Blogtips #1: Op zoek naar een uniek idee

Als eerste, nog voordat ik jullie de basis van het beginnen van een blog wil uitleggen wil ik nog iets laten weten voor vóórdat je überhaupt begint. En wat mij  betreft kun je het beste beter vandaag beginnen dan morgen, maar dit is echt het allereerste wat ik je zou aanraden te doen. Het bedenken van een uniek idee.

wees-uniek

bron

Ik ga er in dit artikel overigens vanuit dat je graag een succesvolle blog wil, dat je graag gelezen wil worden. Als je voor jezelf wil schrijven is dat ook helemaal niet erg of raar natuurlijk, maar dan zijn de tips in dit artikel niet van toepassing op jouw blog.

Hoe vind ik iets unieks?

Da’s niet heel erg moeilijk. De bloggerswereld in Nederland is groot, maar vooral gevuld met blogs met dezelfde onderwerpen; beauty, fashion, persoonlijk, lifestyle, vul maar in. Daar zijn al ontelbaar veel blogs van.

Nu kun je twee dingen doen: jouw blog beter laten worden dan al die blogs die al bestaan binnen deze thema’s. Dit is niet onmogelijk, maar niet makkelijk. Die bloggers hebben er vaak al jaren ervaring op zitten, hebben contacten die ze vooruit helpen, hebben al (vaak hoge) bezoekersaantallen. Wordt een zware opgave.

Wat je ook kunt doen, veel makkelijker: iets bedenken wat er nog niet is, en daarover een blog beginnen. Er zijn zo veel onderwerpen waarover nog nauwelijks iets (in het Nederlands) te vinden is. Wanneer je een blog maakt, goed in elkaar gezet, redelijk vormgegeven, goed geschreven, leuke nuttige info, dan sta je binnen no time bovenaan in Google en lezen veel liefhebbers van datzelfde onderwerp je blog.

Je hebt alleen dat ene idee nodig. En denk niet te groot: een leuke blog voor vrouwen, dat is heel erg breed. Een leuke blog over stationary, gaat al iets de goede kant op, heeft al een thema. Maar wanneer je bijvoorbeeld een blog maakt over kaarten, of pennen, of notitieboekjes, dan heb je een klein onderwerp, iets wat waarschijnlijk nog niet bestaat, maar iets waarop veel mensen zoeken en iets wat veel mensen leuk vinden. Niet iedereen zal het leuk vinden, maar dat hoeft ook niet. Als jij over dat soort dingen gaat bloggen, dan weet je zeker dat je lezers krijgt die daarin geïnteresseerd zijn.

Een opmerking hierbij is wel: in Nederland is er niet heel veel, met een breder onderwerp als stationary zou je wellicht ook prima een goed gelezen blog kunnen krijgen. Maar voornamelijk wanneer je kijkt naar beauty, fashion of lifestyle en je wil je onderscheiden zou ik wel kiezen voor een meer toegespitst onderwerp.

En mocht je nog een stapje verder willen: geld verdienen met je blog, en je blog gaat bijvoorbeeld over notitieboekjes. Dan zal een merk dat notitieboekjes verkoopt graag bij jou willen adverteren, de kans dat jouw lezers dan iets kopen is veel groter dan wanneer je een zelfde advertentie op ‘een leuke blog voor vrouwen’ zet. Maar dat is iets voor een volgende keer, ik maak nog een aparte blog voor het verdienen van geld met je blog. Maar mocht geld onderdeel zijn van je plan, bedenk dan dat het een voordeel is om op deze manier te denken.

Hoe vind ik iets unieks dat bij mij past?

Eerlijk: iets unieks vinden is niet zo moeilijk. Maar een unieke blog over een onderwerp waarmee jij niets hebt, dat ga je niet volhouden. Dat is misschien even leuk, maar uiteindelijk wordt dat gewoon stom. Je houdt bloggen (vooral als je het met regelmaat van plan bent te doen) enkel vol als je blogt over dingen waarvan je zelf houdt.

