Blogtips #4 Meer bezoekers op je blog

Volgens mij is dit hetgeen wat bloggers het aller-liefste willen weten wanneer ze net begonnen zijn. Toch raad ik je aan om eerst het eerste, tweede en derde deel van mijn blogtips te lezen. Waarom zal ik je in deze blogpost uitleggen. Zelf heb ik ook de (lange) weg afgelegd naar steeds meer en meer bezoekers. En hoe ik dat gedaan heb, daar krijg ik ontzettend veel vragen over! Laat ik maar gewoon beginnen met vertellen want ik heb enorm veel uit te leggen!

meer-bezoekers-op-je-blog

Afbeelding via flickr / bluefountainmedia

Schrijf dingen die mensen willen delen

Een blog die je niet interessant vindt deel je niet. Toch? Zorg ervoor dat jouw blog een bepaalde groep mensen zo erg aanspreekt, dat ze je blog of een bepaald artikel gaan aanraden aan hun vrienden! Dat zorgt ervoor dat hun vrienden het weer delen, en als het hen aanspreekt delen zij het misschien ook wel weer! Op die manier kun je echt ontzettend veel mensen bereiken.

Natuurlijk is dat niet zo makkelijk als het klinkt, ik kan je geen gouden tip geven waarmee je gegarandeerd een viral post schrijft. Maar ik kan je wel tips geven om meer kans te maken om gedeeld te worden:

 • Zorg dat je blog makkelijk te delen is. Social media buttons binnen handbereik! Ik zei het de vorige keren al: internetgebruikers zijn lui, wanneer ze met een klik jouw blog kunnen tweeten werkt dit veel beter dan wanneer ze de link moeten kopieren en er zelf een tekst bij moeten zetten. Als ze je blog echt geweldig vinden doen ze het wel hoor – maar je vergroot je kansen wanneer je social media buttons gebruikt.
 • Zonder twijfel het meest belangrijk: schrijf goede content (Blogtips #3 ging over het schrijven van goede content, even lezen dus!)
 • Houd je lezer in het achterhoofd, wat zouden zij graag willen delen? Dat hoeft natuurlijk niet je complete blog te beinvloeden (het blijft jouw blog), maar wanneer je op zoek gaat naar inspiratie kan dit een mooi uitgangspunt zijn.

paarse-koe

Foto door Gayle Nicholson / Flickr

Doe eens iets geks

Hoort eigenlijk nog een beetje bij mijn vorige tips, maar hij verdient een apart stuk. Kijk eens naar je Twitter of Facebook timeline. Wat zijn de links die mensen posten? Dingen met pakkende titels, bizarre dingen, opmerkelijke gebeurtenissen, of dingen die je emotioneel raken.

Ook bij het schrijven van een artikel moet je terug naar die paarse koe, dat unieke idee waarover ik het in deel 1 ook had. Heus niet altijd – maar wil je dat je artikel gedeeld wordt, ga dan op zoek naar een uniek idee. Een beetje apart, bijzonder, op zoek naar grenzen. Naast dat artikels als deze een grotere kans hebben om goed gelezen te worden is het een geweldige manier om je uit te dagen als schrijver. Kom uit die comfort zone!

Maar wat ik ook nog wil zeggen: dat artikel dat vaak gedeeld gaat worden kan net zo goed komen wanneer je het niet verwacht. Veel bloggers zullen dit ongetwijfeld herkennen: een artikel dat je zelf maar gewoontjes vindt wordt door je lezers uitzonderlijk en goed gevonden. Zo goed dat ze het delen! Er is ook niks mis met gewoon binnen je comfortzone te blijven. Maar als je merkt dat een bepaald iets (idee, categorie of een format) niet werkt, dan is het oke om ermee te stoppen en op zoek te gaan naar iets anders, wie weet iets geks!

De gunfactor

Het is bijzonder hoe veel een gunfactor je kan opleveren. Met een gunfactor bedoel ik dat mensen jou als persoon gunnen dat je blog gelezen wordt. Dat ze jou een leuk persoon vinden! En ik geloof dat iedereen een leuk persoon is, en dat iedereen die gunfactor op zijn blog kan creëren. Je moet er alleen wel wat voor doen…

Namelijk jezelf laten zien. Laat je gezicht zien, vertel iets over jezelf, maak een mooie ‘about’ pagina maar laat ook jouw persoonlijkheid zien tussen de regels door in je artikels. Persoonlijk denk ik dat een blog lastig een gunfactor op kan bouwen zonder dat je überhaupt merkt dat een persoon achter de blog zit.

i-am-so-blogging-this

Dit is natuurlijk de reactie die je wil op je blog van een andere blogger!

Interactie met andere blogs (en bloggers)

Er zijn verschillende manieren waarop je interactie kan hebben met andere blogs en bloggers. Denk aan de volgende manieren:

Je laat een reactie achter op een andere blog

Dit is in de beauty/fashion/lifestyle scene een veelgebruikte manier om meer bezoekers te krijgen op je blog. Deze manier kent alleen wel een handleiding, haha. Wat ik je zou aanraden is om waardevolle reacties achter te laten waarin je aandacht hebt gestoken. Ik denk dat als je bij jezelf blijft, aandacht steekt in je reacties, en iets probeert toe te voegen aan het artikel dat dat eigenlijk vanzelf gaat.

Dat je dan vanzelf een reactie achterlaat waarvan mensen denken: goh, wie is dat? Wat voor blog zal hij/zij hebben? Hoe je dat wil doen kun je natuurlijk zelf invullen, de manier waarop ik het zou doen heb ik genoemd. En dat is eigenlijk precies de manier waarop ik reageer wanneer ik anoniem zou reageren of geen bezoekers naar mijn blog hoef.

Je linkt naar een andere blog

Door te linken naar een andere blog merkt diegene dat er bezoek binnen komt via jouw blog, en wie weet neemt hij/zij wel een kijkje! En als je geluk hebt wordt er misschien naar het betreffende artikel gelinkt via social media. Ik zou geen complete blogposts schrijven om gelinkt te worden door een andere blogger overigens, maar naar elkaar linken is een erg mooie manier om waarde toe te voegen aan elkaars blog.

Een andere blog linkt naar jouw blog

In principe komt dit op hetzelfde neer als wanneer iemand jouw link deelt via social media. Maar met een blog communiceer je via hetzelfde medium en dat schept een band. Daar komt ook de gunfactor weer om de hoek kijken, bloggers linken graag naar mensen. Natuurlijk ook naar blogs met goede info, maar liever naar een blog met goede info met een leuk persoon erachter.

De bloggerswereld is er eentje waarin veel bloggers elkaar kennen. Raadt een blogger jouw blog aan, dan is de kans groot dat er meer volgen! Wanneer je 5 bezoeken krijgt van een link lijkt dat misschien een kleine impact te hebben, maar wanneer het van 5 naar 50 gaat, of naar 500 of zelfs 5000, dan kan dat een wereld van verschil maken.

Twee blogs die mijn blog bijvoorbeeld een heel eind in de goede richting hebben geholpen zijn deze blogpost van Miss Lipgloss en deze blogpost van Teskuh. (dus dames, als jullie dit lezen: ik ben het niet vergeten, bedankt!)

Wat ik overigens wel wil zeggen is dat jouw blog niet in een keer fantastisch is en druk bezocht blijft als je een keer 5000 bezoekers krijgt van een medeblogger. Je moet bezig blijven met je blog boeiend houden en leuke content creëren. Gelinkt worden is een hulpje, maar het is niet ‘de manier’ om groot te worden.

Aanwezig zijn op social media

Ik heb het al eens genoemd, maar ik noem het nog eens. Natuurlijk om iedereen op de hoogte te houden wat betreft als het nieuws omtrent je blog. Maar ook om actief te zijn als mens, gewoon omdat interactie met andere mensen, lezers, bloggers leuk is!

Mocht je het niet leuk genoeg vinden, misschien helpt het dan om te weten dat dat je gunfactor opkrikt en het de kans om gedeeld te worden vergroot (wat dacht je van retweets of shares bij een post met een link naar je blog erin?).

Raak bevriend met Google voor meer bezoekers op je blog

Meestal is het zo dat een deel van je bezoekers komt via Social media, een deel via verwijzingen vanuit andere websites en dan is er nog een deel: Google. Een deel vindt jouw blog via de zoekmachine van Google. En om dat deel te vergroten zijn heel veel dingen om rekening mee te houden. Heel flauw: maar hierover kan ik boekwerken schrijven, dat past echt niet allemaal in dit artikel dus hierover komt nog eens een uitgebreid artikel, beloofd!

Er is online al heel veel over te vinden, dus mocht je nieuwsgierig zijn kun je natuurlijk alvast op zoek!

halfjaar-2011

Dagelijkse bezoeken op lisanneleeft.nl in de tweede helft van 2011, toen ik 1 tot 1,5 jaar bezig was met bloggen. Elke dag iets nieuws online gezet, maar dat groeien gaat zoals je ziet echt niet vanzelf en ook ik had (heb nog steeds!) mindere dagen als je naar de statistieken kijkt. Geduld…

Houd vol en heb geduld

Dit hele artikel gaat om het krijgen van meer bezoekers, maar alsjeblieft: staar je er niet blind op. Kijk niet constant naar je statistieken als je weet dat je niets meer gaat doen dan naar de aantallen kijken, en vervolgens teleurgesteld raken. Die tijd kan je beter steken in het schrijven van leuke dingen!

In een paar weken grandioze bezoekersaantallen, dat heeft bijna niemand. Iedereen is bij 0 begonnen, en dat is juist goed. Het hele bloggen is een mooie weg waarin je ontzettend veel kan leren, wanneer je in een keer aan de top staat valt er weinig te leren. Dan heb je alleen maar heel veel mensen die lezen wat je schrijft, terwijl jij nog niet zo goed weet wat te doen.

Heb alsjeblieft geduld. Ik ben bijvoorbeeld nu drie jaar bezig met bloggen, dagelijks een nieuw artikel online. Die duizenden bezoekers elke dag zijn niet ‘zomaar’ gekomen, daar heb ik keihard voor gewerkt. Sterker nog: er zijn ook een boel bloggers die minstens zo hard hebben geblogd als ik, maar minder bezoekers hebben.

Doe het niet voor de bezoekers, doe het om dat pad op te gaan om beter te leren schrijven, je eigen stem te vinden, op zoek te gaan naar jezelf, om te leren bloggen, om fouten te maken en hiervan te leren. En ja, misschien gaan mensen het dan ook lezen, misschien gaan ze zelfs reageren! Maar zie dat als een prachtige extra. Tot die tijd is het een perfect moment om door te schrijven en door te leren.

heel-veel-mensen

Ontevreden over je bezoekersaantallen? Lezers zijn echte mensen! Kijk eens hoe veel mensen jouw blog in een maand bezochten en stel ze je eens voor – in de vorm van echte mensen. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik word al zenuwachtig als ik in het echt voor 30 mensen -een klaslokaal vol- moet praten!

Kwaliteit boven kwantiteit

Ik zei het net al: staar je niet blind op je statistieken. 1 000 bezoekers hoeft niet perse beter te zijn dan 100. Het ligt er natuurlijk aan wat je doel is, maar als jij bijvoorbeeld mensen wil activeren, of aan het denken wil zetten, dan gaat dat beter bij 100 mensen die zich met jou en je blog verbonden voelen, dan met 1 000 mensen die klikken, 2 tellen lezen, en meteen weer weg klikken.

Jouw blog is waardevoller met 10 mensen die alles lezen, actie ondernemen, misschien zelfs een reactie of een mail schrijven, dan met 100 mensen die klikken en meteen weer weg klikken. Mijn moeder en Tim zijn meer waardevolle lezers (lezen alles van voor naar achteren en andersom, inclusief alle reacties) dan de mensen die de titel lezen, het begin en het einde doorkijken en vervolgens ‘Leuk artikel!!!’ reageren. Of dus meteen wegklikken.

10 bezoekers klinkt misschien weinig, maar bedenk dat het echte mensen zijn.

En oja: ook zijn bezoekers voor jou meer waard wanneer jij schrijft waarover je wil schrijven en het zijn er 10, dan dat je schrijft over iets waar je totaal niet achter staat en het zijn er 100. De bezoekers die het beste bij jou en je blog passen, die zijn het meeste waard. Echt waar, staar je niet blind op de cijfertjes!

Wat je beter niet kan doen voor meer bezoekers op je blog:

Wellicht heb je het al een beetje langs zien komen, maar er zijn ook dingen waarvan ik denk dat je ze beter niet kan doen.

