Blogtips #5 Volhouden

Dit is ook een vraag die ik onwijs vaak krijg: hoe houd je dat bloggen toch vol? Het is je misschien weleens opgevallen: veel blogs beginnen, gaan als een gek bloggen, en na een paar maanden is het stil. Helemaal niet erg natuurlijk, als je het bloggen zat bent moet je ook niet doorgaan. Maar hoe zorg je er nou vol dat je het bloggen wél vol kan blijven houden?

de-weg-van-het-bloggen-volhouden

By Chris Sardegna

Stel prioriteiten

We hebben allemaal vierentwintig uur per dag en zeven dagen in een week. De vraag is alleen: wat doe je met die tijd? Wat vind jij belangrijk om te doen?

Natuurlijk komen dingen als je gezondheid en school en werk op de eerste plaats. Maar verder? Veel mensen hebben dan nog uurtjes vrije tijd over. Kies je ervoor om te sporten, tv te kijken, je hobby te beoefenen, je vrienden te zien… of om te bloggen? Als je echt graag wil bloggen zul je van het bijhouden van je blog een prioriteit moeten maken.

Hoewel je natuurlijk gewoon kan bloggen ‘wanneer je tijd over hebt’, maar dan is de kans er dat dat ‘nooit’ is, haha. Voor sommige bloggers werkt dit prima, maar als je problemen hebt met het bloggen vol te houden, dan is dit niet de manier voor jou. Maak er een prioriteit van!

Gaatjes vullen

Voor de mensen met een druk leven onder ons: er zijn veel momenten waarop je kan multitasken. Nu ben ik niet altijd fan van multitasken, maar als je een uur in de trein zit kun je prima een blog tikken! Of wanneer je ergens anders moet wachten. Of… wanneer je bijvoorbeeld veel tijd op de wc doorbrengt; dan ga je daar gewoon blogs typen!

Ook wanneer je ineens een idee hebt: zet het in je telefoon. Wellicht heb je al een opzetje; zet dat er dan ook in, zodat je het niet vergeet. Als je dan eventjes de tijd hebt dan ram je dat blogje er zo uit als je eenmaal achter de computer zit.

Plan tijd in

Ik zei al: als je het bloggen graag wil volhouden zul je er een prioriteit van moeten maken. Dus wanneer je een paar uurtjes vrij hebt, zet dan een afspraak in je agenda: quality time met mijn blog! Wanneer je bijvoorbeeld foto’s wil maken, zorg dan dat je overdag wanneer het licht is tijd inplant.

En ook een goede tip: blogposts vooruit plannen. Dit is iets wat ik zelf heel graag doe! Schrijf dan bijvoorbeeld in het weekend de blogs vooruit voor die week of een paar dagen. Wanneer je weet dat je een bepaalde dag geen tijd hebt kun je op die manier ook makkelijk vooruit schrijven.

Maak er een gewoonte van

De beste manier om bloggen vol te houden? Elke dag bloggen. Klinkt misschien hypocriet, want elke dag bloggen kost toch heel veel moeite? Dat denk ik niet.

Wanneer ‘elke dag een blog schrijven’ in je systeem zit zal het als vanzelf gaan. Dan ben je de hele dag om je heen aan het kijken of je ergens misschien een blog over kan schrijven. Dan ben je constant (onbewust) bezig met je blog: en als je dat een tijd volhoudt, dan wordt het een gewoonte. En heb je ooit iemand horen vragen hoe je een gewoonte kunt volhouden? Waarschijnlijk niet. Als het eenmaal een gewoonte is geworden, dan wordt het een stuk makkelijker!

Nu hoef je natuurlijk niet perse elke dag te bloggen, maar wanneer je bijvoorbeeld voor jezelf zegt dat je eens per week gaat bloggen, dan kan het ook een gewoonte worden. Wellicht gaat het minder makkelijk dan eens per dag, maar als je echt elke week een blog online wil zetten, zelfs dan gaat het in je systeem zitten. Al moet je je er dan natuurlijk wel aan houden!

Wees niet te perfectionistisch

Wanneer je al je blogs perfect wil hebben ga je er nooit eentje online zetten. Wie bang is om iets te publiceren wat niet perfect is, die kan maar beter geen blogger worden, haha.