En dat hoeft niet niet minder origineel te maken, dat je van kleding houdt maakt nog niet dat je maar over fashion moet gaan bloggen. Dan is je blog nog steeds hetzelfde als al die andere blogs – tenzij je je blog een andere insteek geeft natuurlijk. Is fashion je passie en kun je bijvoorbeeld heel mooi (mode) tekenen? Ga daar dan iets mee doen!

Denk dus niet alleen inside the box, maar ook outside the box. Dus niet alleen in onderwerpen, maar ook in vormen. En… misschien nog iets anders? Vul maar in, wees creatief!

Bedenk waar jouw unieke talent, jouw unieke passie, jouw unieke interesses liggen. En ga daar iets mee doen. Naast het feit dat het waarschijnlijk lezers op gaat leveren is het heel leuk om soortgenoten te vinden wanneer je een unieke passie hebt! Daarnaast is het natuurlijk gewoon een onwijs leuke hobby, bloggen over je favoriete ‘ding’.

Klinkt heel simpel, en misschien is het dat ook. Maar je moet het wel op jezelf toe kunnen passen! Misschien heb je nu meteen een idee, misschien moet je er nog over nadenken. Is allemaal goed, ik denk dat het ook gewoon leuk is om hierover na te denken! En als je er niet uitkomt: vraag iemand die jou goed kent eens te vragen wat echt jouw unieke ding is. Zeker weten dat je wel een unieke passie, hobby of interesse hebt!

Dit artikel deed me een beetje denken aan het boek Purple Cow. Je koe hoeft in de Nederlandse bloggerswereld gelukkig niet zo fel paars te zijn.

Kortom; de zoveelste beautyblog beginnen is leuk, maar de kans om nog succesvol te worden met een beautyblog is klein. Ik zou dan ook aanraden om iets anders te doen, er zijn nog zo veel andere leuke mogelijkheden! Ik heb al wel 100 ideeën gehad, maar ik heb er zelf helemaal geen tijd voor, of het is niet mijn ding, haha. En ik weet zeker dat ik niet de enige ben met te gekke blogideeën! Heb jij al een origineel idee voor een blog (gehad)?

50 reacties

 1. Manon 13 oktober 2013 / 12:12

  Fijn artikel!!

  Als je een review wilt maken over een product bestaat de kans dat het product er al 100x op staat, maar toch is het wel leuk om een eigen review te maken iedereen schrijft iets anders, maar ik probeer toch dingen uit te zoeken wat unieker is om over te schrijven.

 2. Joyce 13 oktober 2013 / 12:13

  Goed geschreven! Ik heb niet echt iets unieks waar ik over schrijf. Dit komt doordat ik gewoon teveel interesses heb.

  • Babs 6 augustus 2015 / 11:49

   Ik heb dat dus ook, maar dat maakt het denk ik wel weer leuk. Ik heb nu me eerste blog gemaakt, over online shoppen. De meeste meiden houden daar wel van. 🙂

 3. Linda 13 oktober 2013 / 12:19

  Goed artikel! Er zit zeker iets in!
  Ik ben zelf niet van de fashion/beauty/mode, dus dat komt al goed uit voor mijn blog.
  Ik schrijf echter wel over van alles en nog wat – niet altijd binnen een vast thema dus – omdat ik zoveel dingen leuk vindt (:

 4. Anouk 13 oktober 2013 / 12:34

  Heel goed artikel, met een duidelijke tip en daar goede uitleg bij! Ik ben het tot op zekere hoogte helemaal met je eens. Uniek zijn is bijzonder en dat maakt dat mensen je blog komen lezen. Ik blog nu vooral over van alles.. wonen, persoonlijk, eten, reizen… het zijn mijn passies en daar kan ik het beste over schrijven. Ik hoop maar dat mijn schrijfstijl dan uniek genoeg is… want ook al zijn er heel veel blogs in de categorie waar ik over blog.. ik geniet er zo van dat ik het niet kan missen! Bedankt voor dit fijne artikel, good job!!

