De allereerste stap is het op zoek gaan naar een uniek idee, waarover ik vorige week al schreef. De volgende stap is gewoon beginnen. Als je nu nog langer gaat wachten ga je oneindig voorbereiden en komt het er nooit meer van. Je blog hoeft niet meteen perfect te zijn, dat is bij niemand. Key is dat je begint. Een aantal dingen waaraan je moet denken terwijl je aan de slag gaat bespreek ik in deze blog.
Bedenk een blognaam
Verschrikkelijk, vond ik zelf, het bedenken van een naam. Juist omdat je hem niet zomaar kan veranderen is het belangrijk dat je goed stil staat bij wat je doet. Wanneer je al een uniek idee hebt voor je blog is het kiezen van een naam gelukkig makkelijker. Enkele tips bij het kiezen van een naam:
- Het is een voordeel als mensen meteen aan de naam kunnen zien waarover je blog gaat
- Voor je vindbaarheid in Google is het geen slecht idee om woorden te gebruiken waarvan je weet dat erop gezocht wordt. Een echte ‘merknaam’ van onbestaande woorden kan heel erg leuk zijn, maar in dit opzicht wel iets minde praktisch (wat betreft het punt hiervoor overigens vaak ook)
- Hij moet nog beschikbaar zijn, check dus meteen of er een .nl (of .com als je in het Engels gaat bloggen) beschikbaar van is.
- Het is een voordeel als je blognaam makkelijk te onthouden is
- Omdat je wil dat mensen het onthouden (en het liefst uit zichzelf in hun adresbalk in kunnen tikken), maak de naam niet te lang.
Kies een platform
Er zijn verschillende platforms waar je een blog kan maken. Zo kun je bijvoorbeeld bij Blogger en WordPress gratis aan de slag met je blog. Op zich helemaal niks mis mee, maar een .nl domein kent heel erg veel voordelen tegenover bloggen via Blogger of wordpress.org. Je bent veel vrijer in wat je doet, qua opmaak en toevoegingen aan je blog, je bent zelf in het bezit van je content en uiteindelijk, wanneer je blog groter wordt wil je toch wel naar een eigen domein. En dan moet je de boel dus gaan overzetten, een rotklusje. Mocht je toch eerst voor gratis gaan, maar later wel een .nl domein willen, dan is het overzetten met WordPress een stuk makkelijker dan wanneer je dit met Blogspot gaat doen.
Een tip van mij: bij Antagonist ben je in totaal nog geen 35 euro per jaar kwijt voor een jaar hosting. Prima om mee te beginnen (en je kan op elk moment upgraden naar unlimited, daar maak ik ook gebruik van en dat is eveneens zeer betaalbaar voor wat je ervoor krijgt). Overigens is het via Antagonist ook super makkelijk om aan de slag te gaan!
Kies een uiterlijk
Zoals ik al zei: het hoeft niet meteen perfect. Beginnen is het belangrijkst! Er is niets mis met een standaard WordPress thema als je net begint. Geef er een kleine persoonlijke touch aan (hiervoor is bij de meeste thema’s standaard al ruimte) en je kan beginnen.
Wanneer je er echt helemaal voor wil gaan kun je iemand inhuren voor een design naar jouw smaak (als ik je iemand mag aanraden: Anouk, heeft ook mijn layout gemaakt). Maar in het maken van een website zit veel tijd, en daarvoor betaal je ook, hoewel dit heel erg per bedrijf verschilt- hobbyisten en zelfs sommige zzpers vragen soms bijvoorbeeld 100 euro of zelfs nog minder, bij een groter bedrijf betaal je al gauw 1000 euro. Wat je wel kan doen is een standaard thema uitkiezen en deze (een klein beetje) laten veranderen, hiervoor ben je een stuk minder kwijt! En wanneer je iemand in je omgeving hebt die het gratis wil doen is dat natuurlijk helemaal mooi meegenomen. Maar voor kleinere aanpassingen kun je waarschijnlijk ook gewoon bij Anouk terecht.