Ik denk dat bloggen een proces is waarbij je leert door het te doen. Hoe meer je blogt, hoe meer je leert, hoe beter je blogs worden. Met perfectionisme durf je niet altijd te publiceren wat je hebt geschreven en kun je je lastig houden aan je frequentie van updaten die je jezelf hebt gegeven.

Laat het los! Soms is het juist goed om iets online te zetten waarover je niet helemaal zeker bent. Wellicht is het stuk juist wél onwijs goed, of kunnen lezers je juist tips geven om je stuk geweldig te maken een volgende keer. Er zal niks ergs gebeuren wanneer het een keertje niet perfect is.

Heb plezier

Vanzelfsprekend: iets is makkelijker vol te houden als je het ook leuk vindt. Dat is met alles zo: studie’s, werk, hobby’s, alles.

Bloggen is wat dat betreft een beetje tricky. Want het bloggen en schrijven is misschien heel leuk, maar bij bloggen komt veel meer kijken. Je wil het ook goed doen, je wil gelezen worden, je wil dat het er mooi uitziet, en ik kan me voorstellen dat dat maakt dat je het bloggen minder leuk gaat vinden.

Het aller belangrijkste is dat je plezier hebt in het bloggen. Als je dat niet hebt, dan kun je beter alles vergeten wat ik in mijn blogtips heb gezegd en alles ‘op je eigen manier’ doen. Op de manier waarop je het zelf het liefste doet! Bloggen is heel leuk, maar je moet ook zorgen dat het voor jezelf leuk blijft!

Want feit is: bloggen is in principe niks meer dan stukjes typen over jouw onderwerp. Als je dat leuk vindt, dan moet je gaan uitbouwen met wat je nog meer leuk vindt. Ga je zelf geen ‘moetjes’ opleggen als je daar het bloggen vervelend van gaat vinden. Als je het niet leuk vindt om bijvoorbeeld social media bij te houden: doe het dan niet. Geen zin in SEO of andere blogtrucjes? Gewoon niet doen! Blijf dan gewoon bij het bloggen en het schrijven over jouw onderwerp; dat wat je leuk vindt!

Stel doelen

Voor sommige mensen is het plezier hebben genoeg. Sommige mensen vinden het leuk om uitgedaagd te worden, een stukje extra motivatie!

Zelf vond ik het in het begin echt onwijs leuk om mezelf doelen te geven, dat ging toen voornamelijk over de bezoekersaantallen. Ik wilde in een jaar tijd van 100 bezoekers per dag naar 1000 bezoekers per dag. Dat lukte (natuurlijk, haha) niet, maar het motiveerde me wel heel erg!

Je kan jezelf doelen stellen over je bezoekersaantallen, of over het aantal reacties dat je ontvangt. Nu is dit niet het enige waarnaar je moet kijken, want soms gaat het gewoon even wat minder. En, wat ik vorige week over kwaliteit versus kwantiteit vertelde wat betreft bezoekersaantallen, dat telt ook mee. Het is gewoon niet altijd een realistische meting.

Als je geen plezier hebt in het bloggen heb je niets aan deze tip, maar de combinatie was voor mij goud waard. Op dit moment heb ik geen doel meer gesteld, maar misschien moet ik dat maar weer gaan doen? Het motiveerde me namelijk wel heel erg!

Oja; je kan natuurlijk ook doelen stellen wat betreft het aantal blogs je in een bepaalde tijd gepubliceerd wil hebben!

Geef het tijd

Bloggen is makkelijker vol te houden wanneer je weet dan duizenden mensen je teksten lezen. Dat weet ik. Vorige week schreef ik over hoe je ervoor kunt zorgen dat je meer bezoekers krijgt op je blog. Maar daarvoor moet je vooral veel geduld hebben, en vooral veel doorbloggen. Ook zonder lezers. Geef het de tijd, dan komen de lezers vanzelf!

Bloggers; hebben jullie nog tips? Wat zorgt ervoor dat het jou lukt om je blog up to date te houden?