 5. xx_Patries_xx 13 oktober 2013 / 12:36

  wat een leuk artikel, zelf blog ik al jaren.. eerst heb ik specifiek geblogt over mijn hobby scrapbooking maar omdat ik zoveel interesses (door andere blogs) erbij kreeg heb ik mijn blog overgegooid naar wordpress en is het nu echt een beetje van vanalles. Ik wil me wel focussen op 1 ding maar vind zoveel leuk dat ik er goed over moet nadenken wat ik nou het leukst vind. Ik ga zeker eens met deze tips aan de slag om mn blog nog leuker te maken! Tnks

 6. Jolanda 13 oktober 2013 / 12:38

  Super leuk artikel Lisanne! 🙂 Ben benieuwd naar komende zondagen! Top!

 7. Pauline 13 oktober 2013 / 13:03

  Deze serie komt echt als geroepen! Ik ben pas net een blog begonnen, maar het idee speelde al jaren in mijn hoofd. Ik wist alleen nooit waar ik over moest schrijven, “iets unieks” wat de moeite waard was op internet te zetten. Nu ik naar Barcelona ga emigreren heb ik eindelijk iets gevonden om over te bloggen, heb er heel veel zin in!

 8. Esmée 13 oktober 2013 / 13:31

  Heel mooi geschreven, je hebt ook helemaal gelijk! Toch schrijf ik gewoon over standaard onderwerpen, maar ik doe het wel op mijn eigen manier. x

 9. Sylvia 13 oktober 2013 / 13:33

  Mijn blog is een combinatie van persoonlijke stukjes, artikelen die ik schrijf als freelancer en blogs met rechtenstudie-gerelateerde onderwerpen. Die combi ben ik nog niet echt tegengekomen in de blogwereld, dus wat dat betreft heb ik denk ik mazzel 😉

 10. Laura 13 oktober 2013 / 13:35

  Ik ben ervan overtuigd dat de kracht hem zit in een niche zoeken. Maar dat is nog best lastig: 1 onderwerp vinden waar genoeg over te schrijven is en waar ook een groot genoeg publiek voor is. Zelf ben ik er helemaal geen ster in, al ben ik wel goed in het verdelen over meerdere websites. Zo heb ik mijn privéblog voor allerhande blogs, http://www.perfectportret en http://www.fotovanjouwbruiloft.nl voor mijn fotografie en http://www.likeandlove.nl voor alle leuke boeken en gadgets. Maar zelfs die laatste is niet niche genoeg. Culy is dat dan bijv. weer wel.

  En als je echt geld wilt verdienen met je blog denk ik dat een niche de beste optie is. Mits het een onderwerp is waar ook adverteerders voor te vinden zijn. Een leuk voorbeeld hiervan vind ik overigens Christmaholic.nl. Ik wou dat ik op het idee was gekomen 😉

 11. weheartfit 13 oktober 2013 / 13:38

  Goede tips. Mijn blog gaat over gezonde voeding, fitness, recepten, tips m.b.t. sporten en meer dingen voor een gezonde levensstyle. Nu zijn er niet zo extreem veel blogs hier over, maar toch zeker wel wat.

  Wat mij denk ik onderscheid van de rest is dat ik net als jou chronisch ziek ben en bovengenoemde dingen dus een extra uitdaging zijn voor mij. Dus af en toe schrijf ik ook eens iets persoonlijks over ziek zijn, iets over ziek zijn in combinatie met sporten of gewoon in het algemeen over sporten en/of gezonde voeding.

  Ik ben nu bijna een jaar aan het bloggen en ik vind dat je pas echt na een hele tijd merkt wat nou echt jouw “onderwerp” is. Wat ik een hele goede vind uit jouw tips is dat het belangrijk is dat je blog toch enigszins uniek moet zijn, mits je echt gaat voor het doel om professioneler te worden. Ik hoop dat mijn blog uniek genoeg is maar het belangrijkste voor mij is dat het een heerlijke afleiding geeft en voldoening!

