Blogvraag: Willen bloggen maar niets te vertellen hebben?

Vandaag heb ik een lezersvraag beantwoord in een video! Wanneer jij ook een vraag hebt kun je onder de video jouw vraag stellen. Maar eerst antwoord op deze vraag. Als je niets te vertellen hebt, moet je dan eigenlijk wel beginnen met bloggen?

blogvraag-beantwoord

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien.

Op zoek naar wat jou bijzonder maakt

Ieder mens is uniek, dus jij hebt ook iets wat jou bijzonder maakt! Waarschijnlijk heb je meerdere bijzondere ‘dingen’ die niet alle andere mensen ook hebben. Kies de meest bijzondere uit, of juist degene waarover jij het liefste zou schrijven. En ga gewoon schrijven!

Je hebt altijd iets te vertellen

Je hebt altijd iets te vertellen, dat moet je nooit vergeten! Je leeft vierentwintig uur per dag, waarin je niet alleen dingen doet, maar ook dingen denkt. Je maakt mij niet wijs dat daar niets bij zit waarvan het de moeite waard is om het te delen. Wanneer je het idee hebt dat jouw bezigheden of gedachten of kennis niet bijzonder genoeg zijn, dan ligt dat aan jou, niet aan iets anders.

De drempel voor het ‘vertellen’ moet omlaag. Je hoeft geen extreem bijzondere dingen te vertellen. Je hebt al genoeg waarover je zou kunnen bloggen!

Je hoeft geen Beyonce te zijn om gelezen te worden

Jij als persoon bent al uniek, je hoeft geen bijzonder figuur te zijn om een leuke blog te schrijven. Iedereen die wil, die kan bloggen! De een heeft waarschijnlijk meer talent en blogvaardigheden dan de ander, en zal meer of minder lezers trekken, maar ik weet zeker dat er mensen zijn die jouw blog komen lezen. Beloofd!

Wat zou jij willen zeggen tegen mensen die denken dat ze niets te vertellen hebben en daardoor maar niet gaan bloggen? En heb jij nog een blogvraag die ik voor jou kan beantwoorden de volgende video?


tips-voor-bloggers

DELEN:

16 reacties

 1. Evelien 15 juni 2014 / 07:48

  Ik ben het met je eens dat iedereen wel wat te vertellen heeft, maar ik post zelf liever niks dan dat ik iets móet posten terwijl ik niks te vertellen heb. Ik heb een tijdje gedacht dat ik elke dag moest bloggen, ook als ik niks te vertellen had. Dat leidde vaak tot nietszeggende blogs, dus nu probeer ik alleen iets te schrijven wanneer ik echt iets leuks heb. En als dat te lang duurt schrijf ik een linktip, er zijn altijd wel andere bloggers die iets interessants te vertellen hebben.

  • Lisanneleeft 15 juni 2014 / 11:23

   Mensen die deze vraag stellen zijn vaak nog niet begonnen met bloggen, juist omdat ze denken dat ze niets te vertellen hebben. Dat is natuurlijk zonde!

   Het elke dag bloggen dilemma staat daar (nog) buiten in elk geval.

 2. Manon 15 juni 2014 / 09:02

  Leuk om het eens in een filmpje te zien en te horen 🙂
  Ik denk ook dat iedereen wel íets te vertellen heeft en sowieso zijn persoonlijke blogs heel erg in trek volgens mij!

 3. Elsbet | La Vie Pure 15 juni 2014 / 09:22

  Fijn filmpje! Soms weet ik ook niet meer over wat ik wil bloggen, maar dan op andere momenten weet ik het wel weer en dat schrijf ik dan in een schriftje dat ik dan gebruik op de momenten dat ik het niet weet! 😉

 4. Susanne 15 juni 2014 / 09:33

  Goede vraag eigenlijk! Het ligt ook eraan wat je ermee doet. Ik kan me voorstellen dat de één van iets wat niet zo ‘bijzonder’ lijkt op het eerste gezicht een super leuke en interessante/grappige blogpost kan maken, terwijl de ander juist daar alle moeite mee heeft. Gewoon jezelf zijn werkt altijd het beste!