DELEN:

54 reacties

 1. Donsjes 10 november 2013 / 08:12

  Dat vooruit plannen is hetgene wat nu voor mij het beste werkt. Ik schrijf in mijn boekje een lijstje onderwerpen waar ik uit kan kiezen en als ik even wat tijd heb werk ik zo’n topic op papier uit. Ik zoek inspiratie op sites met uitdagingen en prompts, maar als er wat interessants gebeurt tussendoor, dan kan dat gewoon. Ik probeer ook een beetje logica te steken in wat ik wanneer post. Ik probeer er niet al te strak aan te houden, maar het is fijn een soort rode draad te hebben. Maandag heb ik mijn serie over herinneringen, als ik een leuk recept heb, bewaar ik dat voor een donderdag, en ik probeer meningen over de actualiteit in het weekend te zetten.
  Verder maak ik er een punt van om elke dag op minstens drie andere blogs te reageren én als het kan ook terug te reageren op de blogs van wie een reactie achterliet. Als je na een tijdje een redelijk ‘stabiele relatie’ hebt, kan je dat af en toe overslaan, maar zeker in het begin is het belangrijk om zo’n relatie op te bouwen. Dat maakt het bloggen ook fijn.

 2. Kelly Caresse 10 november 2013 / 08:15

  Wat een goed artikel met wederom weer goede tips! Ik blog nu zo’n 10 maanden en ik heb er nooit over na gedacht hoe ik dit zou volhouden. Ik denk als ik had verwacht dat ik daar problemen mee zou hebben dat ik dan niet was begonnen, bloggen is voor mij een heerlijke hobby, een passie en hoe druk ik het ook heb soms, ik vind altijd wel m’n tijd ervoor omdat het een hobby is die ik met veel plezier doe.

  • Hester 10 november 2013 / 13:43

   Ja hier ben ik het mee eens, als je het wilt gaat het ook wel automatisch en hou je het makkelijk vol!

 3. Kimberly 10 november 2013 / 08:32

  Haha blogs op de wc typen, daar moest ik doeken wel een beetje om lachen! Ik hou echt van bloggen en kan me niet meer voorstellen dat ik het niet meer zou doen. Je moet inderdaad veel plezier blijven houden in bloggen en jezelf echt een moetjes opleggen anders is het niet meer leuk en hou je het inderdaad niet meer vol. Op mijn mobiel heb ik een aantal lijstjes staan met opzetjes en dingen die ik nog graag zou willen doen, onderweg krijg ik vaak veel inspiratie en dat moet later natuurlijk wel benut worden 🙂

 4. Dagmar 10 november 2013 / 08:52

  Wat een heerlijk artikel wederom, echt fijn om te lezen! En inderdaad, kijk er vooral niet tegenop om een blog bij te houden, maar doe het met plezier. Als het goed is, steek je er energie in die je er ook weer uit kunt krijgen. Je beleeft er immers een fijne tijd mee en ik ervaar het als een uit de hand gelopen hobby waar ik dagelijks van geniet. Ik ben die ene multitasker die in de trein de minuten benut om te schrijven, maar daar omheen mijn zintuigen flink open houd om inspiratie op te doen. Bloggen is voor mij al een gewoonte geworden, al is het in het begin even wennen geweest. Soms snoep ik er een uurtje van mijn nachtrust af, maar dan kan ik wel met gerust hart en helemaal voldaan slapen als ik weet dat er de volgende dag een fijn artikel online mag komen. Love blogging!

 5. martina 10 november 2013 / 09:05

  bij mij zit het ook wel in m’n systeem! het ene moment is het een kleine post, het andere moment zit er meer tijd in. Dat vind ik zelf zeker niet erg want het werkt voor mij gewoon goed om elke dag iets te plaatsen… inderdaad een stukje regelmaat 🙂

 6. Marlies 10 november 2013 / 09:09

  Weer een goed artikel. Ik ben nu ook vooruit aan het werken en dat geeft wel rust door de weeks. Zeker omdat ik niet fulltime blog en dus rekening moet houden met mijn werk en mijn zingen

 7. Ilse 10 november 2013 / 09:13

  Prioriteiten stellen vind ik een goede. Ik ken veel mensen die constant zeggen geen tijd te hebben voor dit en dat, maar dan wel ‘s avonds uren aan een stuk voor de tv zitten. In die tijd kan je echt veel doen nochtans. Hangt er maar van af wat je belangrijker vind: tv kijken of aan je blog werken of je met een andere hobby bezig houden. 🙂 Nu ja: tv kijken vergt wel een stuk minder energie dan bloggen ofzo, dus soms kan het natuurlijk niet anders. 🙂

 8. Marlies 10 november 2013 / 09:15

  oooh, ik was nog niet klaar met mijn vorige berichtje… doos 😀

  Ik heb in mijn agenda een blog-agenda aangemaakt waarin ik bijhoud welke onderwerpen wanneer online gaan. Ik ben nog wel even aan het spelen met de tijden van publicatie. Ik merk dat ik graag meteen ‘s ochtends iets online wil hebben, maar voor Facebook is het handiger om dat later op de dag te doen, want dan krijg ik daardoor meer views… lastig lastig.

