Blogtips oproepje!

Ik heb al gezegd dat ik eindeloos kan doorschrijven over bloggen. De vraag is natuurlijk vooral, waarin ben jij geïnteresseerd? Zijn er nog dingen waarbij je graag tips zou willen bijvoorbeeld?

blogtips

Blogtips die ik tot nu toe schreef

Dus… aanvullingen? Onbeantwoorde vragen?

Ook als het gaat om een onderwerp waarover ik misschien nog niet veel weet kun je het vragen, dan ga ik op onderzoek uit. Vind ik ook heel leuk om te doen! Wat zou jij nog graag willen weten over bloggen of waarover zou je graag tips lezen?

DELEN:

37 reacties

 1. Kelly Caresse 9 februari 2014 / 15:24

  Wat misschien wel een leuke is om het te hebben over verschillende ‘statistieken programma’s. Zo bestaat er statcounter, google analytics en meer. Statcounter is in mijn ogen veel minder betrouwbaar omdat ze meer aan geeft etc. Welke programma’s zijn er en hoe kun je die het beste lezen?

 2. Lisa 9 februari 2014 / 15:40

  Iets wat ik lastig vind qua bloggen is privacy. Ik heb natuurlijk een persoonlijke blog en na 4 jaar weet ik wel een beetje waar de grens ligt. Mensen mogen wel van me weten dat ik soms snel gestrest ben en ook wel perfectionistisch ben, maar ik wil er nooit te diep op ingaan. Ook zet ik dingen als mijn woonplaats en achternaam niet op mijn blog. Vaste lezers mogen wel weten waar ik woon, maar ik wil niet dat mensen (aka toekomstige werkgevers) mij zomaar kunnen vinden. Toch blijf ik de grens tussen iets delen en iets niet delen lastig vinden. Dus wat dat onderwerp betreft ben ik wel benieuwd naar je tips!

  • Carina 9 februari 2014 / 19:27

   Dit vind ik wel een goede 🙂 Ik heb nu nog veel moeite om veel over mij prijs te geven. Zo staat mijn naam ook niet op mijn blog al reageer ik wel overal met mijn eigen naam (hier bijvoorbeeld). Ook zet ik nauwelijks foto’s van mezelf op internet. Maar ik weet ook niet wat wel of niet nuttig is om vrij te geven.

 3. Marion 9 februari 2014 / 15:40

  Ik ben wel benieuwd hoe het was toen je overging van bloggen voor de fun naar bloggen als serieuze dagelijkse kost! Het lijkt me zo moeilijk. Ik blog gewoon voor mezelf en voor de fun. Ik vind het leuk als ik volgers heb en als mensen reageren, maar ik ben er niet afhankelijk van. Hoe was dat voor je? En heb je tips en adviezen voor mensen die erover denken die overstap te gaan maken?

 4. Healthy Mommy 9 februari 2014 / 15:47

  Ik ben het wel met Kelly eens. Althans in die zin dat ik benieuwd ben naar hoe dat zit met statistieken en wat is een normaal bezoekers aantal voor een startende blog. Hoe het zit met views e.d.

 5. Stella 9 februari 2014 / 15:50

  Ik vind al je artikelen echt ontzettend leerzaam en heel handig. Echt super wat je allemaal geschreven hebt, petje af! Ik weet zeker dat ik met brandende vragen jouw artikelen erbij zal pakken. Ik heb op dit moment niet echt een vraag, maar ik wilde gewoon even laten weten hoe super ik alle bovenstaande artikelen vind! Liefs, Stella.

 6. Miss Happinez 9 februari 2014 / 16:09

  Ik heb zelf geen vragen, maar ga de artikelen hierboven nu even lezen! Heel handig!

 7. MySimplySpecial 9 februari 2014 / 16:36

  Ik heb zelf nu even geen specifieke vraag, maar ik vind deze posts over bloggen wel erg nuttig!