 • Op zo veel mogelijk blogs reageren met ‘wat een leuke blog!!!’ zonder het gelezen te hebben, daar prik je als schrijver zo doorheen
 • Een link naar je blog zetten in elke reactie; wanneer dit op prijs gesteld wordt is er vaak een speciaal vakje voor
 • Alles voor de bezoekers, je bent een mens, geen machine
 • Een schreeuwend reclamebord worden: overal op Facebook, Twitter, feestjes, blogs, alleen maar over jouw blog en hoe geweldig hij is praten. Het is super om je enthousiasme te delen en een beetje reclame voor je blog kan echt geen kwaad, maar sla niet door
 • Dingen schrijven waar je niet achter staat omdat je graag meer bezoekers op je blog wil

Gefeliciteerd, je hebt zojuist een artikel van 2000 woorden gelezen! Dit zijn echt dingen die ik graag allemaal wilde vertellen. Je kan er natuurlijk uithalen wat je eruit wil halen, niet voor iedereen zal elke tip prettig werken. Belangrijkste blijft dat het jouw blog is en dat jij je er goed bij moet voelen! Voor de bloggers onder ons: wat is jouw ultieme tip, heb je nog toevoegingen?

DELEN:

236 reacties

 1. Suzanne 3 november 2013 / 07:11

  Wow wat een tekst, maar goed geschreven en heb er niets aan toe te voegen. Zelf volg ik ook andere blogs naast dat ik zelf schrijf op mijn blog. Door te reageren merk ik dat anderen ook een kijkje komen nemen bij mij.

 2. Geertje 3 november 2013 / 07:17

  Dank voor je felicitatie, was een enorme prestatie om 2000 woorden te lezen…
  Haha, nee hoor, heel fijn geschreven dus je leest er zo doorheen!
  Thanks voor de tips, heel leerzaam.

 3. Ilse 3 november 2013 / 07:23

  Wat een lang artikel! Maar heel fijn om te lezen. 🙂
  Superfijne tips, hier heb ik weer heel wat aan gehad. Leuk om zo’n tips te lezen van iemand met zo’n goed lopende blog!

 4. Eveline 3 november 2013 / 07:33

  Je artikelen over hoe je moet bloggen zijn heel goed. Op school krijg ik les over bloggen, maar jij vertelt het toch een stuk fijner. En ook al weet ik heel veel dingen al, het is heel fijn om het nog een keertje te kunnen lezen 🙂

 5. Martina 3 november 2013 / 08:17

  Ik zie reacties achterlaten vaak als een “bedankje” naar de schrijver voor het schrijven van een leuke blogpost! Het kost nu eenmaal veel werk en waardering vind ik echt belangrijk 🙂

 6. Joyce 3 november 2013 / 08:29

  Wat een goed artikel! Ik herken veel dingen die ik zelf ook toepas. 🙂

 7. Kimberly 3 november 2013 / 08:52

  Ik vind je schrijfstyle echt heel fijn Lisanne! Ik heb het hele artikel gelezen en ik heb er wel wat aan! Sowieso jezelf niet blind staren op statistieken en inderdaad, als je je bezoekers als mensen voorstelt wor het eigenlijk toch wel een soort eng voor hoeveel mensen je dan zou ‘staan’ als je ze in het echt zou kunnen zijn.. Dat is wel iets om over na te denken!

 8. natanja 3 november 2013 / 09:10

  wat een super tips Lisanne ik heb met veel aandacht en interesse gelezen , ik blog al wel een jaar maar moet hier nog een goed ritme in vinden , en een goed thema bedenken maar door jou tips te lezen kom ik een heel einden

  • Rosa 3 november 2013 / 13:11

   Hoi Natjana, ik weet niet of je dit zult lezen maar wat ik je wilde zeggen is dat ik al meerdere malen geprobeerd heb een comment op jouw blog achter te laten maar dat lukt niet! En ik kon je twitter niet vinden en ook nergens een emailadres om je te vertellen dat je leuke blogs schrijft ondanks dat er weinig of geen reacties onder geplaatst worden. Misschien hebben andere lezers wel hetzelfde probleem als ik met commenten en lijkt het daarom alsof je weinig respons krijgt. Misschien een idee om daar eens naar te kijken achter de schermen van je blog :)?

 9. Dagmar 3 november 2013 / 09:12

  Iedereen die de comments heeft gehaald, is over de finish; ik merkte niet eens dat het zo’n lang stuk is! Heel fijn geschreven en mooie tips. Het artikel zit vol warmte, maar dat straal je zelf ook uit. Ben heel trots op je dat je al zoveel hebt bereikt met je blog, maar het kwam niet uit de lucht vallen. Je werkt er hard voor en tof dat je deze tips deelt!

 10. Zij van hem 3 november 2013 / 09:17

  Wat een goed artikel weer. Ik denk dat veel beginnende bloggers (en ook al wel de wat ervaren bloggers) veel uit je blogtips-reeks kunnen halen. 
Wat ik nog zou willen toevoegen is: de actualiteit. Wanneer je blog relevant is t.o.v. de actualiteit kan dit voor meer bezoekers zorgen, die misschien wel blijven hangen omdat je ze hebt geïnteresseerd. Soms kan de actualiteit een oudere blog ook weer relevant maken. Zo schreef ik in augustus over ‘Hoe belangrijk is veiligheid & vrijheid voor jou?’ (http://bit.ly/189beVf), maar werd dit opeens opgepikt toen de bezuinigingen op Defensie werden aangekondigd. Opeens ging mijn blog ‘viral’ (voor mijn blogstatistiek-begrippen dan). Hierdoor werd ik getriggerd om dit (hoe verhoudt actualiteit zich tot aantal bezoekers op mijn blog) eens uit te proberen, dus schreef ik een blogpost over ‘P-Day’ (prinsjesdag). Ook nu werd dit weer opgepikt en had ik meer bezoekers. 
Actualiteit kan dus zeker van toegevoegde waarde zijn voor het aantal bezoekers op je blog. 


  Voor mij is Facebook ook een stabiele factor voor het aantal bezoekers van mijn blog. Zoals je al schrijft: de internetter is lui. En als je niet zo ‘into’ de blogs bent met bv Bloglovin’ of het volgen van Bloggers via mail en andere tools is dit de meest ideale optie: als het toch in je tijdlijn voorbij komt is men (heb ik het idee) sneller geneigd even te klikken op de link en je blog te lezen, en ook het liken en delen is gemakkelijk, waardoor vrienden van jouw likers ook indirect op jouw blog gewezen worden. Het effect van Facebook is hierin groter dan van Twitter, merk ik zelf. Misschien omdat mijn doelgroep actiever Facebook gebruikt dan Twitter, of dat mijn doelgroep op Twitter mij daar nog niet gevonden heeft, dat kan ook. Wie zal het zeggen… 😉 


  • Lisanneleeft 3 november 2013 / 14:31

   Inspelen op de actualiteit, ook een erg goede tip! Misschien niet toe te passen bij elk soort blog, maar je ogen ervoor open houden en er gebruik van maken wanneer het kan is natuurlijk super.

   Goede toevoeging!

 11. Ashleey 3 november 2013 / 09:50

  Heel handige tips lisanne en ik was inderdaad erg benieuwd naar je artikel van 2000 woorden, maar ik heb het heerlijk uitgelezen 🙂

 12. Tineke 3 november 2013 / 09:52

  Hier heb ik veel aan gehad. Natuurlijk ben ik al blij met iedere lezer die ik krijg. Alleen mijn bezoekers zin de laatste tjid gehalveerd en dat is toch wel en beetje jammer. De tips uit dit artikel zal ik zeker gebruiken!
  Liefs

 13. MySimplySpecial 3 november 2013 / 10:09

  Wat een fijne tips weer! En het leest lekker makkelijk, dus het voelt niet als 2000 woorden hoor.

 14. Milou 3 november 2013 / 10:32

  Wat een goed artikel! Ik ben het wel met je eens, en vooral wat betreft de waardevolle bezoekers. Ik heb er liever 10 die mijn geschreven teksten lezen (waar ik tenslotte redelijke wat tijd in heb gestoken) dan 1000 mensen die het niet lezen en alleen maar ‘Leuk!’ zeggen of een reactie achterlaten wat totaal niet bij de tekst past, maar ze dit alleen maar hadden kunnen weten als ze het hadden gelezen. Verder vind ik je tips fijn en heb ik toch ook nog wat nieuws geleerd!

 15. Lisanne 3 november 2013 / 10:35

  Wat een ontzettend handige artikelen zijn dit toch, vooral deze. Tips waar we echt iets mee kunnen, bedankt! En die 2000 woorden stoorde me helemaal niet hoor 😉

 16. Carlijn 3 november 2013 / 10:40

  Hey Lisanne,
  Bedankt voor de tips elke keer, ik heb al ruim een jaar een blog, maar ik heb alles niet zo heel lang geleden omgegooid. Jouw tips komen dus eigenlijk als geroepen!

 17. Sylvia 3 november 2013 / 10:46

  Vooral de tip om te bedenken dat je lezers echte mensen zijn vond ik een goeie. Natuurlijk weet je dat wel, maar als je ze inderdaad allemaal in een klaslokaal of op een plein voor je ziet, zijn het er stiekem toch best veel 😉

 18. Tess Evea 3 november 2013 / 10:51

  Wat een heerlijke lap vol met tekst. Ik vind het helemaal niet verkeerd om te lezen en ik denk dat heel erg veel mensen hier zeker wat aan hebben!

 19. Beautytalk 3 november 2013 / 11:00

  Handig artikel en tips! Ik blog nu bijna een jaar en ik doe het super graag, ik lees alle comments en vind mijn lezers allemaal zo lief! Ik maak ook gretig gebruik van social media 🙂 én geef comment op andere blogs 😉
  Eefje

 20. Miranda 3 november 2013 / 11:13

  Leuk om te lezen! Ik heb hier wel wat aan. Het is inderdaad wel zo, wanneer je de bezoekers eens voor je ziet denk je al veel sneller : wow wat veel!

 21. I scream beauty 3 november 2013 / 11:40

  Leuk om te lezen, heel herkenbaar wat je schrijft! Hier hebben we wat aan, thanks ! 🙂

 22. Danielle 3 november 2013 / 11:40

  Handig artikel, ik blog nu ruim 2 maanden ik heb echt wat aan deze tips! Ik heb nu nog geen social media accounts (alleen bloglovin) maar ik denk dat ik die toch maar een keer aan moet gaan maken :).
  Ik had laatst ook een keer dat ik een artikel geschreven had en hem later terug keek en echt dacht: wat een slecht artikel is dit! Ik had verder helemaal geen tijd meer en dacht, nou ja dan zet ik hem toch maar online, uiteindelijk is het een van mijn best beken artikelen tot nu toe, het is ook nog het artikel waar op de meeste reacties achtergelaten waren, ik dacht echt van hoe kan dat nou? Ik zelf kijk ook wel eens welk soort artikelen het meest bekeken worden, dan blijkt dus dat mijn lezers dat leuk vinden, dat is erg handig, dan kan ik daar weer over schrijven!

  x

 23. Isabel Cristina 3 november 2013 / 11:41

  Heel leuk en handig artikel! Je hebt gelijk, het gaat niet om de cijfers. Ook al is het natuurlijk wel leuk als een artikel heel veel wordt gelezen haha. Ik zal de volgende keer denken aan al die mensen die voor me staan! Dankjewel voor de tips Lisanne!

 24. nini 3 november 2013 / 11:49

  Wow, leuke blog !!!!!

  Just kidding. Nee, het is wel een leuke blog hoor, maar wat jij bedoeld…
  Okej, anyway, hier heb ik echt aan. Ik ben bezig met een blog maken, ik had al een andere blog. Die was alleen een beetje verwaarloosd ^–^.

 25. Lelie - A Bouquet of Buttons 3 november 2013 / 11:56

  Een tip voor naai/creatief blogger, (ik heb een naaiblog) Ik vind het erg leuk als andere mensen bv ook dat patroon gebruikt hebben en dan ook linken naar wat zij ermee gemaakt hebben. Ik vind dat leuk, maar ook veel andere creatief bloggers. Geef dan wel netjes de juiste link zodat ze zeker op de juiste pagina terecht komen en niet eerst heel je blog moeten doorscrollen.

  Een tweede tip op twitter altijd het merk erin vermelden met hashtag als ze geen eigen account hebben en anders met een @’tje. Ik doe dat nu steeds en het is al verschillende keren gebeurd dat de merken, van patronen dan bij mij, mijn tweet retweeten, ook een uitgeverij heeft dat gedaan bij mijn tweets toen ik schreef over hun boek. Eerst dacht ik, hm is dat niet een beetje opdringerig, maar precies niet.

  • Lisanneleeft 3 november 2013 / 12:40

   Dat is inderdaad een goede tip! Mooie toevoeging aan het artikel, thanks 😀

  • Marian 3 november 2013 / 22:48

   Wat een mooie aanvulling! Ik doe dit eigenlijk ook te weinig.
   Dank je wel!

