Cadeautip: Snelle spelletjes

Een superleuk cadeau om te geven vind ik een bordspelletje. Ik geef graag spelletjes die ik zelf heb en waar ik fan van ben, maar nieuwe inspiratie voor spelcadeautjes zijn ook altijd welkom. Graag geef ik je 5 tips voor wat snellere spelletjes.

snelle spelletjes cadeautips

Komt-ie!

carcassonne basisspel

We beginnen meteen met mijn favoriete spelletje van het moment: Carcassonne. Dit is ook meteen het spelletje dat het langste duurt van dit lijstje, namelijk 35 minuten. Ik vind het heel goed te doen. Als je het een leuk spel blijkt te vinden kun je er nog uitbereidingen bij kopen, maar alleenstaand vind ik het al een geweldig spel!

Carcassonne vind je hier op Bol.

catan dobbelspel

Dit vind ik een heel leuk snel spelletje! Als je geen Catan in huis hebt is dit ook echt wel een leuke om een beetje kennis te maken met het idee. Je speelt op een papiertje, daar teken je op en aan de hand van dobbelstenen mag je iets bouwen.

Deze heb ik zelf een keer in de aanbieding gekocht bij Kruidvat, dat is een aanrader om in de gaten te houden. Bol verkoopt hem ook.

qwixx

Dit is wederom een lekker snel dobbelspelletje. Persoonlijk vind ik dit de perfecte combinatie van tactiek en geluk, wat het leuk houdt. Als het alleen tactiek is wint steeds dezelfde persoon (degene die er beter in is) en bij alleen geluk wordt het spelletje snel saai. Dit is precies in balans!

Qwixx vind je hier op Bol.

ticket to ride amsterdam

Ticket to Ride is een van mijn favoriete spellen. Ik heb de Europe versie ook, die is geweldig. Maar deze, van Amsterdam, is de perfecte korte versie van het spel. Hij is een stuk betaalbaarder en duurt dus minder lang. Leuk om iemand kennis te laten maken met Ticket To Ride! En natuurlijk extra leuk voor de mensen die in Amsterdam wonen, er gewoond hebben of er graag willen wonen.

Ticket to Ride Amsterdam is hier te koop.

Dit is zo’n leuk spel, deze ging zelfs mee op vakantie! Net als Qwixx is het de perfecte balans tussen tactiek en geluk. Je kan zelf kiezen hoe lang je je spel maakt door de grootte van je stapel te kiezen.

Skip-bo is hier te koop.

Welk snelle spelletje is jouw favoriet en zou je aanraden om cadeau te geven?

Alle linkjes in dit artikel zijn Bol.com linkjes waarbij ik een klein deel krijg van jouw bestelwaarde. Jij betaalt hiervoor niet meer, maar je helpt mij wel door te kopen via deze linkjes. Dankjewel!

DELEN:

3 reacties

 1. Audrey 17 december 2021 / 10:03

  Ik vind Qwixx en Carcassonne van dit lijstje het leukst, maar die laatste zou ik niet snel noemen ūüėČ

  • Lisanne 20 december 2021 / 14:09

   Haha, dat is juist echt mijn favoriet!

 2. Naomi 17 december 2021 / 17:51

  Qwixx lijkt me een heel erg leuk spel. Het is (mede door de coronamaatregelen) lang geleden dat ik eens een ouderwets gezellig avondje spelletjes heb gedaan. Toch snel maar weer eens doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.