Begin!
Het allerbelangrijkste, echt waar, is gewoon beginnen. Beginnen met schrijven! Schrijf een paar artikels en dan is je blog écht gestart.
Ook als je er nog niet 100% uit bent nog nog geen uniek idee hebt: beginnen!!! Heb ik ook gedaan, en heel veel bloggers zijn zo begonnen. Begin met schrijven over wat je leuk vindt, waarover jij graag wil schrijven, dat is het belangrijkste. Dan krijg het vanzelf een vorm! Echt waar; zet je perfectionisme opzij en begin met schrijven! Het perfecte moment om te beginnen met bloggen bestaat niet, en als hij wel zou bestaan was dat moment ‘zo snel mogelijk’. Nu dus!
Maak meteen een contactpagina, zodat je te bereiken bent. En ook heel belangrijk: een pagina waar je iets over jezelf vertelt, mensen zijn nieuwsgierig en jouw (potentiële) lezers willen weten wie je bent.
Wat je dan nog even moet doen
Er zijn een aantal kleine dingen, dingen die je niet weet als je je nog niet in het bloggen hebt verdiept, die heel handig zijn. Misschien voor nu, maar wellicht ook dat je later heel erg blij zult zijn als je het hebt gedaan.
- Google Analytics, hiermee kun je je statistieken bekijken. Je kunt zien waarop je gevonden wordt, welke pagina’s bekeken worden, waar je bezoekers vandaan komen, je kan alles zien. Misschien hoef je het nu niet meteen perse te weten, maar geloof me: ooit komt het van pas. Ooit ben je blij dat je het erop hebt gezet.
- Maak een Twitter account (of deel je link op je al bestaande account) en een Facebook pagina aan. Op deze manier wordt je blog zichtbaar. Link ook op je blog naar deze accounts zodat je kersverse lezers je kunnen volgen en ze (hopelijk) terugkomen naar je blog
- Wanneer je WordPress gebruikt is Jetpack een heel prettige plugin om in een keer heel veel mee te kunnen doen. Kijk hierbij in elk geval even naar een spamfilter (Akismet).
- Maak een emailadres aan voor je blog. Kan bijvoorbeeld via gmail (gebruik ik zelf ook), maar het staat natuurlijk nog beter als je dit koppelt aan je eigen domein (dan wordt het bijvoorbeeld info@jouwblognaam.nl).
- Vertel aan iedereen die het wil horen dat je begonnen bent met bloggen. Voor die eerste paar lezers moet je echt heel veel moeite doen! Later meer tips over het krijgen van meer lezers, maar voor nu: spread the word!
Wanneer je deze stappen doorlopen hebt ben je de (hopelijk) trotse eigenaar van een blog. Een blog die de komende weken nog veel beter gaat worden, want dit is pas een klein begin van al mijn tips!
Voor wanneer je al een blog hebt heb je hier misschien niet zo heel erg veel aan, maar dat komt zeker weten nog wel. Maar wellicht kan je hier ook al iets mee. Veel succes! Wat je natuurlijk wel kan als blogger is mij aanvullen: heb jij nog tips die je zou geven aan iemand die net begonnen of nog wil beginnen met bloggen?
En vergeet naast Twitter en Facebook ook geen Bloglovin-account aan te maken 🙂
gewoon beginnen is inderdaad een goeie! ik heb zo lang nagedacht over hoe en wat ik wilde, in de hoop dat het meteen perfect zou worden, maar je leert toch je eigen stijl etc. het best gaandeweg kennen 🙂
xo, cheyenne
Goede tips. Veel dingen wist ik nog nooit, zoals die dingen over een eigen domein, Antagonist en het overzetten naar een eigen domein.
Ik ben pas net begonnen met bloggen dus dankjewel voor de tips.