 26. Mariska 3 november 2013 / 12:07

  Supergoede blogpost! Ik ben nog niet zolang bezig met bloggen, maar het gaat best goed. Mijn bezoekers aantallen schommelen wel, sommige dagen heb ik er veel, andere dagen minder. Maar dat is handig om te zien wat mijn lezers leuk vinden. En boven alles, ik vind het zelf erg leuk om te bloggen, en dan is natuurlijk het belangrijkste.

  • Meandra 3 november 2013 / 12:15

   Bedankt voor alle handige tips! Ik ben pas zelf een blog begonnen en kan deze tips en die uit de vorige artikelen dus goed gebruiken.

 27. Mirthe 3 november 2013 / 12:20

  Wat een goed stuk! Ik vind vooral je volgers voor je zien als mensen een goede tip, ik heb 100 volgers en dat is niet veel vergeleken met andere bloggers, maar wel een heel groot publiek dat ik bereik met mijn mening over dingen als fairtrade en zo en dat vind ik echt een tof idee. Zeker als ik reacties krijg van mensen die voor het eerst over iets nadenken door een blog die ik heb geschreven vind ik dat superleuk.

 28. Marloes 3 november 2013 / 12:24

  Een hele lap tekst. Maar wel erg fijne tips heb je gedeeld! Thank you!! Grappig om te lezen. Een hoop van deze tips kwamen vorige week ook op de Grazia Beautyblogger Masterclass voorbij!

 29. weheartfit 3 november 2013 / 12:24

  2000 woorden waarvan geen enkel woord overbodig is. Ik vind het allerbelangrijkste dat je het niet voor de bezoekersaantallen doet en inderdaad beseft hoeveel die aantallen bezoekers eigenlijk in het echt zijn, als echt mensen. Dat is iets wat je vaak vergeet. Ik moet zeggen dat ik het zeker fijner vind als ik een groepje vaste volgers heb die vaak reageren, dan krijg je ook vaker persoonlijkere vragen of opmerkingen en dat vind ik echt heerlijk. Als je op een dag evenveel views als bezoekers hebt, heb ik liever minder bezoekers met een hoger aantal views.

 30. Kauthar 3 november 2013 / 12:40

  Zitten weer handige tips tussen, thanks! Wat de bezoekersaantallen betreft: ook daar geldt denk ik eigenlijk kwaliteit boven kwantiteit, herkenbaar wat je daarover schrijft. Volgens mij is het uiteindelijk het belangrijkst om ook dicht bij jezelf te blijven. Dan trek je misschien niet meteen de meeste bezoekers, maar de bezoekers die er zijn zullen de beste ooit zijn en het meest bij je blog passen. Het is vaak wel een beetje zoeken naar balans, want je wilt natuurlijk ook veel gelezen worden om die groep te bereiken. Ach ja, hoort allemaal bij de bijzondere reis die bloggen heet ;). En geduld is inderdaad heul belangrijk, als je alleen voor de bezoekers schrijft en het zit een keer niet mee zul je sneller de handdoek in de ring gooien I guess.

  Schrijf daarom, niet in de laatste plaats, ook voor jezelf. En geniet.

 31. Lisa 3 november 2013 / 12:49

  Ik ben nog heel erg zoekende met mijn blog en hier staan zeker dingen bij om eens goed over na te denken. Liefs

 32. Chezzelia 3 november 2013 / 12:50

  Hele fijne tips! Wat iemand anders in de comment zei, als je over iemand blogt of een review schrijft dan is het ook leuk om in je tweet naar hun te verwijzen. Geduld en geduld en reageren op andere blogs is de key. Nooit opdringer reageren idd. Durf ook te vertellen dat je een blog hebt aan vrienden/familie!

  Goeie tip over de about pagina. Die moet ik ook maar eens veranderen haha

 33. Nieke 3 november 2013 / 12:54

  Wat een ontzettend goede blogpost weer! Het zien als je volgers als mensen is heel erg goed om nog even benadrukt te krijgen. Soms denk je daar toch niet helemaal goed over na. Vond het trouwens ook heel fijn om te lezen, ook al is het zo lang, het leest heel goed weg. Thumbs up!

 34. Sharon 3 november 2013 / 13:04

  Tof artikel Lisanne! En jij krijgt van mij inderdaad de ‘gun’ factor 😉

 35. Lenneke 3 november 2013 / 13:11

  Fijne tips heb je gegeven! Ik vind het ook altijd bizar om te beseffen dat alle mensen die mijn blog lezen, écht mensen zijn. Heel bijzonder.

 36. Lonneke 3 november 2013 / 13:12

  Heel fijn artikel om te lezen met goede tips! Hier heb ik wel wat aan! Ik ga je andere tips ook even doorlezen! xxx

  • Sofie 3 november 2013 / 14:00

   Ik kwam bij je blog via de FB bloggersgroep. Heel goed geschreven dit! Ik ben ook van mening dat volgers vanzelf komen en dat je motivatie voor bloggen vooral vanuit jezelf moet komen en je passie voor het fotograferen/schrijven. Zodra je dit hebt pikken volgers dit vanzelf op. Fijn stuk, ik denk dat heel veel mensen hier zeker iets aan hebben!! xx Sofie

 37. Charlotte 3 november 2013 / 13:58

  Wat een handige tips allemaal.
  Ik laat meestal leuke reacties achter bij andere en volg mijn favorietjes via bloglovin. Daar zit jij ook bij ^^

 38. Annebelle 3 november 2013 / 14:09

  Ik houd echt van deze reeks, er staan elke keer zulke bruikbare tips in. Ik kan niet wachten op volgende week zondag!

 39. Hester 3 november 2013 / 14:13

  Mijn gouden tip is vooral heeeel veel geduld hebben, haha. Soms gaat het een week lang supergoed met mijn blog met hoge bezoekersaantallen en elke keer tien reacties en soms ‘gebeurt’ er een week lang niets en heb ik met moeite twee reacties. Dan leer je wel weer waarderen wat je (soms) hebt 🙂

 40. Ise 3 november 2013 / 14:27

  Deze reeks blogjes zijn heel interessant! Leuk om te lezen hoe hard jij ervoor gewerkt hebt en hoe leuk je het bloggen vind, dat motiveert mij ook weer 😉

 41. Suzanne 3 november 2013 / 14:39

  Lisanne,
  Bedankt voor de tips over bloggen. Pas begonnen met bloggen. Erg leuk om te lezen wat er dus eigenlijk allemaal bij bloggen komt kijken. Genoeg stof tot nadenken. Thanks!

 42. Michelle 3 november 2013 / 14:47

  Super fijne tips! Ik vind kwaliteit boven kwantiteit ook echt heel erg belangrijk en motiveert enorm! Die tip probeer ik ook altijd aan iedereen mee te geven ^^

 43. ellen 3 november 2013 / 15:10

  Hele goede tips! Ik ben zojuist gestopt met bloggen. Ik had het gevoel dat ik ‘moest’, en dat wil ik niet. Ik zie zo veel leuke blogs voorbij komen en ik wil eerst mijzelf focussen op wat ik echt wil met mijn leven. Dan pas vind ik dat ik weer plezier kan gaan hebben in bloggen. Als ik alleen maar schrijf over wat ik elke dag heb gegeten of wat ik aan had blijft het ook maar saai. Ik wil iets delen, iets te vertellen hebben aan mensen. Dat lukte me niet.

  Heel goed van jou dat jou dit wel lukt en dat je anderen helpt!

  • Lisanneleeft 3 november 2013 / 15:18

   ‘Alleen’ vertellen wat je gegeten hebt kan een inspiratie zijn voor andere mensen. Bijvoorbeeld om gezonder te eten, of om een leuk nieuw recept uit te proberen! En ‘alleen’ laten zien wat je aan had kan andere mensen inspireren om ook eens iets anders dan anders aan te trekken. Om uit hun comfortzone te stappen! Om meer zichzelf te laten zien door middel van kleding.
   Zelfs met zulke dingen die misschien onbenullig klinken kan je een verschil maken in iemands leven!

   Ik denk dat je jezelf onderschat Ellen! Ik heb het al vaker gezegd: iedereen heeft iets boeiends te vertellen, iets toe te voegen aan het internet.

   Wil je overigens niet dwingen ofzo om weer te gaan bloggen, want focussen op jezelf; op wat je graag wil en wie je bent en wat je eigenlijk echt wil delen is natuurlijk belangrijker. En bloggen wanneer je er geen plezier in hebt moet je ook niet doen, dat is zonde van je energie!
   Maar onthoud dat iedereen iets te delen heeft, ook jij. Dus wie weet, ooit… 🙂

   • Syl 4 november 2013 / 21:24

    Wat heb je toch een heerlijk stralende energie!
    Dat is de reden dat ik jouw blog ben gaan volgen sinds kort.

 44. Marieke 3 november 2013 / 15:12

  Het is wel veel om te lezen haha, maar ik, de beginnende blogger, heb er echt wel veel aan. Bedankt dat je alles zo op een rijtje zet (:

 45. Fleur 3 november 2013 / 15:13

  Oh wat fijn die tips!
  Een aantal dingen zijn zo herkenbaar, zoals die reacties waaruit je kunt halen dat ze het niet gelezen hebben.
  Ik vind dat altijd zo jammer.
  Ik bedoel wij als schrijver van dat artikel steken er tijd en werk in, als je het dan niet wilt lezen óke, dat kan want het is niet verplicht.
  Maar ik vind het wel zonde als je dan een reactie achterlaat zonder dat je het gelezen hebt alleen zoals jij ook hier boven zegt, voor de bezoekers.
  Daar schrijven wij niet voor, tenminste dat is in ieder geval niet mijn doel.

  Ik ben het ook helemaal eens met het feit dat jij zegt dat een klein aantal waarvan je weet dat zij het artikel wel hebben gelezen, veel waardevoller zijn dan die mensen die met 2 seconden weg zijn en je daardoor naar een hoog bezoekersaantal brengt:)!

  Ben benieuwd naar de volgende blogtips!

 46. Maaike 3 november 2013 / 15:18

  As artikelen luk of interessant zijn merk ik eigenlijk nooit of ze lang of kort zijn, haha.

 47. Isabel 3 november 2013 / 15:36

  Dat stukje van kwaliteit boven kwantiteit vind ik echt een goed stukje. Ik dacht eerst dat het over de hoeveelheid blogposts ging maar dit is eigenlijk nog veel beter! Je hebt me ook echt iets laten zien daardoor haha, dat ik gemiddeld zo’n 40/50 bezoekers per dag heb klinkt niet veel, maar als je bedenkt dat het echte mensen zijn is het wel veel. Zeker als ik het me probeer voor te stellen!

 48. Lidewij 3 november 2013 / 16:07

  Ik heb net de hele reeks gelezen, en wat een toffe tips! Vooral dat je je niet teveel moet focussen op bezoekersaantallen en je al die mensen moet visualiseren vind ik een hele goede en leuke tip. Stel je voor dat ik al die maandelijkse bezoekers bij elkaar verzamel, dat zou super zijn! Voel ik me toch iets minder een ukkie, thanks 😉
  Ik snap trouwens ook niet waarom sommige bloggers reacties achterlaten die overduidelijk niet met de blogpost te maken hebben. Kan me niet voorstellen dat ze daar bezoekers door krijgen, en als ik zo’n reactie van een bepaalde blogger een aantal heb gezien ga ik sowieso niet meer naar hun blog, ongeacht de toffe reacties die ik daarna nog voorbij zie komen. Dus het lijkt me alleen maar negatief werken, en dan snap ik dus niet waarom sommigen dan nog steeds denken dat het ze bezoekers oplevert.
  Anyway, ik heb dat sowieso wel snel. Ik heb jouw blog ook een hele poos niet bezocht omdat ik je stuk over studeren had gelezen en het er ongelofelijk hard niet mee eens was. Maar dat is natuurlijk het risico dat je loopt als je zo’n overduidelijke mening verkondigt, en een discussie was er zeker! Ondanks dat schrijf je gewoon ongelofelijk goede stukken en tadaa: hier ben ik weer. We kunnen gewoon niet om je heen, en daar heb ik veel bewondering voor. Dat lef kan ik ook wel waarderen, maar pas nu ik je als persoon heb leren kennen. Dus ook de tip over je als persoon profileren op je blog en het web komt hier weer terug. Wat ik volgens mij probeer te doen is mijn excuses aanbieden voor je blog zo lang mijden, want je bent super en ik ben blij dat ik via twitter deze post heb gevonden en alles ben gaan lezen 🙂

  • Lisanneleeft 3 november 2013 / 16:36

   Welkom terug Lidewij! Haha, je hoeft je niet te verontschuldigen voor het niet lezen van mijn blog; dat is het mooie, als lezer lees je gewoon wat je leuk vindt. Een blog lezen van iemand die je (op dat moment) niet ligt maakt je niet gelukkiger, dan ga je je er alleen maar aan lopen storen. Dus het is juist goed dat je gestopt bent met lezen op dat moment!

