Blogtips: Dit zijn de must-reads!

Inmiddels ben ik al ruim een half jaar bezig met het schrijven van blogtips. In die tijd zijn er veel lezers bij gekomen, waardoor het zou kunnen dat nog lang niet iedereen alles gelezen heeft! Welke artikels zijn wat mij betreft nu echt de must-reads uit mijn serie met blogtips? Ik zet ze voor je op een rij vandaag.

prijs-van-een-advertorial-bepalen

Flickr / Images_of_Money

Geld verdienen met bloggen en hoeveel kun je vragen voor een advertorial?

Nog altijd gaan de meest gestelde vragen over bloggen over geld. Met je blog kun je geld verdienen, hoe meer lezers je hebt en hoe meer betrokken zij zijn, hoe meer geld je kunt verdienen. Maar hoe doe je dat? En hoeveel kun je vragen voor je advertorials. Ik leg het je uitgebreid uit in deze twee artikels!

Transparantie, authenticiteit en eerlijkheid

Het blijft een issue in de wereld van het bloggen: die eerlijkheid die verdwijnt wanneer er geld in het spel komt. Het is goed dat bloggen business is geworden, ik vind dat een erg goede ontwikkeling, maar tegelijkertij: waar geld is zijn mensen die niet zo goed weten hoe ze daarmee om moeten gaan. Geld is heel leuk, en als beginnende blogger lijkt het aannemen van spullen en geld onschuldig, maar lees alsjeblieft dit artikel! Jouw blog is interessant voor bedrijven omdat jouw mening waarde heeft. Als alles goed is volgens jou, zelfs als het niet zo is, dan heeft je mening geen waarde meer, dan ben je niet meer geloofwaardig. Kies voor jezelf en voor je blog, en kijk naar de langere termijn.


zaken-doen-met-bloggen

Flickr / thinkpanama

Zaken doen: contact met bedrijven

Eigenlijk heb je als blogger een bedrijf, zelfs als je niet bent ingeschreven bij de KvK. De mensen die je spullen willen opsturen en die advertorials voor je willen kopen zijn bedrijven, bedrijven waar alle mensen gewoon een loon krijgen. Zij kunnen niet verwachten dat jij alles gratis doet! Er zijn veel bedrijven die mensen inhuren om bloggers over te halen om de aller-laagste prijs te vragen voor hun advertorials. Lees dit artikel en realiseer dat jouw blog iets waard is, en waarom je soms beter gewoon nee kan zeggen wanneer het niet op een eerlijke manier kan.

Vormgeving en gebruiksvriendelijkheid

Vaak zie je nog blogs die het net niet zijn qua vormgeving, terwijl de content juist enorm goed is! Dat is zonde, want dat zorgt ervoor dat lezers vertrekken terwijl ze, wanneer de content in een goed jasje gestoken was, juist waren gebleven. In dit artikel vind je wat basic tips om te zorgen dat de vormgeving en de gebruiksvriendelijkheid van je blog in orde zijn!


de-doelgroep-van-je-blog-bereiken

flicrk / hmoong

De doelgroep van je blog bereiken

Hoe vind je de doelgroep van je blog? En wat kun je allemaal doen om hen te bereiken, waar kun je ze vinden? In dit artikel geef ik veel voorbeelden, waardoor ik het zelf een erg nuttig artikel vind.


bad-vibes

bron

Omgaan met negatieve reacties

Blijft een issue, hoe groter je blog, hoe meer je ermee te maken krijgt: negatieve reacties. In dit artikel geef ik mijn visie van hoe je het beste kan reageren wanneer iemand jou een negatieve reactie geeft! Misschien heb je er nu nog niet mee te maken, maar wanneer je een negatieve reacties ontvangt waar je je niet oké bij voelt, pak dit artikel er even bij!

Zo krijg je meer bezoekers op je blog!

Dit is een zeer uitgebreid artikel vol met allerlei tips rondom het krijgen van meer bezoekers op je blog. Ik laat je zien hoe dit bij mij gegaan is en ik laat je zien hoe jij hetzelfde kan doen! Dit is naar mijn idee wel een van de artikels met de meeste waarde uit dit rijtje. Zeker een must-read dus!

Aan welk artikel met blogtips heb jij het meeste gehad? Kun je je er nog eentje herinneren in het bijzonder? Let me know!

DELEN:

26 reacties

 1. Nicole 27 juli 2014 / 12:33

  Ik vind dit ook zeker must reads! Heb er erg veel aan gehad en nu nog steeds, ben er enorm mee bezig..
  Bedankt!

 2. Andrea 27 juli 2014 / 12:34

  Super handig! Ik ga er weer eens een paar terug lezen!

 3. Irma 27 juli 2014 / 12:43

  Handig dat je ze zo op een rijtje hebt gezet! Vind eigenlijk al je blog-tips wel favoriet; ze zijn eerlijk en erg bruikbaar! 🙂

 4. Jess 27 juli 2014 / 13:00

  Ik ga je tips eens doorspitten. Had er inderdaad geen idee van dat je al zoveel artikelen met tips had geschreven. Vooral dat gestoei met vormgeving blijf ik lastig vinden.