 12. Dagmar 13 oktober 2013 / 13:45

  Heel fijn om te lezen, wat een heerlijk artikel! Dit werkt juist zo inspirerend, love it! Ik denk dat je er veel lezers op leuke ideeën mee hebt gebracht, heel mooi!

 13. Syl 13 oktober 2013 / 13:52

  Onze blog is gericht op vrouwen. Wij vinden het leuk om ons niet te richten op 1 ding maar op
  Meerdere dingen mode, beauty, sport enz.

 14. Nikita 13 oktober 2013 / 14:52

  ik heb mijn blog over paarden gemaakt en vooral hoe je ook op een andere manier met paarden bezig kunt zijn zoals 24/7 buiten en bitloos rijden. Maar dat is een te specifiek onderwerp denk ik wat niet veel mensen aanspreekt als ik naar mijn bezoekers kijk :p

 15. Zij van hem 13 oktober 2013 / 14:58

  Ik denk dat een uniek en goed idee belangrijk is voor veel dingen. Zo heb ik bijvoorbeeld voor mijn stage gekeken naar wat een app succesvol maakt en het eerste wat ook daar naar voren komt is ‘het idee’. Een goede tip, die denk ik ook toepasbaar is op een blog en vele andere dingen, welke ik daar uit haalde was het schrijven van een zogenaamd ‘statement’. Dit statement is eigenlijk één zin wat jouw blog/app/whatever definieert en op welke markt het zich richt.

  Zo biedt mijn blog ‘Zij van hem’ een blik op het leven met een militair, of zoals ik het noem ‘een man in een vlekkenpak’, en richt ik mij daarbij op anderen die ook een relatie met een militair hebben, mensen hier affiniteit mee hebben en diegenen die het interessant/leuk vinden om hier over te lezen.
  Misschien is dit wel de ‘niche’ waar Laura over schrijft, maar ik vind niche maar een vage term.

  Het belangrijkst, nog belangrijker dan dat ‘unieke’ idee, is denk ik wel om dicht bij jezelf te blijven. Zoals jij schrijft: een uniek idee wat bij jou past. Daar sluit ik me dan ook helemaal bij aan.

  En aansluitend daarop moet ook de frequentie van bloggen niet enkel gaan om kwantiteit, maar juist om kwaliteit. Ik lees vaak dat beginnende bloggers van zichzelf elke dag, om de dag, of zeker 1, 2, 3 keer per week een blog moeten schrijven. Natuurlijk kan het een goede stok achter de deur zijn (en het is zeker blog-afhankelijk. Een nagellak reviewen is gemakkelijker een paar keer per dag gedaan dan schrijven over fileflirts als je niet dagelijks/wekelijks in de file staat bijvoorbeeld), maar het belangrijkste vind ik persoonlijk de kwaliteit van mijn blogs. Ik schrijf liever een keer een week niet, dan dat ik met alle geweld een onderwerp moet reproduceren. En soms komt het dan ook weleens voor dat een blogonderwerp wat ik in mijn hoofd had nog even op ‘hold’ wordt gezet, omdat iets anders opeens langs komt en ik dat graag wil delen.

  Maar goed, ik dwaal af 😉 Hahaha. Ik kijk uit naar je volgende blog over blogtips.

 16. Isabel Cristina 13 oktober 2013 / 15:30

  Ontzettend leuk artikel! Ik ben pas begonnen met bloggen, dus voor mij is alles nieuw en ook wel een beetje eng! Mijn blog is een persoonlijke blog geschreven voor mijn biologische zus in Colombia. Ik ben begonnen met bloggen om te laten zien hoe mijn leven als geadopteerde zus eruit ziet. Maar ook alles over adoptie, fashion en niet te vergeten DIY’s. Kortom van alles wat ik leuk vind! Ik vind het nog steeds erg spannend maar ik heb tot nu toe alleen maar positieve en lieve berichtjes gekregen. Maargoed, jouw tips komen erg goed van pas! Bedankt dat je ze met ons wilt delen!

