeite is om te reageren, zou ik zeker begrip tonen. Ook al heb je dat niet. Zo komt het beter over en niet alsof jij persé je gelijk wilt halen.
  Ik vind de blogtips echt leuk, hoeveel komen er nog?! 😀

 11. MySimplySpecial 26 januari 2014 / 09:44

  Ik heb hier gelukkig nog geen last van gehad, maar ik ben benieuwd hoe ik zal reageren als het wel gebeurt. Ik zal je tips onthouden in elk geval!

 12. Manon 26 januari 2014 / 09:48

  Fijn artikel zeg! Bij onze blog is het (nog) niet voorgekomen maar dat kan natuurlijk zo maar gebeuren!

 13. Bibian 26 januari 2014 / 09:50

  Wat een goed artikel. Deze artikelen vind ik altijd super fijn. Dankjewel voor de tips! Mocht het voor komen weet ik hoe te handelen haha. Liefs

 14. Tess Evea 26 januari 2014 / 10:01

  Ontzettend handige tips, gelukkig heb ik hier geen last van. 🙂

 15. Kjoetness 26 januari 2014 / 10:16

  Leuk artikel. Ik heb nog geen negatieve reacties op mijn blog gekregen maar wie weet komt dat nog.
  Sowieso kan niet iedereen je leuk vinden of je vriend zijn.

 16. JOyce 26 januari 2014 / 10:18

  Goede tips! Ik heb zelf nog nooit negatieve reacties gehad op mijn blog maar kan wel begrijpen dat het erg vervelend is.

 17. Maaike 26 januari 2014 / 10:19

  Op dit soort punten ben ik blij dat ik maar een kleine blog heb, haha. Maar het zijn wel handige tips! (hoewel heel veel grote bloggers ze ook niet echt naleven, die nog regelmatig gequote reacties op Twitter!)

 18. Charlotte 26 januari 2014 / 10:30

  Wat een supergoede tips en handig en fijn artikel. Omgaan met negatieve comments is soms nog best lastig!

 19. Kirsty 26 januari 2014 / 10:39

  Fijne tips! Ik merk dat ik eigenlijk alleen op Youtube af en toe een negatieve reactie krijg; op mijn blog zelf krijg ik alleen feedback en dat vind ik juist goed! Heb het idee dat het makkelijker is om op Youtube een nare reactie achter te laten voor veel mensen omdat het anoniemer is. Soms reageer ik erop als ik er een punt van verbetering uit kan halen, maar als ik het gewoon een belediging vind verwijder ik de reactie. Op het moment zelf ben ik er dan nog wel een beetje boos om, omdat ik zoiets heb van: als je niks nuttigs of leuks te zeggen hebt, zeg dan niks, maar vaak is dat maar van korte duur. Wat bij mij trouwens ook goed helpt om me niet rot te voelen over een negatieve reactie, is het lezen van alle lieve en positieve reacties! 🙂

 20. Sylvia 26 januari 2014 / 10:41

  Ik kreeg laatst een heel gemene reactie die gewoon nergens op sloeg. Ik besloot er een ironisch blogje zonder enige vorm van verwijt o.i.d. over te schrijven en kreeg daar veel leuke en grappige reacties op. Wist ik er uiteindelijk toch een positieve draai aan te geven 😉

 21. Isabel 26 januari 2014 / 10:50

  Weer een super handig artikel! Als het iets negatiefs is zoals ‘Stom artikel’ dan verwijder ik het gewoon, als het negatieve *maar opbouwende) kritiek is dan zou ik het wel laten staan, ieder z’n eigen mening.

 22. Nicole 26 januari 2014 / 11:16

  Goed artikel weer eens..
  Zie toch wel op twitter inderdaad reacties van bloggers waarbij je heel duidelijk merkt dat ze echt op hun tenen zijn getrapt terwijl t bijv niet nodig is..
  Zelf heb ik nog geen negatieve reacties gehad, maar mijn blog is ook nog maar klein 😉

 23. Anne Solveig 26 januari 2014 / 11:17

  Fijn artikel, ik vind het zo stom. Als je iets niet leuk vindt kan je toch beter gewoon niks achterlaten..

 24. Manon 26 januari 2014 / 12:02

  Gelukkig heb ik daar nog niet zo een last van, ik zou er ook niet goed tegen kunnen, maar dat leer je op een geven moment ook wel denk ik! Weer een super fijn artikel

 25. Cath 26 januari 2014 / 12:08

  Iedere keer als zoiets gebeurt in het dagelijkse leven schiet ik meteen uit als een nijdige spin!
  Ik ga hier nu echt iets mee doen want het lijkt me een heerlijk gevoel om rustig te kunnen blijven
  en je niet door je emoties te laten leiden. Dus bedankt Lisanne voor dit artikel!