Ik blog ondertussen al wel een tijdje maar toch is dit erg leuk om te lezen!
Er zitten fijne tips bij! Zelf zit ik bij blogger maar ik heb ook een eigen domein gekocht… Geen idee hoe ik dit over kan gaan zetten ….
Bedankt voor de tips! Er zijn er een paar die ik al kende, maar ook een paar nog niet.
Ik ben sinds kort een nieuwe blog gestart op WordPress en das toch een pak handiger dan blogspot, vind ik. Nu nog eens tijd en zin vinden om de goede plug-ins te installeren.
Ik vind het echt heel leuk om je tips te lezen! Ik ben gek van Google Analytics, beetje dwangmatig aan het kijken af en toe 😛 Ik ga eens kijken naar Jetpack, die kende ik nog niet. Ik twijfel trouwens wel nog een beetje over het starten van een Facebookpagina, omdat ik nog niet zoveel lezers heb.. dus dan leek het me niet zo nuttig..
Goede tips! Wij hebben er echt lang over gedaan om een goede naam te bedenken. We vonden het erg lastig om met iets orgineels te komen én met iets dat nog niet bestond!
Goede tips! Ik zit zelf ook bij Antagonist, heel fijn werken inderdaad, en ik blog via Blogger. Ik vind het eigenlijk prima werken allemaal zo! Goed artikel, heel overzichtelijk en handige tips!
hoeveel betaal jij dan daar? hier staat dat het 35 is maar als ik er een wil aanmaken betaal ik 5 euro per maar, dus meer dan 35 per jaar.
Fijne tips voor een beginnende blogger!
Altijd handig zo’n artikel!
Heel handige tips! 😀
Je kan prima ook op blogger zitten met een .nl domein hoor! Een domein kan je namelijk aan ALLE websites linken.. Ik heb ook blogger en ik blog onder zonenmaan.net 🙂
Het is meer een hosting waar je over spreekt, maar een beginnende blogger kan inderdaad beter beginnen bij wordpress of blogger. Maar ook dan heb je gewoon de mogelijkheid de boel net zo vorm te geven als je zelf wilt.
Daar heb je helemaal gelijk in Emmy, klopt! Maar toch zou ik aanraden om zelf te hosten, volgens mij is je content wanneer je zo’n doorlink service gebruikt nog steeds van Blogger omdat zij je content hosten.
Hoi Lisanne,
Fijne tips! Ik heb een vraagje: hoe belangrijk is het dat de zojuist verzonnen naam van je blog ook vrij is op Social Media als Twitter, Facebook e.d. (naast de .nl die natuurlijk vrij moet zijn zoals je al zegt)? Ik ben al weken aan het nadenken over een naam voor mijn blog, dit is ook het enige wat me nog echt tegenhoudt voor het starten, maar er is een bepaalde naam die ik een tijdje geleden verzonnen heb en die zo perfect past dat niets anders er tegenop kan ;). Alleen… je voelt ‘m waarschijnlijk al aankomen, die naam is hartstikke bezet op Twitter en Facebook! Waarschijnlijk ook omdat het een Engelse naam is, dat maakt het sowieso wel een stukje lastiger… Maar goed, ik vroeg me af: moet de naam van je blog precies overkomen met je socoal media accounts, of is het ook prima hier underscores en aftkortingen e.d. voor te gebruiken?
Een tip voor anderen: op deze website kun je checken op welke social media accounts je blognaam nog vrij is: namechk.com. Hou er wel rekening mij dat er bij Twitter (en waarschijnlijk ook bij andere social media) komt te staan dat de naam vrij is als je meer karakters gebruikt dan Twitter toestaat! Check dus voordat je je blognaam vastlegt eerst even op de website van Twitter zelf of je binnen hun limiet zit. Verder vind ik t zelf echt een super handige website!