   Voor mij was het overigens ook wel een leermomentje hoor. Soms ram ik er gewoon wat uit en klinkt het (in mijn hoofd) heel logisch, en dan lees ik het later terug en denk ik: wow, what was I thinking? Volgens mij was ik in dat stuk wat jij bedoelt totaal de onderbouwing vergeten voor mijn lezers (ik had een boek gelezen, dus voor mij klonk het allemaal super logisch toen ik het schreef, haha).
   Maar dat hoort ook bij het bloggen: fouten maken en daarvan leren!

   En bedankt voor je lieve complimenten, en super leuk dat je terug bent! 😀

 49. Kirsty 3 november 2013 / 16:26

  Wat een fijne tips! Ik blog zelf nog maar een paar maand, maar ik merk dat mijn bezoekersaantallen al goed aan het groeien zijn in verhouding met toen ik net begon. Weet alleen niet zo goed nog wanneer een artikel populair is of niet, dat vind ik nog wat moeilijk in te schatten.
  Wat ik trouwens wel heel irritant vind is als mensen reacties achterlaten die helemaal niet met mijn artikel te maken hebben en een link naar je eigen blog zetten in je reactie vind ik echt not done, of het moet in een spam je blog artikel zijn.

 50. Manon 3 november 2013 / 17:02

  Heel erg fijn artikel, ik vind het ook fijner als ik er bijvoorbeeld 50 bezoekers heb dan 500, niet iedereen zal zo actief zijn op je blog

 51. Geanne 3 november 2013 / 17:04

  Wat een interessant artikel Lisanne! Goede tips maar ik ben het ook met je eens dat het inderdaad niet alleen maar om de statistieken moet gaan. Gewoon lekker bloggen 😉

 52. Nem 3 november 2013 / 17:31

  En zo ging mijn blog (toen ik even mensen de waarheid wilde zeggen over ziek zijn, haha) viral doordat jij hem retweette en daardoor andere mensen weer. Was heftig en kwamen ook heftige reacties op, maar hierdoor kreeg ik wel ineens meer volgers. Ik ben dankbaar voor elke bezoeker, helemaal als het wat minder gaat, ik kijk savonds en blijkt dat mijn statistieken gewoon hetzelfde blijven en dat mensen trouw blijven kijken elke dag. Zo lief 🙂

  Er is ook een blog die veel mensen leuk vinden en die ik juist nooit lees,
  Omdat ik en de tekst en de foto’s crap vind en omdat er veel gekopieerde ideetjes bij zitten.
  Dit hou ik gewoon voor me 😉 op leuke blogs reageer ik wel veel!

 53. Annika Korving 3 november 2013 / 17:33

  Ik lees al weken deze tips met plezier. Want misschien haal ik er wel iets uit wat ik kan toepassen. Zelf blog ik al zo’n twee jaar, maar de bezoekers willen maar niet echt komen. Waarschijnlijk doe ik toch iets verkeerd.

 54. Just a Girls Weblog 3 november 2013 / 17:54

  Wat een handig artikel vol met goede tips !!
  Zeker de moeite waard om die 2000 woorden te lezen hoor Lisanne 😉
  Liefs xx Maaike

 55. Marcella 3 november 2013 / 18:07

  Leuk artikel, interessant om de tips zo op een rijtje te lezen. De meeste tips pas ik wel toe, maar het zet me ook aan het denken om ze zo door te lezen. Ik ga er m’n voordeel mee doen!

 56. Celien 3 november 2013 / 18:18

  Is een heel handig en leuk artikeltje, van zulke artikels hou ik echt!
  Ik had eigenlijk helemaal niet door dat het 2000 woorden waren, je schrijfstijl is echt leuk!
  Leest heel makkelijk ook 😀
  Liefs, Celien xxx

 57. Maai 3 november 2013 / 18:20

  Je vergelijking vind ik echt top. Het aantal bezoekers van je blog verbeelden in een klaslokaal. Haha oh help. Ik durf überhaupt niet in het openbaar te spreken. Maar je hebt gelijk. Je bezoekers zijn over het algemeen ook gewoon mensen. En iedereen die het leuk vind je te lezen is er weer eentje toch? Liefs

 58. Debby 3 november 2013 / 18:46

  Haha, leuke post! Ik blijf vooral gewoon doen wat ik leuk vind. Ga niet blogs schrijven naar een SEO vindbaarheid of zo, of over onderwerpen die me niet liggen omdat dat populair is onder de bloggers. Zo lang je inderdaad bij jezelf blijft en je straalt jouw eigen mooie persoonlijkheid uit, dat is het belangrijkst. En je kunt ook niet meteen heel vindbaar zijn, als je nog niet zoveel content hebt geplaatst. Het heeft gewoon tijd nodig om te groeien, dat gaat gewoon niet in een keer!

 59. Romee 3 november 2013 / 18:47

  Thanks voor de tips! (: ik had niet eens door dat het zo veel woorden waren

 60. Loranne 3 november 2013 / 18:59

  Dag Lisanne!

  Wat heerlijk die blogtips van jou! Ik was al eens begonnen met een blog, maar die poging was gefaald. Nu ben ik opnieuw begonnen en ik leg me niets op. Ik schrijf blogs als ik er zin in heb. Ik wil niet elke dag een artikel online hebben, maar als het lukt, zoveel te beter!

  Zo hard bedankt voor deze tips! Jou blog is trouwens ook super leuk!!

  Groetjes

 61. Esmée 3 november 2013 / 21:10

  Wat een fijn artikel! Ik heb echt bewondering voor je. Voordat ik mijn blog begon las ik al regelmatig de berichten op je blog. Je schreef toen destijds ook berichten met tips voor het beginnen van een blog en het bloggen in het algemeen. Dit heeft me sowieso toen al geholpen met het starten van mijn blog.

  Dit artikel was weer zo fijn. Ik heb ook pieken en dalen, de ene dag veel bezoekers en de andere dag niet. Soms maakte dat me onzeker, maar als ik het dan bekijk als echte mensen, dan mag ik echt wel tevreden zijn.

  Ik probeer mezelf te blijven en alles op mijn eigen manier te schrijven. Soms dan krijg ik een aanbod van een bedrijf en dan heb ik gewoon geen interesse, het past dan niet bij me. Toch blijven ze het aanbod dan verbeteren en dan blijf ik denken: ‘Nee, ik wilde het eerst niet, dus nu ook niet.’

  Ik ben blij dat ik dit artikel weer gelezen heb en dat ik hem niet gemist heb. x

 62. Yolande 3 november 2013 / 21:36

  Ik was wel even verbaasd op het eind toen je zei dat ik 2000 woorden had gelezen, voor mijn gevoel was hij helemaal niet zo lang. Complimenten voor het artikel dus, weer heel fijn geschreven met leuke tips! Zelf heb ik niet de meeste bezoekers, maar ik haal veel plezier uit het bloggen en daar gaat het vooral om. Liever 50 lezers die mijn blog graag lezen dan 500 die niet verder dan de eerste alinea komen.

 63. Kim / Vintage & Beauty 3 november 2013 / 21:49

  Wat een fijn artikel om te lezen. Heel veel dingen zijn inderdaad heel vanzelfsprekend maar ik denk dat het bijna de droom van elke blogger is om groter te worden. Dicht bij jezelf blijven maakt een site interessant.

  Fijne avond & tot de volgende keer!

  Liefs,
  Kim

 64. Rosalie 3 november 2013 / 22:38

  Inderdaad, als je echt gaat beseffen hoeveel mensen het in een zaal zijn die bezoekers.

 65. Marian 3 november 2013 / 22:53

  Mooie waardevolle blog! En de 2.000 woorden heb ik ook niet gemerkt omdat je de tekst ook mooi verdeeld en niet in eerste instantie denkt van : “moet ik dat allemaal lezen”. ;-).

 66. Esmir van Wering 4 november 2013 / 08:20

  Fijn om de dag te beginnen met jouw topblog vol tips! Ik ben nog niet zo ver dat bloggen een dagelijks dingetje is. Maar ik beloof plechtig dat ik elke week minimaal 1x iets nieuws zal posten (op m’n website). Wat ik krachtig vind aan jouw artikel is dat het snel en makkelijk leest. Dit komt mede door de opsomming én doordat de alinea’s niet langer zijn dan 5 regels. Ook het gebruik van afbeeldingen werkt goed – nog 3 aanvullingen voor wie dit leest.
  Dank voor het delen van jouw ervaringen! Nu ga ik de dag extra gemotiveerd van start. Liefs. 🙂

 67. Josanne 4 november 2013 / 12:19

  Fijn artikel, heb ik echt wat aan. En vooral geduld hebben natuurlijk… 🙂

 68. Wendy 4 november 2013 / 14:52

  Heel fijn artikel! Ik ben in ieder geval heel erg benieuwd naar je artikel over je blog en Google. Ik ben echt een noob op het gebied van SEO (tenminste ik denk dat je dat bedoelt toch?) en zou daar heel graag meer over willen weten.

 69. Syl 4 november 2013 / 21:17

  wow 2000 woorden?! Ik heb het echt in één adem gelezen! Goed geschreven stuk hoor! Aangezien ik ook wil starten met bloggen komen deze artikelen echt als geroepen!

 70. Nicole 4 november 2013 / 23:26

  Haha, ik vond je einde echt geweldig. Wel goed geteld, waren het er wel echt 2000 woorden?

  In ieder geval vind ik wel dat je goede tips hebt. Ik ben begonnen met bloggen, omdat ik meer wilde schrijven en daarmee vooral wilde oefenen. Daar gaat het voor mij om, om mijn plezier er in, niet om de hoeveelheid lezers. Niet dat het vervelend zou zijn als mensen mijn blogs lezen.

  Maar omdat ik nog zo aan het begin sta, deel ik het juist nog niet op sociale media. Dan krijg je denk ik vooral dat vrienden/familieleden je gaan volgen en lezen, puur omdat jij het bent. Dat wil ik niet, in ieder geval nu nog niet.

  In ieder geval, conclusie is: goede tips! Heel praktisch en toegankelijk.

 71. BodieBoostChar 5 november 2013 / 18:06

  Hey Lisanne!

  Je blogs de laatste tijd zijn echt super en helpen mij enorm! Wij zijn hier nu ook mee bezig met BodieBoost en jouw tips zijn weer een bevestiging. Google is wel een pittige hoor dus als je hier over zou willen bloggen zou echt mega te gek zijn, dankje! Je bulletpoint methode heb ik volledig toegepast trouwens, heel fijn! X Char

 72. Galina 5 november 2013 / 23:14

  heel handig artikel. heb er veel aan gehad voor de blog die ik net ben gestart! had helemaal niet door dat het zo’n lang artikel was 🙂

 73. hesteranne 7 november 2013 / 20:35

  Opnieuw weer een goed artikel. Allemaal erg nuttige en bruikbare informatie. Sowieso denk ik dat de lezers wel komen als je onderwerpen en teksten creatief zijn.

 74. Dorien 7 november 2013 / 23:16

  Super fijne tips weer en die 2000 worden waren zo gelezen 😉 Je hebt een fijne manier van schrijven en de tips over het bloggen zijn erg hulpvol!

 75. Jolanda 8 november 2013 / 19:18

  Ik heb er even over gedaan voordat ik het hele artikel had gelezen (had het gekopieerd in kladblok, en las telkens een stuk als ik er goed de aandacht voor had ;)). Ik moest dan ook erg lachen om het laatste stukje tekst. Ik zag dat hierboven ook nog weer leuke en goede reacties staan, dus daar ben ik ook wel weer even zoet mee.

  Als beginnende blogger vind ik dit soort artikelen van jou hartstikke fijn! Wat goed dat je al die info ‘zomaar’ met je lezers wilt delen! +1 of nou ja +veel voor jou! 🙂 Fijn weekend! Kijk alweer uit naar zondag! 😉

 76. Mariska 9 november 2013 / 21:46

  Wow, heel lang artikel en heb alles gelezen en vind dat je het super goed hebt uitgelegd en ook de stappen die je kunt ondernemen.
  Ik denk dat er toch beginnende bloggers zijn die denken dat ze binnen no time heel veel bezoeken krijgen of volgers en dat is gewoon niet zo. Je moet inderdaad een leuke blog hebben (leuke uiterlijk doet al veel!) en ook een beetje naamsbekendheid krijgen.

  Eigenlijk heb ik er verder niets aan toe te voegen, vind het helemaal goed geschreven, top!

