Budgetshopping: Waar te shoppen?

Voor sommige items ga ik altijd naar dezelfde winkel. Heb ik een nieuwe jeans nodig? Dan weet ik precies waar je de fijnste jeans koopt voor weinig geld. En zo ook met sokken en ondergoed en jurkjes! Benieuwd naar mijn tips? Lees dan verder!

Al eerder vertelde ik over mijn tips voor budgetshoppen in het algemeen. Dat artikel kun je hier lezen. Dat je bij de C&A, Primark en H&M leuke items kunt vinden voor weinig geld, dat weten we inmiddels wel!

Primark heeft echt de leukste sokken ever! Ik word daar altijd zo blij van. Heb je een totaal saaie outfit, en dan van die leuke sokken eronder. Mijn sokken komen dus vooral van de Primark. En lekker cheap!

En voor jurkjes moet je naar de H&M! Vooral in de sale scoor je de leukste jurkjes voor weinig geld! En zo’n cute jurkje voor 10 of 15 euro, daar zeg ik geen nee tegen. Da’s ook wel te zien aan mijn collectie, ik draag ze eigenlijk niet zo heel vaak (shhh). Maar vaak heeft H&M ook leuke niet te dure jurkjes als er geen sale is.

En als laatste iets wat iedereen moet proberen, jeans van Only! Eigenlijk komen bijna alle jeans die ik veel draag van Only. De donkerdere blauwe en de grijze waren 30 euro en hebben een perfecte pasvorm. Niet zo’n te lage heupbroek (doei vetrollen!), maar gewoon mooi hoog, en ook weer niet tot onder je oksels. Perfecto! Vooral ook met dat koude weer, dan is zo’n net even hogere broek zo fijn. De andere twee jeans waren 40 euro maar hebben een perfecte pasvorm!

Verder ben ik fan van ondergoed van de H&M, hoewel deze niet heel lang mee gaan. Vaak hebben ze in de sale ook leuke prijsjes voor ondergoed! En de Primark doet het altijd goed met ondergoed. Daar hebben ze ook veel grotere (en volgens mij ook kleinere?) maten. Veel heuul weinig geld! Hiervan maakte ik maar geen foto, haha.

Heb jij items die je altijd van hetzelfde merk of bij dezelfde winkels scoort? Deel je tips met ons!

13 reacties

 1. Renske 13 februari 2012 / 13:19

  Helemaal mee eens:)
  Spijkerbroeken van de H&M vind ik persoonlijk ook prima. En Hunkemoller heeft soms een goede sale, waarbij je BH’s kunt scoren voor rond de 10 euro (vooral handig bij grotere maten).

 2. Lydia 13 februari 2012 / 13:41

  Ik koop veel kleding bij New Yorker. Sowieso hebben ze altijd al heel redelijke prijzen, vorige week scoorde ik er zelfs vijf truien/vesten in de uitverkoop (voor mezelf en vriendje) voor €45. Normaal betaal je €20 of €30 voor een trui of vest. Jeans kosten er doorgaans €30 tot €50 en zitten mij altijd lekker (al hebben ze volgens mij niet erg grote maten in het assortiment). Bovendien hebben ze er ook leuke topjes voor uitgaan of feestjes.

  New Yorker heeft 27 filialen in Nederland maar zit helaas niet veel in het noorden. :/ Ik weet niet of dit budget genoeg is, ik kan er in ieder geval met mijn kledingbudget goed terecht. 🙂

 3. Anne 13 februari 2012 / 14:23

  Tip voor mensen die veel online bij de H&M kopen: rond 6.00 uur ‘s ochtends wordt de online shop weer “aangevuld”.

  Jammer dat ik hier zelf niks aan heb met mn 1.47 m. Het enige wat mij aan budgetaankopen helpt is goed zoeken en vooral heel veel geduld hebben. (het is zo verleidelijk om iets te kopen als je eindelijk iets vindt dat past… toch proberen te weerstaan!)

 4. Vintagirie 13 februari 2012 / 16:16

  Bij mij verschilt het eigenlijk altijd.. Het enige wat ik altijd bij dezelfde winkel koop is beha’s, bij de livera.

 5. Mariette 13 februari 2012 / 16:22

  De Bershka en Pull&Bear zijn ook best cheap.

  Liefs, Mariette

 6. dewi 13 februari 2012 / 16:34

  handige tips! hele leuke artikel! ;D

 7. emma 13 februari 2012 / 17:34

  h&m plunder ik altijd leeg, bijna mijn hele kledingkast komt daar vandaan, haha. Ook koop ik te grote/mannenkleding in de sale nog wel eens, zeker de truien zijn dan lekker oversized!
  Verder krijg ik heel veel kleding van mijn moeder van vroeger, van mijn tante de schoenen & oude overhemden van mijn vader draag ik als oversized vest 🙂

 8. Carmen 13 februari 2012 / 21:16

  Zara en Bershka doen het ook altijd goed! Wel wat prijziger, maar wel originelere kledingstukken 🙂 Primark is qua prjis wel echt een topper inderdaad.

 9. Charlotte 13 februari 2012 / 22:23

  Enkel jeans van Only, ik wil geen andere meer.
  Maar die kosten zonder korting toch vaak al snel 60 euro.
  Gelukkgi heb je bij Vero moda of online vaak leuke kortingen waardoor ze ook lekker budget worden.

 10. Naomi 13 februari 2012 / 23:06

  Goeie tips! Ik ben de laatste tijd anti H&M, omdat iedereen het heeft en het goedkoper kan. Ik struin soms wat af bij 2ehands/vintage dingen! Probeer dat meer te doen!

  • Sander 14 februari 2012 / 06:14

   Juistem. En skateshops, die hebben vaak ook heel toffe dingen. (:

 11. Stéphanie 14 februari 2012 / 10:24

  Primark is inderdaad fijn voor ondergoed en sokken enzo. Net als Forever21 trouwens (Antwerpen). Jurkjes bij de H&M zijn mij helaas vaak te kort en voor spijkerbroeken ga ik wél naar de only, maar kies ik voor ‘object’ (die helaas ook een stuk duurder zijn).

  Wel goede tips verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.