 8. Marloes 9 februari 2014 / 16:39

  Ik zou wel meer willen weten over youtube en filmpjes uploaden. Hoe zit dat met nummers onder je vlog zetten en je kan inkomsten op aan zetten maar hoe de f werkt dat nou?! Het hele youtube is voor mij een onderdeel van mijn blog, maar ik snap er nog maar weinig van. Wat zijn ook goede tags op youtube? En hoe krijg je daar meer volgers? Je ziet het, nog veel vragen 🙂

 9. Manon 9 februari 2014 / 16:57

  Mmm, ik heb zo 1,2,3 geen vraag… Maar wat hierboven al genoemd is: statistieken etc, hoe “lees” je dat? Wat betekenen al die termen zoals bouncepercentage en wat is precies een unieke bezoeker?

 10. Tiffany 9 februari 2014 / 17:11

  Ik zou graag mijn kennis wat uitbreiden wat betreft geld verdienen met je blog. Ik las het artikel wel, maar zat met nog wat vraagjes. Vanaf wanneer kan je geld beginnen verdienen (hoeveel bezoekers/hoelang je blog bestaat/…)? Hoe werkt Google Adsense? Welke mediabureaus bestaan er? Bestaat er misschien een Belgisch alternatief voor Blogmij?

  Een hoop vraagjes dus, maar via de Happychallenge kwam ik erachter dat ik me wil verdiepen in de mogelijkheden die ik kan uitgaan met mijn blog. 🙂

  • Nem 9 februari 2014 / 22:43

   Dit is iets wat erg verschillend is en ligt aan je thema etc,
   Het kost echt veel moeite om media/persbureaus te zoeken en je in te schrijven, dat kan niemand zo maar ff vrijgeven!

   • Lisanneleeft 9 februari 2014 / 23:40

    Er zijn natuurlijk wel een paar bureaus die algemeen bekend zijn. Wellicht dat ik daar iets mee kan, het is wel echt een extreem veel gevraagd iets bij beginnende bloggers, merk ik!

 11. Tiffany 9 februari 2014 / 17:14

  Ohja, en Youtube, zoals Marloes zei! Ik ben immers een leek wat betreft filmpjes maken. Voegt het waarde toe aan je blog? En hoe pak je het het best aan wanneer je wil beginnen met filmpjes maken?

 12. WeHeartFit 9 februari 2014 / 17:32

  Ik zou inderdaad ook nog wel een artikel willen zien over Youtube!

 13. Kim 9 februari 2014 / 17:39

  Tips over een eigen domein kopen, en hoe je die kan omzetten naar je blog lijkt me wel handig! Echt superhandige tips geef je altijd!

 14. Bibian 9 februari 2014 / 17:52

  Ik heb natuurlijk dezelfde vragen als Manon, over de statistieken! Liefs

 15. Patricia Schmitz-Heres 9 februari 2014 / 18:05

  Ik heb nog niet echt een prangende vraag. Althans, ik gebruik nog de gratis versie van WordPress, maar wil eigenlijk in de toekomst wel heel graag een eigen blog en dus een eigen domein naam. En dan kan ik deze tips heel goed gebruiken natuurlijk! Maar misschien is inderdaad die tip van Kelly wel handig.

 16. HappyLioness 9 februari 2014 / 19:05

  Net als bij Lisa is privacy wel een dingetje voor mij. Daardoor ben ik heel lang huiverig geweest om een blog te starten. Wat wil ik wel delen en wat niet. Hoe heb jij de grens bepaalt heb je nog tips om toch enerzijds toch persoonlijk te zijn in je blog maar ook niet weer zo dat gelijk te herleiden is wie je precies bent.

