Blogtips: Blote borsten, groot beeld en doorzetten

Tips om te bloggen, om te beginnen en om hiermee door te gaan en er een nog groter succes van te maken. Zelf ben ik natuurlijk (nog) geen wereldblogger, maar als je de volgende tips in je achterhoofd houdt, dan komt het goed. Wil je beginnen met bloggen of jouw blog nog beter maken? Hierbij mijn tips, en die van een aantal andere topbloggers!

 • Twijfel je om te beginnen met bloggen? Stop daarmee, gewoon beginnen! Nu, hopla, WordPress (of Blogger), bedenk een naam, doe een paar klikjes, en klaar. Leef je uit! Probeert het gewoon! Je ziet vanzelf of het wat voor je is! (Of niet)
 • Geef niet zomaar op. Bezoekers die komen niet zomaar en die blijven ook niet zomaar. Heb geduld en zet door, geef niet zomaar op omdat het even niet mee zit.
 • Zorg ervoor dat je schrijft over hetgeen dat jij leuk vindt en waar jij veel van weet. Of dat nou om voetbal, make- up, kleding of schoenzolen gaat. Maakt niet uit, zeker weten dat er mensen zijn met dezelfde interesse!
 • Zorg ervoor dat wat je zelf schrijft, je zelf ook leuk zou vinden om te lezen. Een blog van  2000 woorden over (ik zeg maar wat) een tv-programma zonder enkele afbeelding erbij. Met te lange alinea’s en te lange zinnen. Ga je niet lezen, echt niet (Tenzij je de maker bent van het programma, maar waarschijnlijk zou je dan nog afhaken).
 • Trek de aandacht! Je wilt lezers, toch? Je hoeft echt geen naaktfoto’s online te zetten of een sneer te maken naar een grote blogger. Kan wel natuurlijk, maar doe maar niet. Opvallende titels doen al een heleboel. Die in de titel hierboven is wellicht een beetje flauw, maar geef toe, hij werkte wel.
 • In het kader van aandacht mag een beetje provocerend ook wel. Duidelijk je mening laten horen, daar is helemaal niets mis mee. Doe het alleen niet op een onaardige manier. Provoceren lokt uit tot reacties, op je blog en misschien ook wel op Twitter.
 • Daarbij hoort meteen de volgende tip: Zet beeld groots in! Letterlijk. Zorg dat je afbeeldingen zo groot zijn als ze in je blog passen. Kleiner kan wel, maar maak er dan één afbeelding van met meerdere foto’s erin. Al-tijd even breed als je blog, als het even kan.
 • Daarnaast is het gewoon belangrijk dat het er aantrekkelijk uitziet. Maak je foto’s terwijl het licht is bijvoorbeeld. En zorg dat je bij elk artikel gewoon een afbeelding zoekt. Een zelfgemaakte foto heeft natuurlijk de voorkeur, maar eentje van internet is natuurlijk ook prima. (Check wel eerst even of je deze foto überhaupt wel mag gebruiken) Daarnaast hoeft niet elke zin op een nieuwe regel, maar maak je alinea’s ook niet te lang, dat leest vervelend op het net.
 • Houd rekening met internetlezers. Zoek even iets op over de eigenschappen van internetlezers (lui, snel doorklikken, enz.), en houd hier rekening mee (gebruik niet te lange zinnen bijvoorbeeld).
 • Ik heb hem nu waarschijnlijk al honderd keer genoemd, maar deze startgids van Ernst-Jan Pfauth is briljant. Ga die lijst even na, dan weet je gewoon dat je goed begint!
 • Nogmaals, doorgaan, geef niet zomaar op! Dat heb ik ook niet gedaan en daar ben ik vandaag de dag nog erg blij mee!

Dat waren mijn tips. Nu die van een twee andere dames! Veel bekende en succesvolle bloggers hebben weleens een filmpje gemaakt over bloggen, ontzettend leerzaam en interessant!

Hieronder zie je de video van Veracamilla, succesvol beautyblogster. Een super filmpje met een mooie boodschap.

En het filmpje van Misslipgloss. Dit filmpje is wat ouder, maar laat wel een aantal hele goede tips horen!

Mocht je meer interessante filmpjes of artikelen kennen over bloggen, let me know! Vind ik leuk om te kijken en wellicht doe ik er nog iets mee. Zelf schreef ik al eerder dit artikel, met een aantal bruikbare blogtips.

Vanmiddag de gelegenheid om jouw blog te delen met mijn bezoekers! Wat vind je van mijn tips, en wat is nu jouw ultieme blogtip? Blog on!

12 reacties

 1. Leonella 9 mei 2012 / 11:17

  Dat filmpje van Vera Camilla is nog altijd heel inspirerend, haha. En jouw tips zijn voor een deel heel erg voor de hand liggend, maar vooral heel erg waar, en af en toe is het goed om zoiets weer eens te lezen. Gewoon weer even met de neus op de feiten.

 2. Lifesplash 9 mei 2012 / 15:53

  Goeie tips! Kun je altijd wel gebruiken. En ik denk dat doorzettingsvermogen ook het belangrijkste is, haha. 🙂

 3. Naomi 10 mei 2012 / 09:11

  Startgids van Pfauth is inderdaad briljant. Goede tips heb je ertussen zitten.

 4. Ragna 13 mei 2012 / 14:12

  De startgids van Pfauth kende ik nog helemaal niet. Die ga ik vanavond eens rustig uitpluizen. Jouw tips zijn wel toepasbaar, ook voor beginnende bloggers!

 5. Mijn blog tip is ‘what you see is what you get’ zorg dat je blog er ‘stunning’ en verzorgt uitziet. Naast de standaard sjablonen zijn er heel veel gratis blog templates op internet te vinden die je heel makkelijk zelf kunt verbouwen. Gebruik overigens engels talige zoektermen, want bloggen is in de VS immens populair.
  Wil je jij je blog laten groeien, laat van je horen op sociale media. Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en speciaal voor blogger Bloglovin. Je zult zien de ‘traffic’ naar je blog neemt snel toe.
  Stel zogeheten ‘metatags’ in, deze steekwoorden zorgen ervoor dat je goed vindbaar bent via de bekende zoekmachines. (even zoeken hoe dit werkt op Google). Blog eerlijk en ‘link with love’.
  op internet vind je een ‘link with love’ widget, hiermee laat je zien dat je respect hebt voor andere bloggers en hun foto’s en altijd vermeld waar de foto vandaan komt maar het ook op prijs stelt als bloggers laten weten wanneer ze jouw foto’s gebruiken op hun eigen blog.

  • Lisanneleeft 17 maart 2014 / 16:07

   Waarom Engelstalige zoektermen gebruiken als je Nederlands blogt? Daarvan zie ik de toegevoegde waarde niet (tenzij er in NL ook veel naar gezocht wordt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.