 26. Lenneke 26 januari 2014 / 12:18

  Ah, fijne tips! Ik krijg eigenlijk nooit negatieve reacties, maar mocht het voorkomen, ga ik dit in de praktijk brengen 🙂

 27. Debbie 26 januari 2014 / 12:48

  Hele fijne tips… Heb nog niet te maken gehad met negatieve reacties, maar wel handig dit te kunnen toepassen als het weleens zou gebeuren.

 28. Iris 26 januari 2014 / 12:54

  Fijne tips! Ik heb hier (nog) niet mee te maken gehad gelukkig.

 29. Hester 26 januari 2014 / 13:44

  Wat veel blogtips heb je eigenlijk al geschreven zeg, pfoeh! Ik heb hierover pas ook een artikel geschreven, moet nog online komen. Het blijft vervelend maar meestal trek ik me er niet heel veel van aan.

 30. Tiffany 26 januari 2014 / 14:44

  Mooi dat je ook hierover een artikel schrijft. Ik kreeg er onlangs mee te maken, ook al is mijn blogje nog maar zo klein. Ik kwam op één of andere manier terecht als onderwerp bij een topic op het ellegirltalk forum. De reacties waren echt enorm negatief, en het raakte me ook best wel. Ik plaatste toen iets op Twitter, maar negatief was het niet. Het was iets als: ‘Omgaan met kritiek, meh. Niet iedereen kan alles even leuk vinden, toch?’ Ik denk dat het vrij oké was zoiets te posten. Oké, misschien moest ik het gewoon zo laten, maar het deed me goed even iets te kunnen vermelden op een positieve manier.

  Het was even helemaal niet fijn, en mensen kwamen ook op m’n blog posten dat ik wijs deed over dingen die waarover ik niets wist. Ik heb dan ook heel rustig gereageerd dat ik het had over dingen die ik ooit zo geleerd had van andere mensen.

  Ik denk dat dat de manier inderdaad is: zelf positief blijven en rustig en vriendelijk reageren. En het jezelf niet te erg aantrekken inderdaad.

  Heel leuk dat je hierover een artikel schreef, denk dat dit veel mensen kan verderhelpen!

 31. Sarah 26 januari 2014 / 15:16

  Wat een ontzettend goed artikel weer Lisanne! Ik krijg op YouTube regelmatig een negatieve reactie.. Ik heb daar inmiddels een vrij groot publiek en het publiek is ook wat jonger en wat minder goed in het verwoorden van kritiek op een opbouwende manier.. 😉 Meestal kan ik het van me afzetten en ga ik er gewoon niet op in, maar soms weten ze je net te raken doordat het gaat over iets waar je zelf al onzeker over bent. Dat vind ik dan wel moeilijker. Reëel weet ik wel dat ik me er niet veel van aan moet trekken maar dan gebeurt het toch en kan ik het vaak niet laten er op in te gaan. Ik heb dus zeker wat aan je artikel, fijn om het even zo op een rijtje te lezen.. bedankt!

 32. Liddie 26 januari 2014 / 16:14

  Die blogtips zijn echt handig, ga hier mee door!
  Ik denk zelf dat je inderdaad er niet te veel aandacht aan moet schenken, vaak zijn er veel meer positieve dan negatieve reacties. Dat kan dan misschien wel heel moeilijk zijn, maar dat is denk ik wel het beste. Niemand wordt er beter van als je negatief terug reageert.

 33. suz 26 januari 2014 / 16:22

  Wat goed dat je hier aandacht aan besteed op je blog!
  Vind deze serie met blogtips zelf echt heel fijn om te lezen!

 34. WeHeartFit 26 januari 2014 / 18:46

  Het is best lastig omdat je niet weet wie jouw blog allemaal leest, je stelt je enorm open en mensen maken daar snel misbruik van. Ik heb ook wel eens rare reactie’s gehad op artikelen maar hier inderdaad goed over na gedacht en (vond ik zelf) een hele goede, onderbouwde reactie terug gegeven. Dat is gewoon het beste.