Ik hoop dat je mijn vraag kunt beantwoorden Lisanne, alvast bedankt en echt top dat je deze blogserie schrijft, zo interessant :)!
Mijn blognaam (Hesterly) is ook op vrijwel alle social media bezet, omdat het een Engelse/Amerikaanse achternaam is. Daar heb ik in het begin niet eens op gelet eigenlijk en ik denk ook niet dat dat je moet tegenhouden. Je kan er namelijk ook voor kiezen om op social media voor een andere naam te kiezen, bijvoorbeeld je voor- en achternaam zoals Teske heeft (overal @teskedeschepper) en een Facebook-pagina met de naam ‘*blognaam*NL’ of ‘*blognaam*.nl’ moet toch wel beschikbaar zijn? Het belangrijkste is dat je blij bent met je eigen blognaam en als je op social media gewoon één of twee namen aanhoudt voor al je kanalen, lijkt het me duidelijk genoeg 🙂
Hester heeft al antwoord gegeven, haha! Ik sluit me aan bij wat Hester zegt; ik vind NL erachter plakken een erg goede optie. Verder kun je verschillende variaties bedenken afhankelijk van de lengte van je blognaam, bijvoorbeeld een combi van de blognaam en je eigen naam, of gewoon je voor- en achternaam als het niet anders kan.
Belangrijkste is dat je zichtbaar bent op social media!
Ik denk niet dat je de naam moet veranderen alleen omdat hij niet beschikbaar is op social media. Misschien als je twijfelt, maar als je zoals jij zegt eigenlijk gewoon de perfecte naam hebt gevonden zou ik me daar niet door laten tegenhouden!
Hester en Lisanne, allebei super bedankt voor jullie antwoorden, joepie :D!
Blij dat ik je heb kunnen helpen en blogze! I’m sure you’re gonna like it!
Ik moet na een jaar ook nog steeds een blogemailadres aanmaken, oeps hehe. Maar je hebt helemaal gelijk wat betreft het gelijk beginnen, eeuwen treuzelen heeft zó geen zin! Je leert toch door te doen.
Leek artikel Lisanne! Ik ben net begonnen en het is inderdaad een kwestie van gewoon beginnen.
Gaande weg ontdek je wel hoe het allemaal gaat en wat er bij je past of niet. Mocht het niet bevallen kun je altijd nog stoppen trouwens;) Liefs
Precies, als je het niet probeert weet je ook niet of je het leuk zult vinden! 🙂
Ik heb niet een hele originele blognaam, ik vond dit echt heel ingewikkeld, misschien het moeilijkste van het hele proces van een blog beginnen. Ik heb er wel weken over nagedacht maar vond niets wat me aansprak dus heb ik het simpel gehouden en ben er nu hele tevreden mee. Dat is wel mijn beste tip, doe gewoon dingen waar je zelf achter staat. Je blog moet op de eerste plek een beetje je kindje zijn, geloof in wat goed voelt en maak je niet te druk om ‘een goede blog hebben’ en ‘succes hebben’. Gewoon doen en kijken wat voor jou het beste werkt.
Ik denk dat beginnen met een domein handiger is, ik ben overgestapt in het begin, dan is het nog makkelijk, ook qua bekendheid.
Layout vind ik ook lastig, ik doe het nu zelf en heb het liever zelf in de hand maar ben verder geen expert.
Ontzettend handige tips! Ik heb hier echt wat aan!
Leuke tips! Zo kon ik even het checklistje afgaan en ik heb ‘t allemaal 😀 Misschien ook nog een bloglovin-account aanmaken, is ook altijd handig als je een blog hebt en hierop gevolgd wil worden.
Ik wil heel graag een ander design voor mijn blog, maar ik ben echt een beetje een prutser met dat soort dingen terwijl dat eigenlijk toch heel erg belangrijk is. Ik moet daar toch maar eens een beetje meer werk van maken, want ik ben mijn WordPress uiterlijk wel een beetje beu.
