10 Boeken op mijn wishlist

Oh, wat vind ik het heerlijk om in een boekenwinkel rond te struinen. Als ik het geld had, zou ik hele boekenwinkels leegkopen! Wat nog leuker is? Het internet afstruinen op zoek naar leuke, mooie, inspirerende boeken. Ik houd van leesboeken, maar nog veel meer houd ik van praktische, leerzame, inspirerende boeken over allerlei dingen. Goed, ik denk dat ik het beter uit kan leggen aan de hand van boeken, haha! Let’s do it!

Dromen, durven, doen - maak kennis met je innerlijke familie

Dromen, durven, doen

Dit boek, geschreven door Ben Tiggelaar, ben ik een tijd geleden al tegen gekomen (hij heeft zelfs ooit al op een eerdere wishlist gestaan!). Ooit kon ik dit kiezen voor een kerstpakket, maar toen heb ik iets anders gekozen. Jammer, want ik ben nog steeds benieuwd naar het boek! Ik heb een e-cursus gevolgd van Ben Tiggelaar, hierover ga ik nog iets schrijven, maar dat was wel heel inspirerend! Vandaar dat ik ook nog benieuwd ben naar dit boek.

De prijs van dit boek is € 14,99.

Maak kennis met je innerlijke familie

Dit boek gaat over ‘je innerlijke familie’, wat wel een beetje raar klinkt. Maar ik ben eens rond gaan kijken en het komt erop neer dat je verschillende eigenschappen hebt, deze horen bij een bepaalde soort persoon (meisje, vrouw, man of jongentje). En zo kun je de juiste eigenschappen inzetten op de momenten dat dat het beste uit komt. Door door mijn nieuwsgierigheid verder te hebben gelezen, ben ik erg benieuwd geworden!

De prijs van dit boek is € 17,50.

headspace

Headspace

Van Headspace had ik ooit een app staan op mijn iPhone. Alleen had je bij die app geluid nodig en ik houd op mijn telefoon niet van dingen die geluid maken. Het geluid van mijn telefoon staat dus ook altijd uit. Vandaar dat de app weer is verdwenen van mijn telefoon, maar mijn nieuwsgierigheid is niet verdwenen. Toen ik dit boek tegenkwam was ik blij, want boeken maken geen geluid! Headspace komt neer op ruimte/rust in je hoofd. En dat kan ik wel gebruiken, haha.

De prijs van het boek Headspace is € 22,50.

Je werkt anders dan je denkt

Het blijkt dat maar een heel klein deel van je keuzes bewust door jezelf zijn gemaakt. Je wordt echt voor een ontzettend groot deel beïnvloed door toevalligheden, je omgeving, enzovoort. Veel meer dan je eigenlijk zou willen! Dit boek is vooral gericht op werken en samenwerken.

Dit boek kost € 19,95 en oa bij bol.com te koop (je kan op de titel klikken om er te komen).

het groot complimenten boek

Het groot complimenten boek

Dit boek staat bijna bovenaan bij Bol.com als het om beoordelingen en populariteit gaat. Complimentjes geven is volgens mij echt wel een kunst. Het is leuk om ze te geven, maar eigenlijk doe ik het veel te weinig. Zonde, want je kunt mensen er zo blij mee maken! Misschien zal dit boek ervoor zorgen dat ik toch meer complimentjes zal gaan geven.

Dit boek kost € 24,95.

Ja-maar… omdenken

Omdenken ken je misschien wel van hun Twitter of hun website. Omdenken is een manier van denken. Een manier om even net iets anders naar een bepaalde situatie of een bepaald probleem te kijken. Hele leuke en creatieve manier van denken die altijd prima toe te passen is, vind ik erg leuk!

Het Omdenken boekje is maar klein en kost slechts € 4,95.

heerlijk oneerlijk en wilskracht

Heerlijk oneerlijk

Misschien weet je het al wel, maar iedereen liegt. En nog eens heel vaak ook! Maar hoe vaak we dat precies doen hangt van verschillende dingen af. Alles over liegen (en dus ook lieven tegen onszelf) vind je in dit boek.

De prijs van dit boek is € 18,50 en als je op de titel klikt kun je het boek ook van de binnenkant bekijken!

Wilskracht

Wilskracht is iets wat ik heel interessant vind. Ik weet van mezelf dat ik een aardige dosis wilskracht heb, maar ik weet eigenlijk niet eens wat wilskracht nu precies is. In de samenvatting van Bol.com wordt gesteld dat je voor een succesvol leven niet meer nodig hebt dan intelligentie en zelfbeheersing. Of ik het daar mee eens ben weet ik zo net nog niet, maar ik denk dat ik daar wel uit ben als ik ooit dit boek heb gelezen!