 77. Explorista 10 november 2013 / 14:03

  Wederom een behulpzame post 🙂 Mijn tip: wissel niet zes keer van blogdomein zoals ik. Ik heb heel erg lang gezocht naar een stem en manier waarop ik wilde bloggen. Afgelopen jaar had ik een blog die best een aantal regelmatige bezoekers had, maar ik raakte uitgekeken op het onderwerp. Het paste niet meer bij me. Nu heb ik eindelijk mijn stem en onderwerp gevonden, een blog waar ik duizend procent achtersta, maar moet ik qua bezoekersaantallen weer overnieuw beginnen 😛

 78. Linda 11 november 2013 / 02:09

  Ik moest even de tijd ervoor nemen om het op mijn gemak te lezen. Mooie eerlijke blogpost met waardevolle adviezen!
  Bedankt voor het delen ervan 😉 klinkt allenpmaal heel logisch -je moet er wel even op komen hihi- en weet er voor nu nog niets aan toe te voegen naast het feit dat je jou blog ook qua layout zo persoonlijk mogelijk ‘moet’ maken en mooie foto’s ook het kijken waard zijn. En je blog daarom extra aantrekkelijk maken zodat mensen terug blijven komen 😀

 79. Connie flipse 15 november 2013 / 12:02

  Ben een flink tijdje heel geinteresseerd aan het lezen geweest,
  Ik ben zelf net een boekenblog begonnen en ik heb hier echt iets aan. Het leest ook erg prettig
  Bedankt voor de tips

 80. Stephanie 17 november 2013 / 21:12

  Supergoede tips, enorm bedankt! 🙂
  Had hem al gelezen een tijdje terug, maar nog geen berichtje achter gelaten!

 81. Fenne 8 december 2013 / 13:29

  Ik kwam hier heel toevallig op je blog uit. Al een hele tijd schrijf ik, maar ik kijk niet echt naar het aantal bezoekers of volgers, daar is het me niet om te doen want dan zou ik heel wat van de fun van het schrijven en delen moeten inleveren.
  Ik merkte ook dat veel mensen wachten met een reactie om het me persoonlijk te zeggen, en dat is zó fijn- om ook het gezicht van je lezers te zien en op de meest onverwachte momenten fijne feedback te krijgen.
  En van je tips kan ik zeker wat opsteken!

 82. Sanne 29 december 2013 / 15:06

  Bedankt voor alle tips! Leuk om je blog te lezen. Heb er enorm veel aan als beginnende blogger 😉 Ik vind het wel knap, heb nog steeds niet gekeken hoeveel bezoekers mijn blog bezoeken. Ga ervan uit, dat als ik schrijf waar ik gelukkig van wordt, de bezoekers wellicht vanzelf kome. Ga zeker wat met je tips doen!

 83. Anouk 6 januari 2014 / 23:38

  Wow 2000 woorden! Het was ook echt een lange tekst maar wel met super fijne informatie. Als ik dit artikel lees, heb ik echt het idee dat ik wat leer.

 84. Missy Bubblegum 7 januari 2014 / 13:49

  Bedankt voor je goede uitleg over meer bezoekers, wij zij niet zo lang geleden begonnen met onze site, en zitten elke dag in spanning hoeveel bezoekers we hebben. We hebben het nu even losgelaten en gaan verder met wat we leuk vinden! En dat is BLOGGEN
  Thanks.

 85. Infinity Lifestyle 16 januari 2014 / 16:16

  Wat een top tips joh. Als je het zo leest klinkt het helemaal logisch. En een combi van wat wij doen dus ik denk dat we de juiste richting in gaan. Onze blogs komen vanuit het hart dus dan zit het altijd wel goed.
  Leuk om te lezen dat het voor iedereen moeite kost.
  En dat het toc kan gebeuren dat mensen je “zat” zijn, maar na verloop van tijd weer terug keren!
  Heel leuk!
  Ik ga de rest ook lezen! bedankt voor de tips!
  With love N

 86. Sander 2 februari 2014 / 16:04

  Dit zijn zeker bruikbare tips! Kunnen wij wat mee als beginnende blog. Thanks!

  Sander

 87. Britt 2 februari 2014 / 16:34

  Hi !

  Erg handig artikel ! Dit is wat ik zocht qua informatie. Best wel zonde als er 1000 mensen even lezen en dan wegklikken dan heb je er beter 100 ja. Dankjewel voor dit artikel ! Dit is erg handig voor mij, de beginnende blogger.

  Liefs

 88. Fien 17 februari 2014 / 19:47

  Ik vind het hele handige tips, maar ze werken vooral als je wel al iets hebt aan volgers. Ik blog nu al een tijdje, en ik heb nog geen een volger. Ik doe erg mijn best, maar mijn artikelen worden gewoon niet bekeken. Ik wil zeker niet stoppen, maar wanneer er niemand is die mij kritiek kan geven kan ik ook niet leren, en dat is wel iets wat ik graag wil. Hoe kom ik aan die eerste volger?

  • Randa 4 maart 2014 / 09:40

   Ja inderdaad, ik heb zojuist een blog van 2000 woorden gelezen, maar je schrijft het op een manier dat het mij en vast ook heel veel andere lezers amuseert en dat ik steeds verder wilt lezen! Je hebt echt een leuke manier van schrijven en dit artikel zit echt vol met echt veel handige tips die ook zeker ik super goed kan gebruiken! Thanks, keep up the good work !!

 89. Belinda 5 maart 2014 / 22:59

  Als beginnend blogger ben ik erg blij met alle tips die je geeft. Duidelijk beschreven en voor mij als leek hopelijk de hulp die ik nodig heb om een goedlopend blog op te bouwen.

 90. Thessa 17 maart 2014 / 12:41

  Wat handig allemaal. Ik heb mijn “about” pagina meteen aangepast! Bedankt voor de tips.

 91. Stuitervrouw 21 maart 2014 / 19:23

  Hoi!
  En wat krijg je als je het hele artikel én alle reacties hebt gelezen? Dank voor dit verhaal, vooral het ‘doorzet’ en ‘geduld’-gedeelte heb ik nodig…Ik ben een paar weken geleden vier blogs begonnen, en vind het schrijven heel leuk, maar merk dat ik ook (te) vaak naar de (te lage) pageviews zit te staren. Aan de andere kant ook weer leuk, hoe blij kun je zijn als er weer een paar bij zijn gekomen!
  Iedereen succes, schrijf ze en ik ga ook jouw andere tips and tricks lezen.
  liefs,
  Stuitervrouw

 92. Wim 6 april 2014 / 10:32

  Leuke tips heb je hier geschreven. Onze tip is dat je lezers het ook altijd fijn vinden om iets te winnen. Schrijf met je blog eens een bedrijf aan en vraag om een product van hun te testen! Een leuke win win situatie voor beide. Vermits al je lezers iets leuks kunnen winnen gaan ze dit delen met hun vrienden en komen er al snel nieuwe lezers bij.

 93. Clarien 23 april 2014 / 22:53

  Hoi Lisanne. Ik heb net je stukje met veel aandacht gelezen. Heel toevallig kwam ik hier terecht, en MAN wat heb ik hier veel aan! Ik ben een half jaar geleden begonnen met een blog over een stuk grond dat ik aan het bewerken ben tot vruchtbare tuin. De bedoeling was om een verslag voor mezelf, en voor wat klasgenoten bij te houden. Gewoon voor de lol dus. Maar er kwamen steeds meer bezoekers .. Ja en dan gaat dat op een bepaald moment ineens belangrijk worden. Ik kijk steeds naar de statistieken. In plaats van lol te hebben in mijn blog….

  Ben heel blij met je tips. Je hebt me weer even wakker geschud. Het gaat om wat ik doe in die tuin, en niet om de statistieken van mijn blog! Thanks!

  (oja en nu ga ik ook nog je blog lezen! …)

 94. Chantal 22 mei 2014 / 18:15

  Hoi Lisanne,

  Wat een interessant artikel. Ik loop, net zoals je al noemt, ook met de vraag rond van HOE maak ik mijn blog meer bekend. HIj wordt dagelijks wel bezocht maar nog niet heel enthousiast. Heb nu ook een Facebook-pagina gemaakt en ben actief op Instagram, Krijg wel hele leuke reacties privé en van collegae. Dus uiteindelijk komt het wel. Bedankt voor de tips; ik zal wat minder op de statistieken letten. Staar je toch heel snel op blind merk ik 😉

 95. Laura 10 juli 2014 / 19:14

  Ontzettend leuke serie met blogtips heb je gemaakt!

  Ook ik heb moeite om mijn blog bekender te laten worden bij het publiek. Ik ben wel al actief op Facebook, maar de ‘likes’ gaan nog niet zo hard. Waarschijnlijk heeft het ook met mijn onderwerp ( De zorg in Nederland ) te maken, dus mijn blog blijft een uitdaging. 😉

  Maar het klopt wat je zegt: Het is mijn blog en ik moet me er goed bij voelen! Als ik moet gaan schrijven over iets wat niet bij me past, kan daar nooit een goede blog uit komen.

 96. Renske 21 juli 2014 / 15:33

  Bedankt voor de tips! Hier ga ik hopelijk veel aan hebben de komende tijd 🙂

 97. Roxanne 10 september 2014 / 21:56

  Dank voor je uitgebreide artikel en nuttige tips! Wij zijn net begonnen met CloudNineDaily.com en er gaat een wereld voor ons open. Helemaal bij 0 beginnen inderdaad. Het liefst heb je op dag 1 meteen honderden bezoekers, maar dat is natuurlijk onmogelijk. We gaan met je tips aan de slag!

 98. Eline 19 september 2014 / 13:08

  een oud artikel maar niet minder nuttig. Al googelend op dit artikel terecht gekomen, je seo is iig in orde 😉 Bedankt voor de nuttige tips!

 99. Fara Bellinga 20 september 2014 / 16:46

  Hoi Lisanne, net je blog ontdekt! Wat een leuke en inspirerede site. Wat gaaf te lezen dat je zoveel bezoekers hebt. En handige tips die je geeft! Ik heb nog wel een vraagje. Je zegt dat jij bij andere grotere bloggers op hun blog staat en zo meer bezoekers krijgt. Maar nu vraag ik me af hoe je dan op een grotere andere blog komt? Is het niet een beetje brutaal om te vragen of zij over jou willen schrijven/ doorlinken? Of wordt je gewoon zelf een keer gvraagd? Hoe is dat bij jou gegaan?

  • Lisanneleeft 20 september 2014 / 17:08

   Als jij iets leuks of iets goeds schrijft, dan zullen er vanzelf mensen zijn die daarnaar linken! Zo is dat bij mij ook gegaan, ik heb nergens om gevraagd, erom vragen is een beetje ongemakkelijk, denk ik, haha. Denk ook niet dat dat werkt!

 100. Sharon 30 september 2014 / 21:58

  Bedankt Lisanne voor het super goede artikel! 🙂

  Ik ga zeker en vast gebruik maken van je tips.

  Groetjes,

  Sharon xxx

 101. Deborah 7 oktober 2014 / 15:04

  Dank je wel voor dit fijne artikel! Ik ben net begonnen met mijn blog en deze tips zijn heel nuttig.
  3 november 2013 geschreven en ik lees het 7 oktober 2014. Zo zie je maar: goede content blijft!
  Nogmaals: veel dank!

 102. Wendy vrieling 20 oktober 2014 / 22:32

  Ik denk dat dit erg waardevolle tips zijn. Ik probeer mijn blog te zien als een dagboek.
  Schrijven over wat ik zelf leuk vind en misschien is er nog wel een persoon die er wat aan heeft. Worden
  Het er meer is dat mooi meegenomen.
  Je kunt jezelf enorm uitdagen en er valt veel te leren. Bedankt voor je tips

 103. Gerda 22 oktober 2014 / 20:36

  Als beginner lees je heel veel tips en adviezen. Hier heb ik echt wat aan, vooral dat de statistieken ook daadwerkelijk mensen zijn. Zag het voor me en kreeg het even benauwd 🙂 Dan lijkt alles ineens heel anders. Dank je!

 104. Annemijn 30 oktober 2014 / 18:13

  Haha, die 2000 woorden leken er eerder 20 hoor! Wat schrijf je fijn en dat leest lekker. Bedankt voor het artikel. Voor mij als beginnende blogger er interessant en herkenbaar.

 105. ankie 2 november 2014 / 19:34

  Woow dat zijn echt veel worden en heel veel tips ik vind dat je mensen zo als ik die net een nieuwe blog zijn begonnen wilt helpen echt supper tof van je. Super bedankt voor de tips. Ga er echt heel veel aan hebben

 106. Jessica 6 november 2014 / 21:51

  Ik ben blij dat andere bloggers dit soort hulp-posts schrijven/hebben geschreven. Als nieuwe blogger heb ik er veel aan 🙂

 107. Elvira 10 november 2014 / 15:53

  Dankjewel! Als beginnende blogger heb ik hier heel veel aan!

 108. Femke 14 november 2014 / 23:31

  Hoi Lisanne,

  Ik zie dat het alweer een tijdje geleden is dat je deze blog schreef, maar toch heb ik er als beginnend blogger nog steeds wat aan! Je hebt me weer met beide benen op de grond gezet. (Na een maand kan ik geen honderden bezoekers verwachten.) Geduld is een schone zaak, haha. Dankje!