  Verder houd ik ook een lijstje bij op mijn telefoon met onderwerpen waarover ik kan schrijven. Want inderdaad, soms heb ik even een black-out. Zeker omdat ik nog zelfstandig op zoek moet naar onderwerpen om over te schrijven. Op sommige andere blogs zie je dat de producten lekker naar jou toe komen, dat scheelt een hoop werk, lijkt me.

  Ben benieuwd naar je volgende onderwerp 😀

  • Eveline 11 november 2013 / 01:03

   Kun je dan niet gewoon in de ochtend je post plaatsen op je blog en in de middag pas je link delen op Facebook?

 9. Suzanne 10 november 2013 / 09:31

  Mooi geschreven Lis! /volhouden is het moeilijkste maar ook het leukste. Hoe langer je volhoud hoe meer je er voor terug krijgt

 10. Suzanne 10 november 2013 / 09:39

  Vooruit plannen is inderdaad een goede tip. Je kunt onverwachte dingen niet zien aankomen.

 11. Tineke 10 november 2013 / 09:40

  Ik ben het helemaal eens met Suzanne. Ook voel ik me vaak schuldig als er een dag niets online komt. Ik zie bloggen absoluut niet als een verplichting, ik vind het erg leuk om artikelen te schrijven en daarna alle leuke reacties te lezen. Voor mij is het dan ook absoluut niet moeilijk om vol te houden.
  Liefs

 12. Kvgr 10 november 2013 / 10:01

  Elke dag bloggen…. Of vooruit bloggen… Voelt dat niet als werken? Een verplichting? Of moet ik het meer vergelijken met een huisdier verzorgen dat je lief hebt? Groeten van een niet-blogger 🙂

 13. Kimberley 10 november 2013 / 10:29

  Ik vind je blogtips echt super handig! Ik probeer het voor mezelf nu ook steeds meer een gewoonte te maken om iedere dag te bloggen, of in ieder geval te zorgen (door vooruit schrijven) dat er iedere dag iets online staat. Ik merk ook dat ik er steeds meer plezier in krijg, juist omdat ik er meer tijd in steek. Alle andere dingen die erbij komen kijken naast het schrijven vind ik ook juist een leuke afwisseling 🙂 Af en toe is het wel jammer dat bezoekersaantallen niet zo snel stijgen, maar dat is ook juist weer een reden om door te zetten haha 😀

 14. Lenneke 10 november 2013 / 10:47

  Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik ook periodes heb waarin ik er moeite mee heb. Heb afgelopen maanden weinig geschreven, maar ben nu weer helemaal terug en wil dat ook echt graag volhouden. Nu ik weer aan het schrijven ben, merk ik pas hoe erg ik het gemist heb. En het is inderdaad ook een mindset: nu ik weer aan het schrijven ben, let ik meer op wat er om me heen gebeurt en bedenk ik of ik daar een blogpost over kan schrijven. Dus ik leef ook nog eens veel bewuster!

 15. MySimplySpecial 10 november 2013 / 10:51

  Vooruitplannen en regelmaat vind ik heel fijn. In het begin poste ik dagelijks iets, maar ik heb gemerkt dat dat net iets te veel was. Nu post ik op vier vaste dagen per week en dat werk heel goed. Je moet ook niet te veel van jezelf vragen. En alle leuke comments zorgen ook altijd voor motivatie om door te gaan!

 16. Elseline 10 november 2013 / 11:37

  Bloggen moet je inderdaad niet zien als ‘moeten’ of als ‘werk’. Ik denk dat het dan al snel tegen gaat staan. Ik denk ook niet dat je het voor je bezoekers moet doen. Qua aantallen zit ik nu in een enorme dip, maar dat demotiveert me niet. Schrijven doe ik voor mezelf, zodat ik het later allemaal nog eens terug kan lezen. Als ik het alleen voor de bezoekersaantallen zou doen, zou ik al maanden geleden zijn gestopt!