 5. Elize 15 juni 2014 / 09:41

  Leuk om je blogtips in een video te geven Lisanne! En ook een erg goed idee om de vragen van lezers te beantwoorden. Ik denk ook dat iedereen iets te vertellen heeft. Ik merk zelf ook dat ik het vaak leuk vind om persoonlijke dingen te lezen, dus ja, alles kan leuk zijn om over te schrijven! En wat ik ook merk: hoe meer ik blog, des te meer inspiratie ik heb!

 6. lonneke 15 juni 2014 / 09:47

  Leuk onderwerp lisanne!
  Ik ben het helemaal met je eens inderdaad, iedereen heeft wel wat te vertellen. Of het nou groot of klein is, dat maakt helemaal niet uit!
  Alleen zelf wil ik wel alleen posten als ik echt wil, anders gaat de kwaliteit wel achteruit vind ik.
  Liefs lonneke

 7. Miranda 15 juni 2014 / 10:47

  Leuk onderwerp. Goed dat je boogbruggen beantwoord!

  Het is bij mij nog niet voorgekomen dat ik niks te vertellen had. Ik heb nog 1001 ideeën:)

  Wat misschien een tip is voor mensen die wel eens denken dat ze niks te vertellen hebben: op momenten dat ik 1001 ideeën heb schrijf ik deze op in een notitieboekje met blog ideeën. Die kun je dan gebruiken op momenten dat je minder inspiratie hebt:)

 8. MySimplySpecial 15 juni 2014 / 11:10

  Soms heb ik geen idee wat ik eens kan vertellen, maar gelukkig heb ik op andere momenten genoeg ideeën. Ik hou dus altijd lijstjes bij 🙂

 9. Marion 15 juni 2014 / 11:16

  Absoluut, je hebt altijd wat te vertellen! Moet het altijd even interessant en vernieuwend zijn? Ik vind van niet. Als je er maar plezier in hebt. Dat blijft wat mij betreft het allerbelangrijkst.

 10. Mandy 15 juni 2014 / 12:47

  Leuk dat je een keer ‘live’ tips geeft! Gelukkig heb ik nog nooit een writers block gehad! In mijn hoofd zitten altijd zo veel ideeën. Ik kom meestal tijd te kort.

 11. De Zuinige Student 15 juni 2014 / 15:28

  Leuk dat je dit in een video hebt gedaan.
  Dat iedereen wel iets heeft om over te vertellen daar ben ik het helemaal mee eens.
  Vooral de dingen die voor jou heel gewoon lijken zijn voor de ander juist heel bijzonder.
  Door te bloggen en blogs te lezen kun je veel leren.

 12. Tamarah 15 juni 2014 / 21:11

  Wat een fijne tips geef je in het filmpje! Ik vind ook dat ieder mens wel iets heeft om over te vertellen. Zelf denk ik soms dat iets heel normaal is wat ik doe terwijl dat misschien voor een ander helemaal niet zo vanzelfsprekend is.

 13. Esmée 15 juni 2014 / 23:37

  Heel fijn dat je hier een video aan besteed! Eigenlijk breng je mensen die al langer bloggen ook nog op ideeën door deze manier van vertellen. Huidige bloggers kunnen namelijk nu ook nieuwe onderwerpen verzinnen. Ik twijfelde ook over het bloggen, maar uiteindelijk zo blij dat ik ben begonnen. Áls je wilt bloggen, dan heb je ook iets om over te schrijven. x

 14. Carlijn 16 juni 2014 / 18:36

  Ik denk ook dat je altijd wat te vertellen hebt. Het hangt er vanaf hoe bijzonder je iets zelf maakt of het gelezen wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.