  Groetjes, Femke

 109. benedsherish 23 november 2014 / 20:10

  echt altijd handig zulke artikelen! Bloggers die al langer bezig zijn met hun blog en die geven dan beginende bloggers zoals mij tips. De mensheid is niet helemaal verpest 🙂 Ik las dit soort artikelen al voordat ik een blog had, gewoon omdat ik zo nieuwsgierig was hoe het allemaal in zijn werking gaat. Dankjewel voor de tips! X

 110. Emily 25 november 2014 / 16:47

  Het is alweer even geleden dat je jouw blogtips gedeeld hebt, maar ik heb er erg veel plezier van. 🙂 Dankjewel!

 111. Esther Ligthart 11 december 2014 / 06:49

  Hey Lisanne…dank je wel voor het delen van je tips! Ik blog nu een jaar en ben vooral bezig geweest met een eigen stem en stijl vinden…gek genoeg denk ik dat je dit ook echt nodig hebt om het een beetje in de vingers te krijgen. Maar ik wil graag het blog nu naar de next level tillen…en zo kwam ik vanochtend bij jou als eerste terecht met de simpele zoekterm: blog tips 🙂 Dank dus nogmaals voor het delen van je ervaringen en zo echt wat te delen en weg te geven wat voor een ander waardevol kan zijn. Ik waardeer het enorm! Heb een heerlijke dag, Esther …

 112. Maureen Schokker 3 januari 2015 / 19:13

  Wat een leuk artikel.
  ik ga de tips zeker uitproberen op het kleine blogje van me.
  Heel leuk om te lezen 🙂
  Maureen

 113. Sandrijn 16 januari 2015 / 15:10

  Bedankt voor je tips! Ik zie dat dit artikel alweer een lang tijdje online staat (oh en dat degene hierboven tot dezelfde scherpe constatering is gekomen, haha), maar de tips zijn nog zeer welkom. Ikzelf ben net begonnen dus kan elke hulp gebruiken. Voel me nu nog een beetje als een dorpeling in de grote stad….
  Maar daarom, bedankt!

 114. Sandrijn 16 januari 2015 / 15:11

  Bedankt voor je tips! Ik zie dat dit artikel alweer een lang tijdje online staat (oh en dat degene hierboven tot dezelfde scherpe constatering is gekomen, haha), maar de tips zijn nog zeer welkom. Ikzelf ben net begonnen dus kan elke hulp gebruiken. Voel me nu nog een beetje als een dorpeling in de grote stad….
  Maar daarom, bedankt!

 115. Sharon & Karin 30 januari 2015 / 21:29

  bedankt voor deze tips! Wij zijn nu drie maanden bezig met onze blog. Het is goed om te lezen dat je geduld moet hebben en je vooral niet blind moet staren op de aantal bezoekers. Voor ons is bloggen zelf nog altijd het leukste en waar we het voor doen!

 116. Saar 5 februari 2015 / 18:39

  Nou, deze post staat al een hele tijd op je blog, maar zolang kom ik hier nog niet en ik ontdekte hem nu pas. Ongelofelijk interessant stukje! Je blog doen groeien is duidelijk een heleboel werk en in drie jaar tijd heb je al behoorlijk wat bereikt dus! Als beginnende blogger heb ik het idee dat het behoorlijk om de community draait en op eruit springen. Er is zoveel aanbod dat de lezer echt net door jouw inhoud getriggerd moet worden. Daarom vind ik dat je het goed omschrijft als je spreekt van je online persoon moet gewoon leuk gevonden worden. En dat doe je vooral door er plezier in te hebben en jezelf te blijven.

 117. Nikita 6 februari 2015 / 16:53

  Ik kwam dit artikel tegen via een andere blog 😉 Ik vond het echt een interresant artikel om te lezen, en mijn ultieme tip is om gewoon jezelf te blijven. Een blog schrijven moet uit je hart komen, want dan is het des te mooier als je een keertje een rakend stukje hebt

 118. Iris 12 februari 2015 / 18:44

  Wat kun je ontzettend mooi schrijven, de 2000 woorden lijken zeker geen 2000 woorden ik lees er zo door heen!
  Ik heb zeker wat aan deze tips dankjewel lisanne! 🙂

 119. Sanne 16 februari 2015 / 15:53

  Wat fijn om zo’n artikel te lezen! Ik ben zelf ook begonnen met een blog (engelstalig) over beauty en vind het super leuk! Bezoekersaantallen vind ik alleen heel moeilijk te interpreteren. Zou je misschien willen delen hoeveel bezoekers je had in je eerste maand? Bedankt!

 120. Paul Bos 7 maart 2015 / 13:05

  Goed stuk. Je hebt veel aandacht aan het inhoudelijk (verreweg het meest belangrijke deel) besteedt. Toch is het ook heel belangrijk dat je site/blogpost technisch goed in elkaar zit. Je doet het wel goed trouwens met je titels en sub-koppen. Het zou echter nog een tip voor je lezers kunnen zijn daar ook aandacht aan het besteden.

 121. Cleem 14 maart 2015 / 08:51

  Wat een waardevolle tekst. Ik ben nog niet zo lang geleden begonnen met bloggen over huis-tuin-en-keuken duurzaamheid, heb er enorm veel plezier in, maar nog niet zo veel bezoekers. Ik ga je tips zeker opvolgen.

 122. Annabelle 24 maart 2015 / 21:46

  Super handige tips! Zo kom ik weer een stukje verder in de wereld van bloggen. Vooral houd vol en heb geduld. Daar kan ik nog iets van leren 🙂

 123. Kaylee Joosten 19 april 2015 / 13:14

  Wat een handige tips! Hier heb je echt wat aan, ik ha het zeker proberen en ben toch wel stiekem benieuwd naar het resultaat.

 124. patricia 5 mei 2015 / 15:26

  Mag ik je bedanken voor deze artikel. ik ben een beginnende blogger en heb nogal het gevoel dat mijn blog niet goed genoeg zijn. maar ik geef niet op .

  patricia

 125. Deborah 16 mei 2015 / 23:22

  Al een tijdje wil ik heel graag met een blog beginnen en vandaag ben ik dan eindelijk eens gaan uitzoeken hoe dat allemaal werkt… Toen belandde ik hier en ik wil je erg bedanken voor dit artikel! Erg nuttige tips en feitjes waar ik zelf nooit aan zou denken. Ik snap alleen totaal nog niet hoe je uberhaupt een website moet maken enzo, maar ideeën beginnen door te komen haha

 126. Amelie 25 mei 2015 / 23:31

  Wauw, super handig artikel! Ik ga deze zeker opslaan en meenemen, ik kan hier nog heel veel uit leren!

 127. david instauto 12 juni 2015 / 11:28

  hey ik ben david en ik ben 17 jaar oud en niet heel bekend met SEO maar ik heb dit al vaker gedaan maar heb nog steeds geen bezoekers? ligt dit misschien aan mijn blog? mijn blog heet instauto.nl
  alle tips zijn welkom help me aub

 128. Rowan I My Pink Fairytale 16 juni 2015 / 21:01

  Bedankt voor deze handige tips, Lisanne! Als beginnend blogger is het soms echt demotiverend als je een dagje minder lezers hebt, maar als ik één dag meer dan vijftig bezoekers trek ben ik zielsgelukkig! Ik vind het hele groeiproces juist heel leuk & leerzaam, want daar gaat bloggen eigenlijk ook wel een beetje over!

 129. Anne Treur 17 juni 2015 / 14:04

  Wat een leuk blog, Lisanne! Ik blog al een tijdje voor mijzelf maar sinds afgelopen week ben ik een ‘professioneel’ blog over Ierland begonnen (bleek nog niet te bestaan), dus nu ben ik eens aan het rondkijken naar goede tips om het inderdaad zo professioneel mogelijk aan te pakken.
  Jouw blog heeft weer wat aandachtspuntjes opgebracht dus hartelijk dank!

  Ik ga nu even op je site zoeken of er inderdaad het beloofde artikel staat over de vriendschap met Google! 🙂
  Groet,
  Anne Treur

 130. Dennis van de Ven 22 juni 2015 / 11:08

  Je stond bovenaan in Google toen ik zocht naar “meer bezoekers op je blog”. Nu snap ik ook waarom je bovenaan staat. Dit is echt een super waardevol artikel! Vooral de “doe eens iets geks” is iets wat ik zeker toe ga passen, bedankt.

 131. Shelley 2 september 2015 / 21:08

  Hoi!

  Ik ben zo’n type dat een blog begint en vervolgens een maand blogt en er daarna niks meer mee doet. Zo ook nu. Ooit heb ik mijn blog aangemaakt en er staan al een hele hups berichten op omdat ik een half jaar in het buitenland heb gewoond en zo makkelijk mijn vrienden en familie op de hoogte kon houden. Dus ik dacht van de week ineens, laat ik het weer eens proberen. Ik ben nu meer met seo en tekst schrijven bezig dus ik vind het ook leuker om zelf weer te bloggen. Ik heb alle vier je blogtips gelezen en ze zijn echt onwijs goed. Aan sommige dingen heb ik zelf nooit aan gedacht (checken of het domein nog beschikbaar is, voor als ik een ‘echte’ site wil bijv.). Ook al zijn deze blogs al twee jaar oud. Ik wil even zeggen: Dankjewel! 😀

 132. Diana 25 september 2015 / 13:50

  Hoi Lisanne,
  Ik kom zojuist op je site / blog en lees al veel interessante dingen .
  Even kijken of ik me zo kan aanmelden voor een nieuwsbrief bij je.
  Ik heb een vraagje aan je.
  Wij zijn nog niet zolang gelden samen een blog begonnen bij blogger.
  Nu vraag ik me nog steeds af was wordpress achteraf toch niet beter geweest? Qua mogelijkheden en beter vindbaar misschien. Wat vind jij als kenner ? overstappen ? of kan zoiets later ook nog altijd . of is dat weer niet slim om dat te doen .
  groetjes Diana

  • Lisanne 25 september 2015 / 22:37

   Het is makkelijker inderdaad om meteen met WordPress te beginnen! Ik denk dat de meeste bloggers die echt doorzetten uiteindelijk allemaal wel over gaan naar WordPress…

 133. Diana 27 september 2015 / 12:29

  Hoi Lisanne,

  Dank je wel voor je antwoord.
  Is het dan een kwestie van copieeren en plakken van blogger naar de nieuwe wordpress of kan ik de blog van blogger ook meteen in zijn totaal overzetten ofzo bestaat dat?

  • Lisanne 27 september 2015 / 14:23

   Dat weet ik niet, ik heb daar geen ervaring mee! Maar door te Googlen zijn er wel teksten te vinden over hoe je dat kan doen 🙂 Er is een manier om het allemaal in een keer te doen, dat weet ik wel, maar hoe/wat precies, dat weet ik niet

 134. Larissa 8 oktober 2015 / 07:39

  Ik heb een kijkje genomen en wat een mooie blog heb je! Deze tips zijn heel handig want ook ik ben sinds 6-10-2015 een blog gestart.. Het is nog allemaal wennen maar ik voel wel dat ik het echt leuk vind om te doen! Veel succes nog met je blog, super leuk ! Kus! X

 135. daisy 11 oktober 2015 / 16:25

  heb hier veel van geleerd dankjewel 🙂 2000 worden pfoee 🙂

 136. Yessica 13 oktober 2015 / 12:49

  Heel goed en lang artikel zeg haha ik heb veel moeten lezen maar ik ben een hoop wijzer!

 137. Aysa|Missy Blue Eyes 29 oktober 2015 / 14:21

  Heel erg interessant artikel! Ik ben nog niet heel lang bezig met bloggen en ik heb heel veel aan tips van andere bloggers. Bedankt! Ik heb de pagina meteen opgeslagen, zeker handig om nog eens naar te kijken.
  Groetjes, Aysa

 138. britt 20 november 2015 / 18:39

  de tip van samenwerking aan gaan met andere bloggers is me in het achterhoofd gebleven.
  zou ik contact met je kunnen opnemen om een samenwerking aan te gaan?
  neem snel een kijkje op mijn blog!

 139. Kaylee 22 november 2015 / 20:27

  Wat een handig artikel! De tip over het linken van blogs had ik toevallig vandaag voor het eerst toegepast. Ik vond al je tips heel handig, en zeker waard om nog eens na te lezen!

 140. Margo 23 november 2015 / 16:14

  Hey!
  Ik heb in september 2013 een blog opgestart omdat ik 9 maanden naar het buitenland ging en zo iedereen op de hoogte wou houden. Ondertussen ben ik al een anderhalf jaar terug in België. Ik heb mijn blog nooit verdergezet, maar vandaag heb ik weer eens wat gepost. Ik hoop dat mijn blog op een dag kan uitgroeien zoals de jouwe 🙂
  Bedankt voor de vele tips en keep up the good work!