 17. Josanne 10 november 2013 / 12:02

  Goed artikel! :). Heb ik wat aan… Gewoon plezier maken.

 18. Lisa 10 november 2013 / 12:24

  Ik ben soms te perfectionistisch denk ik! Bloggen rooft echt tijd, daar moet je wel rekening mee houden wanneer je begint. Echt weer een heel duidelijk artikel! x

 19. Charlotte 10 november 2013 / 12:29

  Een systeem er in vinden en elke dag bloggen helpt zo
  En jaa, je moet het inderdaad wel met plezier doen 🙂

 20. weheartfit 10 november 2013 / 12:32

  Voor mij helpt het dat bloggen echt mijn dagbesteding is omdat ik niet kan werken. Dat is echt mijn grootste motivatie. Ik doe inderdaad ook snel dingen noteren op mijn telefoon als ik ineens iets bedenk. Dat is zeker handig om later uit te werken. Elke dag bloggen lukt me helaas (nog) niet maar dat is misschien iets voor in de toekomst!

 21. Hester 10 november 2013 / 13:40

  Ik vind het leuk om te bloggen dus het is niet moeilijk vol te houden maar als je het heel druk hebt is het soms wel moeilijker dat dat ook nog ‘moet’. Vooruit plannen werkt dan top, ik probeer meteen een paar blogs eruit te knallen als ik tijd heb en in mijn flow zit. Blog inderdaad ook vaak vanuit de trein. Wat voor mij ook helpt is dat ik ideeën opschrijf in mijn notitieboekje en probeer dan ook een opzet op te schrijven dan is het overzichtelijker als je echt gaat schrijven. Verder denk ik dat het echt het beste is het als gewoonte te hebben, wt je al zei en vaste blogmomenten te hebben, ik heb nog niet echt een goede vaste routine maar hoop dat dat zich echt ontwikkelt aangezien ik nog niet zo heel lang blog. Heel fijn artikel! Leuk dat je dit wekelijks doet.

 22. Explorista 10 november 2013 / 13:53

  Voor mij is een vaste dag of elke dag bloggen niet echt haalbaar. Ik blog maar over één onderwerp: (goedkoop) reizen. De meeste posts kan ik dus pas schrijven als ik op een locatie geweest ben. Zeker omdat ik kwaliteit wil bieden en niet zomaar wil schrijven: hoi, ik ga naar *plek*. Ik wil dat mijn lezer er echt tips uithaalt hoe ze zelf goedkoop kunnen reizen en wat leuk is om te doen. Dus dat komt meestal neer op heel veel avonden/nachten achter elkaar bloggen als ik ergens geweest ben, en ze dan inplannen om over langere periode online te gaan. Gelukkig heb ik ook algemenere onderwerpen (zoals geld besparen op vliegtickets en verblijf enzo) waar ik wel ‘gewoon’ over kan bloggen. Maar ik ben dan ook weer zo’n nitpick die alleen eigen beeldmateriaal wil gebruiken, dus die moet ik dan ook weer maken, haha. Ik maak het mezelf te lastig vrees ik :p

  • Esther 10 november 2013 / 15:13

   Ik ben het er helemaal mee eens. Wat ik er persoonlijk nog bij zou voegen is laat je niet uit het veld slaan. Niet iedereen gaat er namelijk even leuk mee om. Ik vind het altijd heel leuk om je blog te lezen. Thanks for sharing!

 23. xx_Patries_xx 10 november 2013 / 15:14

  handige tips hoor, ik heb mezelf nu voorgenomen om minimaal om de dag een blogje online te gooien en deze typ ik op zondag (als er geen prive dingen doorheen komen) en tot nu toe lukt dat aardig. ik ben nog wat aan het stoeien met mn onderwerpen enzo maar dat komt vast goed!

 24. Rosalie 10 november 2013 / 17:05

  Ik heb af en toe ook wel even een dipje met hardlopen, een writer’s block of iets in die richting. Maar het voelt zo goed als ik daar weer uitkom. Blogpraat is ook echt heerlijk, al die tips en inspiratie die ik ervan krijg!