 35. Resy 26 januari 2014 / 20:27

  Erg goed artikel dit! Helaas is het gevaar van het internet juist dat dingen te snel verkeerd opgevat kunnen worden. Ik merk dit zelf ook met gesprekken via whatsapp of iets in die richting. Het staat er in worden en dus zonder een gezichtsuitdrukking, lichaamshouding en het kunnen horen van de toon waarop iets gezegd word. Hierdoor gaan wij snel uit van dat dingen op een negatieve manier bedoeld worden, omdat iets er misschien kortaf staat terwijl als iemand het in je gezicht zegt je precies kan achterhalen hoe diegene het heeft bedoeld.

 36. Hilde 26 januari 2014 / 21:31

  Echt een heel goed artikel dit!!
  Mijn blog is nog vrij onbekend, ik heb eigenlijk ook nog geen negatieve reacties gehad dus, maar ik ga dit artikel zeker onthouden, want ik denk dat het ook ‘offline’ goed van pas kan komen 🙂

 37. Natasja - Watzijzegt 26 januari 2014 / 21:53

  Bij mij hangt het er een beetje vanaf wat voor negatieve reactie het is. Als men de inhoud of het onderwerp net interessant vindt, prima. Maar heb ook weleens een comment gekregen die echt persoonlijk bedoeld was, terwijl dat helemaal niet nodig was bij het artikel. Dat raakte me en ik voelde me geroepen om mezelf te verdedigen.
  Tegenwoordig haal ik dat soort reacties die echt op de persoon gericht zijn en niets toevoegen aan het artikel. ook wel weg. Maar gelukkig komt dat nauwelijks voor. Negatieve reacties op blogs via Twitter vind ik dan wel weer lastiger te negeren. Iets met geduld en tot 10(0) tellen maar dan… 🙂

 38. Gerja 26 januari 2014 / 22:08

  Deze post komt net iets te laat voor mij ;-). Ik had gisteren zo’n vervelende situatie… en ik reageerde meteen emotioneel. Achteraf had ik beter niet kunnen reageren, maar op dat moment deed het zo’n pijn dat ik meteen terug wou steken… zo jammer. Ik heb er in ieder geval wel van geleerd!

 39. Explorista 26 januari 2014 / 22:29

  Goede post! Soms reageert iemand wel eens en laat merken dat ze mijn manier van reizen niet tof vinden, en hun manier beter. Dan denk ik altijd maar zo: als je het nodig hebt om je beter te voelen dan een ander (en die ander af te kraken), dan ligt het probleem bij jou en niet bij mij.

  Maar druk maak ik me er nooit om. Ik ben trots op wat ik maak, weet dat ik er mensen mee help, en vind niets leukers op de wereld 🙂

 40. Jessie 27 januari 2014 / 10:57

  Ik vind het altijd zo jammer om negatieve commentaar te lezen. Gelukkig heb ik het zelf nog niet voorgehad op mijn blog maar ik denk dat het me wel zou raken. Ik ben zelf een erg positief iemand dus ik kan niet goed omgaan met negativiteit. Opbouwende kritiek vind ik helemaal niet storend en moedig ik zelf aan maar iets afkraken zonder geldige reden vind ik niet kunnen.

 41. Natasja 27 januari 2014 / 11:16

  Goede post Lisanne! Negatieve reacties kunnen heel vervelend zijn, zeker wanneer je net begint en niet begrijpt waar het vandaan komt trek je het je al snel persoonlijk aan. Het valt mij ook op dat het erger is op youtube dan op mijn blog. Maar inderdaad altijd eerst even bedenken bij wie het probleem nou ligt. 🙂

  • Lisanneleeft 27 januari 2014 / 12:49

   Ja, klopt; YouTube is helemaal erg!
   Daarbij vertellen ze je rustig dat je een kogel door je eigen hoofd zou moeten schieten (ik geloof dat dat een van mijn aller-eerste reacties daar was, hehe). Maar ik neem die reacties op YouTube daardoor ook niet echt meer serieus 😛

 42. Maai 27 januari 2014 / 14:59

  Goede tips Lisanne. Het blijft moeilijk. En dan is het ook nog zo helaas dat negatieve reacties het langst blijven hangen. Liefs

 43. Flaviena 27 januari 2014 / 18:37

  idd geen aandacht geven. Leuk dat filmpje van smart&sexy!

 44. Richella 27 januari 2014 / 23:48

  Deze tips zijn zelfs erg handig als je geen blog heb maar een webshop. De reactie van: je bent de zoveelste, waar begin je aan. En jaloerse reacties op wat je zelf gemaakt hebt.
  Goeie tips, ik zal er vast nog wel een keer naar terugzoeken!