Erg leuk artikel !! Zelf blog ik nu iets meer dan een jaar,
maar ik ben erg benieuwd naar het volgende artikel om meer lezers
te werven. Dat wil ik natuurlijk wel !!
Liefs, Maaike
Weer erg goede tips!
Mooie blogpost met hele mooie tips! Ik denk dat ik voor mijn blogs toch maar eens gebruik ga maken van Google Analytics!
Bedankt voor het delen van je tips.
Liefs, Linda
Een bloglovin’ account is inderdaad wel fijn, heb ik ook (:
Ik ben zelf he-le-maal niet handig met lay-outs en dat soort dingen, dus ik heb alleen een eigen foto en de rest standaard van WordPress. ‘Gelukkig’ heb ik ook niet zoveel volgers… (en geef ik er niet echt om trouwens), maar leuke blog!
Super fijne tips
Ik zit zelf bij blogger maar heb wel een eigen domein. Nu wil ik over naar wordpress, maar dat si nog best een klus en het schiet dus niet echt op.
Ik vond het zelf ook lastig om te beginnen, maar ik ben blij dat ik het heb gedaan! Als je het leuk vind dan kun je het. x
Hoi Lisanne,
Wat een ontzettend leuke tips! ik kijk uit naar de volgende!
Trouwens bloglovin account is denk ook heel belangrijk om te hebben.
Groetjes,
Suzanne
Goede tips!
Ik ben net een blog begonnen en ben blij om te zien dat ik aan een behoorlijk aantal punten heb voldaan.
Nu nog die lezers inderdaad. Want het gaat maar mondjes maat!
Ben benieuwd naar je volgende tips!
Groetjes
Marlies
Ik blog al jaren. Maar interessant om te lezen wat nou eigenlijk de stappen zijn. Zelf ben ik geen fan van blogger. Hun reactiesysteem vind ik slecht. Doe mij maar wordpress 😀
Bedankt voor de tips! En voor de aanrader 😉
Handige tips! Ik ben zelf ook een paar maanden geleden begonnen met bloggen, en wil het wel vaker gaan doen! 🙂
‘Gewoon beginnen’ is inderdaad de allerbeste tip, die juist heel vaak vergeten wordt. Goede blog! 🙂
Superartikel…! Wat ik me afvraag: hoe kijk jij (kijken jullie) naar Tumblr? Aanrader? Of juist niet? Maakt het bloggen makkelijker? Ik krijg er regelmatig vragen over en kan er niet echt antwoord op geven. Ik kan zelf niet zo uit de voeten met Tumblr. Het voelt wat minder ‘creatief’ maar volgens mij moet je er eigenlijk alles mee kunnen.
PS mooi, je nieuwe plugin met dat laatste blogartikel bij comments! 🙂
Om eerlijk te zijn: ik weet het ook niet zo goed. Ik ken Tumblr totaal niet als blogplatform, ik volg ook helemaal geen blogs die gemaakt zijn met Tumblr…
Heel erg leuk geschreven! Fijne tips en mooi artikel, hopelijk kun je er veel beginners mee over de streep trekken hoe leuk het bloggen nu eigenlijk is 🙂
Ik heb zelf ook mijn domeinnaam bij Anouk gekocht! 😀
Goede tips! Ik hou zelf een dagboek bij, al 3 jaar. Daarin schrijf ik op een manier alsof 2.000.000 mensen het gaan lezen! Ik doe dus dus een alone paperblog
Ik heb echt een schop nodig..haha! Ik heb best veel uitgewerkte ideeën en een blognaam …..nu nog starten
Hup, gewoon doen!!! 😀
ok:P
Superhandig artikel! Ik heb echt 0 verstand van websites maken en ben deze week begonnen via wordpress.
Die lay out is onwijs standaard, zou anouk hier iets van kunnen maken?