  • Hester 13 oktober 2013 / 15:39

   Dit vind ik een erg leuk idee! Heel persoonlijk en het staat dicht bij jezelf 🙂

 17. Lindsay 13 oktober 2013 / 16:05

  Ohhh ik ken dit probleem! Ik weet nog steeds niet welke richting ik uitga met mijn beide blogs. Maar je hebt me wel aan het denken gezet, dus bedankt. 🙂

  • Lisanneleeft 13 oktober 2013 / 16:23

   Als je het niet weet is het ook een topplan om gewoon te beginnen! Ik ben zelf ook zonder onderwerp begonnen en er is vanzelf iets uitgekomen. Maar het is altijd goed om erover te blijven nadenken 😀

 18. Iris 13 oktober 2013 / 16:11

  Yes! Zie je nou wel, ondanks het toevallige zelfde onderwerp hebben we toch wel twee heeeel verschillende artikelen geplaatst, yay! Omdat we zo uniek zijn en out of the box denken natuurlijk 😉

  • weheartfit 13 oktober 2013 / 16:33

   Ik heb gelijk ook even jouw artikel gelezen. Het is leuk om te zien hoe beide artikelen over het zelfde onderwerp gaan maar dat jullie zo een verschillende schrijfstijl hebben haha! Dus precies wat je zegt, zo onderscheid je je weer van andere bloggers. Aan het begin had ik moeite om een eigen schrijfstijl te ontwikkelen omdat ik het hele bloggen gewoon nog niet gewend was. Gelukkig heb ik me daar nu wel wat beter in kunnen ontwikkelen.

 19. Tineke 13 oktober 2013 / 17:02

  Ik blog over jurkjes. Ik ben al sinds kleins af aan gek op jurkjes. Ik blog bijna 2 jaar maar voor mij staan hier zelfs nog tips in! Heel leuk geschreven!
  Liefs

 20. Tiffany 13 oktober 2013 / 17:38

  Leuk artikel! Ik ben beginnen bloggen over beauty, maar dit is omdat ik make-upartieste ben van opleiding. Dit is dus mijn grote passie, waarover ik duizend-en-één dingen kan vertellen en blijven vertellen. Maar ook over andere dingen vertel ik op mijn blog. Ik heb vaste blogdagen waarop ik over m’n leven vertel, of een quote bespreek en reflecteer op mezelf en de wereld. Dit doe ik namelijk zo graag! Ik hou gewoon van schrijven, niet alleen over beauty, maar ook over het leven in al z’n vormen. Je moet gepassioneerd bezig zijn met je eigen blog, zoals jij zegt 🙂

 21. Koekjes en thee 13 oktober 2013 / 18:46

  Ik denk dat zo’n niche een slim idee is, maar als het alleen maar voor het geld is, kom je ook nergens. Het moet een blog zijn die bij je past. Je kan nog zo’n uniek idee gevonden hebben, als je er niet passioneel over kan bloggen, kom je ook nergens, denk ik.

  Ik ben intussen aan mijn derde blog omdat ik er steeds uit lijk te groeien of omdat er dingen op mijn pad komen die ervoor zorgden dat mijn blog steeds minder bij me pasten. Niet goed voor de bezoekersaantallen, maar wel goed voor de passie in mijn blog.

  Nu blog ik over de problemen in het leven waar ik tegenaan loop, simpelweg omdat dat hetgeen is dat me momenteel bezig houdt. Een persoonlijke blog dus met een focus op mijn psychisch gedoe.

 22. Hester 13 oktober 2013 / 19:59

  Goed artikel, maar ik ben hier eigenlijk niet mee bezig. Ik blog gewoon voor mezelf en niet omdat ik succesvol wil worden oid.