Het boek Wilskracht kost € 19,95.

seth godin op mijn wishlist

Purple cow

Van dit boek heb je vast al eens gehoord! Ik in elk geval oneindig vaak, haha. De schrijver, Seth Godin, is een marketing goeroe en volgens mij is dit een van mijn best verkochte boeken. Eerder las ik al het boek Tribes, wat ik wel heel boeiend vond. Ik denk dat ik deze nog beter ga vinden! Purple Cow gaat over paarse koeien, haha. Het komt erop neer dat het gaat om eruit springen en opvallen!

In het Engels kost dit boek € 16,95.

Whatever you think, think the opposite

Dit is een boek vol met inspirerende inzichten vanuit een marketing perspectief. Maar je hoeft absoluut niet werkzaam te zijn in die hoek om dit boeiend te vinden! Ook van Paul Arden las ik al eerder een boek, it’s not how good you are, it’s how good you want to be (geweldig boek, ook heel leuk als cadeautje voor die prijs!). En dat is ook meteen de reden dat ik ook dit boek graag zou willen lezen… Het boek van Paul Arden is een van de eerste boeken waarvan ik dacht ‘wow, zijn er echt mensen die zo denken?’ Heel inspirerend! Helaas was het een boek van mijn broer, maar dit volgende boek wil ik zeker wel zelf graag hebben. Fijn om af en toe eens in te kijken!

De prijs van het boek Whatever you think, think the opposite is € 15,99. En een tip: Google eens op (afbeeldingen van) een van deze boeken, pas dan krijg je echt een goede indruk!

Wat ik me nu zo ook nog bedenk dat ik nog graag meer zou willen lezen over de wet van aantrekking! Ook zulke boeken staan zeker weten op mijn wishlist… Alleen nog even denken welke ik precies graag zou willen hebben. Het is jammer dat er geen geldboom in mijn tuin groeit en dat ik geen zeeën met tijd over heb. Maar het lezen van boeken is wel echt iets wat ik meer moet gaan doen. Vandaar ook deze lijst! 😀 Lezen jullie vaak boeken? Wat staat er op jouw boeken wishlist?

26 reacties

 1. Ilse 18 december 2012 / 07:24

  Ik lees wel graag, maar dan fictie. Sowieso kan ik me al moeilijk concentreren en bij non-fictie gaat dit nog moeilijker. Psychologie voor dummies wil ik ooit wel nog eens lezen.

 2. Karin Éénig Wonen 18 december 2012 / 07:54

  Dromen durven doen heb ik ook gelezen, even een tip: bij de bieb kan je veel van dat soort boeken lenen, samenvatting maken en dan kan je het altijd terughalen! Ook ‘dit wordt jouw jaar’ vond ik leuk. Ik heb zelf veel woonboeken op m’n wishlist, die zijn zo ontzettend duur dat ik er heel af en toe eentje koop.

  • Lisanneleeft 18 december 2012 / 14:31

   Van ‘dit wordt jouw jaar’ heb ik de cursus gevolgd! 😀
   Ik ben ooit een jaar lid geweest van de bieb, maar het is niet echt iets voor mij… Heb toen wel een aantal boeken (eigenlijk maar eentje , maar wel een hele goede :P) gelezen, maar uiteindelijk nooit meer geweest 😛

 3. Hester 18 december 2012 / 07:58

  Ik lees wel vaak boeken, maar dan niet dit soort informatieve boeken. Al klinken ze op zich wel interessant, daar niet van. Er zitten ook hele mooie/grappige covers tussen, die van Heerlijk oneerlijk bijvoorbeeld, haha! En bij ons op school hangt ook een ja-maar poster met allemaal leuke smoesjes, superleuk om te lezen :p

 4. Simone 18 december 2012 / 08:40

  Oeh dat zijn inspirerende boeken zeg! Gaaf hoor 🙂 ik lees ook graag van die boeken! Word ik echt nl

 5. Simone 18 december 2012 / 08:41

  Wat een inspirerende boeken! Ik lees die ook graag 🙂 word je echt blij van!

 6. Sylvia 18 december 2012 / 09:43

  Wat een vrolijke kleurrijke boeken allemaal! 🙂 Ik heb nog een paar boekenbonnen liggen, komt dat even mooi uit 😉

 7. San 18 december 2012 / 10:52

  Leuk! IK dacht van tevoren: nee, ik hou meer van fictie, maar nu je er zo over schrijft ben ik toch wel benieuwd. Puntje van verbetering: bij het boek ‘purple cow’ en ‘whatever you think, think the opposite’, schrijf je eigenlijk niet echt waar het nou over gaat! Terwijl ik daar door de titel juist wel heel benieuwd naar was.