Jullie lay out is namelijk ontzettend tof! X
Sjuuls.wordpress.com
Super leuk en handig artikel! Het enige wat ik me afvraag is wanneer kom je op het punt dat je je moet inschrijven bij de KVK? In eerste instantie hoeft dit helemaal niet toch?
Hey, waaat een geweldige serie blogs (op dit moment zijn het er 3). Ik heb nu zelf een blog, maar ik wil graag over naar antagonist. Alleen, ik weet gewoon geen naam. *BAH* Ik probeer heus wel wat hoor, ik heb een lijst gemaakt van dingen die mij boeien, waar ik over wil bloggen, maar ik kom maar niet op een naam. *sorry* maar heb jij nog tips??
Oké, beetje late reactie, ik had trouwens al een reactie achtergelaten, maar bij het herlezen van dit artikel heb ik nog enkele vraagjes. 🙂
Ik heb net een kijkje genomen bij Antagonist en nu vraag ik me af wat het verschil is tussen een domeinnaam die vrij is en een domeinnaam die verhuisbaar is?
En wat is het verschil tussen een .be, .nl, .eu, .nl, .com, .org domein enzo?
Een domeinnaam die vrij is kun je zo bij Antagonist kopen, dat is het makkelijkste.
Als hij verhuisbaar is dan is de domeinnaam al in bezit van iemand anders, dus dan kun je hem alleen verhuizen naar Antagonist als je de eigenaar bent/dan kun je hem wellicht kopen van de eigenaar (als ik het goed heb 100% zeker weet ik het niet).
En verschil tussen .be .nl en .com enzo is gewoon wat er achter je naam komt te staan bij het intypen van het adres. Voor de rest is het allemaal hetzelfde, dus op de URL na.
Heel erg bedankt voor je antwoord!
Ik ben me zo’n beetje aan het verdiepen in die dingen en hoe meer ik erover lees, hoe meer vragen ik heb. 😉
Ik heb laatst ook mijn eigen domeinnaam en hosting (zeg ik dat goed?) gekocht en ben daar super blij mee.. ik gebruik de software van wordpress. ik vind het zoooooo lastig en moeilijk allemaal. ik ben een echte leek hierin :’) heb jij nog tips voor me Lisanne, hoe ik dit moet gaan aanpakken..? 🙂
Wat vind je er precies lastig aan?
Ik weet nog wel dat ik het ook vond hoor, snapte vrij weinig van waar ik alles kon vinden enzo. Maar uiteindelijk is het toch goed gekomen, hehe. Er is sowieso heel veel op google te vinden over WordPress omdat het zo onwijs veel gebruikt wordt, dat is wel fijn. Maar als je vragen hebt kun je ook altijd aan mij vragen (en op Facebook zijn bepaalde bloggersgroepen, daar kunnen ze je ongetwijfeld ook helpen als je vragen hebt wat betreft WordPress!)
Ik heb ervaring met beide, en vond juist blogger veel fijner met doorlinken dan wordpress.
Daarbij, het ‘probleem’ van content dat op een externe server staat is bij een hosting service precies hetzelfde als bij bijvoorbeeld blogger of wordpress; als je dat wilt voorkomen zou je thuis een server neer moeten zetten waar je zelf je blog op kunt hosten. Ik heb dat overwogen, omdat mijn vriend al een servertje had staan voor zijn website, maar dat is maar een klein, afgeschreven computertje van zijn werk, en twee sites zou al aan de zware kant zijn, laat staan als ik er een paar blogs op zou zetten…
Als je er over denkt om te gaan adverteren op je blog, dan raad ik wel óf wordpress.org, óf blogger aan. Op wordpress.com is er een instelling dat je er niet alle html-scripts kan plaatsen, wat (bijvoorbeeld bij mijn boekenblog) lastig kan zijn met dingen als bol.com partnerprogramma. Dan zou je alleen kunnen werken met tekst-links.
WordPress is inderdaad een topsysteem.