 23. Mira 13 oktober 2013 / 21:55

  Nuttig artikel, je beschrijft het echt precies zoals het is. Ik probeer me nog altijd te onderscheiden met humor. Ik heb wel een passie voor beauty, maar neem het niet te serieus.

 24. Anouk 13 oktober 2013 / 23:11

  Handige tips! Een onderwerp kiezen is best wel belangrijk, laten zien waarvoor je staat 🙂

 25. Elise 14 oktober 2013 / 08:37

  Ik heb juist het idee dat jij hele brede onderwerpen hebt; klopt dat? Misschien leuk om uit te leggen hoe en in hoeverre je dit zelf toepast! Ben benieuwd 🙂

 26. Jenny 14 oktober 2013 / 10:22

  leuke tips, ik blog niet echt over een speciaal onderwerp, gewoon alles wat ik leuk vind.

 27. Laura 14 oktober 2013 / 13:40

  Leuk artikel en handige tips! Ik ben net een blog begonnen over Parijs. Ben hier naar toe verhuisd en het leek me leuk om toeristen en andere Nederlanders in Parijs te informeren over onbekende(re) bezienswaardigheden, leuke wijken, restaurants, bars, evenementen ect. Idd heel belangrijk om een onderwerp te kiezen waar je zelf echt wat mee hebt. Ben benieuwd naar de komende tips 🙂

 28. hesteranne 14 oktober 2013 / 15:27

  Leuk artikel! Ik ben zelf ook nog een beetje zoekende over waar mijn blog precies over moet gaan. Voorlopig schrijf ik gewoon over alles en nog wat 😀

 29. Elseline 14 oktober 2013 / 15:38

  Helaas betekent het schrijven over een specifiek onderwerp (vaak) ook dat de doelgroep kleiner is. Vrijwel iedereen heeft iets te zoeken op een beautyblog, al is het maar om even snel een review op te zoeken. Als je kiest voor een ander – specifieker – onderwerp, zijn er automatisch minder mensen die iets op je blog te zoeken hebt. Ik ben gelukkig een blog begonnen om mijn ei kwijt te kunnen en niet om anderen te informeren (al vind ik het wel heel leuk om bezoekers te hebben en reacties te krijgen!).

  Ik ben benieuwd naar je andere blogtips! Vooral naar het ‘geld verdienen met je blog’. Dat lijkt me toch vrij lastig. Want moet je zelf op bedrijven afstappen voor advertenties of wacht je tot ze op jou afkomen…?

  Liefs! 🙂

 30. roos 14 oktober 2013 / 19:30

  Ik vind het zo lastig juist om een onderwerp te bedenken waar nog niet veel blogs over te vinden zijn. Ik ben namelijk gek op beauty. Het is alleen inderdaad zo dat er daar al veel blogs over zijn en dat maakt het inderdaad wel lastiger.

 31. Debby 14 oktober 2013 / 21:46

  Hmm, lastig. Denk dat je ook vooral iets moet doen wat je leuk vindt en je niet per se aan deze ‘regels’ houden. Meer volgers kost gewoon tijd en moeite, en die moet je erin willen steken :). Gewoon doen wat je leuk vindt en wat goed voelt, mijn advies!

 32. Resy 20 oktober 2013 / 17:53

  Goede tip!
  Zelf blog ik al een tijdje en de blog die ik nu heb bestaat in januari 2 jaar. Ik blog eigenlijk over van alles en nog wat, maar wel met een reden. Het gaat over de dingen die mij op het moment bezig houden, maar het is geen diary. Dit omdat ik het herkenbaar wil maken voor anderen zodat zij hun mening erover kunnen geven of vertellen hoe zij ermee om gaan. Het is persoonlijk dus en gaat over mijn gedachtes die voor iedereen zouden kunnen gelden.