  • Lisanneleeft 18 december 2012 / 14:29

   Dankje!
   Ik heb het een klein beetje aangepast 🙂 Vooral de boeken van Paul Arden zou je eigenlijk even moeten Googlen (liefst afbeeldingen), dan krijg je een goede indruk van hoe het boek is. Het is namelijk geen tekstboek!

 8. Alyssa 18 december 2012 / 10:56

  Lijken me allemaal erg interessante boeken! Wanneer je ze gelezen hebt, schrijf je dan een review erover :-)?

  • Lisanneleeft 18 december 2012 / 14:28

   Uiteraard! 😀
   Er staat al een review van een ander (heel leuk) boek in de planning 🙂

 9. Kirsten 18 december 2012 / 13:00

  Ik ben zelf niet echt een boekenworm, maar ik krijg voor kerst het boek van Lauren Conrad Style. Dat soort boeken vind ik dan weer wel leuk.

 10. jeanet 18 december 2012 / 15:55

  Wat een leuke boeken! Ik houd zelf ook erg van inspirerende boeken. Heb afgelopen week 365 dagen succesvol gelezen. Vond ik ook erg leerzaam en inspirerend!

  Liefs,
  Jeanet

 11. Hanna 18 december 2012 / 16:19

  Lijken me (bijna) allemaal hele inspirerende boeken! Ik ben nu ‘Law of Attraction’ van Michael Losier in het Engels aan het lezen. Ik zit in 4vwo, dus mijn Engels is niet perfect, maar met de vertaalapp op mijn smartphone is het heel goed te begrijpen! Ik kwam bij dit boek door een artikel dat een keer op misslipgloss stond, volgens mij was het geschreven door the Self Help Hipster. Zij zei dat ze dit boekje veel bruikbaarder vond dan The Secret, dus toen heb ik hem voor sinterklaas gevraagd (en gekregen). Ik ben nu iets voor de helft en ik moet zeggen dat ik het heel duidelijk en inderdaad ook bruikbaar vind! Alles wordt wel vaak herhaald, maar dat is wel fijn, want dan blijft het beter hangen. Ik zag dat ze hem op bol.com ook in het Nederlands verkopen, maar dan wel iets duurder. Er staan ook oefeningen in, waarmee je the Law of Attraction meteen kunt toepassen. Echt een aanrader! xoxo

 12. Irene 18 december 2012 / 17:08

  Een aantal jaar terug las ik heel veel boeken. Maar nu het zo druk is met school en ik ook boeken verplicht moet lezen (Nederlandse literatuur…), komt het er minder van om boeken te lezen die mij leuk lijken. Ik moet er eigenlijk gewoon tijd voor maken! Deze boeken lijken me stuk voor stuk leuk om te lezen, ik zet dit artikel bij m’n favorieten zodat ik er in de vakantie nog eens naar kan kijken 🙂

 13. mai 18 december 2012 / 17:21

  leuke boeken staan er op je wishlist! ik heb the vampire diaries op mijn wishlist staan! wil ze zoooo graag lezen

 14. Ashley 18 december 2012 / 19:33

  Purple cow spreekt mij echt aan ene paarse koe! Te leuk!

 15. Josephine 18 december 2012 / 20:10

  *leest alle titels*, dit zijn echt typische Lisanne boeken, tof zo’n lijstje! Ik heb zelf niet een boekenwishlist, ik lees sowieso weinig meer.

 16. Yvonne 18 december 2012 / 21:55

  Er als is aan gedacht filosofie te gaan lezen? 🙂

 17. Petra 19 december 2012 / 09:05

  Dit soort boeken lees ik ook graag. Dromen, durven, doen heb ik toevallig laatst weggegeven aan de kringloop. Als ik het geweten had van jou, had jij hem mogen hebben. Ik vond het een fijn boek om te lezen en heb er destijds veel aan gehad. Ik sluit me trouwens aan bij de tip over de bieb. Ik bespaar mezelf zoveel geld sinds ik lid ben van de bibliotheek. En niet alleen geld, maar ook ruimte in huis. Ik had altijd de neiging om alle boeken zelf en nieuw te kopen, terwijl ik de meesten maar één keer las en ze daarna kastvulling waren.

 18. Anouk 19 december 2012 / 16:33

  Die allereerste… die ligt hier de verstoffen in de boekenkast. Vriendlief bestelde hem ooit, maar las het nooit (uit). Hij is niet zo’n lezer.

 19. Anne 19 december 2012 / 20:47

  14,000 things to be happy about, lijkt me ook supermooi! Moet je natuurlijk wel een woordje Engels kunnen, maar ´t lijkt me echt een tof boek. (bol.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.