 25. SunshineCin 10 november 2013 / 17:27

  Ook voor mij werkt het vooruit plannen met blogs. Ik heb op dit moment ook andere prioriteiten, maar wil mijn blog niet laten voor wat het is. Net zoals vandaag, dan ga ik de hele middag bloggen, perfect zonlicht voor foto’s. Ik had ideeën opgeschreven in mijn notitieboekje, mijn “blogboekje” en die heb ik vandaag heel fijn kunnen uitwerken op mijn blog. Elke dag is voor mij niet haalbaar. En natuurlijk baal ik er ook maar van dat ik maar heel weinig volgers heb, maar uiteindelijk doe ik het bloggen voor mezelf, als hobby, om mijn eigen plekje te kunnen creëren op internet. Ach, zo is er altijd wel wat 😉

 26. Rianne 10 november 2013 / 18:36

  Duizenden lezers op een dag. Het is mij nog niet gelukt. Met 100 ben ik al blij al is meer lezers leuker. Soms denk ik dat het constante aantal lezers ook wat met mijn dagelijks bloggen te maken heeft. Hoe leuk ik dat ook vind, sommige blogs zijn gewoon wat minder goed. Ach ja, al die blogs op een rij zijn een leuk dagboek voor later, als ik het allemaal niet mee weet.

 27. Nadia 10 november 2013 / 19:29

  Goede tips! Zelf ben ik nooit zo van het vooruit werken en bekijk per keer waar ik over wil schrijven. Lekker spontaan. Wat ik wel doe, is inderdaad foto’s overdag maken in het weekend, zodat ik daar eventuueel doordeweeks iets mee kan doen.

 28. LNNK 10 november 2013 / 19:46

  Ik probeer bloggen echt een onderdeel van mijn leven te laten zijn. Als me iets te binnen schiet noteer ik dat. Op de momenten dat ik veel inspiratie heb schrijf ik veel vooruit, dat geeft mij veel rust.
  Goed stuk Lisanne.

 29. Hester 10 november 2013 / 20:43

  Ik plan ook altijd veel vooruit, ik schrijf op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag alleen bij uitzondering een artikel. En tja, het is gewoon geïntegreerd in mijn leven, je gaat er steeds meer aandacht aan geven en meer mee bezig zijn en dan vervangt het een andere hobby en there it is. Ik heb ook echt totaal geen moeite met het volhouden op zich, af en toe wordt het bloggen alleen bemoeilijkt door een nogal druk sociaal leven haha. Ben ook bezig met een artikel over inspiratie, dat ‘geen inspiratie’ gewoon geen excuus is. Inspiratie is er altijd & overal!

  • Lisanneleeft 10 november 2013 / 21:46

   Daar past die quote uit mijn diary mooi bij! Hoe meer je je creativiteit gebruikt, hoe meer je ervan krijgt, daar kwam het op neer 🙂

 30. gerard 11 november 2013 / 00:02

  wat leuk dat je een blogpost schrijft over hoe je een blog vol blijft houden
  en dat vooruit schrijven is een hele goeie tip
  en tot slot je schrijft leuke blogposten
  groetjes gerard

 31. Ise 11 november 2013 / 12:08

  Ik blog toch al best lang maar hier kan ik ook nog veel van leren! Een concreet doel stellen zal voor mij veel helpen, dat ga ik zeker doen 🙂

 32. BodieBoostChar 11 november 2013 / 22:13

  Leuk dank voor je artikel, dat zit bij mij wel goed maar goede tips voor andere 🙂

 33. Esmée 12 november 2013 / 14:39

  Vooruit plannen werkt inderdaad erg goed. Ik zit op dit moment echt in een ritme en het begint een gewoonte te worden. Ik vind het normaal om iedere dag een beetje tijd aan mijn blog te besteden en het is eigenlijk een onderdeel van mijn dag. Weer heel goed geschreven, het was weer een fijne post om te lezen. x

 34. familiesadessaram 12 november 2013 / 22:03

  mercie voor de tips

 35. Anouk 13 november 2013 / 19:39

  Mooi geschreven! Tja, ik weet soms niet hoe ik het volhoud haha. Nu heb ik er iets meer moeite mee, niet vanwege gebrek aan inspiratie, maar amper tijd om er even serieus mee bezig te zijn.