 45. Sophie 28 januari 2014 / 01:42

  Wat een goed artikel, hier heb ik echt wat aan! Nu heb ik niet heel veel last van negatieve reacties, maar heb wel met kritiek te maken. Ik denk dan automatisch dat iemand me iets niet gunt of mij niet mag, zeker wanneer de kritiek in een bepaalde toon geschreven wordt. Maar misschien is het zoals jij zegt, heeft die persoon wel goede bedoelingen maar komt het er niet zo goed uit. Dat ga ik onthouden, ik denk dat dit me goed gaat helpen wanneer ik weer een “is het gemeen bedoelt of niet” comment krijg 😉

 46. Laura 28 januari 2014 / 11:36

  Hele fijne tips! Mijn blog is nog redelijk klein en krijg eigenlijk vrijwel (nóg) geen negatieve reacties. Maar deze tips zijn wel echt heel handig! En ik ben het met je eens: ga geen scènes schoppen op social media, dat heeft echt geen zin!

 47. Dagmar 28 januari 2014 / 23:34

  Hele mooie tips en het lijkt mij heel lastig om deze negatieve comments in het begin te ontvangen. Je hebt een mooie manier gevonden om hiermee om te gaan, super knap! En wat heb je al een mooie serie geschreven vol blogtips en handige weetjes. Je kunt zo je eigen boekje maken 🙂

 48. Jette Schröder 31 januari 2014 / 13:45

  Dag Lisanne! Ik ben pas net begonnen met bloggen, dus ik moet nog veel leren! Wat heb je een enorme verzameling tips op je website staan. Dat is echt ontzettend fijn. Ik heb er nu al heel veel aan gehad! Maar ik heb ook al gezien dat ik nog een hoop kan verbeteren…

 49. Paul 11 mei 2014 / 13:01

  Ik reageer juist zelf vooral positief op negatieve reacties. Dus probeer te begrijpen waarom zij negatief op mijn stukje reageren. Meestal levert dat alsnog een trouwe lezer en later positieve reacties op.

 50. Mariska 25 maart 2015 / 14:11

  Dag Lisanne, hier ben ik weer of eigenlijk nog steeds. (Slecht voor je statistieken, hahaha)
  Allereerst vind ik dit een ontzettend leerzaam blog. Het lijkt wel college. 🙂 Maar dan beter.

  Ik heb niet overal op gereageerd, maar wilde hier toch iets kwijt. Ik vind het ontzettend goed dat je ook schrijft over reageren op negatieve reacties. Dat is misschien wel het aller moeilijkste. Helaas is het zo dat sommige mensen heel lullig kunnen reageren. Als je het goed uitpluist blijkt vaak dat de gemeenheid meer over de ander zegt dan over jou. Niets van aan trekken dus. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan, dat begrijp ik. Bakje thee en je richten op alle positieve berichten is een goede reactie. De aanstichtster niet voeden met een (emotionele) reactie. Toptip! (Ik noem die mensen emovampiers, hahah. Mensen die zich beter voelen door een ander te kwetsen, die moet je hun pleziertje niet gunnen. )

  Wat mij, naast je blogje, raakte zijn de reacties eronder. Wat heb je een lieve volgers! Lieve jonge vrouwen, denk ik. 🙂 En wat een nare ervaringen zitten er tussen. Ik vind het echt volslagen belachelijk hoe sommigen op YouTube of op andere fora afgezeken worden! Volhouden dames. Laat je niet gek maken. En al helemaal niet door emovampiers. Mocht je zo’n type in je omgeving hebben, moet je het eigenlijk zien als compliment. Bij jou is blijkbaar de beste energie te halen. Ze zijn eigenlijk gewoon jaloers.

  Ik ga weer verder lezen. Liefs Mariska

 51. Melissa 5 augustus 2017 / 00:19

  Hi Lisanne,

  Superfijn dat je ons deze tips meegeeft. Ik heb je blog al een aantal keer bezocht en kwam nu weer per toeval bij je terecht. Ik ben heel benieuwd naar hoe andere bloggers hiermee omgaan. Ik ben zojuist nog uitgemaakt voor Callcenter Medewerker – waar niets mis mee is, heb ik in een verleden ook gedaan. Ik vind het heel grappig om te zien dat mensen zo verhit reageren, terwijl jij als blogger duidelijk aangeeft dat je je persoonlijke mening en ervaringen deelt. Groetjes Melissa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.