 33. Anne 25 oktober 2013 / 11:38

  Ik heb echt een blog zonder richting. Terwijl ik best een bepaalde richting in zou kunnen slaan en daar ver op door kan gaan. Het lijkt me alleen wel vrij intensief en daarom is het er nooit van gekomen.

 34. Vivian 30 oktober 2013 / 16:59

  Supergoed artikel! Ik vind dit wel erg moeilijk hoor, want ik heb erg veel interesses haha dus daarom schrijf ik eigenlijk over heel veel verschillende dingen. Misschien moet ik eens gaan experimenteren met rubrieken, om te kijken wat me het meeste ligt 🙂

 35. Anna grosfeld 9 mei 2014 / 22:54

  Waaaah hier heb ik echt heel veel aan! Ik weet ng steeds niet waarover ik moet schrijven en ik heb nu een beetje een saai blog..
  Ik moet dus echt iets unieks! En ik heb een nieuwe naam nodig want ik ben niet blij met mijn naam! Bedankt!

 36. Carlijn 1 november 2014 / 09:28

  ik blog al ongeveer een jaartje over beauty. Ik weet dat het moeilijk is hier in uit te blinken maar het gaat mij niet om het aantal views ik doe het vooral voor mezelf omdat ik het leuk vind ♥ Super leuk blog heb je trouwens ♥

 37. Lisa 22 februari 2015 / 20:30

  Ik wil je echt heel erg bedanken voor al je blogtips! Ik heb ze allemaal gelezen! Door jou heb ik vandaag eindelijk mijn eerste artikel geschreven (:

 38. mariska kien 18 augustus 2015 / 21:36

  Dank voor je inspiratie over hoe je goed kunt bloggen. Ik heb al je blogs gelezen!

 39. Gehoorbescherming blog 21 december 2015 / 11:08

  Ik blog over gehoorbescherming en al het gerelateerde. Het is vaak wel lastig om niet betuttelend over te komen. Ook is het een uitdaging om een leuke blog te schrijven die niet al teveel afwijkt van het onderwerp gehoorbescherming. Ik probeer leuke weetjes bij elkaar te zoeken, maar ook feel good dingen waar je eventueel onze producten bij kunt gebruiken. Goeie tips in deze blog, alleen niet helemaal relevant voor mij 🙂

 40. Eline 15 januari 2016 / 17:13

  Lieve Lisanne (of lezer/lezeres),
  Ik wil heel graag een blog over beauty en knutselen beginnen, maar die zijn er al zoveel! Hoe kan ik dan toch uniek zijn? En hoe kan ik een goede naam bedenken? Want ik weet er nu echt geen..
  Groetjes Eline

 41. Tamara Folkers 11 maart 2016 / 15:10

  Handige tip!
  Ik ben sinds deze week begonnen met bloggen.
  Ik heb niet specifiek 1 onderwerp.
  Daarom ben ik ook blij met jou tips.
  En al doende leert men.

  Misschien vind je het leuk om eens op mijn blog te kijken en misschien heb je nog wat handige tips voor mij

  Liefs…

 42. Geraldine 6 september 2017 / 14:26

  Hi Lisanne,
  Je hebt echt een super leuke blog en mooie website. Ik heb echt super veel geleerd van jou. Dank je!

 43. Communicatiemeester 18 oktober 2017 / 14:48

  Wat een leuke en interessante artikelen schrijf je toch. Bedankt voor het delen, ik leer er een hoop van!
  Groet,
  Henriette

 44. Beatrijs 29 oktober 2017 / 16:21

  Daar word ik nou enthousiast van: alle ruimte om een uniek idee neer te zetten. Het begon klein bij mij, maar na het lezen van dit artikel durf ik te springen. In het diepe. Ik ga een blog maken voor zorgverleners: vol tips en inspiratie die ze direct in hun werk kunnen toepassen en natuurlijk zorgen voor je zelf. Hoflandzorgt gaat het worden. Dank je wel!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.