Budgetshoppen: mijn tips!

Bij een aantal van mijn budget outfitposts krijg ik steeds dezelfde vraag. Hoe kan ik die kleding nou toch zo goedkoop scoren? Vandaag deel ik mijn geheimen met jullie. Want winkelen is leuk, maar budget winkelen is nog leuker! Zelf heb ik er bijna een sport van gemaakt, haha.

Een beetje zelfbeheersing en veel tijd
Oke, dan eerst de kern van mijn budgetshopping talent. Doordat ik veel tijd heb (had!) liep ik vaak met mijn moeder een rondje in de stad. Door de stad wandelen is net even leuker dan door het bos, dat begrijp je natuurlijk wel. Dan kom je dus heel vaak in dezelfde winkels, merk je het meteen als ze dingen aan het afprijzen zijn en waar je het beste iets goedkoop kan scoren.

Verder kan ik een mooie blazer van 40 euro prima laten hangen, net als een broek van 40 euro. Dat valt bij mij gewoon onder duur, het kan goedkoper. Als je een mooie blazer tegen komt voor 20 euro, dan is het een ander verhaal. Een mooi jurkje van 10 euro of minder is ook een geschikte kandidaat. Het is natuurlijk een ander verhaal als je echt iets nodig hebt, dan betaal je vaak wat meer. Maar bij mij is dat vrijwel nooit het geval, en als dit wel zo is weet ik waar ik het moet kopen!

H&M, C&A en Primark
H&M heeft vaak duurdere dingen en goedkopere dingen in de collectie. Je snapt dat ik vooral naar de goedkopere collectie kijk, haha. Verder heeft C&A ook altijd leuke kleding voor een minder groot budget. De C&A heeft niet echt een goed imago, maar loop er eens naar binnen, er hangt altijd wel iets leuks! En als laatste de Primark, dat is natuurlijk de topper in budgetshoppen! Vooral BH’s zijn daar erg goed en helemaal niet duur, ook handig als je een wat minder gangbare maat hebt, want die verkopen ze ook! Maar ook voor kleding kun je daar prima terecht, natuurlijk.

Nu kan je deze tips gelezen hebben en denken, en nu? Ik kan het nog steeds zelf niet vinden! Ik ben de beroerdste niet, dus ik heb een aantal items voor jullie opgezocht. Gewoon van de H&M! Het linker jurkje kost 10 euro, het rechter jurkje 5 euro. Allebei verkrijgbaar in meerdere kleuren.

Aanbiedingen en uitverkoop
Zoals heel veel mensen houd ik ook van sale! Als je weet dat je ergens in het jaar een feestjurkje nodig hebt, dan koop je die natuurlijk in januari, want dan komen die in de sale. Ga je in de winter op zonvakantie, dan kun je het beste je zonnebril in juli, of iets later kopen, ook in de uitverkoop! Vaak zijn de voordeligste uitverkoopjes die die niet in de folders staan, daar moet je gewoon tegenaan lopen. Ik vind het heerlijk om rond te neuzen tussen alle kleding in de sale. De kleding lijkt nog net even leuker te worden, wanneer de prijs maar de helft is van wat hij was.

Kort samengevat zijn dit mijn tips. Nu ga ik binnenkort wel een lijstje voor jullie maken, als jullie dat leuk vinden. Dan kan ik laten zien welke kleding ik waar koop. Waar kun je bijvoorbeeld voor zo min  mogelijk geld een goede jeans kopen? Of leuke panty’s? Dat is natuurlijk voor iedereen persoonlijk, maar mijn persoonlijke favorieten zijn allemaal wel budget! Wat zijn jouw tips voor budget shoppen? Of houd je daar niet van, en geef je liever wat meer geld uit?

18 reacties

 1. dina 17 januari 2012 / 07:57

  Ik ben hier dus echt niet goed in. In de uitverkoop zit trouwens mijn maat er nooit meer tussen en de Primark vind ik altijd veel te druk. Ouwe zeurkous die ik ben.

 2. Lieke 17 januari 2012 / 08:10

  Primark! <3 Wil ik snel weer een keer heen 🙂

 3. Naomi 17 januari 2012 / 08:27

  Goeie tips! Vintage/tweedehandswinkeltjes zijn ook awesome. Een duuruitziend shirt voor 2,50. Not bad.

