7 Boeken op mijn verlanglijstje

Zal ik eens iets zeer ernstigs vertellen? We hebben geen fatsoenlijke boekenwinkel meer in Den Helder. Wel een Bruna, maar dat is toch anders. Geen échte boekenwinkel. En dat is jammer, want ik kan me altijd uren vermaken in een boekenwinkel, ik vind het heerlijk om naar boeken te kijken en erin rond te bladeren. Gewoon zien wat er allemaal te koop is! Nu doe ik het maar online, da’s bijna net zo leuk. Eigenlijk niet. Maar het leuke aan online is dat je zo’n leuk verlanglijstje kan maken. En ja, dat heb ik gedaan! Deze boeken wil ik graag nog weleens lezen…

boeken-op-mijn-wishlist

Kunnen is zilver, willen is goud – Paul Arden

Ooit had mijn broer dit boekje in het Engels, en het heeft echt onwijs lang op mijn kamer gestaan. Ik had al wel gedacht dat hij hem niet zou missen en dat ik hem kon houden, maar helaas… hij wilde hem terug. Hahaha. Maar nu mis ik hem! Ik vond het een onwijs leuk boekje met inspirerende uitspraken en mooie maar praktische inzichten. Ik Willum!

Verhoog je gunfactor – Michiel Cobben

Ze zeggen dat de gunfactor zo’n magisch iets is waarmee je heel veel kan. Hierover zou ik wel graag meer willen lezen, ik ben benieuwd hoe ze hiermee te werk gaan. Want als je bewust je gunfactor wil verhogen, zal het dan niet heel nep gaan overkomen? Dit is voornamelijk gericht op de zakelijke gunfactor, en je kan het zo klein niet lezen, maar op de cover staat dat er tips in zitten van Mark Rutte. Nouja, die wil je natuurlijk wel lezen, hihi!

De dip – Seth Godin

Seth Godin, die naam zal je ongetwijfeld bekend voorkomen. Seth Godin is een marketing guru die vooral veel van online weet. Al eerder las ik het boek tribes, waarin ik afhaakte door het Engels (ik wil hem eigenlijk wel in het Nederlands…). Het was een onwijs inspirerend boek, het gaat over het leiden van een community. En niet perse leuk om het zelf te doen (ook natuurlijk), maar het observeren van andere mensen is al onwijs leuk. Maar goed, De Dip is een boek dat ik ook graag nog zou willen lezen!

Wilskracht – Roy F. Baumeister & John Tierney

Wilskracht, nog zo’n magisch iets… volgens mij willen we het allemaal wel, haha. Verleidingen weerstaan, productiever zijn, succesvoller zijn met werken en leren. Volgens de schrijvers van dit boek zijn er voor wilskracht 2 ingrediënten nodig: intelligentie en zelfbeheersing. Ik ben heel benieuwd hoe het boek is!

Purple Cow – Seth Godin

Ik weet het niet zeker, maar volgens mij is Purple Cow het meest bekende boek van Seth Godin (jep, weer die Seth). Deze heb ik nog niet gelezen, maar ik ben wel heel benieuwd worden. Heb er al veel over gehoord en gelezen, dus eigenlijk voel ik me een soort van gedwongen om hem te lezen.

Vallen, opstaan en weer doorgaan – Josette Dijkhuizen

Dit boek gaat over ondernemen in tijden van crisis, zoals nu. Niet omdat ik een nieuwe onderneming wil starten of iets in die richting, maar gewoon omdat ik het ontzettend leuk vind om over te lezen. En ja… dat is eigenlijk met al deze boeken zo, haha. Veel dingen die ik zal lezen kan ik waarschijnlijk niet meteen toepassen in mijn eigen leven, maar dat hoeft ook niet perse. Ik ben benieuwd naar de nieuwe inzichten en ideeën die dit boek zal geven.

Verdiende aandacht – Klaas Weima

Dit boek lijkt me alleen als super leuk door de cover, dat infograpic achtige. Leuk! Ik wilde net schrijven over hoe jammer ik het vond dat dit boek geen inkijkexemplaar heeft op Bol.com (als je op de titels klikt kom je op Bol.com!), maar deze heeft een video! Hierin krijg je een kijkje in het boek. En hierdoor weet ik zeker dat dit boek bovenaan mijn lijstje staat!

