Cadeautip: Positief denken inspiratiekaarten

Een setje met inzichtkaarten… een box vol kaartjes met mooie spreuken erop. Meestal staan ze vol cliché’s, vind ik persoonlijk. Maar dit pakketje besloot ik een kans te geven. En eigenlijk ben ik wel positief verrast!

denk-positief-inzichtkaarten-deltas

toelichting-inspiratiekaartjes

Dit is wat je op de achterzijde vindt. Normaal gesproken zou ik nu naar Bol.com linken, omdat ik het prettig vind om daar boeken te kopen omdat de service zo goed is. Echter kost hij daar €17 euro, terwijl ik mijne bij Bruna kocht voor €12,50. Kortom: even naar de winkel, of hem ergens bestellen waar hij niet zo duur is.

Ik vind dit een leuk doosje om cadeau te doen omdat het vrij positief gebracht wordt, het is niet een ‘jij zeurt altijd zo, dus ik geef je wat positieve inspiratie’-pakket, hahaha. Dat gevaar kun je nog wel hebben met dit soort cadeaus, boekjes of zulke doosjes met kaartjes.

positieve-inzichtkaartjes

Hoe je de kaartjes gebruikt… Jep, dat is vrij voor de hand liggend, gewoon zoals je ze wil gebruiken. Ik heb nog een ander idee voor gebruik, deze zal ik zo met je delen.

pakketje-met-52-inspiratiekaarten

Dit is het stapeltje. De voorste tekst was de enige die je kon lezen in de winkel omdat de kaartjes verpakt zijn in plastic. Er staat op: ‘Wanneer je in stilte luistert, liggen alle antwoorden voor het oprapen’. Dat vond ik een mooie tekst, waardoor ik dacht dat dit doosje weleens een succes zou kunnen zijn.

achterzijde-van-de-inspiratiekaartjes

Pluspunt van de kaartjes: de vormgeving. Hoe schattig zijn de achterkanten van de kaartjes? Ik vind dit heel erg leuk!

voorbeelden-van-kaartjes-inspiratiekaarten

Een aantal van de kaartjes, zodat je een beetje een idee hebt van het soort teksten en de vormgeving van de voorkant.

 • Moeilijke wegen leiden naar de mooiste plaatsen
 • 5 Eenvoudige regels voor geluk:
  1. Verwijder haat uit je hart
  2. Verwijder zorgen uit je hoofd
  3. Leef eenvoudig
  4. Geef meer
  5. Verwacht minder
 • Uiteindelijk komt alles altijd goed
 • Niet elke dag is goed, maar er zit iets goeds in elke dag.
 • Wanneer je in stilte luistert, liggen alle antwoorden voor het oprapen
 • Als het glas halfleeg dreigt te raken, schenk het dan gewoon over in een kleiner glaasje
 • Zoek naar regenbogen als het regent, en naar sterren als het donker is
 • Een ongeluk zit in een klein hoekje. Geluk zit in de rest.
 • Leer je hersens om het goede in alles te zien.

inspiratiekaarten-cadeautip

Eerlijk: er zitten toch wel wat clichés in, hoor. Kaartjes waarvan je denkt: muah… ze hadden zeker nog een tekst nodig, haha. Maar ik vind ook dat er echt wel mooie kaartjes bij zitten.

Waar ik ze denk ik voor ga gebruiken: post! Of de teksten als inspiratie om op een kaartje te schrijven dat ik zelf heb gemaakt of gewoon als quote op een kaartje dat ik stuur. Maar zo’n schattig kaartje meesturen met de post naar iemand waarbij de tekst op dat moment heel goed past, lijkt me heel leuk. Vooral ook omdat de afbeeldingen zo leuk zijn!

inspiratiekaarten

Deze vind ik zelf heel erg mooi:

Soms is moed een zachte stem die aan het einde van de dag stilletjes zegt: ‘Morgen probeer ik opnieuw’

Ik vind dit setje ook leuk om zo cadeau te doen, omdat het er zo leuk uitziet! Maar dus ook om de kaartjes los te gebruiken. Wat vind jij van dit setje met inspiratiekaartjes?

DELEN:

21 reacties

 1. marije 9 december 2016 / 06:18

  Leuke set zeg en er zitten zeker wat mooie quotes tussen!

 2. Bianca Schrijft 9 december 2016 / 06:57

  Is misschien wel wat voor mezelf om cadeau te doen. Zit de laatste tijd een beetje met een neerwaartse spiraal met mijn gedachtes. :S Zou wel weer fijn zijn alles wat positiever te bekijken.

 3. Sjoukje - meergeldminderstress 9 december 2016 / 07:16

  Wat een lieve kaartjes! Leuk idee om ze met de post te gaan sturen, ik zou er heel blij van worden. Dit zou ook leuk zijn voor kinderen denk ik. Wij hebben de Eigenwijsje-kaartjes met positieve teksten, daar zijn mijn kinderen ook dol op. Mooi kerstcadeautje!