 4. Anne 17 januari 2012 / 08:46

  Budget is leuk, maar ik ga liever voor kwaliteit (en dus duurder) met als enige reden: mijn maat. Er zijn speciale winkels voor mensen met een maatje meer, er komen steeds meer collecties voor lange benen, maar voor echte kleintjes is er niks. Ik zoek wekelijks meerdere uren online en dan vind ik wel eens wat (staat er bijvoorbeeld een recensie dat het “belachelijk klein valt”, dan ben ik blij). Veel zal het alleen nooit worden, dus ik moet langer met kleding kunnen doen. Bovendien zijn de kleine maten vaak als eerste uitverkocht, dus die kom je in de uitverkoop minder snel tegen. Toch houd ik mijn eigen goed open in de halfjaarlijkse sale en let ik goed op kortingscodes voor online shops. (de reden dat ik veel online shop is dat ik in een klein dorp woon en nu ik thuiszit niet in de stad kom voor werk/school)

  • Renske 17 januari 2012 / 10:45

   Wat vervelend voor je zeg:S Kan me voorstellen dat kleding shoppen zo niet echt leuk wordt.
   Ik weet niet of je creatief bent, maar op Ebay kun je leuke dingen vinden voor do it yourself projecten, zoals studs (die je er zelf gemakkelijk op kunt zetten, kralen en meer. En trouwens ook leuke kettingen etc. Daarmee maak je een look meer af. Misschien is het een tip voor je.

   Leuk artikel Lisanne. Ik houd zelf ook erg van sale, maar als ik iets uit de nieuwe collectie erg graag wil, dan koop ik het wel. Maar wel binnen de perken uiteraard;)

   • Renske 17 januari 2012 / 10:46

    Oh ja, qua kettingen is jolinfashionjewel een goede ebay-shop.

    • Anne 18 januari 2012 / 12:30

     Dankje voor de tips! Ik ben nogal onhandig dus ik ga zelf maar niet aan mijn kleren zitten. 😉 Accessoires doen het inderdaad altijd goed. Ik ben van de sjaaltjes, die zijn (bijna) altijd wel op een manier te knopen dat ie niet te lang valt. Kettingen zijn vaak te lang en dan moet ik nog aan het doe-het-zelven slaan haha.

 5. Vintagirie 17 januari 2012 / 08:48

  Ik houd van budgetshoppen. Maar als ik echt een mooi item op het oog heb, wil ik er wel wat meer voor betalen. Of ik zoek naar een goedkopere versie.

 6. Leonie 17 januari 2012 / 10:24

  Leuk!
  Zelf vind ik sale shoppen ook erg leuk, maar kan ik ook heel blij zijn met een duur item wat ik al langere tijd wilde hebben.
  Deze items draag ik vaak ook langer dan de sale artikelen..

  Sale bij Esprit is ook altijd erg leuk! Bloesjes die voor 50 euro net te duur waren vind je dan voor 25 euro en dan zijn ze het meestal wel waard. =)

 7. Emily 17 januari 2012 / 12:28

  Ik heb gister gezondigd, ging voor outfit inspiratie naar de H&M site, en zag allemaal sale producten. Dit en dat in het winkelwagentje gestopt, gekeken wat ik nodig heb en echt zou dragen. Eigenlijk kan ik het helemaal niet betalen.. Maar i need that stuff. Gelukkig had ik allemaal koopjes dus krijg ik wel waar voor dat geld hahaha

 8. Maya 17 januari 2012 / 13:03

  Ik houd ervan om budget met duurdere items te combineren. Leuke tips!

 9. Vivian 17 januari 2012 / 14:12

  Heel leuk artikel! Ik heb ook wel eens moeite met het vinden van leuke kleding omdat ik ook erg kleine maten heb vanwege een groeistoornis. Ik ga daarom vaak naar H&M en C&A, maar ook vaak genoeg naar Zeeman, daar schaam ik me echt niet voor – leuke kleding van goede kwaliteit met een leuke prijs, prima toch? Maar soms koop ik ook wel eens iets bij een duurdere/exclusievere winkel, als het echt mooi is en echt bij mij past.

 10. Daniëlle 17 januari 2012 / 17:23

  Ik houd echt van budget shoppen! Bij de C&A hebben ze echt leuke dingen, bij de Primark vind ik het meestal te druk, haha.

 11. Stéphanie 17 januari 2012 / 17:25

  Leuk, ik ben benieuwd naar de volgende post hierover! Ik probeer zelf ook vaak de koopjes te vinden, heerlijk!

 12. Miranda 17 januari 2012 / 21:14

  Leuke tips. Ik wil ook nog een keer naar de primark;D

 13. Olga 30 januari 2012 / 22:55

  Ik kan dus ook goed winkelen bij de Zeeman of Wibra. Kijk, dan heb je het misschien niet altijd over kleding die een eeuw mee gaat (hoewel dat echt meevalt), maar wel leuke basic jurkjes, vestjes etc. En juist omdat zoveel meiden deze winkels mijden, heb je vaak een kledingstuk waarin je niemand anders ziet lopen!

 14. Emelie 20 november 2012 / 17:23

  Ik vind het soms wel irritant. Dat budgetshoppen, het is o zooo leuk, maar iedere keer als ik een H&M of Zara of iets binnen stap kom ik gewoon met veel te veel buiten. Dat ligt soms natuurlijk meer aan mijn koopgedrag dan aan iets anders. Bij de kassa sta ik met een voldaan gevoel klaar om te betalen, en dan zie ik opeens een sjaal liggen die ik nog niet thuis heb liggen, en uiteindelijk zit ik toch weer aan een te hoge rekening, ik ga voor mezelf eens de €25-regel proberen.;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.