 17. Elize 9 februari 2014 / 19:38

  Ik zou ook graag meer lezen over privacy. Dat was bij mij ook een dingetje voor ik m’n blog startte. Wat deel ik wel en wat niet? Ik wil best veel delen, en ik denk ook dat dat een blog leuk/interessant kan maken. Maar hoe zorg ik ervoor dat toekomstige werkgevers me niet zomaar kunnen vinden bijvoorbeeld.

  Verder heb ik inderdaad nog wel eens moeite met die statistieken, haha! En ik weet niet precies hoe ik een ander programma uberhaupt kan gaan gebruiken op mijn wordpress blog om m’n statistieken in kaart te brengen.

 18. Jildou 9 februari 2014 / 19:46

  Ik ben wel erg benieuwd naar de statistieken. Ikzelf blog nu nog gratis op WordPress, maar wil eigenlijk wel graag een eigen domein. Daar moet ik zelf nog goed achteraan, want ik weet absoluut niet hoe dat werkt dus tips daarover zijn overigens ook heel erg welkom 🙂

 19. Susanne 9 februari 2014 / 19:47

  Ik kijk echt mn ogen uit van de ideeën die iedereen nog heeft. Ik ben daar niet zo goed in haha. Toch zitten er wel hele goede tussen! Waar ik nu ook mee zit is van de gratig wordpress naar een eigen domein. Welke hosting is goed maar niet te duur? Hoe zit het met installeren, lay-out etc? Hoe kun je je oude blogpost bewaren

 20. Whitney 9 februari 2014 / 22:28

  Ik ben ook erg benieuwd naar van alles wat al bovenstaand gevraagd wordt. Maak je er een post van?

 21. Maaike 9 februari 2014 / 22:30

  Ik ga al die artikelen van jou maar eens lezen! Ik doe het bloggen echt puur voor de lol omdat ik het leuk vind om te doen, ik plaats dan soms ook een week geen artikel omdat ik dan geen zin heb eigenlijk. Ik wil daar eigenlijk wel verandering in gaan brengen om meer te posten maar ik kan vaak dan niet bedenken waarover.

 22. Lyn 10 februari 2014 / 00:54

  Eerst en vooral wil ik zeggen dat ik het super vind dat je al zoveel onderwerpen behandeld hebt!
  Ik ben van plan om m’n hele lay-out te veranderen maar ik vind het zo moeilijk!
  Tips ivm coderen, HTML, etc. zouden handig zijn maar dat is misschien wel heel veel gevraagd? Of als je mensen kent die websites kunnen maken aan een degelijke prijs, ook altijd handig..
  Je ziet maar! 🙂
  Ga eens beginnen met al deze blogposts te lezen! Sommigen heb ik al gelezen, anderen niet dus ik ben heel benieuwd 🙂
  xx Lyn

 23. Leanne 10 februari 2014 / 11:25

  Al die artikelen die je al geschreven hebt over bloggen zijn echt superhandig! Ik heb er bij het starten van mijn blog veel aan gehad.
  Net als wat hiervoor gezegd werd, lijkt mij een artikel over statistieken wel wat. Maar ook het gebruik van social media bij een blog. Dus in hoeverre kan je Twitter, FB e.d. op een nuttige manier gebruiken voor je blog.

 24. Leanne 10 februari 2014 / 11:30

  Al de artikelen die je al geschreven hebt over bloggen zijn echt superhandig! Ik heb er bij het starten van mijn blog veel aan gehad.
  Een onderwerp waar ik nog wel een blogpost over zou willen zien is hoe je social media kan gebruiken bij je blog. Dus hoe kan je Twitter/FB e.d. op zo’n manier gebruiken dat het een toevoeging is voor je blog? Ik ben benieuwd naar de artikelen die nog komen over bloggen!