 4. Darina 9 december 2016 / 07:17

  Wat een leuke kaartjes. Ik hou wel van insiprerende teksten en leuk om weg te geven aan iemand

 5. Romy 9 december 2016 / 07:43

  Wat een ontzettend leuk idee om zo elke dag een dosis positiviteit mee te krijgen. Echt een superleuke tip, ook als cadeau voor mezelf 🙂

 6. Tiffany 9 december 2016 / 08:06

  Leuke kaartjes. Dit geeft mij inspiratie om een bord met positieve quotes te gaan maken op pinterest. Dan kan ik er altijd naar kijken als ik het even nodig heb 🙂

 7. Ayla 9 december 2016 / 09:22

  Wat een goed idee om ze met de post mee te sturen! Ik denk dat ik stiekem inderdaad een beetje beledigd zou zijn als ik dit pakketje zou krijgen van iemand. Een tijd geleden kreeg ik een boek over ‘hoe jij ook gelukkig kan worden’, of iets in die trant, toen was ik ook behoorlijk op mijn teentjes getrapt, ondanks dat het zo enorm lief bedoeld was. Fijn dat ze het hier goed uit de verf laten komen om dat effect te voorkomen!

  • Lisanne 11 december 2016 / 17:23

   Het wordt soms zo ongelukkig gebracht he, die teksten die op zo’n doosje staan. Terwijl dat helemaal niet negatief hoeft te zijn 🙂

 8. Vanessa 9 december 2016 / 09:33

  Wat een leuke kaartjes! Er zitten inderdaad een paar clichés tussen, maar dat laatste kaartje is dan weer heel mooi.

 9. Bettie 9 december 2016 / 13:13

  WAuw, dit is mooi. Ik zal binnenkort even langs de Buna om te kijken of dit ook hier hebben. Klinkt namelijk wel heel mooi en inspirerend.

 10. Jacqueline 9 december 2016 / 15:31

  Ik hou wel van zulke kaartjes. Wat ik aan het eind van een lessenreeks wel eens doe, is de studenten een kaartje laten uitkiezen voor een ander. Krijg je vaak interessante gesprekken van.

 11. Josephine 9 december 2016 / 17:12

  Meestal ben ik niet zo’n fan van dit soort setjes, want zoals je zelf al zegt, liggen de clichés op de loer. Deze vind ik wel mooi vormgegeven, en daarom als cadeautje heel geschikt. En, eerlijk is eerlijk, hier heb je best al wat mooie quotes laten zien. 🙂 Ik ben positief verrast.

  • Lisanne 11 december 2016 / 17:22

   Ik vind deze quotes ook verrassend leuk 🙂

 12. Sofie 9 december 2016 / 17:21

  Schattig zeg, en een heel leuk idee om ze mee te sturen met de post. Een gelukje in de brievenbus, ik zou er in elk geval heel blij van worden denk ik!

 13. Maike 9 december 2016 / 17:57

  Wat een leuk idee om ze mee te sturen met de post!

 14. Leonie 9 december 2016 / 19:37

  Wat zijn ze leuk vormgegeven!
  Ik zal ze zelf niet zo snel kopen of cadeau geven, omdat ik niet iemand ben die regelmatig even een kaartje pakt. Ik gebruik dit soort teksten wel als inspiratie voor handlettering e.d. maar dan zoek ik gewoon op internet

 15. Vivian 10 december 2016 / 19:00

  Oooohhh dit is echt heel erg leuk! Deze ga ik binnenkort bestellen als cadeautje aan mezelf want ik hou van dit soort kaartjes. Die laatste is mooi inderdaad!

 16. Ise 11 december 2016 / 13:16

  Ik zou dit ook een heel leuk cadeautje vinden!

 17. Monique 12 december 2016 / 21:45

  Hey Lisanne,

  Super leuk doosje, ja ik hou daar van!!! Zelf bedenken vind ik ook leuk, maar inspiratie is nooit weg. Vind die je laat zien van risico’s nemen erg leuk en zo verschrikkelijk waar….t is niet gek dat onze hersens overuren maken en soms bomvol zitten…want door al die genomen risico’s hihihi….tja zijn we echt veel wijzer! Al zou ik mezelf niet omschrijven dat ik niet gelukkig ben als het mis gaat, wel nee. Ik ben elke dag gelukkig, absoluut alleen sommige dagen zijn niet zo tof…….maar gelukkig zijn zit al in iets kleins bij mij in elk geval. Toch zijn het leuke kaartjes en super goed idee om ze te gebruiken ook voor de post!

  lieve groetjes, mo

 18. Wendy 13 december 2016 / 20:15

  Leuke kaartjes, ik hou wel van dit soort dingen. Met de post meesturen is zeker een goed idee. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.