 141. Julia 25 november 2015 / 21:20

  fijn artikel met goede tips waar ik als beginnende blogger zeker wat aan heb, ook wel een beetje herkenbaar. Moet dus oppassen met mijn vele berichtjes op mijn persoonlijke Facebook 😉

 142. Lianne 8 december 2015 / 13:26

  Ha Lisanne,
  Ik had niet gedacht dat ik ooit nog wat zou gaan hebben aan jou reeks artikelen over bloggen. Ik ben namelijk aan de ene kant een beetje een pussy, ik durf niet zo goed en schaam me een beetje, en aan de andere kant wil ik het te goed, waardoor ik er teveel tijd aan zou gaan besteden. Ach ja, ik ben toch maar begonnen, dus ik heb zeker wat aan je tips! Bedankt hiervoor!
  Liefs, Lianne

 143. Lien |Live Like a Ginger 14 december 2015 / 18:17

  Wow, wat een prachtig artikel! Ik ben pas begonnen met een blog en deze tips zal ik wel eens kunnen gebruiken! Ik vind het zelf altijd fijn als mensen een lieve reactie achter laten of waarderen wat ik schrijf! Maar jij hebt gelijk dat het niet gaat over hoeveel mensen jouw blog hebben gezien, maar dat het gaat over hou fijn dat jij het vind om een blog te schrijven!
  Ik heb zo eens even door jouw post gebladerd, en wow wat schrijf jij mooie posts en heel aangenaam om te lezen ook al zijn ze lang! Deze post was een hele lange maar ik elk woord, elke letter en elke puntje gelezen!
  Fantastisch gewoon! Fantastische blog, fantastische schrijver,…
  XXX Lien

 144. Eline Colijn 16 december 2015 / 11:03

  Goed artikel! Ik schrijf gelukkig wel inderdaad wat ik wil. Ik had dan wel de mazzel dat ik de dag dat ik mijn eerste post plaatste 400 bezoekers had, dankzij goede promotie op inderdaad… social media! Heb nu net een origineel onderwerp bedacht: Small girl problems! Als je tijd hebt, neem een kijkje naar mijn blog. En als je het interessant vind, stel ik het zeer op prijs als je doorklinkt 🙂
  Ga zo de andere blog tips lezen!

  xoxo

  Eline

 145. Marco 6 januari 2016 / 22:46

  Jeetje Lisanne wat een waardevolle tips. Ben zelf net begonnen met bloggen en dan is het best lekker als iemand als jij er al zo bedreven in is. Ik herken ook wel veel dingen die je noemt. Discussies met mezelf over hoe vaak ik wil bloggen en hoe perfect het er allemaal uit moet zien. En natuurlijk, waar blijven de bezoekers :). Ben eerst maar begonnen in de gratis versie van WordPress om te zien of ik het echt leuk blijft vinden.
  Nogmaals dank voor je tips en succes verder met je blog maar dat zit wel goed geloof ik.

 146. Annemarij 15 januari 2016 / 09:54

  Ha Lisanne,

  Dankjewel voor je handige tips. Ik ben net begonnen met mijn blog en wat is het heerlijk om te doen! Wat fijn om te zien hoe eerlijk je bent en hoe je door blijft zetten!

  Ga zo dooor! 🙂

  Ps. Wat veel reacties heb je gekregen op dit artikel 🙂

 147. myrandombeautylife 16 januari 2016 / 00:48

  hoii, deze tips zijn echt handig en ik als beginnende blogger ga er echt mee aan de slag!
  Bedankt dat je me hebt geholpen 😉

  x

 148. Lisa 1 februari 2016 / 15:33

  Dit was nou een artikel waar ik naar zocht! Dankjewel voor het schrijven. (Ik heb ook je nummer 1 t/m 3 gelezen.) En hoe herkenbaar is het stukje dat je niks te melden hebt en daarom dus nikt schrijft. Ik zal in vervolg opzoek gaan naar iets waardevols en proberen mijn dag met andere ogen te bekijken.
  Liefs, Lisa

 149. Susan 11 februari 2016 / 20:10

  Ik lees dit artikel pas super laat zie ik nu, maar ik vind de tips echt heel handig! Ook van de andere blogtips artikelen, ik denk echt dat ik er veel aan kan hebben. Bedankt!

  Liefs,
  Susan

 150. Laura de Ruiter 19 februari 2016 / 11:55

  Dankjewel voor je tips! Ben een paar maanden geleden vanuit mijn bedrijf een eigen blog begonnen. Superleuk om te doen, maar je vraagt je inderdaad soms af voor wie je het nou precies schrijft en hoe je meer mensen kunt bereiken. Kwam via google terecht op jouw blog en je tips zijn echt heel fijn! Ga snel de andere berichten nog even lezen:)

 151. Sarah 22 februari 2016 / 21:08

  Dank je wel voor de geschreven tips! Ik ben nog maar net gestart met mijn blog en dus nog een beetje zoekende hierin 🙂 Hier kan ik alvast mee verder!

 152. Evelina 25 februari 2016 / 10:17

  Haha, ik was net in Google analytics aan het kijken hoeveel bezoekers ik in januari had (ben afgelopen zomer begonnen) en het viel me reuze mee. Maar omdat ik geen aantallen van andere weet zegt het ook eigenlijk weer niets. En natuurlijk ook wat voor soort bezoekers het zijn. Dat van ze voor je zien als echte mensen is leuk! Dan is het opeens een drukke bijeenkomst als ik mijn blog moest voorlezen!

 153. Mandy 27 februari 2016 / 20:04

  Ik vind dit echt heel intressant.
  Ik ben namelijk net 3 dagen begonnen met bloggen en ik weet nog niet zo goed waar ik naartoe moet ermee maar met jou tips kan ik al heel veel meer dan toen ik begon.

 154. Eva 28 februari 2016 / 08:47

  Ik vind het echt een leuke post ik ben een vrij nieuwe blogger en doe het ook echt alleen omdat ik het leuk vind. Maar ik wil wel wat bezoekers. Want ik wil niet voor de lucht blogposts plaatsen en je tips ga ik zeker uitproberen en je dont’s niet

 155. Marie-Anne 3 maart 2016 / 21:56

  Leuk om je tips te lezen, ben zelf ook pas gestart met bloggen over de ziekte van mijn zoontje. Veel mensen uit onze omgeving blijven graag op de hoogt van zijn evolutie.

 156. Leah 4 maart 2016 / 16:27

  Hoi Lisanne!
  Bedankt! Ik ben net een blog begonnen en wil graag meer bezoekers dan alleen mijn familie en vrienden. Maar als ik dit nu lees besef ik dat het inderdaad gaat om het plezier en niet om te statistieken. Het is mooi meegenomen natuurlijk, maar het is niet je doel.
  Dus echt…. Dankjewel!

 157. Jolien 10 maart 2016 / 15:57

  Wat een uitgebreide blog post vol handige ‘tips’! Enkele puntjes die je hebt vernoemd, kende ik al, maar ik moet toegeven dat ik heel blij ben dat ik deze 2000 woorden heb gelezen en ga er dan ook beslist rekening mee houden. Bedankt!

 158. Lydie 5 april 2016 / 11:26

  Goed artikel. Geduld is inderdaad een schone zaak. Hier heb ik zeker wat aan als beginnende blogger. Ik ben nu ongeveer een half jaar bezig en zie toch een licht stijgende lijn. Dat geeft een goed gevoel!

 159. Astrid 7 april 2016 / 17:14

  Heel fijn artikel, goede tips. Ik ga de andere delen ook lezen, heb de link opgeslagen in mijn favorieten. Fijn dat je zo eerlijk bent over de blogwereld. Ik heb nog veel te ontdekken…

 160. Ashley 30 april 2016 / 20:27

  Lisanne,
  Super top je advies meis!

  Vraagje, via welke site of weg heb jij de blog aan gemaakt?
  Ik via wordpress maar wil liever gewoon ook een .nl site hebben.

  Hoop dat je me kan helpen en antwoord kan geven.

  Liefs en fijn weekend meid!

 161. Ashley 30 april 2016 / 20:28

  Lisanne,
  Super top je advies meis!

  Vraagje, via welke site of weg heb jij de blog aan gemaakt?
  Ik via wordpress maar wil liever gewoon ook een .nl site hebben.

  https://mijngeluksite.wordpress.com/
  Maar ik wil gewoon een gewoon .nl er op hebben zoals jij heb, maar dan met mijn naam .
  Hoop dat je me kan helpen en antwoord kan geven.

  Liefs en fijn weekend meid!

  • Kirsten 23 juni 2016 / 19:29

   Hoi Ashley,

   ik ben niet Lisanne (weet niet of zij intussen al contact met je heeft opgenomen of dat het je intussen zelf al gelukt is, maar ik heb met hetzelfde probleem geworsteld als jij. Heb het uiteindelijk met een hoop googlen en trial en error zelf uitgevonden, maar als je er nog belang bij hebt kan ik je wel wat tips geven over hoe ik er gekomen ben. Neem dan even contact met me op.

   Liefs,

   Kirsten

 162. hanaa 30 mei 2016 / 19:04

  wow wat een uitleg
  maar wel bedankt voor de goede tips

 163. Kirsten 23 juni 2016 / 19:24

  Hej Lisanne,
  Het is heel grappig hoe ik er pas achter kwam hoe lan je artikel was, toen er onderaan stond dat ik zojuist 200 worden gelezen had. Geeft maar weer aan hoe weinig dat uitmaakt als je iets aan het lezen bent waar je interesse in hebt. Ik ga in ieder geval proberen gebruik te maken van je tips. Volgens mij wil ik nu stiekem gewoon te snel, te veel, maar het komt vast goed. Dat “geen schreeuwend reclamebord worden” bij de “don’ts” is ook wel een hele belangrijke tip. In mijn dagelijkse omgeving doe ik het gelukkig niet zo, maar in social media groepen gericht op je onderwerp bijna dagelijks een linkje plaatsen is denk ik ook niet helemaal de bedoeling. Bedankt voor deze wijze les!

 164. storm 28 juni 2016 / 20:48

  Ik heb samen met een vriendin nog maar net een blog aangemaakt, en deze tips zullen ons vast en zeker helpen. Heb je nog speciale tips omdat we met twee een blog maken? stuur dan zeker een mailtje of reageer even op deze reactie. Super hard bedankt al. Als je al is wilt kijken waar we al staan met onze blog: http://storm1.webnode.be

 165. Tine 11 juli 2016 / 16:13

  Lisanne, bedankt voor je top verhaal ik heb gelijk zin om mijn blog naar een hoger niveau te brengen!!

 166. Fenna 1 augustus 2016 / 13:59

  Dank je wel Lisanne voor je tips. Ik vind het erg leuk om jou te volgen! Ik ben net een blog begonnen: http://www.houhetluchtig.nl. Voor iedereen die letterlijk doet aan shop till you drop :). Ondanks mijn beperkingen wil ik aan jongeren laten zien wat je wél kunt.

 167. Quiana 20 augustus 2016 / 10:32

  Wow dit was echt lang maar als je het voorover hebt….
  Ik heb zelf ook een blog gemaakt ik heb maar 18 bezoekers. Ik hoop dat het gaat groeien.

 168. Sanne 8 september 2016 / 10:47

  Hi! Dank voor het delen van al deze nuttige tips, ja heb ze echt allemaal gelezen en vind het super herkenbaar. Ben benieuwd naar je blog met specifieke Google tips. Ik vind zelf het programma Moz heel handig om mee te werken voor mijn Google ranking, maar wel iets wat ik nog moet leren ook. Welk programma gebruik je zelf? Ook de plug in Yoast vind ik heel handig, die gebruik ik voor ieder nieuw blogje dat ik schrijf. Succes met je mooie blog!

 169. Sanne 8 september 2016 / 10:48

  Oh ja en heel benieuwd naar het e-book! Ik houd me ervoor aanbevolen 🙂

 170. Zoe 8 september 2016 / 19:25

  Leuke blog! Goed geschreven? zoals de meeste al schrijven, het leest erg fijn!
  En zeker een heel nuttig artikel. Ik zou graag een liestyle blog willen beginnen (nadat ik al eens ben afgehaakt) en deze tips zijn heel handig. Ga ik zeker mee aan de slag?
  Bedankt voor deze raadzame 2000 woorden???

 171. Thomas 9 september 2016 / 23:07

  Via Google kwam ik op jouw blog terecht, dus dat heb je goed voor elkaar. Deze post leest prettig weg en als beginnende foodblogger houd ik me volgens mij goed aan jouw tips 🙂

  Welke plugin voor je reacties met website link gebruik je op jouw blog?

  Succes met bloggen!

 172. Diana 15 september 2016 / 20:50

  Bedankt voor al je tips. Ik ben een beginnende Blogger en doe het om bezig te zijn. Mijn ervaringen te delen en voor mijn opleiding een goede oefening.