Maar nu eerst de andere boeken eens lezen die nog op me liggen te wachten. Dat zijn er ook meer dan genoeg. Maar ja, een echt boekenwinkel vind ik eerlijk, maar een digitale dus ook. Lekker rondsnuffelen! Heb jij nog boeken op je verlanglijstje staan?

DELEN:

24 reacties

 1. Kelly Caresse 22 mei 2013 / 07:10

  Ik lees ook ontzettend graag en ik zou willen dat ik er meer de tijd voor nam, de boeken die je beschrijft ken ik nog niet maar je maakt me wel nieuwsgierig 🙂

 2. Paulien 22 mei 2013 / 07:23

  Mooie lijst! Verhoog je gunfactor lijkt mij ook wel wat.

 3. Ashleey 22 mei 2013 / 07:30

  Heel mooi lijstje! ik ga hier ook een paar van op mijn lijstje zetten

 4. Lifesplash 22 mei 2013 / 07:35

  Wauw, mooi lijstje! Echt van die typische Lisanne boeken, haha. Die eerste vind ik mooi klinken, mooi inspirerend. 😀

 5. Yara 22 mei 2013 / 08:41

  Alle boeken lijken mij wel wat! Ik hou van dit soort boeken 🙂

 6. Elseline 22 mei 2013 / 08:48

  Ik zou het toch wel missen hoor, zo’n boekenwinkel. Online shoppen is lang niet zo leuk als door de echte boeken bladeren.

 7. Martina 22 mei 2013 / 09:15

  Ik moet nodig is weer wat boeken lezen 🙂 ik heb wel eens in een boekhandel gewerkt, was super leuk 🙂

 8. Peet 22 mei 2013 / 09:38

  Ah, ik zie al weer een paar boeken die aan mijn lijstje toegevoegd gaan worden. Dankjewel voor je tips!

 9. Rosalie 22 mei 2013 / 11:04

  Dat laatste boek lijkt mij ook heel leuk om te lezen.

 10. Lindsey 22 mei 2013 / 18:26

  Jaaaa herkenbaar! Hier geen Bruna EN geen goede boekenwinkel:( ik heb een E reader van mijn vriend gekregen, maar niets kan op tegen echte boeken. Gewoon hoe ze aanvoelen, ruiken enz. Er staan een paar interessante boeken tussen! Heb helaas net weer een aantal dure besteld dus dat wordt weer even sparen:(

 11. Hester 22 mei 2013 / 19:53

  Ik had Bloggen als een pro, Q&A a day & Cynthia Beauty op mijn lijstje staan maar die heb ik nu allemaal! Of nouja, Q&A a day moet nog binnenkomen, ik kreeg het verkeerde boek van Bol.com… Een of ander kookboek -,-. Deze boeken zijn niet helemaal mijn ding, maar lijken me ook wel leuk!

 12. Chezzelia 22 mei 2013 / 20:16

  Ik kan echt uren in een boekenwinkel rond lopen en snuffelen! Ik ken geen een boek en weet ook niet of het wat voor me is maar wie weet lees ik de achterkant of blader ik er doorheen als ik ze zie!

 13. Estrella 22 mei 2013 / 21:53

  Ik ken geen van de boeken 🙂 Ik leen altijd bij de bibliotheek, omdat ik boeken altijd maar één keer lees vind ik het zonde om ze te kopen.

 14. Charlotte 23 mei 2013 / 06:07

  Mooie boeken allemaal!
  Jammer dat je boekenwinkel weg gaat..
  Vallen, opstaan en weer doorgaan lijkt me een mooi boek

 15. Melanie 23 mei 2013 / 16:09

  Ik heb Inferno van Dan Brown op mijn verlanglijstje staan!

 16. Anne 31 mei 2013 / 20:20

  Volgens mij zou je zelf wel een boek kunnen schrijven over de gunfactor (die heb je zeker) en natuurlijk ook over wilskracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.