 36. Anne 29 november 2013 / 12:28

  Goede tips! Alleen wat de doelen betreft… Je hebt het niet helemaal in de hand hoeveel bezoekers je krijgt, dus ik zou daar geen doelen voor stellen. Wat je naar mijn mening beter kunt doen is inderdaad kijken naar het aantal blogs, of een deadline stellen voor een nieuwe layout, de eerste keer vloggen (of vaker vloggen), je eigen foto’s gebruiken, enz.
  Maar goed, wat betreft dat volhouden ben ik (nu) geen goed voorbeeld, haha.

 37. Rosalie 11 december 2013 / 19:46

  “Wanneer je al je blogs perfect wil hebben ga je er nooit eentje online zetten. Wie bang is om iets te publiceren wat niet perfect is, die kan maar beter geen blogger worden, haha.” dit is dus echt waar ik zó lang mee in de knoop heb gezeten. Ik ben zo afschuwelijk perfectionistisch, en langzaam maar zeker leer ik het meer en meer af, en ik merk dat ik het bloggen daardoor ook meer en meer leuk ga vinden. Goede tips geef je 🙂

 38. Ilja 2 maart 2014 / 19:43

  Ten eerste wat een leuk blog. Ik bezoek je blog elke dag even. Zelf net met een food blog gestart. Vooral aan de tip volhouden heb ik veel.

  Groetjes,

  Ilja

 39. Thomas 21 september 2014 / 17:17

  Wow waardevolle post is dit! Zelf zijn wij pas 2 maanden bezig dus we hebben nog niet zoveel moeite met volhouden. We bloggen dan ook niet dagelijks. Ik twijfel hier ook over. Het lijkt me op zich prima om dagelijks te bloggen, alleen vraag ik me af of dat de kwaliteit van de blogposts dan niet aantast? Want neem een post zoals deze van jou, die is flink lang. En deze blogpost is ook echt informatief. Dat lijkt me niet simpel om dagelijks te doen (ik werk 40 uur per week). Als je moet kiezen, dan kies je wel voor kwaliteit in plaats van kwantiteit?

 40. laura isabelle 24 november 2014 / 13:17

  Wat een goed initiatief zeg die blogtips, Ik haal er echt veel inspiratie uit,
  Ik ben ook net begonnen met bloggen en alles is nog nieuw voor mij. post zoals deze zijn dan erg handig!
  ga vooral zo door 😀

  xlaura

 41. Gerdien 18 maart 2015 / 20:11

  Ik vind de gegeven tips die ik tot nu toe heb gelezen wel erg handig!
  Alleen heb ik nog een vraagje:
  Op dit moment werk ik (en heb ik het niet naar mijn zin)
  Ik wil graag een blog beginnen maar daarvoor heb ik niet echt tijd omdat ik nu fulltime werk…
  Nu denk ik erover om te gaan stoppen en full voor mijn blog te gaan..
  is dit slim of heb je nog tips voor mij?

  groetjes, Gerdien

  • Lisanneleeft 18 maart 2015 / 23:27

   Ik denk dat dat niet zo heel slim is, tenzij je financieel de mogelijkheid hebt om je salaris te missen, hehe! De meeste bloggers verdienen (vooral in hun eerste maanden/jaren) vrijwel niets met hun blog namelijk.

 42. Sabrina 16 juni 2015 / 11:26

  Hoi Lisanne,
  Ik wil heel graag een blog maken over mijn haakcreaties, Er zijn wel heel veel zo’n haakblogs online..
  kan je mij misschien een tip geven, ik dacht om een blog te starten voor de mensen op de hoogste te brengen wat ik allemaal haak, omdat ik ook op verschillende markten sta met mijn gehaakte spullen…
  maar hoe… moet ik dan bijvoorbeeld als ik een gehaakte omslagdoek aan het maken ben, elke dag een stuk of foto op mijn blog zetten: kijk ik heb weer een stuk gehaakt aan de omslagdoek of juist anders?
  Ik hoor graag van je………… groetjes van Sabrina

  • Lisanne-Leeft 16 juni 2015 / 12:20

   Hoe je dat doet kun je helemaal zelf weten. Je kan er ook voor kiezen om minder blogs online te zetten met bijvoorbeeld (ik noem maar wat) enkel de resultaten van je creaties!

   Ik zou gewoon beginnen als ik jou was, dan merk je gaandeweg wel wat goed werkt voor jou en wat goed bij je past 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.