 25. Ria Vos 10 februari 2014 / 15:22

  Ben zelf al meerdere malen opnieuw begonnen met bloggen.
  Zelf ben ik ontzettende freubelmuts , een klepei en een dagdromer…Alleen dat klepei punt durf ik nog niet goed op mijn blog. Ik hou me in en schrijf vaak niet zoals ik denk of zoals ik het wil zeggen. Gewoon omdat ik bang ben dat het bot en soms lomp overkomt. Hier zou ik graag wat meer tips over hebben.
  Groetjes Ria

 26. Hanneke 10 februari 2014 / 20:29

  Ik ben wel benieuwd wat je nou zo’n beetje als blogger verdient enzo en hoe dat met winacties zit en reviews zit, doe jij dit voor niets of wil je bijvoorbeeld een product hebben?

 27. Maai 11 februari 2014 / 10:07

  Leuke vragen hierboven al. Ik wil wel graag meer weten over lay outs maken enzo maar jij hebt die natuurlijk zelf uit handen gegeven, toch? En inderdaad, privacy is iets waar ik de laatste tijd ook veel over nadenk…. Ben benieuwd hoe jij daar over denkt.

 28. Rosalinde 12 februari 2014 / 11:51

  Ik vind een mooie afsluiter van de reeks wel iets in de richting van een inspirerend artikel over waarde toevoegen met je blog. Je hebt er al eens over geschreven, maar in m’n omgeving hoor ik vaak dezelfde dingen wanneer ik mensen aanspoor te gaan bloggen: ‘Ik weet niet of ik zo lang over m’n interesse kan schrijven’ en ‘Er zijn al zoveel anderen die erover schrijven, ik voeg niets toe.’ Misschien heb jij tips of aanmoedigingen om ook die mensen over de streep te trekken?

  En ik ben ook wel benieuwd naar jouw kijk op of bloggen voor iedereen is.

 29. Karin 13 februari 2014 / 04:18

  Ik ben bezig met het bouwen van mijn blog, dus je serie artikelen komt goed van pas! Waar ik nieuwsgierig naar ben, is hoe je met afbeeldingen omgaat. Waar vind je ze? Hoe maak je ze geschikt voor je blog? Hoe ga je met auteursrecht om? Hoe doe je je bronvermelding? Ook zou ik het interessant vinden om iets te lezen over bloggen en de nieuwe cookiewet.

  • Chrystal 17 februari 2014 / 13:08

   Hoi Lisanne,

   Ik vroeg me af hoe het zit met het inschrijven bij kvk. Moet je dat doen zodra je geld via bijvoorbeeld advertenties binnen krijgt?

 30. Irina 18 februari 2014 / 08:59

  Ik vind je blogtips zo ontzettend handig! Ik lees ze echt iedere keer weer opnieuw, en leer er heel erg veel van.
  Nou vroeg ik me af of je misschien ook tips kunt geven voor het maken van filmpjes voor je blog? Ik wil dit namelijk heel graag gaan doen, maar weet niet zo goed hoe.

 31. Kim 25 augustus 2014 / 11:56

  Ik stel mij al lange tijd de vraag welk soort bedrijf je moet opstarten om als blogger/freelance schrijver aan het werk te gaan en ik vind nergens een antwoord op deze vraag. Misschien kan jij mij wat wijzer maken. Extra moeilijkheidsgraad: ik woon in België 🙂

  • Lisanneleeft 25 augustus 2014 / 12:14

   Hier in Nederland begin je vrijwel altijd met een eenmanszaak! (of VoF als je met z’n twee of meer bent, maar dat is niet zo in jouw geval, denk ik) Op die manier heb je de minste kosten (een BV bijvoorbeeld heeft veel hogere kosten en dat is pas gunstig wanneer je erg veel verdient, waar die grens precies zit weet ik niet).
   Met een eenmanszaak ben je wel persoonlijk aansprakelijk wanneer je bijvoorbeeld in de schulden komt met je bedrijf.

   Hier in Nederland hebben we de Kamer van Koophandel, daar kun je terecht wanneer je je wil inschrijven. Daar geven ze ook advies over zulke dingen, dat zullen ze vast in België ook wel hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.