 173. Leonie 10 oktober 2016 / 11:03

  Goed artikel. Heel waardevol en goede tips geef je. Hier kunnen mensen echt wat van opsteken. Tanks voor de tips en je leuke blogs. Het leest erg prettig weg. Xoxo

 174. Charèl 17 oktober 2016 / 13:04

  Hartstikke bedankt voor je tips! Heb het nu al zo’n 4 keer gelezen en het geeft me een positieve boost om door te gaan! Bloggen is en blijft fantastisch! We mogen allemaal trots zijn met waar me mee bezig zijn!

 175. Mariska 18 oktober 2016 / 13:55

  Mooie blog en goede artikels!
  Bedankt voor alle tips en motivatie!

 176. Chantal 20 oktober 2016 / 12:34

  Bedankt voor deze tips! Ik ben zelf net begonnen en kan inderdaad nog wel wat tips and tricks gebruiken.
  Deze post werk erg motiverend en ik krijg gelijk zin om weer te schrijven en na te denk over ‘wat mijn lezers willen delen met hun vriend’.

 177. Martin 31 oktober 2016 / 18:41

  Wat een hoop tips, bedankt.
  Volgens mij helpt het ook als je over iets gaat schrijven waar weinig mensen over bloggen. Een niche blog zogezegd. Je doelgroep zal je zeker gaan vinden.

 178. Nicky Van Nueten 8 november 2016 / 20:07

  Hoi Lisanne,
  Heel veel tips en ook heel bruikbaar, denk ik. De ene dag was ik super gemotiveerd en soms zakte de moed me in mijn schoenen … zo kan ik het beste mijn eerste blogjaar beschrijven. Maar ik vind het zo leuk om te schrijven en dat is al een goede reden om door te zetten. Thx Nicky (www.lot12.be)

 179. Jeroen 3 december 2016 / 13:43

  Vrienden met Google worden is je gelukt. Op mijn zoekopdracht “hoe krijg ik meer bezoekers op mijn blog” stond dit artikel bovenaan. Je geeft veel tips. Sommige zijn redelijk basic (zoals de share knoppen), anderen vergen wat meer effort. Weer anderen lijken vooral geschikt voor bepaalde soorten (je zegt zelf: beauty/lifestyle).

  Stel nou dat ik één nieuw ding zou doen op mijn boekenblog (ervan uitgaande dat ik alle technische dingen -die ik kan- al heb), wat zou je dan adviseren?

 180. elles 12 december 2016 / 11:12

  Woooww wat een lang artikel en wat las ik er vlot door heen! Mega fijnen tips. Van de social media buttons hoor je vaker maar dat google ook zo’n grote impact heeft wist ik niks van. Ik ga meteen ook even al je andere artikelen met je blog tips lezen! Ik kende je blog nog niet maar je schrijft heel erg fijn en vlot ik vind hem oprecht echt leuk!

 181. Kelly 13 december 2016 / 17:46

  Interessant om te lezen! Ik merk zelf dat mijn bezoekersaantallen soms ontzettend fluctueren, de ene dag zijn het er 10 (als ik niks post) en de andere dag 3000. Is dit een probleem of maakt dat niet zoveel uit?

 182. Anne 27 december 2016 / 20:30

  Met het risico in herhaling te vallen, wat een interessant artikel! Ik ben zelf net overgegaan naar een eigen domeinnaam en begin nu pas gebruik te maken van dit soort tips. Met name het reageren op anderen vind ik nog lastig, ik ben vaak meer van het lezen en mensen niet lastigvallen met mijn mening. De bezoekersaantallen zijn echt verslavend, al zijn ze nog niet heel hoog ;). In ieder geval, dank voor de interessante artikelen! Ik ga nog even de andere blogtips lezen.

 183. Romaysa 28 december 2016 / 14:37

  Bedankt voor de goede tips! Ik zal hier echt heel veel aan hebben xx Ik ben zelf ook pas begonnen met bloggen en vind het heel leuk om te doen. En dat het 2000 woorden waren, had ik niet eens door haha.

 184. Kyara Esteva 17 februari 2017 / 23:18

  Wat een onwijs handige blog, ik heb echt iets aan de tips die je geeft! Ik blog nu zelf precies één jaar. Ik vroeg me wel af welke plugin je gebruikt om dit artikel te delen met de social media icons onderaan?

 185. jermaine 18 maart 2017 / 20:18

  leuke blogpost ! met goede tips om meer bezoekers te krijgen. als aanvulling denk ik de de volgende tips de moeite ook zeker waard zijn.

  1. Beginnen met het opbouwen van een mailinglist. wanneer je een mailinglijst heb en je laat de mensen op deze lijst weten dat je weer een artikel gepost zal je een spike zijn in het aantal bezoekers 🙂

  2.Reageren op comments. Door te reageren op reacties zien andere dat hun vraag niet onbeantwoord blijft en dat zullen ze ook eerder geneigd een reactie achter te laten waardoor je meer en meer reacties krijgt.

  3. Ook het geven van een opvallende kleur van je social media buttons zorgt voor meer shares en dus meer bezoekers 😉

 186. Nienke 20 maart 2017 / 21:22

  Jaren na dato nog steeds relevant. Tof, bedankt 🙂 Goede oefening om geduld te hebben!

 187. Lize 28 maart 2017 / 11:14

  Ook al is dit artikel al even geleden geschreven, alsnog hele handige tips! Bedankt.

 188. About Meream 7 april 2017 / 16:37

  Wauw! Ik zal zeker de tips proberen want ik ben een beginnende blogger en zocht naar tips op het internet en ik vind deze wel heel erg nuttig! Bedankt daar voor.

 189. Eva 6 juni 2017 / 16:58

  Goed artikel! Leest ook makkelijk weg 🙂 Ik ga je tips zeker uitproberen, bedankt!

 190. Milou Nabuurs 12 juni 2017 / 15:06

  Wow cool!!!
  Ik ben ook net begonnen met een blog maar heb nog geen volgers, ik ga je tips zeker gebruiken!
  Thx

 191. Brenda 14 juni 2017 / 12:52

  Wauw, dank je wel voor al deze inzichten! 😀 En dat schrijf ik niet omdat ik zo een linkje plaats 😉
  Ik merk dat mijn blog een flitsende start heeft gehad, maar dat ik wel echt moet blijven presteren om dit vast te houden. Het is ook in het begin wat zoeken naar de juiste toon en de vraag voor jezelf kunnen beantwoorden: ‘Wat wil ik de wereld vertellen?’. Als je die eenmaal helder voor je hebt, dan ga je automatisch al de goede kant op geloof ik!

 192. Melissa 2 juli 2017 / 21:41

  Hi Lisanne! Ik heb al een paar van je posts gelezen en moet zeggen dat je echt onwijs goede tips hebt. Wat ik vooral leuk vind aan jouw blog is dat je schrijft vanuit eigen ervaring. Ik zal je zeker blijven volgen! Groetjes Melissa.

 193. Judith 18 juli 2017 / 14:18

  Zo handig dit! Ik ben echt net begonnen, dus kan deze tips zeker gebruiken. Thanks 🙂

 194. Kristin 31 juli 2017 / 17:03

  Als je door de bomen het bos niet meer kunt zien zoals ik online dan is dit artikel echt heel erg handig!! 🙂

 195. Sharon 22 augustus 2017 / 14:05

  Hoi Lisanne, wat een fijn artikel! Deel je deze ook vaker nu nog? Want ik zie gewoon reacties van 2013,2014,2015,2016 EN 2017 WoW hoe vet is dat!
  Bedankt voor de tips en met Google en lisanneleeft zit wel goed hoor want kom je vaak tegen!

 196. Tiziana 7 oktober 2017 / 16:09

  Wat tof!
  Deze tips ga ik zeker proberen uitvoeren op mijn blog!
  Dankjewel alvast.

 197. Jessie 16 oktober 2017 / 21:01

  Ik zit zelf nu precies in die fase dat ik al ongeveer een jaar tot anderhalf jaar bezig ben. Ik heb niet veel bezoekers maar wel 5 volgers op mijn blog en daar ben ik al super blij mee. Ik denk dat het inderdaad niet werkt als je het doet om maar veel bezoekers te krijgen en je hoopt er geld mee te verdienen. Dat zijn uitzonderlijke gevallen. Je moet je energie halen uit die paar mensen die graag je artikelen lezen en die ook waarderen.

  Ik reageer zelf eigenlijk nooit op andere blogs. Met die tip ga ik in ieder geval aan de slag!

 198. Isabella 10 november 2017 / 23:54

  Kijk, hier heb ik wat aan! Ik ben toevallig net begonnen en nog geen flauw idee hoe alles werkt en hoe ik meer bezoekers kan aantrekken.. geduld staat ook niet in m’n woordenboek maar ik houd vol!

  • Merel Anne 3 december 2017 / 22:26

   Ik zit nou met precies hetzelfde! Ik zit met smart te wachten op die eerste lezers :’)

 199. Merel Anne 3 december 2017 / 22:24

  Superleuk artikel en heel handig, maar ik heb nog één vraag. Alle begin is moeilijk, dus hoe kom je nou aan die eerste lezer? Ik Heb nu nog maar drie artikelen geschreven, dus ik snap dat ik nog geen lezers heb, maar ik schrijf eigenlijk niet voor de mensen om mij heen. Hoe kan ik mensen nou het allersbeste bereiken om die allereerste lezer te krijgen?

 200. Elisa 6 februari 2018 / 22:06

  Een tijdje geleden heb ik ook een blog gemaakt. Dat was er eentje die ik nu al weer verwijdert heb. Maar daar had ik in één dag tijd meer dan 50 pageviews. En toen had ik zelf niet eens m’n eigen blog bezocht. Maar nu heb ik er niet eens 10 en ik denk dat dat voorlopig ook niet meer wordt.

  Wel hele handige tips Lisanne!

  Gr. Elisa van elisasmodeblog.blogspot.nl

 201. Berber Rudolphi 9 februari 2018 / 14:20

  Wat een leuk artikel! Ik ben met mijn zus in november afgelopen jaar begonnen met bloggen. We hebben wel al een aantal vaste lezeressen, wat super leuk is! Ik heb het idee dat het voornamelijk nog bekenden zijn die onze blogs lezen. Bedankt voor je tips over bloggen, erg handig af en toe als je je even geen raad weet! Liefs, Berber.

 202. An 9 februari 2018 / 22:14

  Leuk artikel en heel bruikbare info. Ben onlangs zelf begonnen met een blog en wil nu natuurlijk bezoekers aantrekken.

 203. Saska | Finance Monkey 16 februari 2018 / 12:37

  Fijn artikel om te lezen! Ik ga er zeker wat tips van in de praktijk brengen. Net twee maanden geleden en al wel wat mensen op mijn blog gehad maar vind het lastig om aan anderen (bekenden…) te vertellen dat ik een blog heb. Haha toch een beetje dat perfectionisme dat naar boven komt dan.. Wat zullen ze gaan denken? Maar aan de andere kant, ach waarom ook niet. Lastig ook 🙂 Hoe gaat het nu met je na je behandeling? Hoop dat je snel weer helemaal op de been bent en kan gaan genieten van het zonnetje en de blauwe luchten!

 204. Mirella 13 april 2018 / 17:03

  hallo, ik ben net terug in Nederland en wil vrouwen op de hoogte brengen van de kracht van hun maandelijkse cyclus en ook in relatie brengen met hun sensualiteit. Zijn onderwerpen die niet in elk dagelijks gesprek terug komen, dus nu doe ik mijn eerste stappen in Blog-land om vrouwen te inspireren. Ik vind het heel erg leuk om op jou blog te komen. Ik vind je toon heel fijn en ik kan nog heel veel van je leren. Dank je wel!

 205. Erika 11 juli 2018 / 18:27

  Ik ben sinds kort een blog begonnen: https://www.vitalhealthy.nl/ . Heb je evt wat extra tips voor me na het inzien van de blog? Zou adverteren via Google of Facebook een goede optie zijn?

  Lieve groet,
  Erika

 206. Joanne 4 maart 2019 / 21:01

  Wat een lekker uitgebreid artikel met handige tips! Kwaliteit en persoonlijkheid blijft inderdaad altijd het belangrijkste.

 207. Yvette 8 april 2019 / 16:00

  Ben je hele blog aan het doorlezen. Je hebt super goeie tips, ik ga hier zeker aan werken voor de blog bij ons nieuwe bedrijf An Otter Design. We hebben net een webshop geopend met onze eerste zelf bedrukte t-shirts.

 208. Amanda 11 juni 2021 / 23:20

  Ik ben heel blij met jouw tips, hier kan ik wat mee als beginnend blogger. Helemaal met de tip van het makkelijk kunnen delen van je artikelen, daar moet ik aan gaan werken. Ik ben pas bij #4 van de tips, nog genoeg te lezen dus. Je hebt een fijne schrijf style en goede informatie waardoor de lengte van het artikel niet uitmaakt, ik lees er makkelijk doorheen.

  Bedankt Lisanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.