In Nederland zijn er helaas maar weinig websites over WordPress (behalve http://www.wplounge.nl) maar gelukkig is het een makkelijk systeem!
Ik heb er veel aan gehad! heel erg bedankt.
hele goede tips, maar hoe vertel je het tegen je ouders ?
Eigenlijk heb ik het gewoon gezegd. Ik woon dan ook al niet meer thuis, maar ik wilde zoiets toch eerst delen met mijn ouders. Mn vader heeft gezegd dat het een heel gaaf idee is, maar dat ik wel goed moest informeren naar de prijzen. Anouk doet het inderdaad voor niet zo belachelijke hoge prijzen. De prijzen die ze aan mij gaf vond ik logisch want zij moet er werk en tijd instoppen om voor mij een mooie lay-out te ontwerpen aangezien deze naar mijn smaak gemaakt moet worden.
Bedankt dat je Anouk hebt aangeraden! Ik heb nu contact met haar en ik hoop dat zij ook iets voor mij kan betekenen. Ik heb nu nog blogspot, maar Anouk raadde me aan om toch een eigen hosting te gaan gebruiken – puur voor het gemak van het maken van een lay-out omdat de mogelijkheden dan eindeloos zijn. Dus nu ben ik gaan informeren naar welke soort hosting ik kan gebruiken. Anouk werkt met Digiholics, en mijn vader kent iemand die hier meer verstand van heeft, dus heb ook geïnformeerd bij hem over hoe en wat qua hosting.
Erg benieuwd maar ik heb er heel veel zin in. Ook al ben ik nog maar kortgeleden begonnen met het bloggen, ik heb schrijven altijd al fijn gevonden. (Vroeger altijd blogs aangemaakt en weer verwijderd etc.)
Ik heb geen social media en dus ook geen lezers wat kan ik doen om lezers te krijgen?
Goeie tips trouwens!
Een goed begin is inderdaad het halve werk, je omschrijft alles heel goed, interessant en duidelijk in dit artikel. Wel vind ik het lastig dat er zoveel blogs inmiddels bestaan, hoe kun je nou het beste opvallen? Zelf schrijf ik veel over social media en online marketing, deze artikelen probeer ik ook op andere blogs te plaatsen. Is dit iets waar je meer over kunt vertellen? Ik vind dit namelijk nog best weleens lastig. Bedankt alvast!
Heeey,
Ik wil ook graag een blog beginnen. Super bedankt voor de tips, tot nu toe hebben ze heel goed geholpen! Ik heb alleen een probleempje. Ik wilde dus een gratis blog aanmaken op wordpress.com, maar alle namen die ik tot nu toe heb verzonnen bestaan al. Ik heb er al zeker tien verzonnen. Sommige waren (naar mijn mening) heel creatief, maar toch al bezet. Zijn er anderen die dit probleem ook hebben, of is it just me? Heeft iemand tips om een creatieve naam te verzinnen, die toch redelijk eenvoudig en goed te onthouden is?
Alvast bedankt xxx
hoi, ik ben startende blogger maar moet je perce al een btwnr hebben als je start ? (domme vraag mss) 🙂 x
Nee hoor, dat hoeft niet 🙂
Hoi! Handige tips. Alleen weetje nog een goedkope hosting? Want die van Antagonist is nu 72 per jaar ipv 35.
hey lisanne,
super leuk dat je zoveel goede tips geeft voor het beginnen van je eigen blog.
op dit moment ben ik ook bezig via wordpress een blog te starten, alleen loop ik tegen een probleempje aan en dat is een horizontale menubalk toevoegen aan mijn website.
heb al van alles geprobeerd en verschillende plugins gedownload maar zonder succes..
heb jij misschien de goude tip voor mij hoe je dit toe kan voegen aan je site?
ik werk met het thema swell theme.
alvast bedankt 🙂
groetjes xx
Goed en uitgebreid artikel, ga zo door!