 5. De Zuinige Student 27 juli 2014 / 13:05

  Elke zondag vind ik het weer een verrassing om bij jou nieuwe blogtips te lezen Lisanne.
  Maar het is natuurlijk zeker zo waardevol om de oudere artikelen nog een keer na te lezen.

 6. Elize 27 juli 2014 / 13:14

  Fijn om even een paar oude blogtip artikelen op een rij te zien. De vormgeving is echt iets waar ik me meer in wil verdiepen, maar het lijkt me allemaal zo moeilijk haha!

 7. Merel 27 juli 2014 / 13:36

  Een tijdje terug heb ok ze allemaal gelezen. Er zitten hele handige tips bij, die over geld zijn nog lang niet van toepassing voor mij , maar aan de rest heb ok zeker wat gehad

 8. Kelly 27 juli 2014 / 13:45

  Super! Bedankt voor je tips 🙂 ik ben een maand geleden (eindelijk) een blog gestart, maar ik merk dat nog niet veel mensen de weg naar mijn blog vinden. Je laatste artikel komt dus echt van pas.

 9. Amélie 27 juli 2014 / 13:59

  Dank! Heb ze de afgelopen dagen a.l.l.e.m.a.a.l doorgespit. Enorm interessant! Het mooie hieraan is dat ze universeel toepasbaar zijn. Nogmaals: bedankt voor het delen van je kennis.

 10. manon 27 juli 2014 / 14:10

  Bedanktt voor de tips hier heb ik wat aan. Ik ben nog maar 3 maand aan het bloggen dus voor mij valt er nog veel te leren haha

  • Saskia 27 juli 2014 / 15:59

   Heel fijn jouw blog tips altijd! Bedankt! Ik heb er al veel aan gehad en spit de tips af en toe even door als ik specifiek ergens tegen aan loop. Ik ben zelf nu een beetje aan het uitvogelen hoe Bloglovin’ werkt, vooral dat automatisch m’n nieuwe artikelen daar ook staan begrijp ik nog niet helemaal, sommigen staan er wel en sommigen zoals m’n meest recente niet. Ik hoop dat jij of iemand anders nog wat tips heeft voor Bloglovin 🙂

   • Lisanneleeft 27 juli 2014 / 18:00

    Bloglovin werkt aan de hand van je RSS feed, en als het goed is heeft elke blog die (zonder dat je er iets voor hoeft te doen als je met WordPress werkt), dus die van jou ook! Dus daarmee update hij automatisch 🙂

    Meestal staat een nieuwe blog er in een paar minuutjes wel op!

    • Saskia 28 juli 2014 / 09:57

     Bedankt voor je reactie! Ik ga er vandaag nog even mee aan de slag.

 11. Luuke 27 juli 2014 / 19:43

  Fijn artikel. Zo alles op een rijtje. De tips zijn erg fijn en handig 🙂

 12. Susanne 27 juli 2014 / 19:52

  Heel handig! Ik moet zeggen dat ik niet echt een favoriet heb, iedere keer lees ik wel iets dat ik nog niet wist! Ik ben altijd benieuwd wat voor tip je hebt 😉

  Kun je trouwens een tip maken over hoe het werkt om een website op te zetten: eigen domeinnaam, hosting, wordpress installeren etc. Ik wil dat ook doen maar ik loop al vast bij een goedkope én goede hosting vinden, laat staan wordpress installeren en mijn blogpostst overzetten….

 13. Maaike 27 juli 2014 / 20:38

  Dit is enorm handig voor mij, omdat ik net begonnen ben met bloggen! Ga de artikels nu allemaal doorlezen 🙂

 14. Nathalie 27 juli 2014 / 22:47

  Ik vind je blogtips erg fijn! Ik ben net begonnen met bloggen en ga ze zeker allemaal doorlezen en ermee aan de slag! Super bedank! 🙂

 15. Vanessa 28 juli 2014 / 07:40

  Leuk om nog eens een overzichtje te zien. Goede tips allemaal!

 16. Hester 28 juli 2014 / 17:32

  Ik vind ze allemaal leuk! En je hebt er ook al écht wel veel geschreven in de tussentijd. Super interessant! Het bloggen vind ik een van de leukste onderwerpen om over te bloggen, haha.

 17. Ruth 29 juli 2014 / 00:12

  Vooral de blogs met basisinformatie vond ik fijn. Maar dat zal voor iedereen anders zijn. Ik begin net dus is basis erg handig. Later zal ik de blogs over zaken doen negatieve reacties wellicht nog ‘nodig’ hebben, haha.

 18. Rowdy Groothedde 29 juli 2014 / 19:26

  Absoluut handige tips! Hoelang duurt het ongeveer voordat Google je website indexeert en je zichtbaar word in de zoekresultaten?

  Alvast bedankt!

 19. Ilse 26 mei 2015 / 15:20

  Ik heb net al wat nummers van je blogtips doorgelezen, maar kom zeker snel terug om de rest ook te lezen. Zo’n lijstje als deze is wel handig 🙂 Heel leerzaam, zeker voor een beginneling als ik. Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.